Jump to content
Dogomania

Perraszku - gdzie jesteś? - pytanie bez odpowiedzi....

Recommended Posts

• Replies 931
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Camara napisał(a):
irma, ewkaa... czy dalej nic nie słychać z domkiem dla Perraszka???? ja po prostu uwierzyć nie mogę???? dlaczego????

ja tez nie mogę uwierzyć
a w ogóle to wyc mi się chce - Perraszek coraz bardziej nas kocha i następna zmiana właścicieli będzie dla niego szokiem

a naprawdę nie może u mnie zostac - ani Jaskier ani Lotnik nie chcą się z nowymi pogodzić
mam w domu 4 samce, które nie za bardzo za soba przepadają
a Perraszek jest jak pluszowy misiak i potrzebuje czlowieka
do kojca ani do budy sie absolutnie nie nadaje

Posted

Ze mną już jest bardzo źle......gdzies mi na necie śmignęło słowo PODHALAŃSKI myślałam, że ktoś szuka psa.a to pisało.........TYGODNIK PODHALAŃSKI :o
Perro musimy ci ten dom znależc bo ja skończę jak ........... :tard:

Posted

auuuuuuuuuuuuu
auuuuuuuuuuuuu
domku gdzie jesteś
to ja Perraszek - czekam i tęsknię
a za czym tęskinę?
za panem, i za paniom, i za miziankiem, i za głaskankiem, i za wspólnym spacerkiem i za wspólnym zyciem z państwem

Posted

Perraszku teraz już musi się udac bo nad tym czuwa Nasza Świętobliwa Matka Pajunia od Psoof Zapomnianych :wink:
A dzisiaj mnie troszkę pocieszyła jedną wiadomością więc kto wie.......a nuż.....
Twój dom gdzies jest ale ludzie jeszcze nie wiedza gdzie cię szukać i nad tym pracujemy!
Irmo..mój pomysł z wyjściem na A4 był zły.....za słaba reklama na Perraszka :wink:

Posted

Uwazaj Effka, abym macocha sie nie stala od Koneffek i Marcheffek
A ten Email rano, to ktos niepowazny. Gdy wstawilam Wande na Allegro, znowu dostalam od niej Maila, ze ja Wanda interesuje. Odpowiednio odpisalam.
Teraz tylko czekac na te setki telefonow do Irmusi. Mamy juz ok450 wyswietlen na aukcji. :modla: aby sie szybciutko udalo.

Posted

450 wyświetleń...w tym 400 pajuni :wink: Dobra dobra just kidding.....
Mówiłam pajunia ma jakiś dar z niebios i trzeba to dobrze wykorzystać na psy 8)
A teraz wszyscy :modla: za nowy dom Perrita!!!

Posted

No to czas na kolejne modły o dom.................. :modla:
Boshe niech się znajdzie już Pan Perraszka bo od tych modlitw bede w poczet świętych wzieta :wink:
NIech ci Cnotliwa Pajunia od Zgromadzenia Allegrowego dużo szczęścia przyniesie! :wink:

Posted

Ewkaa napisał(a):
Perraszku teraz już musi się udac bo nad tym czuwa Nasza Świętobliwa Matka Pajunia od Psoof Zapomnianych :wink:
A dzisiaj mnie troszkę pocieszyła jedną wiadomością więc kto wie.......a nuż.....
Twój dom gdzies jest ale ludzie jeszcze nie wiedza gdzie cię szukać i nad tym pracujemy!
Irmo..mój pomysł z wyjściem na A4 był zły.....za słaba reklama na Perraszka :wink:

Efa
wyjdź na A-jakie chcesz
byle skutecznie

Posted

:angel: Perraszku..........dlaczego nikt nie chce cie pokochać? :(

Dostałam meila takiej treści :
Jeżeli nie znajdziecie państwo odpowiedniego domu, to możemy waszego
pieszczocha zaprosić do nas.

Myślę, że by mu się spodobało.
Dwa warunki:

1 - nie może atakować dzieci i koni

2 - mieszkamy dość daleko, co z transportem ?

Pozdrawiam bernadetta sawicka z rodziną

Myślibórz, woj. Dolnośląskie, pow. Jawor

Posted

Wysłałam meila.zobaczymy czy ktoś odpowie , mam tylko nadzieję że to nie jest ten sam kontakt o którym opowiadałam Irmie.........
No zobaczymy !!

Posted

rozmawiałam z pania - powiedziała, że może wziąć Perraszka o ile go dowieziemy
no i prosiła się spieszyc z decyzją bo ma jeszcze dwa inne podhalany 'na oku' (też ze schroniska)

a więc myśle, myślę i myśle
zobaczymy ...
zawsze jest jakies 'ale'
będę do pani jeszcze dzwonić

Posted

jak to sie w życiu dziwnie plecie

z pewnościa pamiętacie akcje wykupu klaczy o imieniu SARINA
otóz gdy tyko pojawił sie topik w którym dziewczyny nawoływały do pomocy w wykupie klaczy obiecałam sobie, ze klacz będzie wykupiona
zadzwoniłam i obiecałam fundacji pegasus, że podadzą mi dzien przed wykupem brakująca kwotę i ja ja wpłacę - tak sie też stało

no i dzisiaj LOS mi za to sowicie zapłacił, choc tego nie oczekiwałam
klacz Sarina znajdzie swój dom u Pani Sawickiej
to ta sama Pani, która zaproponowala domek, ten jedyny i ostateczny i najważniejszy naszemu Perraszkowi
i Perraszek bedzie hasał po polach, łąkach i lasach z Sariną, która zyje także dzięki dogomaniakom
Pani Sawicka będzie miała więcej takich konskich nieszczęśników - złożyła ofertę na ostatnia przystań dla kilku końi uratowanych przed rzeźnią - czyż może być lepsza rekomendacja na domek dla pieszczocha efki
no i Pani miała juz kilka podhalanów i zna rasę
i najprawdopodobniej Perro będzie miał jeszcz dwu kolegów ze schroniska (chyba ???) rzeszowskiego tej samej co on rasy

jakąż piękną parabolę zatoczyła psio-końska historia

Perro najprawdopodobniej pojedzie do swojego prawdziwego nie-tymczasowego domku w przyszłym tygodniu - obiecuje relację zdjęciową
no i co moge dodac? chyba tyko ...

a jednak cuda się zdarzają

no i teraz czas na Wilczaka mojego ukochanego Śmieszka

Posted

Haniu,
dobro zawsze powraca, ale w zwielokrotnionej postaci, jedyne co musimy zrobic to poczekac, zeby mialo czas wrocic do nas.......tak samo domki - tez sie znajduja, ale trzeba poczekac...ogromnie, niesamowicie, strasznie sie ciesze.... :D :D :D Perraszek bedzie mial swoj domek!!!

Posted

da-NUTKA napisał(a):
Irma, uczynione dobro wraca w dwjnasób :lol:

Teraz napiszę coś, co może już zakrawa na bezczelnośc, ale może znalazłby się ciepły kącik dla biednej, starej podhalanki Śnieżki

Danka - najlepiej zadzwonic do P. Sawickiej i wprost zapytać
wydaje mi sie, że powinna zareagować "pozytywnie"
skoro bierze na 'dozycie' stare konie to wydaje mi się, że suczke też przygarnie - to pani o ogroooooooomnym sercu (trochę sobie porozmawiałysmy) a Śnieżka mieści sie w jej planach życiowych - oczywiście nie mogę za Panią decydować to tylko moja ocena sytuacji ale mająca jakies podstawy
Ewkaa ma adres mailowy to może napisze w sprawie Śnieżki? co Ewa?

Posted

:placz: :placz: ja siem wcale nie wstydzę... rycze ze szczęścia na głos :placz:
Ewkaa... napisz proszę do tej pani w sprawie Śnieżki... proszę.... błagam :modla: :modla: :modla: jej tak niewiele życia pozostało...