Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kika napisał(a):
Byli z nami ludzie, którym naopowiadał ktoś z W-wy ,że na drogach pełno żebrzących dzieciaków, że trzeba mieć drobna dolary na łapówki :D

No właśnie ja słyszałam dokładnie to samo. Dodatkowo sprawę wyolbrzymił mój mąż, no i pamiętam jak mój tata pojechał do Timisoary służbowo w czasach Czałczesku (nie wiem jak się to pisze), był tam ponad 3 m-ce, jak wrócił opowiadał właśnie o brudnych, żebrzących dzieciakach, ludziach łapiących szczury żeby je zjeść itp... Oczywiście hotel w którym był, był super zaopatrzony, nawet lepiej niż u nas w tamtych czasach.
Ale to pewnie tak jak mówicie, to było lata temu. W każdym razie bez względu na jedzących psy ja się szykuję. Moich to pewnie nie ruszą , bo kto by chciał 3 kg psa, któy ma na sobie samo futro i kupę lakieru :wink: :lol:
Mam nadzieję, że nic nie pokrzyżuje moich planów,, bo zabawa zapowiada się super.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak ja byłam mała to też jeździliśmy do Bułgarii i pamietam te umorusane, zebrzące dzieci. Ale to było kiedyś.
Jezeli wszystko bedzie Ok to my na pewno jedziemy :P

Posted

donya napisał(a):
Jak ja byłam mała to też jeździliśmy do Bułgarii i pamietam te umorusane, zebrzące dzieci. Ale to było kiedyś.

jedzieMY czy jedziecie Wy? :p qrcze na zamku.. zapowiada sie baaaardzo ciekawie :)

Posted

Agappe napisał(a):
donya napisał(a):

jedzieMY czy jedziecie Wy? :p qrcze na zamku.. zapowiada sie baaaardzo ciekawie :)

No nie wiem, na pewno pojedziemy na urlop czyli na dłużej. I tak myslę aby zahaczyć o Węgry??? Jeszcze duuuzo czasu.

Posted

Agappe napisał(a):
no prawie rok... pożyjemy zobaczymy.. a ja ani na Węgrzech ani w Rumuni jeszcze nie byłam.. :)

Jak chcesz z nami spędzic wakacje to zapraszamy. Ale Drakuladogshow jest 5 i 6.08 a w Debreczynie tak ok. 28.08. (nie ma jeszcze spisu wystaw'06). A to jest prawie miesiąc.
Zobaczymy co bedzie :P

Posted

Agappe napisał(a):
zobaczymy jeszcze, ale dziękuję za propozycje.. jest ona jak najbardziej do rozpatrzenia :)

Pojedziemy najpierw do Brna i zobaczymy czy i jak się upchniemy w samochodzie.

Posted

Ja też dołączam się jako chętna do wyjazdu. Piesek malutki, niekłopotliwy, na kolanach jedzie.
Ewentualny wyjazd z Warszawy, lub Krakowa :)
Swoją drogą super pomyśleli, że u nas nie wymyślą jakiejś wystwy fajną oprawą.

Posted

Agappe napisał(a):
nie no do brna powinno być bez problemu.. gożej jak sie pojawią jakieś większe bagaże ..

Trzy osoby + 2 psy + bagaże = ????
To srodek zimy. Rok temu chodziłam w mokrych butach bo jak przyjechaliśmy to byly roztopy i woda po kolana. A na drugi dzień wszystko zamarzło i było lodowisko :P

Posted

donya napisał(a):
Agappe napisał(a):
nie no do brna powinno być bez problemu.. gożej jak sie pojawią jakieś większe bagaże ..

