Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wiecie ja tego szczeniaczka to chce za pare lat- zastanawialam sie czy wogole sa jakies hodowle bo nigdzie nie widzialam ogloszen o kroliczkach a to sa jedyne male pieski ktore mi sie podobaja :D i tak sobie marze o takim maluszku w przyszlosci :D ale chcialam sie juz zaczac orientowac co by jakiegos championa znalezc hehe a w kazdym razuie pieska z dobrej hodowli :D

Posted

jeśli nosisz się z zamiarem nabycia wybitnego szczeniaczka,to proponuję zacząć od lektury,odwiedzić parę wystaw,pogadać z właścicielami i hodowcami.Wiem że są tacy,którzy kupują na wystawie katalog,idą pod ring i notują wyniki.Za parę lat będziesz miała czarno na białym hodowlę której szukasz :D

Posted

za tydzien masz w Legionowie wystawe psow, beda tez jamniki

wejdz na strone zwiazku kynologicznego w Legionowie i tam jest katalog w pdf to sprawdz czy beda krolicze i pojedz obejrzec, to w koncu w Twojej okolicy:)

Posted

hmmm na wystwe z przyjemnoscia- uwielbiam wystawy- probjest takie od ponniedzialku do piatku praca w weekendy szkola kombinuje zeby zabrac rudzielca na pola mokotowskie 2.10 i tam poszukac kroliczkow ale nie wiem czy mi sie to uda. w calym swoim zyciu bywajac na polskich wystawach widzialam tylko dwie sunki krolicze w tym jedna byla sliczna a druga byla strasznie drobniutka. i tak mi sie marzy taki maluszek. jedyne czego sie jeszcze boje to to ze moj kochany rudzielec polamie mi jamniczka w trakcie zabawy bo koty przezyly zabawy z nia tylko dzieki wskakiwaniu na stol :/ ale kociakowi sasiadow krzywdy nie zrobila :/

sama nie wiem bardzo bym chciala miec takiego jamniorka ale moja sunia, choc za pare lat moze juz (w koncu) sie troche opanuje :wink:

• 7 months later...
Posted

Witam
Nie jestem hodowca jamników- przynajmniej jeszcze tak nie uważam. Ale mam suczkę króliczą szorstkowłosą- obwód klatki 28 cm, po Monty Python Catonium, od Nowalijki Arlet. Polecam hodowlę ARLET z Tarnowa- mioty pojedyńcze a szczenięta wychowane z ogromnym staraniem.
Moja Kropka będzie w tym roku miała swoje pierwsze szczenięta ( skończyła w lutym 2 lata), a mężem będzie Lord Tytus Brzdąc.
Nie mam jeszcze osobnej stronki dla jamniczki- ale muszę coś nad tym popracować.

Posted

Tebusa napisał(a):
... i tak mi sie marzy taki maluszek. jedyne czego sie jeszcze boje to to ze moj kochany rudzielec polamie mi jamniczka w trakcie zabawy bo koty przezyly zabawy z nia tylko dzieki wskakiwaniu na stol :/ ale kociakowi sasiadow krzywdy nie zrobila :/

sama nie wiem bardzo bym chciala miec takiego jamniorka ale moja sunia, choc za pare lat moze juz (w koncu) sie troche opanuje :wink:

A o relację z "dużymi" psami się nie obawiaj. Moja jamniczka doskonale daje sobie radę z dwiema nowofundlandkami (każda po około 60 kg i 70 cm w kłębie). Kropa jest zwinna, szybka i nie ma szans by któras niufa zrobiła jej krzywdę. Zresztą - kto ją dogoni...!

Posted

Yoshko napisał(a):
Gratuluje wyboru reproduktora :lol:

Hmmmm. Szczerze pisząc- to niewielka w tym moja zasługa. Słucham się hodowczyni, przecież zna tę rasę tak jak ja niufki !!!:lol:

Posted

Jak jestesmy w temacie jamniki krolicze,to zapytam o hodowle kroliczych dlugowlosych.

Przymierzamy sie z rodzina kupno takej suczki,Wystawowej.Ogladalismy Jamniorki w kilku hodowlach,ale jakos niemoglam sie zdecydować.
W polecanych przez ZK hodowlach niezawsze bylo Ok.
Moze znacie jakies male domowe hodowle,gdzie psiaczki sa traktowane jak domownicy,a nie jak towar.

