Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

smallpati napisał(a):
ja mam 3m, ale nad takiej dlugosci jednak sie czuje pewniej i mam lepsza kontrole :D

Ja 3 metrowej bym nie kupila, to juz wolałabym zwykla parciana przedluzana ;) mamy teraz zwykla czarna flexi 5 m a i tak mam kontrole nad psem, ale tak czy owak zmieniamy czesto na krotka smycz z rogza bo pies mi sie rozbestwił na rozciaganej i ciagnał jak parowoz wiec i flexi ma duza wade, ale o tym pewnie pisalo wiele osob ;)

Bardzo podoba mi się pomaranczowy kolor flexi, ale i tak nie zmienie bo po co jak nasza dobra ;)

Hm.. 8 m nie ma tasmy? sa tylko linki?

Posted

[quote name='smallpati']Aaa to pewnie dlatego drozsza byla :D na to nie wpadlam wczesniej heh

No ja też :lol: Moja inteligencja jest na poziomie przedszkola...
No bo to by bylo dziwne, smycz niby taka sama, a 10 zl róznicy, coś było nie tak. :cool3:

Ja 3 metrowej bym nie kupila, to juz wolałabym zwykla parciana przedluzana ;-)

Zawsze takie lubilam ;) I jezeli moj pies bedzie szczeniakiem, to najpierw kupię taką, żeby go nauczyć ładnie chodzić ;)

Zaba14, pomaranczowa najpiękniejsza :loveu: , niestety jak ja zamawiałam - nie było..

Hm... Co do 8m, to może i taśmy są, ale gdzie w takiej smyczy, zmieści się 8 m tasmy...Prędzej własnie sa linki.... trzeba by poszukać.

Posted

Zwykle tez mamy nawet 2 bo w roznej dlugosci :) ale Moli to ma znow na odwrot gdy jest na zwyklej to ciagnie bardziej niz na rozciaganej :D a po za tym to ta rozowa to jakos tak bardziej do niej pasuje heh A z ta kontrola to mam takie wrazenie ze nie zdaze na dluzszej jej do siebie przyciagnac w razie czegos, a ona to jeszcze szczenie i troszke taka niesforna jest :D choc slucha polecen to i tak jakos sie boje dluzszej (mialam linke 5 ale nie bylam zadowolona)

Posted

Pati kazdy pies który chodzi na flexi nie umie ładnie chodzić na normalnej smyczy, dlaczego? Flexi sie wydluza i pies nie wie kiedy sie tak naprawde skonczy, dlatego jest to ogromny minus takich typu smyczy. No i ja z moim psem róznie chodze, raz taka smycz, raz taka, czasem kilka razy w ciagu dnia idzie na roznych smyczach i wie jak na kazdej ma sie zachowac, ale poczatki gdy odlozylismy flexi były cięzki :)

Posted

zaba14 napisał(a):
Pati kazdy pies który chodzi na flexi nie umie ładnie chodzić na normalnej smyczy, dlaczego? Flexi sie wydluza i pies nie wie kiedy sie tak naprawde skonczy, dlatego jest to ogromny minus takich typu smyczy. No i ja z moim psem róznie chodze, raz taka smycz, raz taka, czasem kilka razy w ciagu dnia idzie na roznych smyczach i wie jak na kazdej ma sie zachowac, ale poczatki gdy odlozylismy flexi były cięzki :)

No mozliwe ze kazdy :D Ja Moli tez czesto zmieniam smycz, na flexi chodzimy na dlugie spacery albo nad wode, a na zwyklych na sklepy czy do znajomych bo lepiej mi sie ewentualnie przywiazuje.

Posted

Nerul napisał(a):
Mam pytanie- czy dla malego psa lepsza jest smycz flexi linkowa czy tasmowa? I czy to tylko od "wydzimisia" wlasciciela zalezy czy naprawde jest miedzy nimi różnica?

Dla mnie lepsza jest tasma. Mialam przed moja flexi wczesniej linkowa i nie zarwala sie to fakt, bo mam psa spokojnego ale jednak bardziej wole tasne, raz ze wazgledu wygldu, dwa to ze moja psina na spacerkach (oczywiscie slucha polecenia do nogi ale czasmi jej daje wolna reke) obkreca sie i balabym sie ze linka moze jej poprzecinac skore np. pod lapkami, bo ona dziwne wygibasy wyrabia, a trzy to jezeli pies czasmi lubi z glupoty chwycic smycz zebami to radze tasme bo pewniejsza :D

Posted

Nerul napisał(a):
smallpati strasznie patrzysz na wszystko na wygląd... A co do pytania- ktoś ma jeszcze inne argumenty co do tego pytania ;)

Bo lubie jak wszystko ladnie wyglada, ale to tylko byl 1 argument z 3, a teraz mi sie 4 przypomnial :D czasmi nie zdazy sie zablogowac smyczy i trzeba odrazu za linke chwycic (mi sie przynajmniej tak zdazylo pare razy) linka jak to linka przejechala mi po rece bo Moli trozke pociagla i strasznie bolalo, to w sumie podobny argument do wczesniej wymienionego 2 tylko teraz chodzi o twoje bezpieczenstwo :D