Trzy osoby + 2 psy + bagaże = ????
To srodek zimy. Rok temu chodziłam w mokrych butach bo jak przyjechaliśmy to byly roztopy i woda po kolana. A na drugi dzień wszystko zamarzło i było lodowisko :P

aaaaa Twoja mama też jedzie???to już gożej..
a z Drakulą to może ja bym sie tym busem zabrała w takim razie?? zobaczymy jeszcze

Posted

orsini napisał(a):
Monique van Brempt
a to jak sedziuje????od jakich jest grup bo widze ze i sznaucerki ma

Na pewno ma V.Nie lubi psów agresywnych i niesfornych,wywala za takie zachowania z ringu 8)

Posted

Nitencja napisał(a):
Goska ja bylam w zeszlym roku w T.Mures i psow mi nie zjedli ;-)
Jesli chcesz to jest i baardzo drogi hotel Continental w samym Mures ale mozna znalezc i cos tanszego. Polecam jednak , jak macie troche czasu nocowac w T.Mures !! i zwiedzic miasto :) cos naprawde pieknego bylam oczarowana, ale moze dlatego ze to miasto pamieta jak bylo jeszcze prowincja Imperium Rzymskiego ;-) Jesli ktos jest uzalezniony od internetu nie ma problemu poniewaz jest duzo kafejek internetowych
noclegow warto szukac przez agencje turystyczna w T.Mures malo prowizji biora a jak cos znajda to jest ok. Podaje strone :

http://www.mures.ro/

Dzięki za stronę z adresem www. Na pewno się przyda.
Pzdr.

Posted

Noelani napisał(a):
Teoretycznie aby wjechac do Rumunii konieczne sa ksiazeczka zdrowia z aktualnymi szczepieniami i zaswiadczenie od weterynarza powiatowego, a zeby wyjechac z Rumunii (czyli wjechac do UE) konieczne sa badania napoziom przeciwcial na wscieklizne we krwi. W praktyce nikt tego nie sprawdzal, a jedynie na jakiejs granicy wewnatrz UE ktos tam zagladal do psich paszportow.

Podobnie jak na przejściu polsko-ukraińskim w tym roku.
Pzdr.

Posted

orsini napisał(a):
Monique van Brempt
a to jak sedziuje????od jakich jest grup bo widze ze i sznaucerki ma

Ja to bym zasugerowała, że ona jest all rounder'em. Tak mi się wydaje.
Podczas wystawy w Budapeszcie, widząc moje zdenerwowanie, sama zaczęła mnie uspokajać i powiedziała: Be cool! Słowo honoru, aż mi się wierzyć nie chciało! Poza tym, pełna kultura i usmiech na ringu. Nie wiem, jakie psy preferuje, jakie rasy lubi i jak ocenia. Ja byłam zadowolona z jej oceny w Budapeszcie, bo mój Farik dostał CACIB-a i wygrał z baaardzo utytułowanym psem z Niemiec. Właściciel był tak oburzony ocena, że ocenę odebrał z sekretariatu a nie na ringu.
Pzdr.

Posted

Asiaczek nam kobietka powiedziala, ze od nowego roku sie przepisy zmieniaja i wtedy za 1 cacib masz championat rumunii, ale nie wiem czy pies bedzie musial miec championat innego kraju czy nie

Posted

Orsini - dzięki. Nie ukrywam, że w zalezności od tego, jak ułożą się przepisy - tyle psiaków wezmę. Muszę trochę ostrzej spojrzeć na koszty tej wystawy, bo nie dość, że daleko, to jeszcze dochodzi do tego nocleg, prawda?
I chodzi o CACIB, nie o CAC? Na pewno?
Pzdr.

Posted

Asiaczku, z tego co rozmawialam z organizatorami tej wystawy, to ta wystawa ma dac szybciej championat Rumunii.
DLa osob ktore beda w Poznaniu : mozecie napasc sedzine Lavinie Steer lub Lokodi C. Zsolta. Oni sa wlasnie z oddzialu w T.Mures i beda sedziowac w Poznaniu na ringu terierow. Mysle ze po ocenie beda promowac juz wystawe i moze przywioza ulotki i wiecej informacji o tej wystawie. A ja , gdy tylko bede wiedziala cos nowego, zaraz dam wiesci na strone :).