Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja też zastanowię się i może pojadę. Termin (5-6.08.2006 r.) OK.
Donya, Króliczek - to może jakiś busik?
pzdr.

Asiaczek przepraszam ale my pewnie na dłużej pojedziemy z racji tego, że studenci mają wtedy wakacje a ja mogę wziąć urlop

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):
A, spryciula. Wcale się nie obraziłam, no coś Ty! To była luźna propozycja.
Pzdr.

Cieszę się, że się nie obraziłaś. Ale do Kaliningradu w przyszłym roku to bysmy się chętnie z Tobą zabrali, tzn. ja, Daria, Bimbo i Anata :P

Posted

Donya - OK. Nie ma problemu. Jak tylko Gusio-pręgusio + Hipka zrobią dorosły Championat PL, jedziemy. Lub jak Diablik zrobi Młodzieżowy to mogłabym go wziąć, może udałoby mi się namówić włąścicielkę Buszi? Poczekajmy trochę (jeżeli możecie) i pojedziemy.

Króliczek - to już nas jest dwie:))
Pzdr.

Posted

Na ichniejszej wstępnej stronie jest napisane, że oficjalne otwarcie strony będzie 15.10.2005 r.
Sędziowie mi odpowiadają (E. Kupliauskas i Monique van Brempt)
Ciekawe, jakie będą ceny?
No i trzeba będzie pomyśleć o noclegu (albo w Rumunii albo może na Węgrzech?). Może będzie jakaś zajawka nt. noclegów na stronie.
pzdr.

Posted

Asiaczek dopatrzyłaś się systemu w jaki ustawili sędziów na stronie? To jeśli możesz powiedz kto ma IX w sobote Monique Van Brempt czy Petru Muntean, a w niedzielę też mi wychodzi dwóch Denis Kuzelj i Eugeny Kuplyauskas. Kurcze jakoś nie mogę dojść czy sędziowie to ci z przodu przed IX czy z tyłu.

Posted

Gośka napisał(a):
Asiaczek dopatrzyłaś się systemu w jaki ustawili sędziów na stronie? To jeśli możesz powiedz kto ma IX w sobote Monique Van Brempt czy Petru Muntean, a w niedzielę też mi wychodzi dwóch Denis Kuzelj i Eugeny Kuplyauskas. Kurcze jakoś nie mogę dojść czy sędziowie to ci z przodu przed IX czy z tyłu.

Gośka - wg mnie to w sobotę sędziuje Was Monique van Brempt (Belgia), a w niedzielę - Denis Kuzalj.
(w rozpisce najpierw "idzie" nazwisko sędziego, a potem grupa - tak mi się wydaje). :)
Pzdr.

Posted

Na pierwszy rzut oka to mi się wydawało inaczej, ale po dogłębnym wczytaniu się chyba jest tak jak mówisz, tyle że tam w niektórych miejscach jest zupełnie namieszane jak dla mnie.

Posted

Wy to sie lepiej nie nastawiajcie na konkretnego sedziego, bo moje doswiadczenia z Aradu pokazuja, ze rozpiska sobie, a sedziowanie sobie :evil: W oba dni ocenial mnie ktos inny niz zapowiadany - nie tylko mnie z reszta :-?

Posted

Gośka napisał(a):
A nocleg to lepiej na Węgrzech, chociaż może teraz już tam mniejsza bieda i psów nam nie zjedzą :wink:

Spoko, spoko, nie taka Rumunia straszna ;) Nie wiem co prawda jak to wyglada glebiej w tym kraju, ale Arad mile mnie zaskoczyl. Hotel dwugwiazdkowy, czysciutki, z mila i pomocna obsluga, wygodne lozko, wanna z jacuzzi :lol: Nie ma sensu nocowac na Wegrzech, bo od granicy do Tigru Mures jest ok. 300 km, wiec komu bedzie sie chcialo tyle km nadrabiac?

