Rinuś Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Co do flexi giant...ciężka jest? bo dzisiaj zamówiłam dla Brutusa,ale boję się że jak będzie ciężka to mama nie będzie chciała jej używać :diabloti: Quote
marmara_19 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 jest dosc duza i ciezka.. ja bym wolala 3 niz giant Quote
Rinuś Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 [quote name='marmara_19']jest dosc duza i ciezka.. ja bym wolala 3 niz giant Tylko mi chodziło o to żeby miała 8 metrową taśmę... Quote
bernena Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Na początku wydawała mi się ciężka po zmiania z comfort long ale już się przyzwyczaiłam i jest dobrze . Quote
puzzle Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Ewa&Duffel moglabys mi podac szerokosc tej tasmy? Bede bardzo wdzieczna. Quote
Agnes Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 [quote name='niedzwiadek:)']Ewa&Duffel moglabys mi podac szerokosc tej tasmy? Bede bardzo wdzieczna. przeciez Ci podawalam:roll::roll::roll::roll: bo nie sadze ze dl zmienia gr tasmy... pomiedzy 5 a 8 m Quote
gops Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Agnes napisał(a):przeciez Ci podawalam:roll::roll::roll::roll: bo nie sadze ze dl zmienia gr tasmy... pomiedzy 5 a 8 m ale jej chodzi o szerokosc a nie dlugosc :razz: Quote
puzzle Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 no to widocznie nie jestes doinformowana;), tasma w 3 i maxi ma rozna szerokosc, chce dowiedziec sie jak rozna... Quote
Agnes Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 [quote name='gops']ale jej chodzi o szerokosc a nie dlugosc :razz: przeciez ja wiem co pisze;) niedzwiadek:) w takim razie wracam honor ;) ale, z czystej ciekawosci - po co Ci wlasciwie te grubosci tasmy?to chyba mechanizm jest najwazniejszy Quote
Rinuś Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 [quote name='Agnes']przeciez Ci podawalam:roll::roll::roll::roll: bo nie sadze ze dl zmienia gr tasmy... pomiedzy 5 a 8 m No takiej szerokości to nie ma :diabloti: :p podejrzewam że z 2-3 cm... Quote
Śnieżynka Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Ja na początku przy pudlicy 5 -6 kg miałam smycze automaty flippi ale wytrzymywały średnio po 2 lata o automat się rozwijał i już nie zwijał :D w końcu się wkurzyłam sunia była starsza i łaziła już bez smyczy i kupiłam Flexi mini taka malutka chyba do 10 kg i ma już 6 lat i dopiero przy drugim psiaku jak był szczeniakiem się zaczęła psuć bo zaczęła latać po chodniku za psem ale działa dalej, do tego dokupiłam 2 lata temu młodemu 8 metrowa linke Flexi z seri summer time, bo 3 metry było ciuty mało i teraz ma dwie :) zależy gdzie się idzie to się bierze :) i zapewne obie dotrwają do końce życia tego psiaka :D jak ktoś z użytkowników wychodzących z psem nie będzie jej puszczał za często, żeby latały za psem :D a obecny psiak waży 3,5 kg :D P.S. Raz wydana kasa i sie opłaciło :) Quote
Agnes Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 [quote name='Rinuś']No takiej szerokości to nie ma :diabloti: :p podejrzewam że z 2-3 cm... kurde moze ja jakis problem z pisaniem mam bo zaraz sie posypie jeszcze kilka tego typu postow;) pomiedzy 5 a 8 m to chodzilo mi o dlugosc smyczy:roll: pomiedzy 3ka a maxi:roll: ze nie wierze ze jest roznica w grubosci tasm teraz jasne? ;) Quote
puzzle Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Po co mi szerokosc tasmy? Takie zboczenie:cool3:... Glownie chodzi mi o to zeby smycz nie wygladala zbyt masywnie przy moim kurduplu, a im wezsza tasma tym to wrazenie bedzie mniejsze, glupio bedzie wygladac jak smycz bedzie szersza od obrozy:roll:, takie jakies moje wrazenia estetyczne:razz:. Quote
Agnes Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 niedzwiadek:) napisał(a):Po co mi szerokosc tasmy? Takie zboczenie:cool3:... Glownie chodzi mi o to zeby smycz nie wygladala zbyt masywnie przy moim kurduplu, a im wezsza tasma tym to wrazenie bedzie mniejsze, glupio bedzie wygladac jak smycz bedzie szersza od obrozy:roll:, takie jakies moje wrazenia estetyczne:razz:. no tak ale w takim razie raczej zwroc uwage na karabinczyk bo to jest to co razi w tych smyczach jesli mowimy o estetyce tasma nie jest gruba - np w rozmiarze 3 jest cienka w porownaniu do naszej normalnej smyczy - nie jakos strasznie ale mala roznica jest, a karabinczyk? duzo wiekszy a jakiej wagi masz psa? Quote
gops Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 flexi classic 1 ma cieniutka tasme ;) przy obrozy rogza 16mm wyglada na polowe przynajmniej tego :evil_lol: ale sie sprawdza juz 3 tygodnie :razz: a fliipy do 50 kg czy jakos tak ma troszke ponad 2 cm :razz: Quote
Agnes Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 gops napisał(a):flexi classic 1 ma cieniutka tasme ;) przy obrozy rogza 16mm wyglada na polowe przynajmniej tego :evil_lol: ale sie sprawdza juz 3 tygodnie :razz: a fliipy do 50 kg czy jakos tak ma troszke ponad 2 cm :razz: to zdecydowanie lepiej kupic flexi - do 60 kg niecale 2 cm ;) Quote
gops Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Agnes napisał(a):to zdecydowanie lepiej kupic flexi - do 60 kg niecale 2 cm ;) wiem ze lepsza jest flexi juz to zauwazylam no ale ta sie sprawdza narazie wiec narazie flexi nie kupuje moja sucz ma 7 miesiecy wiec pewnie w swoim zyciu jeszcze jej kupie jakas flexi :evil_lol: Quote
NightQueen Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Śnieżynka ja też mam flexi mini, ona jest bodajże do 12 lub 15 kg. nie pamiętam. Lubie tą małą rączkę, fajnie leży w dłoni i zajmuje mało miejsca w torebce :evil_lol: Moja flexi ma około roku i dobrze się sprawuje, chociaż czasami taśma się pozgina i później nie chce się do końca wciągnąć, ale łatwo to naprawić ;) Quote
haker11 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Ja mam już 8lat smycz taśmową flexi i jest super chociaż pies jest wariat i szarpie nią niemiłosiernie:evil_lol: Działa bez problemy. Jestet naprawdę miło zaskoczona bo nie sądziłam że tak długo wytrzyma.:cool3: Quote
Śnieżynka Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 ja myślę o tej: http://www.flexi.de/images/produkte/grossdarstellung/Mini.jpg jest do 8 kg :) to nasza jedna a druga to: http://www.flexi.de/farben_gross/summertimelong_orange_gr.html ona jest do 12 kg :D Quote
gops Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 [quote name='Śnieżynka']ja myślę o tej: http://www.flexi.de/images/produkte/grossdarstellung/Mini.jpg jest do 8 kg :) to nasza jedna a druga to: http://www.flexi.de/farben_gross/summertimelong_orange_gr.html ona jest do 12 kg :D o kurcze jakie one malenkie :crazyeye: mniejsze od reki chyba nawet co? ja mam ta classic 1 i tez jest mala ale nie az tak mala :evil_lol: Quote
Śnieżynka Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 ta mini jest malusieńska :D wymiary ma 9,5 cm na 7,5 cm na 2,5 cm to mierzony jest w najszerszych miejscach :D ogólnie to jest jakaś 3/4 damskiej dłoni :) ja mam dużą dłoń to połowa :D Quote
marmara_19 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 [quote name='Rinuś']Tylko mi chodziło o to żeby miała 8 metrową taśmę... flexi comfort long rozm 3 ma 8 m tasme.. Quote
gops Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Śnieżynka napisał(a):ta mini jest malusieńska :D wymiary ma 9,5 cm na 7,5 cm na 2,5 cm to mierzony jest w najszerszych miejscach :D ogólnie to jest jakaś 3/4 damskiej dłoni :) ja mam dużą dłoń to połowa :D no to ja mam wieksza troszke od damskiej dloni a wydawalo mi sie ze to moja jest mala :evil_lol: ale bala bym sie ze moj Baster ja zepsuje im wieksza tym jestem bardziej pewniejsza :razz::razz: kiedys wzielam o na smyczy Kelli do 50 kg i ta smycz jest wielkosci jego glowy a karabinczyk ledwo sie przy obrozy zapial taki wielki jest :evil_lol::evil_lol: (chcialam sprawdzic tylko roznice ) Quote
Recommended Posts