Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

piotrek_b napisał(a):
czasami tak jest że nie możemy jechać na zgłoszone i ustalone wcześniej wystawy.
Natomiast nie tylko możemy ale musimy ponosić konsekwencje swoich decyzji.

Jeśli deklaruje wyjazd za granicę (często są to wystawy kosztowne) to wymagam od organizatora czyli od osoby organizującego transport aby zagwarantował miejsce dla mnie i moich zwierząt, ja w zamian zobowiązuje się pokryć ustalona wcześniej cześć kosztów dotyczących mojego udziału w podroży.

Oczywiście mogę zrezygnować z wystawy ale nie mogę obarczać odpowiedzialnością szczególnie finansowa innych osób.
Przecież wiadomo że organizator wyjazdu nie uzupełni składu ekipy na dzień czy dwa dni przed wystawą, zresztą nie musi ponieważ został zobowiązany do zapewnienia transportu danej osobie zgodnie z jej oświadczeniem woli.

Wasza kłótnia jest spowodowana tym, że osoba rezygnująca z wystawy nie chce pokryć wcześniej zorganizowanego transportu przenosząc odpowiedzialność finansową na inną osobę (czyt. przewoźnika) wbrew jej woli.

Problem nie dotyczy tego ze pani ixińska nie jedzie na wystawę tylko tego ze pani ixińska nie chce za siebie zapłacić ( za zamówiony i ustalony transport)

Bardzo dobrze napisany post.

Cieszę się, że Appalachian i Ed dogadali się. Brawo i dla jednej i dla drugiej strony.

BTW mały off - od wystawy w Koszicach mam podobny problem; mam nawet na pismie zapewnienie, że osoba, która w ostatniej chwili zrezygnowała, opłaci swoje koszty transporty, ale... do tej pory nie mogę się z nią skontaktowac... SMS'y, telefony, maile - nic nie działa...
Jak głupia założyłam za nią 200 zł, bo było mi głupio przed kierowca... i teraz mam 200 zł w plecy...
Sorki za ten off...

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Bardzo dobrze napisany post.

Cieszę się, że Appalachian i Ed dogadali się. Brawo i dla jednej i dla drugiej strony.

BTW mały off - od wystawy w Koszicach mam podobny problem; mam nawet na pismie zapewnienie, że osoba, która w ostatniej chwili zrezygnowała, opłaci swoje koszty transporty, ale... do tej pory nie mogę się z nią skontaktowac... SMS'y, telefony, maile - nic nie działa...
Jak głupia założyłam za nią 200 zł, bo było mi głupio przed kierowca... i teraz mam 200 zł w plecy...
Sorki za ten off...

Pzdr.

Asiaczku ale za co te sorki?
Widzisz jak to jest z ludzmi nic dodać nic ująć;)
Ja już nic nie dopisze na ten temat ,sprawa z Ewą załatwiona,ale żal pozostaje ...:-(
Wiesz,że mam dobre psy i poszaleć by można bylo,niestety życie dyktuje inne warunki ,no i to przykre,natomiast ciesze sie z danej chwili i dogadania sie z Ewą bo ja poczęści rozumie ,a szaszłyka w Lodzi nieodpuszcze:loveu:
Pozdrawiam;)

Posted

Gratulacje

BOGDANG napisał(a):
Witam z Targu Mures.
I super informacja: nasze polskie spaniele wygrywają. Nasz czarny amerykan My Black Jack OMNIA MEA wygrywa rano (12:00) Wystawę Klubową Sanieli (BOB. i BIS). :lol::lol: Popołudniu " nasza" angielka COBEA COCKERET bierze BOB'a w CACIB-CALIFICARE CRUFTS :lol::lol: SUPER.
Zaraz jedziemy na finały. Uff

Gratki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1;)

Posted

JA sie pochwale, ze moi chłopcy podzielili sie rasą pół na pół :multi::multi:
Pierwszego dnia Liluś w klasie młodzieży Zw.Mł, NJwR, BOB + kwalifikacja na Crufts !!!!!!!!
Raven White Magenta NDPwR,CAC, CACIB +kwalifikacja na Crufts!

