dorotal Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 [quote name='Elitesse']Pies ktory jest juz championem kraju zrzeszonego w FCI moze zostac Championem Rumunii kiedy uzyska CACIB na wystawie w Rumunii. czyli mam rozumiec ze jest to obojetnie jaka miedzynarodowka tak ?? Ja rozumiem ze dowolna. Quote
Musiałek Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 tak tzn jesli wygram klasę młodziezy (z porównania pies z suką) z wystawy w dniu 06.08 to mam chamiona mł. rumunii i nie musze im pokazywac championatu naszego. Sorry ale ja blondynka i mnie trzeba jak krowie na miedzy!!! ale jeśli bede miała z tych 3 wystaw zw. ml w chlopakach i bede dostawac te cace czy caciby - tzn bede miala 3 tzn ze tez moge sie ubiegac o champoinat????? i rozumiem ze tez nie musze im pokazywac chamionatu polskiego. Błagam tylko cierpliwości a ja wkoncu załapię :lol: Quote
Elitesse Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 [quote name='Musiałek']tak tzn jesli wygram klasę młodziezy (z porównania pies z suką) z wystawy w dniu 06.08 to mam chamiona mł. rumunii i nie musze im pokazywac championatu naszego. ale dlaczego z porownania ?? ML.Ch.ROM jst za zwyc mlodziezy i w psach i w sukach bez porownania ! ale jeśli bede miała z tych 3 wystaw zw. ml w chlopakach i bede dostawac te cace czy caciby - tzn bede miala 3 tzn ze tez moge sie ubiegac o champoinat????? i rozumiem ze tez nie musze im pokazywac chamionatu polskiego. jak wystawiasz sie w mlodziezy to konkurujesz o tytul zwyc mlodziezy , cace i caciby sa w starszych klasach tzn postewdniej otwartej i championow Quote
Musiałek Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 no tak ale do mł.chamiona dostaje zwyciestwo w klasie i nie musze konkurowac z suka i tak tez jest w rumunii??? Quote
Elitesse Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Musiałek napisał(a):no tak ale do mł.chamiona dostaje zwyciestwo w klasie i nie musze konkurowac z suka i tak tez jest w rumunii??? no we wszystkich krajach tak jest Quote
Musiałek Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 czyli jak jest pies i suka to oba maja zwycięstwa młodziezowe!!! no to super Quote
Nitencja Posted February 28, 2006 Author Posted February 28, 2006 Od raz przepraszam za ten łamany polski :) Co do dorosłego Championatu to na razie tylko ta jedna "ROMANIAN OPEN SHOW" uprawnia do tytułu championa Rumunii po otrzymaniu CACIBa przy innych miedzynarodowych - musza byc 3CACe i co najmniej 7 miesiecy przerwy A jesli chodzi o regulaminy rumunskie to co chwila sa jakies zmiany ale trzymam reke na pulsie. Wystawa "Zwyciestwo Rumunii" ma miejsce raz w roku i daje szanse zdobycia tytulu championa w jeden dzien przez uzyskanie jednego CACIBa. (Dla psow ktorym potrzebne sa certyfikaty uzytkowosci - dyplom potrzebny jest w dniu uzyskania CACIBa) Psy w klasie mlodziezy rowniez maja szanse uzyskac w jeden dzien tytul Mlodziezowego championa Rumunii przez wygranie klasy mlodziezy na wspomnianej wyzej wystawie. Quote
BarbeSale Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 a ja dalej nie wiem... wkoncu jak dostane Zw. Młodzieży czyli wygram (moja sunia:P) klase młodzieży w sukach to bedzie ona miala juz ml. championat rumunii? i to trzeba na wystawie 05.08.2006 Wystawa Draculi czy06.08.2006 CACIB - Romanian Open bardzo bede wdzieczny za odpowiedz. Quote
Nitencja Posted February 28, 2006 Author Posted February 28, 2006 BarbeSale masz dwa wyjscia :) Jadac na wszystkie trzy wystawy czyli Dracula Show , Romanian Open Show i klub - tam uzyskujesz 3 x Zw.Mlodziezy masz Ml.Championa Rumunii lub tylko zglaszasz na Romanian Open show i tam uzyskujesz tylko jedno Zw. Mlodziezy = Ml.Champion Rumunii :) Quote
