Jump to content
Dogomania

Perraszku - gdzie jesteś? - pytanie bez odpowiedzi....

Recommended Posts

Posted

Postanowiłam rodzielić watek Gringa i Perra.....jeden już ma domek a ten nadal czeka.
http://img164.imageshack.us/my.php?image=pict001816bi.jpg
http://img164.imageshack.us/my.php?image=pict001919vb.jpg
Pies jest od pół roku w schronisku. ostatnio upadł na zdrowiu trochę co widac na zdjęciach. Ma jakies 5 lat. Jest łagodny dla ludzi, ale bardzo czujny. W jego oczach widac tyle smutku. Może ktoś potrzebuje stróża i przyjaciela na zimowe wieczory......On czeka.....i nie traci nadziei....

Ponieważ nie będzie mnie do poniedziałku, poprosze Cimi i Czarną hańczę, zeby w sobote go odwiedziły. Może nowe zdjęcia zrobią i rozweselą go trochę bo on jest coraz smutniejszy i już nawet z budy wychodzić nie chce.

• Replies 931
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak dla mnie jego stan nie polepszył się, dziś była bardzo ładna pogoda, słonko świeciło, a on siedział w budzie i nie miał najmniejszego zamiaru wyjścia z niej. Wyszedł raz.. popatrzył i z powrotem. Nie zjadł ani ciasteczka pasztetowego ani gotowanego żarcia. Jak dla mnie powinien iść do weta, ale nie schroniskowego.

I trzy zdjecia.. w budzie :(

http://img176.imageshack.us/my.php?image=perro2ay.jpg

http://img193.imageshack.us/my.php?image=perro25gm.jpg

http://img193.imageshack.us/my.php?image=perro30eu.jpg

Posted

Cimi
on rzeczywiscie dobrze nie wyglada, a na tym trzecim zdjecia, co on ma na oczku?
Skontaktuj sie z Irma, cos mi wspominala, ze ona by go na tymczasowy domek wziela i wykurowala. Ale chyba trzeba szybko dzialac, poki gorzej z nim nie bedzie, bo Ewka cos wspominala, ze moze nuzyca byc.

Posted

Doszłam do wniosku, że nie chce jeść przez tą chrobę. Tego naprawdę jest więcej. Nie wiem co ma z okiem. On tak miał jeszcze tydzień temu. Ale beznadziejny stan ma ucha.

Pogadam z Irmą, a jak nie to spróbuje z Ewką załatwić wizytę u weta, troszkę dołożę. Choć to będzie najprawdopodobniej długie i kosztowne leczenie.

Posted

cimi
masz pw
domek tymczasowy czeka - myślcie o transporcie - ja też juz myslę
więc cos tam wykombinujemy
w końcu mam sprawność 'transportowiec'
samochód jest tylko nie wiem czy znajdę kierowcę w tygodniu czy dopiero sobota-niedziela
czy możecie go wcześniej wyadoptowac i zacząć leczyć?

Posted

Oj tak, nasza kochana Irma vel Hania ma juz najlepsze logistyczne doswiadczenie i wprawe i zapal i checi i wszystko. Absolutnie.
Jesli ktos nie wierzy, niech zobaczy szczesliwa mordke Bruna starego wyzla z naszego schroniska, ktory od 3 tygodni mieszka dzieki IRMIE w Wejherowie.

Posted

U mnie istnieje taka możliwość, że wsiąde z nim w pociąg.. mam wolne od szkoły 5,6,7 październik (środa, czwartek, piątek), do Warszawy, bo do Gdańsk w pociagu to cięzko będzie, choćby, ze pies nie będzie miał jak załatwić toaletki.

Co leczenia.. Ewka wróci to obgadam z nią sparwę leczenia. Ja jestem w stanie dać tylko 10 zł.. to jest mało, zostało już mi mało, a jeszcze na mojego psa i do schroniska na jedzenie. I pojedziemy do weta. Ale musimy czekać z umówieniem do jutra.

Tak, będzie miał domek tymczasowy.

Posted

dajcie nr konta na pw
pociąg nie będzie potrzebny - zabieram do Gdanska Wilczaka więc Perro z nim pojedzie
na razie tylko brakuje nam ... trzeciego psa a właściwie suczki (ponoc historia ubi sie powtarzać)

Posted

Dziewczynki, dajcie konto na pw - dorzucę się do leczenia.
Więcej chłopakowi nie jestem w stanie pomóc... no a w tym stanie raczej trudno mu będzie znaleść dom :(

Posted

Psiak jest szalenie zaniedbany, w sumie nie wiadomo czy to choroba czy wyniszczenie ogólne złymi warunkami, konieczna diagnoza dobrego Weterynarza. Poproszę o nr konta na PW. U kogo Perro bedzie tymczasowo ?

Posted

Już jestem, postaram się dzisiaj pojechac do Perro po pracy, musze z moją sunią jechać do weta też :( (ma problemy z łapami qrcze....zajęłam się schroniskowymi a nie zauważyłam jej problemów)
Jesli chodzi o konto mozna na moje wysyłac z dopiskiem na Perro, albo na Irmy(jeśli udostepni) jesli ma on jechac do Gdańska.
Chyba, że przydałaby się konsultacja u naszego sparwdzonego juz dzięki Ramir specjalisty- dr Fabisza?
Dajcie znać.....qrde ide jeszcze szybko ugotowac mu zarcie, najwyżej się troszkę spóźnię do pracy ale zawioze mu jedzenie.
Ten pies jest nie tylko wyniszczony chorobą..ale brakiem swojego domu, pana.....on ma w oczach taki smutek i obojętność, przestał wierzyć w człowieka, ja tak to odbieram kiedy na mnie patrzy.... :(

Posted

Ewa daj nr kont na PW
najważniejsze to zacząć leczyć psa - jezeli zostaną jakieś pieniądze to najwyżej pies z nimi przyjedzie albo przeznaczymy na inne psy - to chyba najmniejszy problem

Posted

irma OK to jak wpłyną pieniądze zabierzemy Perro do dr fabisza, napisze tylko do ramir, żeby nas umówiła.....
Irma jestem w pracy a numeru konta nie pamietam, może masz gdzieś wpisane jak przelewałaś na Oskarka...
Jak cos to po 13.30 wyślę zainteresowanym pw z numerem. Jakby sie udało postaram sie na czwartek lub środe zorganizowac wyprawę do weterynarza. tylko muszę jeszcze się dogadac w schronisku, żeby mi kłopotów nie robili, sami znacie sytuację.!