Romania Open:
Lilian Zw.Mł, NJwR, Mł.Ch Rumunii
Raven CAC, CACIB, ,Ch Rumunii, BOB

Dumna jestem strasznie!!!
Impresja dziekujemy za gratulacje, w anglikach byl jeszcze Papagallo Silvanus, Isztar Imladis Elater, Bournehouse Dream Time ,Number One of Slow Fox i chyba suczka w weteranach, ale nie bylo jej w katalogu.

Posted

Talagia napisał(a):
Pierwszego dnia Liluś w klasie młodzieży Zw.Mł, NJwR, BOB + kwalifikacja na Crufts !!!!!!!!

Romania Open:

Impresja dziekujemy za gratulacje, w anglikach byl jeszcze Papagallo Silvanus, Isztar Imladis Elater, Bournehouse Dream Time ,Number One of Slow Fox i chyba suczka w weteranach, ale nie bylo jej w katalogu.

wieeeelkie gratulacje:multi::multi::multi:, no to teraz pozostaje przygotować się na podbój Zjednoczonego Królestwa:eviltong:

Posted

Talagia napisał(a):

Romania Open:

Gratulacje Kasia!:multi::multi::multi: Świetnie się spisaliście. Naprawde masz być z czego dumna!!! Brawo chłopaki!

Posted

Daniel ED napisał(a):
Asiaczku ale za co te sorki?
Widzisz jak to jest z ludzmi nic dodać nic ująć;)
Ja już nic nie dopisze na ten temat ,sprawa z Ewą załatwiona,ale żal pozostaje ...:-(
Wiesz,że mam dobre psy i poszaleć by można bylo,niestety życie dyktuje inne warunki ,no i to przykre,natomiast ciesze sie z danej chwili i dogadania sie z Ewą bo ja poczęści rozumie ,a szaszłyka w Lodzi nieodpuszcze:loveu:
Pozdrawiam;)

No to super!
A te szaszłyki to tylko dla haszczaków i mamutów?;)

Pzdr.

Posted

Talagia napisał(a):

Romania Open:

Nonono, ale poszaleliście!!! Teraz rzeczywiście już tylko pozostaje UK!!!
Brawo!!!
Pzdr.

Posted

BOGDANG napisał(a):
Witam z Targu Mures.
I super informacja: nasze polskie spaniele wygrywają. Nasz czarny amerykan My Black Jack OMNIA MEA wygrywa rano (12:00) Wystawę Klubową Sanieli (BOB. i BIS). :lol::lol: Popołudniu " nasza" angielka COBEA COCKERET bierze BOB'a w CACIB-CALIFICARE CRUFTS :lol::lol: SUPER.
Zaraz jedziemy na finały. Uff

Wielkie gratulacje!!!!:lol::lol:

Posted

kinnia napisał(a):
My już podjeliśmy decyzje:diabloti::diabloti: teraz musze tylko na nia zarobić:eviltong:

za rok my też jedziemy, więc uderzamy silną ekipą:p

Posted

a czy byly jakies grzywacze chinskie,bardzo prosze o odpowiedz

Bylo cale 11 :diabloti:

Rosjanie uderzyli na Tg Mures :razz: Wydaje mi sie, ze w Rumunii nie ma grzywaczy.

Nas tam raczej w przyszlym roku nie bedzie... organizacja do bani, mikroskopijny ring z podlozem z kostki brukowej, na ktorej ani psa ustawic, ani pokazac w ruchu, ogromne problemy z parkowaniem, ring honorowy smiesznych rozmiarow w pelnym sloncu (a w niedziele slonca nie brakowalo :cool3:)... Wrocilismy z niesmakiem i postanowieniem, ze wiecej nie damy sie wrobic w te wystawe :diabloti: