Ewa_17 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Amber napisał(a):Ale to pewnie kwestia gustu... moze nie tyle gustu, co tego jakiego ma sie psiaka (jak duzego ;)) obawiam sie, ze moj szkodnik by taka linke poprostu zerwal -> kotki i inne pieski to wielka pokusa, zeby pancie raz a dobrze pociagnac :mad::eviltong: Quote
Frytela Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Cambel napisał(a):A ja wiem, czy ładniejsze wizualnie? Chyba flexi bardziej mi się podobają. :lol: I wiem, że mogę na tej marce polegać, nie bojąc się, że coś się zepsuje... Cambi zależy które Flexi bo mi sie te inne typy np. taki jak ja mam, nie podobają, ale summertime i te inne to nic nie pobije ;) Ewa 17 napisał(a):obawiam sie, ze moj szkodnik by taka linke poprostu zerwal -> kotki i inne pieski to wielka pokusa... hmm moja etna jest mieszanką Malamuta i Husky i ona mimo wielu pociągniec nie zerwała tej linki.... Quote
Cambel&Megi Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Cambi zależy które Flexi bo mi sie te inne typy np. taki jak ja mam, nie podobają, ale summertime i te inne to nic nie pobije ;-)No te starsze modele może i tak 'atrakcyjne' nie są, ale w każdym razie estetyczne. ;) A Summertime :loveu: A co tam wygląd, mogłabym mieć nawet tą Classic, byleby była wytrzymała. ;) Quote
Ewa_17 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Frytela napisał(a):hmm moja etna jest mieszanką Malamuta i Husky i ona mimo wielu pociągniec nie zerwała tej linki.... noto jestem pod wrazeniem, bo moja 9kg Tina zerwala linke przeznaczona dla psow o wadze do 15kg :eviltong:;) Quote
Frytela Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Cambel dobrze powiedziane ;) ;) http://animalia.pl/produkt.php?id=2169 ja mam tą ;) Quote
Cambel&Megi Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Też fajna. ;) No, ja zaraz po psa jadę, mam 2 smycze tym 1 Flexi Summertime, i trzecia w drodze [tzn. we Włoszech, i przyjedzie za tydzien] :evil_lol: Quote
Amber Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 A co tam wygląd, mogłabym mieć nawet tą Classic, byleby była wytrzymałaJa mam Classic wychodząc z założenia, że im coś prostszego tym bardziej funkcjonalnego no i smycz jest nie do zdarcia. Oczywiście mam jamniczkę, więc nie ciągnie ona z siłą parowozu (tzn. w ogóle nie ciągnie bo potrafi chodzić na smyczy), ale nawet stalowa linka potrafi się zerwać pod pewnym naciskiem :p Ogólnie Flexi nie bardzo nadaje się dla psów, które ciągną i wyrywają się, bo to smycz typowo spacerowa, a nie do zadań specjalnych ;) Quote
drzalka Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Ewa_17 napisał(a):noto jestem pod wrazeniem, bo moja 9kg Tina zerwala linke przeznaczona dla psow o wadze do 15kg :eviltong:;) A ja mam Flexi linkowową .. Lena wazy teraz 19,5 kg - smycz jest do 50 kg:p Przezorny zawsze ubespieczony :eviltong: Quote
Blow Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 mój waży 30 kg,zdarza mu się często szarpnąć,pociągnąć itd.:diabloti: a chodzi na classicu 2,która jest bodajże do 20,bądz 25 kilogramów... Quote
Frytela Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Blow napisał(a):mój waży 30 kg,zdarza mu się często szarpnąć,pociągnąć itd.:diabloti: a chodzi na classicu 2,która jest bodajże do 20,bądz 25 kilogramów... chyba do 25 ;) Quote
Gonitwa Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 U nas na 25 kg by nie wytrzymała- jestem tego pewna;) Quote
Frytela Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 no ale skoro taka mieszanka malamuta i husky tego zerwać nie moze ;) Quote
Blow Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 mój ma w tej chwili 7 miechów i jest mieszańcem labka z Qndelkiem:)na razie waży 30 kilo ale myślę,że koło 35-40 osiągnie bo jeszcze się zbysiorzy:evil_lol:na razie smycza trzyma,aczkolwiek mam wrażenie,że za każdym pociągnięciem jęczy w milczeniu;) Quote
Frytela Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 też bym jeczała na jej miejscu ;) moja etna napewno wazy wiecej niz 25.. mam nadzieje ze ta smycz ohohoh podziała pare ładnych lat jeszcze ;) Quote
Blow Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 hehe:)znając skłonności tej(a właściwie tychdwóch;))rasy do ciągnięcia,ADHD i innych takich nadwyraz towarzyskich zachowań...kiepsko jej wróżę:loveu: Quote
Cambel&Megi Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 [quote name='Frytela']jak z włoch?? Nera jest we włoszech?? Taaa...Nom, we Włoszech:cool3: A smycz już mam na kim próbować, jednak na razie na zwykłej smyczy moją suńkę musimy nauczyć chodzić. ;) [quote name='Amber']Ja mam Classic wychodząc z założenia, że im coś prostszego tym bardziej funkcjonalnego no i smycz jest nie do zdarcia. Oczywiście mam jamniczkę, więc nie ciągnie ona z siłą parowozu (tzn. w ogóle nie ciągnie bo potrafi chodzić na smyczy), ale nawet stalowa linka potrafi się zerwać pod pewnym naciskiem :p Amber, ja tak samo myślę, zapewne kupiłabym Classic, ale akurat nadarzyla m się okazja, i kupiłam Summertime. ;) Quote
Gonitwa Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Cambel która została tą szczęśliwą? Wrzuć foteckę<jak nie masz gdzie to może być w mojej galerii> Quote
Frytela Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Cambel napisał(a):Taaa...Nom, we Włoszech:cool3: Ja tesh chce smycz przywiezioną przez Nere z włoch :D :cool3::cool3: Quote
Frytela Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Napisze za Cambel: http://www.rsoz.superhost.pl/index.php?option=com_zoom&Itemid=37&page=view&catid=12&PageNo=1&key=0&hit=1 TO CUDEŃKO!! :) Quote
Gonitwa Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 :loveu::loveu:śliczna:loveu::loveu:- na pewno będzie dobrze ze smyczy korzystać;) Quote
Cambel&Megi Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 No tak, to moja Calineczka. DZiękujemy za komplementa.:oops: ;) Może Ci Nerek przywiezie, poproszę ją ładnie :cool3: Quote
Recommended Posts