Posted

W linkowni znajdziesz hodowlę Światołdycz,choć w tej chwili nie ma tam szczeniąt.W przyszłym roku planowane jest zagraniczne krycie,sama czekam na sunię właśnie z tej hodowli.

Posted

Gonia dziekuje,zajze tam.

Niezalezy mi na kupnie natychmiast,moge poczekac i rok na swego urwisa:loveu:
Skoro czekasz na sczeniaczka to znasz ta hodowle?
Skontaktuje sie z wlascicielami hodowli.:lol:

Posted

Mój CARELLI pochodzi z tej hodowli:loveu: A króliczą suczkę gościłam u siebie ponad miesiac.Miałam przyjemność wystawiać ją parokrotnie,więc znam jej temperament i wartość(brrr nie lubię tego słowa)hodowlaną.Hodowczyni daje psiakom i serce i dusze.Jestem pełna podziwu,jest dla mnie wzorem!

Posted

Gonia i to mi sie podoba,ja niechce sczeniaka z hodowli kojcowej/mam swoje przekonania do takich hodowli/.
Widzialam fotki suni jest Sliczna,pokaze ja dzis rodzinie.I zapiszemy sie na liste oczekujacych hihi ba bobaska.

Posted

To ja Wam dziewczyny z całego serca życzę aby przy następnym kryciu Joy urodziła "dziewczynki" bo ja też chciałam po niej suczkę a tu same "chłopaki" przyszły na świat... No nic ja już mam swoją maleńką panienkę :lol:

Posted

[quote name='Mona4']Jak jestesmy w temacie jamniki krolicze,to zapytam o hodowle kroliczych dlugowlosych.

Przymierzamy sie z rodzina kupno takej suczki,Wystawowej.Ogladalismy Jamniorki w kilku hodowlach,ale jakos niemoglam sie zdecydować.
W polecanych przez ZK hodowlach niezawsze bylo Ok.
Moze znacie jakies male domowe hodowle,gdzie psiaczki sa traktowane jak domownicy,a nie jak towar.

Ja nie wiem czy mogę nazwać się Hodowlą ponieważ mam jedną sunię krótkowlosą miniaturową 12-letnią[nie miala ze względu na wadę serca dzieci] i 2 letnią jamnisię ZINKĘ z Końskiego Raju króliczą długowlosą rzadkiej maści merle o wspaniałym charakterze która właśnie ma dwie malutkie córeczki po Interchampionie Swiata FCI LAURINIE von Damsmuhle.- niemieckim piesku.Sunie są czarne podpalane ,bardzo pieszczone i myślę że wyrosną z nich wspaniale jamnisie:lol: :lol:

Posted

O boziu kochany:loveu: sa niesamowite,takie do piesciochania i jescze 2 dziewczynki:loveu:

Amiska to doslownie tak jak umnie,niby byla hodowla hihihi Suczka miala 2 razy sczenieta.I to zawsze tylko jedna suczke ,oczywiscie dzieciaczki zostaly unas,niebylo mowy o oddaniu,bo to przeciez jak wlasne dzieci:lol: .
Ale lata leca,dziewczyny coraz starsze,najmlodsza ma w tej chwili 9 latek,starsze za teczowym mostem.w domu zrobila sie pustka.Wiec kupilismy Yorka.Yorkus kochany piescioszek,ale nigdy niezastapi jamnika.

Posted

:lol:
To jedna moja gwiazdeczka bardzo kochana ,milusia spokojna stateczna sunia:lol:
I tak napisalam a dziś ta stateczna dostala takiego ;szaleju;,że wyczyny jej przeszły wszystko ,o nie te sunie to prawdziwe upiorki:mad: :mad: :mad: :evil_lol:

Posted

Ale słodziaki:loveu: I jak szybko urosły:crazyeye: Całuj je i miziaj,bo ten czas tak szybko leci.Moje dwa psiuny w sobotę już wyjeżdżaja:-(

Posted

Śliczne szczeniorki :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

choć efekt pewnie będzie tylko na żywo :) oby znalazły dobre domki :loveu: