Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Amber napisał(a):
Ale to pewnie kwestia gustu...

moze nie tyle gustu, co tego jakiego ma sie psiaka (jak duzego ;))

obawiam sie, ze moj szkodnik by taka linke poprostu zerwal -> kotki i inne pieski to wielka pokusa, zeby pancie raz a dobrze pociagnac :mad::eviltong:

Posted

Cambel napisał(a):
A ja wiem, czy ładniejsze wizualnie? Chyba flexi bardziej mi się podobają. :lol: I wiem, że mogę na tej marce polegać, nie bojąc się, że coś się zepsuje...

Cambi zależy które Flexi bo mi sie te inne typy np. taki jak ja mam, nie podobają, ale summertime i te inne to nic nie pobije ;)

Ewa 17 napisał(a):
obawiam sie, ze moj szkodnik by taka linke poprostu zerwal -> kotki i inne pieski to wielka pokusa...

hmm moja etna jest mieszanką Malamuta i Husky i ona mimo wielu pociągniec nie zerwała tej linki....

Posted

Cambi zależy które Flexi bo mi sie te inne typy np. taki jak ja mam, nie podobają, ale summertime i te inne to nic nie pobije ;-)
No te starsze modele może i tak 'atrakcyjne' nie są, ale w każdym razie estetyczne. ;) A Summertime :loveu:
A co tam wygląd, mogłabym mieć nawet tą Classic, byleby była wytrzymała. ;)

Posted

Frytela napisał(a):
hmm moja etna jest mieszanką Malamuta i Husky i ona mimo wielu pociągniec nie zerwała tej linki....

noto jestem pod wrazeniem, bo moja 9kg Tina zerwala linke przeznaczona dla psow o wadze do 15kg :eviltong:;)

Posted

A co tam wygląd, mogłabym mieć nawet tą Classic, byleby była wytrzymała
Ja mam Classic wychodząc z założenia, że im coś prostszego tym bardziej funkcjonalnego no i smycz jest nie do zdarcia. Oczywiście mam jamniczkę, więc nie ciągnie ona z siłą parowozu (tzn. w ogóle nie ciągnie bo potrafi chodzić na smyczy), ale nawet stalowa linka potrafi się zerwać pod pewnym naciskiem :p

Ogólnie Flexi nie bardzo nadaje się dla psów, które ciągną i wyrywają się, bo to smycz typowo spacerowa, a nie do zadań specjalnych ;)

Posted

Ewa_17 napisał(a):
noto jestem pod wrazeniem, bo moja 9kg Tina zerwala linke przeznaczona dla psow o wadze do 15kg :eviltong:;)

A ja mam Flexi linkowową .. Lena wazy teraz 19,5 kg - smycz jest do 50 kg:p

Przezorny zawsze ubespieczony :eviltong:

Posted

mój waży 30 kg,zdarza mu się często szarpnąć,pociągnąć itd.:diabloti: a chodzi na classicu 2,która jest bodajże do 20,bądz 25 kilogramów...

Posted

Blow napisał(a):
mój waży 30 kg,zdarza mu się często szarpnąć,pociągnąć itd.:diabloti: a chodzi na classicu 2,która jest bodajże do 20,bądz 25 kilogramów...

chyba do 25 ;)

Posted

mój ma w tej chwili 7 miechów i jest mieszańcem labka z Qndelkiem:)na razie waży 30 kilo ale myślę,że koło 35-40 osiągnie bo jeszcze się zbysiorzy:evil_lol:na razie smycza trzyma,aczkolwiek mam wrażenie,że za każdym pociągnięciem jęczy w milczeniu;)

Posted

hehe:)znając skłonności tej(a właściwie tychdwóch;))rasy do ciągnięcia,ADHD i innych takich nadwyraz towarzyskich zachowań...kiepsko jej wróżę:loveu:

Posted

[quote name='Frytela']jak z włoch??
Nera jest we włoszech??

Taaa...Nom, we Włoszech:cool3:

A smycz już mam na kim próbować, jednak na razie na zwykłej smyczy moją suńkę musimy nauczyć chodzić. ;)

[quote name='Amber']Ja mam Classic wychodząc z założenia, że im coś prostszego tym bardziej funkcjonalnego no i smycz jest nie do zdarcia. Oczywiście mam jamniczkę, więc nie ciągnie ona z siłą parowozu (tzn. w ogóle nie ciągnie bo potrafi chodzić na smyczy), ale nawet stalowa linka potrafi się zerwać pod pewnym naciskiem :p

Amber, ja tak samo myślę, zapewne kupiłabym Classic, ale akurat nadarzyla m się okazja, i kupiłam Summertime. ;)