Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest jeszcze trochę czasu na zastanowienie się.
W razie czego jechałabym ja, mój niekonfliktowy PON (w aucie albo śpi albo gapi się w okno - zero ślinienia się czy chorób lokomocyjnych) i średni plecak.
pozdrawiam

Posted

Agasia im nas więcej tym lepiej - poza tym, trzy wystawy, trzej sędziowie. Musimy namówić jeszcze jednego psa championa, a przed ringiem pozamieniać się psami i niech się szacowne grono sędziowskie martwi, a my po prostu bawmy:evil_lol:

Posted

No to nie rozumiem... jezeli CAC wygrywa NPwR czyli ten co dostaje CACIBa, a champion nie moze wejsc na porownanie o CAC, to tym samym nie moze miec CACIBa? :| Przeciez nie! Wiec jak to jest?

Posted

My obstawiamy klasę championów - psy :) Czyli jednak "konkurencja" ;)

z tymi tytułami to chyba jest tak: psy z posredniej, otwartej i użytkowej porównują się o CAC, a potem zwycięzca porównania walczy z championem o CACIB. Oczywiście mogło mi sie pokręcić i ręki za tą wersje nie dam sobie odciąć :)

Posted

Wiem ze podobne reguly sa na Łotwie, ale tam jest tak ze jesli porownanie o CACIB wygra champion łotwy <innych krajow nie>, to CAC otrzymuje ten ktory dostal res.CACIB... Czy to tak samo tam jest?

Posted

Wiecie co to ja już nie chcę wiedzieć:shake: za skomplikowane to wszystko. Martwić się będę jak coś wygramy - na dzień dziesiejszy jedziemy w humorach wakacyjnych :cool1:

• 3 weeks later...
Posted

Agasia napisał(a):
Wiem ze podobne reguly sa na Łotwie, ale tam jest tak ze jesli porownanie o CACIB wygra champion łotwy <innych krajow nie>, to CAC otrzymuje ten ktory dostal res.CACIB... Czy to tak samo tam jest?

Na Łotwie nie jest do konca tak jak piszesz. W sierpniu w Rydze nie bylo porownania o CACIB tylko od rasu o najlepszego psa, poniewaz wygral moj pies z klasy mlodziezy to CACIB i CAC przeszedl na nastepnego psa. Zazwyczaj sie pytaja czy mozesz przyjac CAC. Bo CAC tez nie powinien wziasc ml. ch łotwy, ktory nie ma rocznego odstepu pomiedzy JCAC a CAC.

Posted

dorotal napisał(a):
Na Łotwie nie jest do konca tak jak piszesz. W sierpniu w Rydze nie bylo porownania o CACIB tylko od rasu o najlepszego psa, poniewaz wygral moj pies z klasy mlodziezy to CACIB i CAC przeszedl na nastepnego psa. Zazwyczaj sie pytaja czy mozesz przyjac CAC. Bo CAC tez nie powinien wziasc ml. ch łotwy, ktory nie ma rocznego odstepu pomiedzy JCAC a CAC.

Dorotal z ta Lotwa to akurat dla mne troszke dziwna sprawa, bo pomimo ze moj pies nie byl NPwR dostal CACIBa :cool3:

Ale dzieki za sprostowanie, ja nigdy nie potrafie sie poprawnie wyslowic :roll: :P

• 1 month later...
Posted

Pies ktory jest juz championem kraju zrzeszonego w FCI moze zostac Championem Rumunii kiedy uzyska CACIB na wystawie w Rumunii.

czyli mam rozumiec ze jest to obojetnie jaka miedzynarodowka tak ??

Posted

Ok już mam

tzn ja nie musze być Championem Mł. w Polsce ale jesli gwiadzy pomoga to moge byc Championem Rumunii w weekend. Czy musze mieć Chamiona Mł. Polski ???????????

sorry dziewczyny ale ja dopiero zaczynam karierę wystawową i w młodziezy będę dopiero po 12.03 :)))) dlatego tak dopytuję

Posted

Musiałek napisał(a):
Ok już mam

tzn ja nie musze być Championem Mł. w Polsce ale jesli gwiadzy pomoga to moge byc Championem Rumunii w weekend. Czy musze mieć Chamiona Mł. Polski ???????????

wg mnie nie
ja to tak rozumiem ze na wystawie o Zwyciestwo Rumunii CACIB daje CH. ROM a zwyc ml daje ML CH ROM