BarbeSale Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 lub tylko zglaszasz na Romanian Open show i tam uzyskujesz tylko jedno Zw. Mlodziezy = Ml.Champion Rumunii eee czyli jak zglosze na 3 wystawy to ten sposob nie dziala? cos mi sie wydaje to dziwne :P Quote
króliczek Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 DOROTAL napisała ,że w kl. Championów nie jest przyznawany CAC ,tak??( nie mogę nigdzie znaleść tej inf.) Więc mam dwie opcje: zgłosić psa do klasy Otw. i liczyć na 3x CAC ,lub zgłosić w kl. Championów i zdobyć CACIB na Romanian Open= Champion Romania .Jeśli w kl. Championów wygram 3 x plus 1x Zw.RASY=CHAMPION CUM LAUDAE.Dobrze kombinuję??:lol: Jeśli coś pokręciłam ,proszę poprawcie. Quote
Diana14 Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 A jak zglosze sukę do klasy otwartej na wszystkie 3 wystawy to co moge uzyskac? Mogę zdobyć jakiś championat? Quote
dorotal Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Napisalam na podstawie wersji angielskiej ale w polskiej tez pisze * wniosek CAC moga uzyskac psy/suki ktore ukonczyly 15 miesiecy i uzyskaly ocene doskonala z pierwsza lokataw klasie posredniej,otwartej, uzytkowej. Psy w klasie championow wniosku CAC nie otrzymuja! Dobrze kombinujesz. najwazniejsza jest Romanian Open, reszta to dokladka Quote
Nitencja Posted February 28, 2006 Author Posted February 28, 2006 ale tak z drugiej strony nie uwazacie ze to dziwne ?? BO w koncu mozna tylko zglosic na ROmanian Open i starczy i albo sie uda albo nie ........... :shake: Quote
dorotal Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Jak juz jedziesz tyle kilometrow to zawsze wygodniej byc na dwoch wystawach a nie jednej Quote
SuperGosia Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Wystawa zapowiada sie suuuuper. Tylko, ze moj psiak nie zdazy zamknac doroslego championatu :-( Trzeci wniosek musi dostac dopiero po 26 sierpnia :placz: Quote
BarbeSale Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 a zrsezta :P wszyscy zdobedizemy 2xCACIB i ewent Zw. Klubu :P reszte zobaczy sie na miejsuc :) mam nadzieje ze championaty beda wydawac od razu :> Tylko zeby mi sie piesek nie przestraszyl Draculi.... ;p Quote
Elitesse Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 no raczej nie na miejscu - pisza zeby wypelnic wniosek ktory jest na stronie, dolaczyc ksera rodowodu, championatow itp i wystalc do rumunskiego zwiazku Quote
BarbeSale Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 wiem, czytalem ale moze jednak da rady :) oby !! :> Quote
Elitesse Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 po tej w zeszlym roku wszyscy wysylali i tu jest pytanie dostaliscie juz Championaty ?? Quote
pinkladies Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 Jezeli jest tu ktos zdecydowany i wie ze jedzie na dracula dog show- i ma wolne miejsca w samochodzie to bardzo prosze o kontakt.(opcja prywatna wiadomosc) ;) Pozdrawiam Quote
króliczek Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 BarbeSale napisał(a):a zrsezta :P wszyscy zdobedizemy 2xCACIB i ewent Zw. Klubu :P reszte zobaczy sie na miejsuc :) mam nadzieje ze championaty beda wydawac od razu :> Tylko zeby mi sie piesek nie przestraszyl Draculi.... ;p Co za optymizm:-o ;) Quote
BarbeSale Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 :) bo bylo za duzo dywagacji hehe chcialem to ukrocic :P Quote
aneta...i..bouvier Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 hmmmm bedzie mozliwosc z kims sie zabrac albo moze bus Quote
Noelani Posted March 1, 2006 Posted March 1, 2006 [quote name='Elitesse']po tej w zeszlym roku wszyscy wysylali i tu jest pytanie dostaliscie juz Championaty ?? Jeszcze nie. Od wystawy minelo 5 miesiecy, czesc psow jest juz wymienionych na stronie ichniejszego zwiazku (http://www.ach.ro/campioni/CR2005.htm), ale papieru ciagle nie ma:mad: Quote
Recommended Posts