Jump to content
Dogomania

Perraszku - gdzie jesteś? - pytanie bez odpowiedzi....

Recommended Posts

• Replies 931
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Irma, kiedy Perro trafi do pani Sawickiej?

W wątku o Śnieżce pisałam o jej chorobach i wszawicy :( . Pytałam panią Sawicką, czy Perro może się zarazić - potwierdziła.

Wydaje mi się, że będzie najlepiej, gdy zadzwonisz do P. Sawickiej i obgadacie problem.

Danka

Posted

spokojnie
w zaistniałej sytuacji jeszcze nie wiem i poczekam
a z Panią Sawicka oczywiście porozmawiam

a to nowe zdjęcia Perraszka - tym razem z Oliwia i Wojtkiem

Posted

Irma, nie mogę. Ty naprawdę chcesz go oddac???????????

Czy z innymi psiakami Oliwka też ma taki dobry kontakt? Wiem, że Twój pies jest u córki - ale może jemu tam lepiej ? :wink:

Nie zazdroszczę rozstania. Ale cóż, wiem, że wybierzesz, to co jest najlepsze dla Was.

Ale, cholewcia, płakac mi się chce, jak oglądam te zdjęcia :cry:

Danka

Aaaaaaaaaaa, na stronie www.podhalan.pl jest Baca ze schroniska do wzięcia :roll:

Posted

a co ja mam zrobic ?
gdyby Perro został u mnie to by znaczyło, że Jaskier juz nigdy, nawet w odwiedziny tu nie przyjedzie
a Jaskier to mój piesek i choć z Perraszkiem się nie lubią to on tez jest cudownym kochanym pieszczochem
tez uwielbia wylegiwać się na kanapach i pozwala dzieciakom na wszystko
faktem jest, że Jaskier ma lepszy kontakt z chłopakami niz z Oliwią ale ona też go kocha

Jaskra urodzila moja cudowna suczka Malwa (ze schroniska w Sopocie) i tylko on mi po niej został

historię Malwy opisałam na spółkę z moja córką na forum wieluńskim (do Jaskra jeszcze nie doszłyśmy)

http://www.wielun.fora.pl/viewtopic.php?t=128&postdays=0&postorder=asc&start=0

a ja już sobie popłakuję jak TZ nie widzi

oj, gdyby tylko psy się polubiły

no i jest jeszcze Wilczak, cudowny Śmieszek, który też czeka na domek i który tez z Jaskierkiem nie bardzo ... ale bardziej niz Perro
no i Perro z Wilczakiem tez za bardzo się nie lubią
a ja niestety nie tylko psami muszę się zajmować
a teraz uprawiam logistyke ogrodową i pilnuję kto kiedy biega po ogrodzie, kto w tym czasie siedzi w domu, kto w kojcu, kto w garażu

gdyby te trzy samce się polubiły to nie byłoby problemu - nawet mój TZ juz się z tym 'zagrożeniem' zaczął oswajać

no i jeszcze prawa do życia w spokoju mojego rudego kocurka Rufusa

Posted

Fakt Irma . Masz niezły ..sajgon ostatnio :o Podczytuję twoją historię na bieżąco :klacz: ale zawsze przerwiesz w najciekawszym momencie :evil:
Nerwicy się przez to nabawię :wink:

A z ......logistyki ogrodowej nieźle się uśmiałam :lol: :lol: Chmielewska przy Tobie wysiada .

Posted

Danutka ja cie rozumiem :wink: Jak patrze na zdjęcia Oliwii z Perraszkiem to poprostu rozklejam się.......... Ale Irma ma też swoje psy a niestety nie ma idealnej sielnaki między psami........A na dłuższą mete to może być dobijająco męczące..pilnowanie, odzdzielanie, świadomość że jeden w kojcu a drugi na kanapie...eh
Jedno jest pewne chwil spędzonychz Perraszkiem nikt irmie nie zabierze..a mozemy jej pozazdrościć :oops:

Posted

da-NUTKA napisał(a):
Irma, rozumiem, i przepraszam za goooooooooopie teksty :oops:

Danka

Danka
to nie są głupie teksty - ja myślę dokładnie tak jak Ty piszesz, tyle, że ja mam więcej informacji o faktach i sytuacji i to niestety ja muszę byc rozsądna (jak ja tego nie cierpię :evil: )

Posted

irma... ja nie mogę :lol: termin "logistyka ogrodowa" wchodzi do mojego słownika :lol:
na całe szczęście mam to w tej chwili za sobą - ale kto wie co w życiu mnie czeka ?

obecnie pracuję nad metodyką głaskania trzech psów równocześnie w podziale na układ mieszany pod względem płci na jedną rękę. Rozumiecie??? jak nie to znaczy, że stopień trudności tego zadania jest większy niż przypuszczałam :roll: moja sfora też tego nie rozumie... :-?
:lol: :lol: :lol:

Posted

Camara napisał(a):
irma... ja nie mogę :lol: termin "logistyka ogrodowa" wchodzi do mojego słownika :lol:
na całe szczęście mam to w tej chwili za sobą - ale kto wie co w życiu mnie czeka ?

obecnie pracuję nad metodyką głaskania trzech psów równocześnie w podziale na układ mieszany pod względem płci na jedną rękę. Rozumiecie??? jak nie to znaczy, że stopień trudności tego zadania jest większy niż przypuszczałam :roll: moja sfora też tego nie rozumie... :-?
:lol: :lol: :lol:

Camara
tak plastycznego opisu problemu głaskania kilku psów jednocześnie jeszcze nie znałam - bomba i jeżeli pozwolisz "adoptuję" poprzez trwałe włączenie do mojego słownika :wink:

Posted

uczę sie na pamiecć
"metodyka głaskania czterech psów równocześnie w podziale na układ mieszany pod względem płci na jedną rękę" :lol:

Posted

Ha, ha, wyobrażam sobie uprawianie ogrodowej logistyki i metodyki głaskania ............(uff, dalej nie pamiętam) :oops:

Trudne przed Wami zadania dziewczyny - ale przecież człowiek uczy się całe życie.

Danka

Posted

przed przywiezienim do mnie Perraszka Ewaa ostrzegła mnie, że pies nie lubi kotów

tak więc oprócz logistyki ogrodowej byłam zmuszona wprowadzić w życie logistyke wewnątrzdomową: kot w sypialni - pies na dole
pies wna piętrze - kot w ogrodzie itd

w koncu mnie to wku....o i postanowiłam zapytac Perraszka jak to jest z nim i kotami

- Perraszku lubisz koty? - zapytała Hania
- tak baaardzo, tylko ... czemu one się tak długo gotują ? - odpowiedział Perraszek

no i ta odpowiedź spowodowała, że Perraszek otrzymał propozycję z gatunku tych NIE DO ODRZUCENIA:

ALBO POKOCHA KOTA RUFUSA ALBO WRACA DO KOJCA

Perraszek pies madry i oto jego odpowiedź na propozycje Hani

Posted

AAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Rewelacja!!!!!!!! Cudne zdjęcia!!!!!!!!!! :lol: :lol:
Wiesz Perraszek nie lubił 13 kotów ktore mu latały pod nosem jak siedzial w hotelu :wink:

Posted

Haniu, na pewno Ci smutno, w ciagu weekendu Wilczak i Perraszek znalezli nowe domki. Ale to radosne wiesci, bardzo radosne :D :D :D .

Perraszku, duzo szczescia w nowym domku. Ucz sie niemieckiego albo swoich Panstwa polskiego przyuczaj. W koncu jestes podhalanczykiem, prawdziwie polskim psem :terazpol: :ylsuper: :biggrina: :iloveyou: .

Posted

irma napisał(a):
Ewa
zmieniaj tytuł
PERRASZEK PRZED CHWILĄ POJECHAŁ DO NOWEGO DOMKU W BERLINIE

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

:o -nie do Pani Sawickiej? Czy mnie coś ominęło?
Irma ale płaczesz chyba ze szcześcia ( i trochę ze smutku) że Perraszek pojechał do dobrego domku. Prosze napisz że tak