Posted

A tam moje bezpieczenstwo xD przezylabym, ale serio znajomi tez mi mówią ze tasma lepsza, ale niewiem czy to robi jakąś różnice jak chodzi tutaj o psa do wagi max. 15 kg który i tak nie ciagnie ;)

Posted

Nerul napisał(a):
A tam moje bezpieczenstwo xD przezylabym, ale serio znajomi tez mi mówią ze tasma lepsza, ale niewiem czy to robi jakąś różnice jak chodzi tutaj o psa do wagi max. 15 kg który i tak nie ciagnie ;)

Moja sunia zazwyczaj tez nie ciagnie, ale wole byc ubezbieczona na zapas :D
a co do bezpieczenstwa wczeniej pisanego to pomysl ze tak moze sie stanac gdy pociagnie pies majac linke wplatana w lapiki i juz nie bedzie "e tam" :D:D:D jedna wada mi sie tylko nasuwa, to ze jak sie ubrudzi to bardziej widac na tasmie niz na lince i trudniej zmyc :)

Posted

Nerul napisał(a):
Powiem ci tyle- dla mnie sie wogóle nieliczy wygląd. Ja niejestem jakas lala która chce zeby wszystko dla mojego sweet pieska bylo czyste... mi chodzi jedynie o bezpieczenstwo i komfort...

Jej dobra, pisalam tylko co ja traktuje za wade a co za zalete! Mozna dbac o bezpiezpieczenstwo ale jednoczenie i o czystosc bo nie wyobrazam sobie zeby moj pies czy jego rzeczy byly brudne (oczywiscie nie czyszcze ich co 5 min) Kupisz co uwazasz, ale pytalas no to ci napisalam to co sadze o smyczach, a mam podobna sytuacje z psem jak ty (maly pies, nie ciagnie na smyczy itp) A ty odrazu od jakis lalek nadajesz? (bo domyslam sie ze sobie tak o mnie pomyslalas)

Posted

Oczywiscie ze nie o ciebie- niewyczytuj czegos z kontektstu jak tego tam niema. Ja niemówie o jakims wkółko czyszczeniu ani tez o brudzie jakims- chodzi mi bardziej o bezpieczenstwo, tylko ze wiesz typowe dodatki sweet które mialam na mysli to jakies różowe smyczki i obróżki z dodatkami... Nieraz takie ladne dodatki są kompletnie nietrwale ;)

Posted

Nerul napisał(a):
Oczywiscie ze nie o ciebie- niewyczytuj czegos z kontektstu jak tego tam niema. Ja niemówie o jakims wkółko czyszczeniu ani tez o brudzie jakims- chodzi mi bardziej o bezpieczenstwo, tylko ze wiesz typowe dodatki sweet które mialam na mysli to jakies różowe smyczki i obróżki z dodatkami... Nieraz takie ladne dodatki są kompletnie nietrwale ;)

Mysle ze kolor w przypadku flexi nie ma zadnego znaczenia, sama chyba czytalas juz opinie na temat flexi i ja sie nie doczytalam jeszcze zeby ktos z niej nie byl zadowolony.
A co do slodkich dodatkow to moja suczka ma takie ale sa sprawdzone, nie kupuje czegos czego nie jestem pewna, pierwsze czytam kometarze innych ludzi. A ladne rzeczy nie zawsze musza byc nietrwale.(mysle ze ci sie raczej takie nie podobaja i dlatego tak piszesz,ale nie wazne kazdy ma swoj gust i juz nie piszmy o tym bo to temat o flexi)

Posted

Nerul napisał(a):
(Wiesz mi nic niemam do takich rzeczy bo po co bym cos do nich miala- poprostu mówie swoje zdanie ;))

Hmm a czy zamawial z was ktoś Flexi przez allegro?

No to niestety znow musze sie wtracic :D ja zamawialam przez allegro

Posted

[quote name='Nerul']Znasz jakąś osobe zaufaną od której na 100% dojdzie dany produkt taki jak sie zamawialo?
ja zamiawialam flexi od mpasaz_pl oni duzo rzeczy wystawiaja :) doszlo mi szybko i wszystko tak jak na zdjeciach i w opisie bylo bez zadnych usterek :D ja jestem zadowolona z tego
a to caly link do tej smyczy i storony co zamawialam http://allegro.pl/item200259928_1321_smycz_automatyczna_flexi_mini_de_luxe_nowosc.html

Posted

Nerul napisał(a):
(Wiesz mi nic niemam do takich rzeczy bo po co bym cos do nich miala- poprostu mówie swoje zdanie ;))

Hmm a czy zamawial z was ktoś Flexi przez allegro?

Ja zamawiałam summertime 1 za 45 zł.