Ewkaa Posted October 3, 2005 Author Posted October 3, 2005 Ok to zakupimy dzisiaj jeszcze tabletki na odrobaczenie zanim pojedziemy do niego! Super że nocleg jest jutro się skontaktuje z osobami o ktorych Irma pisze 8) Quote
Ewkaa Posted October 3, 2005 Author Posted October 3, 2005 Wlasnie wrocilismy od Perro. W tym psie zachodza niesamowite zmiany, przywital nas wielki merdajacy ogon, a na mojego TZ skoczyl dwoma lapkami zeby dac mu buzi. Wlasciciel ( hotelu dla psow ) chodzi z nim codziennie na spacery 2-3 km po lasach i lakach. Pies wymiata wszystko z miski, nie ma problemu z brakiem apetytu co nas milo zaskoczylo. Okazuje sie ze lubi gonic koty, kiedy wychodzilismy stal w swoim wybiegu wyl i szczekal za nami. Quote
Camara Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Ewkaa... :P ale i tak odrobaczanie wydaje mi się konieczne... cudów nie ma i po pobycie w schronisku to on jest na 100% zarobaczony. Poprawa apetytu moze być tylko chwilowa. Quote
Ewkaa Posted October 3, 2005 Author Posted October 3, 2005 No wiem wiem, na jutro mamy zaplanowane czyszczenie uszu, odrobaczanie, wyczesywanie a jak tylko nam się uda Perro zostanie wykapany bo on jest żółty. Mieliśmy to dzisiaj robić ale nie zdąrzyliśmy kupić tabletek, tyle czasu stracilismy w cholernym banku. Perro sadzi piekne zdrowe qpki, co jest też pewnego rodzaju fenomenem bo wiekszoć psów ze schroniska wiadomo jakie ma problemy. Dokonane zostaly dwie wpłaty na 100 zł, (Irma i Camara) Razem uzbierało się 200 zł. :angel: Stawka za dobe w tym hoteliku wynosi 20 zł i dostaniemy fakturke, żeby przekazac dziewczynom i Irmie (Camaro gdybys tez chciała takowe potwierdzenie to daj znać a zeskanuje) Dla mnie najwazniejsze jest że pies odzył...... kiedy widzę jak merda, jak przybiega, jak skacze na nas.... wystarczyło kilka dni uwagi mu poświęcić a on odżył. On jest strasznie spragniony kontaktu z człowiekiem. Quote
czarna_hancza Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Czadowo...jak niewiele potrzeba zeby zmienić piesa :wink: Quote
Camara Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 nie Ewkaa, nie potrzebuję oglądać żadnych faktur. Gdyby potrzeba było (a sądzę, że będzie... niestety) dalszego leczenia to możecie na mnie liczyć (ale po wypłacie :-? ) Jak przeczytałam - te zmiany na skórze to nużeniec - tak? Wet brał zeskrobiny? Jeżeli ten nużeniec jest potwierdzony - to nie jest do jakoś specjalne drogie leczenie... ale niestety dość długie i nieco uciążliwe. Poczochraj tą piękną mordzie ode mnie :D Quote
irma Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 Ewa Ty chyba nie wiesz co piszesz :wink: weź sobie słoneczko te faktury i na pamiątke opraw w ramki i powieś ... no gdzie chcesz gdybym miała jakiekolwiek wątpliwości to bym żadnych pieniążków nie wysyłała -mam nadzieję, że wystarczy na pobyt Perro i leki i mam nadzieję, że ja sobie z psem poradzę - w koncu to kawał psa Quote
Ewkaa Posted October 3, 2005 Author Posted October 3, 2005 Owszem była diagnoza że moze nużeniec (ale ja nigdy nie mam zaufania do diagnoz schroniskowych, bo mój mial miec guza a...miał poprostu małą odlezynkę :o ) Te zmiany skórne znikają, zarasta sierścią ale wiem ,że był na jakiś lekach więc podjęto leczenie tego stanu zapalnego skóry jak tylko zajęlismy się psiakiem, i zaczęli go doglądać. Dzisiaj skończyły sie leki na uszka więc jutro idę po recepte. Dla nas najwazniejsze że pies odzyskuje zdrowie psychiczne bo jak pies jest szczęśliwy to lepiej wszelkie kuracje zdrowotne przechodzą. Tak jak z ludźmi, depresja nie pomaga rekonwalescencji. Dzisiaj mój TZ tak dumnie z nim spacerował, i żałował że nie ma już fizycznych warunków na niego. Chyba zdobył jego serce jak skoczył na niego łapskami zeby buzi dac. Wiem że jeszcze trochę czasu zajmie zanim on wróci do 100% formy, mi zajeło 3 miesiące pracy nad moim ale wiem że warto było. Jak wygram w totka do soboty to kupuje dom i zostawiam go sobie 8) (spoko nie mam szczęścia w grach) Quote
Cimi Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 Oj w totka to ja bym też chciała wygrać, ale mój optymizm wygasł wskutek uwag mojego ojca.. Cieszę się bardzo, że stan Perro się porawia i dlatego dalej trzemam :kciuki: Quote
Ewkaa Posted October 4, 2005 Author Posted October 4, 2005 Hop do góry Perraszku, ja juz spac nie mogę przez te psy..... A za pobyt Perra w hoteliku dostanę fakturke więc przekażę ją dla ciebie Irmo. (dobra korzyśc z tego hotelu jest taka że ci ludzie hodują ptactwo domowe i maja swojskie jaja...przynajmniej jaja sobie kupie takie wsiowe :wink: ) Quote
czarna_hancza Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Ewaa Ty juz zaczynasz jak anovi po nocach siedziec ;) A jajka fajnie...przynajmniej wiesz co jesz :roll: Quote
Ewkaa Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 Ja przez te psy przechodze na nocny tryb zycia. Perro odrobaczony, ma sie dobrze. Jeszcze tylko pranie futra i można do drogi go przygotować. irmo rozmawiałam z Kasią, wszystko uzgodnione. Kasia tylko pytała jak ma potem Perro dostaryczyć? Pod schronisko jak Wilczak będzie odbierany? Czy trzeba mu kupić kaganiec na podróż? Smycz musimy jeszcze kupić, bo w hotelu pan go zabiera na swojej na spacery. Quote
Ulka18 Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Ewkaa, Irma, juz wszystko obgadane z Kasia. Dam znac Kasi na kiedy ma przyprowadzic Perro pod schronisko i zaladujemy go razem z Wilczakiem. Czekam tylko na wiadomosc od Hani, na kiedy mam byc pod schroniskiem. Quote
Ewkaa Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 No to super jak wsio dograne, my się zatem przygotowujemy na wyjazd powoli.....czas szybko leci a jeszcze kilka spraw do załatwienia mamy. A Perraszek Fistaszek obcuje z gęsiami kanadyjskimi, kaczkami ozdobnymi..łabądkiem...boshe nawet nie wiecie jak tam slicznie ma, chyba sama zrobię sobie wczasy w tym hotelu :wink: Quote
Camara Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Ewkaa napisał(a): ...boshe nawet nie wiecie jak tam slicznie ma, chyba sama zrobię sobie wczasy w tym hotelu :wink: i na spacer na smyczy? :o :lol: Quote
Ewkaa Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 No a puść go między tym ptactwem...on wykazuje wielkie zainteresowanie więc lepiej mu nie dac wolnej "łapy" :lol: Quote
irma Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Efa uważaj, jajka maja dużo cholesterolu dokładny termin transportu będę znała jutro i natychmiast podam ogród posprzątałam ale pogoda mi nie sprzyja i liści nawiało - znowu posprzątam rybki uczą sie tanca w wodzie ptaszki świergola a psy niczego sie nie domyślają oj co to będzie? Quote
czarna_hancza Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Jajka sa najzdrowsze w 3 dniu od zniesienia :D wtedy mają najmniej cholesterolu ;) Oj widzisz Ewa...te nasze śląskie psiaki jakie się światowe robią? Oskar warszawiak, Gringo niemiec a Perrus tez zmienia "obywatelstwo" ;) Quote
Ewkaa Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 Irmo czekamy na info, my gotowe do drogi, wszystko już zaplanowane, nawet nas Kasieńka na sniadanko zaprosiła :wink: Quote
Ewkaa Posted October 6, 2005 Author Posted October 6, 2005 Mamy już zaplanowane że narobimy zdjęc w czasie podróży :roll: galeria zatytułowana Perro w Cordobie (do Mielca) :lol: :wink: --- > alez hiszpanskie klimaty no! Quote
Ewkaa Posted October 7, 2005 Author Posted October 7, 2005 No nieładnie wszyscy o Tobie zapomnieli Perro.... :oops: :wink: Dzisiaj jedziemy go wykąpać, ciekawe jaki będzie efekt...... Quote
Ewkaa Posted October 8, 2005 Author Posted October 8, 2005 Dramat...wszyscy śpią a ja ruszam do drogi..... :wallbash: SPAĆĆĆĆĆĆ 8) Quote
czarna_hancza Posted October 8, 2005 Posted October 8, 2005 Ewa napisz jak wrocisz co u Perrusia :) Hop!!! Quote
Ulka18 Posted October 8, 2005 Posted October 8, 2005 Hej, hej , Perro juz u Kasi naszej wspanialej w Mielcu, czeka na jutrzejsza dalsza podroz. Zapoznal sie dzisiaj z Wilczakiem na neutralnym gruncie. Kasia z Perro i pan Wiesiu wolontariusz ze schroniska zadbali o zapoznanie sie piesów. A tutaj zdjecia Perro z domu Kasi Jutro dalszy ciąg relacji. Trzymajcie kciiuki!!! Quote
irma Posted October 8, 2005 Posted October 8, 2005 dzisiaj, przed południem wyjechał z Gdanska samochód po psy i kota no pieski - prosze szykować się do drogi Quote
Recommended Posts