Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Elitesse']Pies ktory jest juz championem kraju zrzeszonego w FCI moze zostac Championem Rumunii kiedy uzyska CACIB na wystawie w Rumunii.

czyli mam rozumiec ze jest to obojetnie jaka miedzynarodowka tak ??
Ja rozumiem ze dowolna.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak tzn jesli wygram klasę młodziezy (z porównania pies z suką) z wystawy w dniu 06.08 to mam chamiona mł. rumunii i nie musze im pokazywac championatu naszego.

Sorry ale ja blondynka i mnie trzeba jak krowie na miedzy!!!

ale jeśli bede miała z tych 3 wystaw zw. ml w chlopakach i bede dostawac te cace czy caciby - tzn bede miala 3 tzn ze tez moge sie ubiegac o champoinat????? i rozumiem ze tez nie musze im pokazywac chamionatu polskiego.

Błagam tylko cierpliwości a ja wkoncu załapię :lol:

Posted

[quote name='Musiałek']tak tzn jesli wygram klasę młodziezy (z porównania pies z suką) z wystawy w dniu 06.08 to mam chamiona mł. rumunii i nie musze im pokazywac championatu naszego.

ale dlaczego z porownania ?? ML.Ch.ROM jst za zwyc mlodziezy i w psach i w sukach bez porownania !

ale jeśli bede miała z tych 3 wystaw zw. ml w chlopakach i bede dostawac te cace czy caciby - tzn bede miala 3 tzn ze tez moge sie ubiegac o champoinat????? i rozumiem ze tez nie musze im pokazywac chamionatu polskiego.

jak wystawiasz sie w mlodziezy to konkurujesz o tytul zwyc mlodziezy , cace i caciby sa w starszych klasach tzn postewdniej otwartej i championow

Posted

Od raz przepraszam za ten łamany polski :)
Co do dorosłego Championatu to na razie tylko ta jedna "ROMANIAN OPEN SHOW" uprawnia do tytułu championa Rumunii po otrzymaniu CACIBa przy innych miedzynarodowych - musza byc 3CACe i co najmniej 7 miesiecy przerwy
A jesli chodzi o regulaminy rumunskie to co chwila sa jakies zmiany ale trzymam reke na pulsie.

Wystawa "Zwyciestwo Rumunii" ma miejsce raz w roku i daje szanse zdobycia tytulu championa w jeden dzien przez uzyskanie jednego CACIBa. (Dla psow ktorym potrzebne sa certyfikaty uzytkowosci - dyplom potrzebny jest w dniu uzyskania CACIBa) Psy w klasie mlodziezy rowniez maja szanse uzyskac w jeden dzien tytul Mlodziezowego championa Rumunii przez wygranie klasy mlodziezy na wspomnianej wyzej wystawie.

Posted

a ja dalej nie wiem... wkoncu jak dostane Zw. Młodzieży czyli wygram (moja sunia:P) klase młodzieży w sukach to bedzie ona miala juz ml. championat rumunii? i to trzeba na wystawie 05.08.2006 Wystawa Draculi czy06.08.2006 CACIB - Romanian Open bardzo bede wdzieczny za odpowiedz.

Posted

BarbeSale masz dwa wyjscia :) Jadac na wszystkie trzy wystawy czyli Dracula Show , Romanian Open Show i klub - tam uzyskujesz 3 x Zw.Mlodziezy masz Ml.Championa Rumunii
lub tylko zglaszasz na Romanian Open show i tam uzyskujesz tylko jedno Zw. Mlodziezy = Ml.Champion Rumunii :)

Posted

lub tylko zglaszasz na Romanian Open show i tam uzyskujesz tylko jedno Zw. Mlodziezy = Ml.Champion Rumunii

eee czyli jak zglosze na 3 wystawy to ten sposob nie dziala? cos mi sie wydaje to dziwne :P

Posted

DOROTAL napisała ,że w kl. Championów nie jest przyznawany CAC ,tak??( nie mogę nigdzie znaleść tej inf.)
Więc mam dwie opcje: zgłosić psa do klasy Otw. i liczyć na 3x CAC ,lub zgłosić w kl. Championów i zdobyć CACIB na Romanian Open= Champion Romania .Jeśli w kl. Championów wygram 3 x plus 1x Zw.RASY=CHAMPION CUM LAUDAE.Dobrze kombinuję??:lol:
Jeśli coś pokręciłam ,proszę poprawcie.

Posted

Napisalam na podstawie wersji angielskiej ale w polskiej tez pisze
* wniosek CAC moga uzyskac psy/suki ktore ukonczyly 15 miesiecy i uzyskaly ocene doskonala z pierwsza lokataw klasie posredniej,otwartej, uzytkowej. Psy w klasie championow wniosku CAC nie otrzymuja!
Dobrze kombinujesz. najwazniejsza jest Romanian Open, reszta to dokladka

Posted

a zrsezta :P wszyscy zdobedizemy 2xCACIB i ewent Zw. Klubu :P reszte zobaczy sie na miejsuc :) mam nadzieje ze championaty beda wydawac od razu :> Tylko zeby mi sie piesek nie przestraszyl Draculi.... ;p

Posted

BarbeSale napisał(a):
a zrsezta :P wszyscy zdobedizemy 2xCACIB i ewent Zw. Klubu :P reszte zobaczy sie na miejsuc :) mam nadzieje ze championaty beda wydawac od razu :> Tylko zeby mi sie piesek nie przestraszyl Draculi.... ;p

Co za optymizm:-o ;)