razed_in_black Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 Czy flexi Vario rozmiar M 8m ma tylko wersję z linką? Kurcze zależało mi na taśmie ale tak przeglądam oferty i widze tylko linki :( Tak, Vario M 8 m, ma tylko linkę, dopiero rozmiar L 8m, ma taśmę.Ja dziś kupiłam flexi vario z zooplusa sajz L i długośc 8 m i kurde nie wiem czy to taśma czy linka :smile: Taśma, w tym rozmiarze nie ma linki ;) Quote
Kesja Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Udało mi się wczoraj w telekarmie kupić flexi new classic M-L za 39zł :P była przeceniona na stronie, a jeszcze dostałam info o rabacie 20% na wszystkie akcesoria. Więc do koszyka wpadła oprócz karmy smyczka^^ ciekawe jak będzie się sprawować Quote
Paulina94 Posted March 21, 2016 Posted March 21, 2016 Kesja, i jak się smycz sprawuje? Zamówiłam wczoraj dla Ediego ten model :) Quote
Kesja Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Paulina94, smycz spełniła moje oczekiwania :) ładnie wygląda i chodzi bez zarzutu. Na razie jestem bardzo zadowolona Quote
Paulina94 Posted April 2, 2016 Posted April 2, 2016 Ja po tych niespełna 2 tygodniach też mogę powiedzieć, że jest bardzo fajna :) Pies ma więcej swobody, smycz jest solidna. Dobrze, że się na nią zdecydowałam :) Quote
Squ Posted June 9, 2016 Posted June 9, 2016 Zupełnie wypadłam z rynku zoologicznego, patrzę a tu same nowości :| Pilnie potrzebuję kupić nową flexi dla żywego whippeta 17kg. Lepiej brać New Classic M/L czy Vario M taśma? Może inną jakąś? Moja poprzednia była do 35kg, taśma, porządna, padła po dobrych kilku latach :( Quote
.Agata. Posted June 9, 2016 Posted June 9, 2016 Już grubo ponad rok mam vario M na taśmie dla mocno ciągnącego, narwanego bordera, parę razy wypadła więc jest styrana z wyglądu ale nic nie wskazuje na to, żeby mechanizm miał się popsuć czy to złączenie miało się rozczepić (a tego na początku bałam się najbardziej) - niby to tylko 5m ale przydaje się do spacerów po osiedlu czy dla mojej mamy jak musi wyjątkowo wyprowadzić psa (mniej stresu dla mnie, że go nie złapie :P ) Quote
Squ Posted June 9, 2016 Posted June 9, 2016 59 minut temu, .Agata. napisał: Już grubo ponad rok mam vario M na taśmie dla mocno ciągnącego, narwanego bordera, parę razy wypadła więc jest styrana z wyglądu ale nic nie wskazuje na to, żeby mechanizm miał się popsuć czy to złączenie miało się rozczepić (a tego na początku bałam się najbardziej) - niby to tylko 5m ale przydaje się do spacerów po osiedlu czy dla mojej mamy jak musi wyjątkowo wyprowadzić psa (mniej stresu dla mnie, że go nie złapie :P ) Dzięki :) Właśnie do takich celów jest mi potrzebna, więc wezmę Vario. Choć ta końcówka wygląda brzydko :p Quote
Talia Posted June 9, 2016 Posted June 9, 2016 My też mamy Vario już ponad rok i działa bez zarzutu :) Teraz wchodza jeszcze nowe vario neonowe, ale chyba w pl jeszcze niedostępne :) Quote
kropi124 Posted February 19, 2017 Posted February 19, 2017 Czy da się jakoś naprawić zerwaną część linki z flexi? Czy inwestować w nową ? Smycz ma nie całe 6 miesięcy. Quote
Cherry&M Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 Jeśli jest oryginalna, a masz zachowany paragon, to flexi obowiązuje dość długa gwarancja. Można spróbować przypalić i połączyć stopione końcówki, jednak sama bym nie ryzykowała. Quote
kropi124 Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 1 godzinę temu, Cherry&M napisał: Jeśli jest oryginalna, a masz zachowany paragon, to flexi obowiązuje dość długa gwarancja. Można spróbować przypalić i połączyć stopione końcówki, jednak sama bym nie ryzykowała. Kurde, ja jestem z tych co rachunków nie trzymają.... :( Quote
Cherry&M Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 @kropi124 Ja tak samo ;), Cherry miała tylko jedną flexi - przetrwała 5 miesięcy, ale ja bardzo jej nie lubiłam, więc nikt po niej nie płakał. Zdecydowanie bardziej wolę zwykłe smycze. Quote
niepowiem Posted February 21, 2017 Posted February 21, 2017 5 godzin temu, Cherry&M napisał: Jeśli jest oryginalna, a masz zachowany paragon, to flexi obowiązuje dość długa gwarancja. Można spróbować przypalić i połączyć stopione końcówki, jednak sama bym nie ryzykowała. Bingo, ja miałem 12 miesięcy i wymieniłem :D Wiem, że w jakimś sklepie online sprzedają te smycze z 24 miesiące gwarancji :P Quote
kropi124 Posted February 22, 2017 Posted February 22, 2017 Dnia 21.02.2017 o 18:05, Cherry&M napisał: @kropi124 Ja tak samo ;), Cherry miała tylko jedną flexi - przetrwała 5 miesięcy, ale ja bardzo jej nie lubiłam, więc nikt po niej nie płakał. Zdecydowanie bardziej wolę zwykłe smycze. Ja też jestem za tymi standardowymi ale pies mi ślepnie i niestety na wieczorne czy nocne ( 2,3 w nocy ) spacery jednak te 5 m się lepiej przydaje. Quote
Recommended Posts