Posted

Goska ja bylam w zeszlym roku w T.Mures i psow mi nie zjedli ;-)
Jesli chcesz to jest i baardzo drogi hotel Continental w samym Mures ale mozna znalezc i cos tanszego. Polecam jednak , jak macie troche czasu nocowac w T.Mures !! i zwiedzic miasto :) cos naprawde pieknego bylam oczarowana, ale moze dlatego ze to miasto pamieta jak bylo jeszcze prowincja Imperium Rzymskiego ;-) Jesli ktos jest uzalezniony od internetu nie ma problemu poniewaz jest duzo kafejek internetowych
noclegow warto szukac przez agencje turystyczna w T.Mures malo prowizji biora a jak cos znajda to jest ok. Podaje strone :

http://www.mures.ro/

Posted

Arad i Timisoara to właściwie nie Rumunia :wink: Mój mąż jeździł tam w latach 80-tych i obydwa te miasta w porównaniu ze środkiem Rumunii wyglądały prawie jak węgierskie. Zresztą mieszka tam dużo Węgrów, więc pogranicze zawsze było utrzymane w czystości, aby nie robić zbytniej dysproporcji między "wschodem a zachodem". Podobnie bylo u nas z NRD. Chociaż przez 20 lat mogło się to zmienić.

Posted

Teoretycznie aby wjechac do Rumunii konieczne sa ksiazeczka zdrowia z aktualnymi szczepieniami i zaswiadczenie od weterynarza powiatowego, a zeby wyjechac z Rumunii (czyli wjechac do UE) konieczne sa badania napoziom przeciwcial na wscieklizne we krwi. W praktyce nikt tego nie sprawdzal, a jedynie na jakiejs granicy wewnatrz UE ktos tam zagladal do psich paszportow.

Posted

A ja tym razem nawet zaświadczenia od powiatowego nie brałam - nikt o to nie pyta.Jak pies ma paszport - to jest to w zupełności wystawrczające.

Poza tym nie demonizujmy Rumunii. Dwa lata temu jechałam przez całą jej długość samochodem, aż do Bułgarii - drogi super, hotele ok,ludzie mili i uczynni.Nowoczesne stacje benzynowe, bankomaty, Mc Donald, itp....

W ubiegłym roku byłam w Oradei - przyznam ,że było troche bałaganu, luzem biegające bezpańskie psy nawet na terenie wystawy.Teraz w Aradzie tego niemal nie było.

Wystawa z ładną oprawą i duża przychylność organizatorów.

Posted

Kika uspokoiłas mnie, dziękuję. Każdy komu mówię, że wybieramy sie Rumunii robi wielkie :o i pyta się czy się dobrze czuję.
Zresztą Polska ma podobną opinię :wink:

Posted

donya napisał(a):
Kika uspokoiłas mnie, dziękuję. Każdy komu mówię, że wybieramy sie Rumunii robi wielkie :o i pyta się czy się dobrze czuję.
Zresztą Polska ma podobną opinię :wink:

Byli z nami ludzie, którym naopowiadał ktoś z W-wy ,że na drogach pełno żebrzących dzieciaków, że trzeba mieć drobna dolary na łapówki :D No to oni we wszystko się zaopatrzyli , co okazało sie zupełnie nieprzydatne.

Nie przeczę można trafić i na takie przypadki pewnie- mnie akurat nie dotknęły :D Ale taki obraz Rumunii to chyba sprzed 20 lat - taki pamiętam i te umorusane dzieci i policja na każdym rogu, którą można było przekupić breloczkiem z Polski :D

Tam sie bardzo dużo zmieniło i nie wierzcie ludziom , którzy nie byli w Rumunii od czsów gdy prawie każdy Polak spędzał lato w Bułgarii, albo w kurortach Rumunii.

I tak jak pisała Noelani - spałyśmy w tym samym hotelu- warunki hotelowe na europejskim poziomie.Co druga osoba zaczepiona na ulicy, celnik pogranicznik - mówiący w jęz.angielskim.U nas lepiej?