Musiałek Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Axusia napisał(a):A dla mnie skandalem na Sopockiej wystawie ( z reszta nie tylko na tej) jest stawianie kopiowanych psów ( nie tylko ogony, ale tez USZY) na pierwszych lokatach - zakaz jest, a wiec powinno sie automatycznie albo dyskwalifikowac takie psy, albo stawiac ponizej 1 lokaty. Ale co zrobic jaki sami sedziowie hoduja i kopjuja ? ... zaraz - zaraz ale chyba piszesz o tylko o okreslonej rasie !! bo nie genralnie !! np . moja sheina obciety ogon - zgodnie z amerykanskim wzorcem i ma prawo sie wystawiac na wszystkich wystawach za wyjatkiem niemiec gdzie ten przepis wszedł PRZED jej urodzeniem. Quote
osobek Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Axusia']A dla mnie skandalem na Sopockiej wystawie ( z reszta nie tylko na tej) jest stawianie kopiowanych psów ( nie tylko ogony, ale tez USZY) na pierwszych lokatach - zakaz jest, a wiec powinno sie automatycznie albo dyskwalifikowac takie psy, albo stawiac ponizej 1 lokaty. Ale co zrobic jaki sami sedziowie hoduja i kopjuja ? ...[/quote] ale mnie rozbawiłas... po pierwsze w Polsce nie ma zakazu wystawiania kopiowanych psów i jeszcze bardzo dlugo nie będzie (jezeli przyjedzie na wystawe pies z Hiszpani kopiowany to wg ciebie powinien byc dyskwalifikowany- a przeciez w Hiszpani nie ma zakazu), a po drugie nie ma zakazu kopiowania (przepisy ustawy o ochronie zwierzat sa tak niejasno i nieprecyzyjnie sformułowane, ze tylko fanatycy upatrują w nich owy zakaz). po trzecie Polska wstępując do UE nie ratyfikowala Europejskiej Konwencji o Ochronie zwierzat domowych, ktorej art.10 stanowi o zakazie kopiowania. i proponuje zale tego typu wygłaszac na innym (odpowiednim) wątku a nie tu. Quote
osobek Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Draczyn']Podam Ci adres, ale sam musisz tam wyszukać sznaucera wybierając po kolei wszystkie numery. Ja spędziłam na tym całą noc a więc i drugi adres też jaak teraz naciśniesz cytuj do mojej odpowiedzi, to wy swietlą ci się odpowiednie kody nie wyswietla mi sie. ja tez chce sznaucera :) Quote
Recommended Posts