Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Megi N. to umawiamy się,że marudzimy jej obie :D chyba tego nie wytrzyma;)

Zresztą Wiola do Częstochowy ma chyba około 120-130 kilometrów!To przecież tez nie jest tak daleko,mogłaby to dla nas zrobić,nie? :)

Co do Fryzjera dla mojej westiczki to jeszcze intensywnie poszukam przez tydzień,a potem to już dzwonię się umówić na wizytę do Katowic.

W to,że będę ją kiedyś sama trymować to jakoś nie bardzo wierzę,choć podobno wszystkiego się można nauczyć...ale ja chyba mam dwie lewe ręce.

Megi będziesz na wystawie?Wystawiasz czy jako widz?

Posted

Kelly, będę jako widz :D Może umówimy się w jakimś konkretnym miejscu w hali?

Ja napewno będę okupowała ring sznaucerów :wink: Chciałabym również pooglądać wieksze rasy na terenie basenu, ale jeśli znowu pędzie padało tak jak w roku ubiegłym to nie wyjdę z hali :wink:

Posted

Megi N. ja napewno też obejrzę sznaucerki!Mężowi się bardzo podobają.

Na którą godzinę się wybierasz?Bo w sumie to ja jeszcze nie wiem na którą warto iść.Możemy się umówić przy ringu sznaucerków tylko o której?Mnie napewno poznasz po weście pod pachą :D

Posted
Mnie napewno poznasz po weście pod pachą :D

Żarty sobie robisz :wink: ? Przeca tam będzie więcej osób z westikiem pod pachą :lol:

Może umówmy się na konkretną godzinę i konkretne miejsce.

Na kurtce będę miała naklejke z napisem "dogomania-Megi N"

Posted

Hehehe-no tak żartowałam przecież.Chociaż dużo westów w Częstochowie to nie mieszka.A mówiłam pod pachą,bo autentycznie noszę ją na rękach jak dziecko. :lol: Ja nie bardzo wiem jakie to może być miejsce,nie byłam jeszcze na wystawie w hali Polonia.Ja nie mam jakiegoś charakterystycznego ciucha,napewno będę w dżinsowym płaszczyku z przystojnym facetem u boku :lol: i mam długie kręcone blond włosy-to chyba najbardziej charakterystyczna rzecz jaką mam!

Napisz o której godzinie...

Posted

Ja jeszcze chciałam na temat tych szubiennic, które ktoś krytykował. Ja nie widzę w nich nic złego (poza nazwą) -- to jest po prostu trzymanie psa na smyczy podczas strzyżenia czy też trymowania. Sama używam czegoś takiego i nie wyobrażam sobie trymowania np. pupska bez tego. No i oczywiście wszyscy trymerzy, których znam też używają tego urządzenia.

Posted

Flaire, nie ma innego rozwiązania jak "szubienice". Pies musi być podwiązany inaczej nie ma mowy o trymowaniu, chyba że ktoś lubi zabawę pt. złap mnie. :wink:

Posted

Flaire...miło,że zajrzałaś!

Co do szubienic,to ja nie powiedziałam,że je krytykuje.Chodziło mi tylko o to,że w jednym salonie się je stosuje a w drugim nie.Ja krytykuję tylko podawanie wszelkich środków uspokajających!

Wiem na przykład dlaczego jedna z tych Pań u której wylądowałam z moją suczką nie stosuje szubienicy(nie ma jej nawet w salonie).Ma takie podejście do psów jakiego nigdy jeszcze nie widziałam.Nawet trymowanie przy zadzie :D psa nie sprawia jej żadnego kłopotu.Jestem zawsze przy psie jak jeździmy na zabiegi pielęgnacyjne i aż miło patrzeć jak ta Pani sobie radzi z gadzinami.

Szubienic używa się praktycznie wszędzie a na wystawie to już koniecznie.I rzeczywiście poza nazwą nie jest to nic strasznego,a jedynie ułatwienie pracy.

Megi N. to może około 11.00 przy ringu sznaucerków????

Ja tylko wiem,że od 10 są oceny w ringach. 14.15. wybór najpiękniejszego szczenięcia. 14.45 najpiękniejsza para psów. 15.30 najpiękniejszy junior. 15.45 grupa III 16.25 najpiękniejszy pies oddziału Cz-wa 16.30 zwycięzca wystawy.

Posted

Kelly, 11.oo to bardzo dobra pora. Sznaucery wcześniej nie wyjdą niż o 11, a najgorsze jest to że ring dla nich przewidywany jest na basenie :cry: Mam tylko nadzieję że to się zmieni i będą tak jak w roku ubiegłym w hali.

Czyli jesteśmy umówione - 11 przy ringu sznaucerów (na wszelki wypadek przylepię sobie plakietke) - ponieważ ja jestem gapa to proszę Cię żebyś mnie "szturchnęła" :wink:

Posted

Megi !!!

Jesteśmy umówione!

Oj napewno Cię szturchnę... :D i postaram się też o taką naklejkę z napisem Kelly :)

Właśnie gadałam z Wiolą...miejmy nadzieję,że to nasze marudzenie przyniesie efekt i przyjedzie!Mamy trzymać kciuki!Pozdrowionka

:Dog_run:

• 3 months later...
Posted

Cześć .Wiem że temat może nie aktualny ale może będzie pomocny dla jakiegoś nowego właściciela westika .Najlepiej na fryzjera swojego westa lub innej rasy wybrać kogoś kto już ma w swojej hodowli parę takich westików .Wypróbował już na swoich psach różne metody trymowania i nie będzie praktykował na naszym. Godne zdanie było że z hodowli od której kupimy psa najlepiej skorzystać z porad i kompetencji fryzjera.

Fryzjerzy którzy się ogłaszają że potrafia ostrzyć każdego psa nie są wiarygodni,inaczej trymuje się westi a inaczej sznaucera .Kompetentni fryzjerzy psów są polecani w Związku Krynologicznym.Psa trzeba trymować już od maluch 2-3 miesięcznego ,najpierw aby się przyzwyczaił do tego a później aby nie zaniedbać bo w efekcie końcowym są problemem.

Pozdrowienia Silvia i Vika .