Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 427
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PIKA napisał(a):
daga10011 napisał(a):
no nie :lol: moze sie pobijemy???????? :lol:
w sądzie się mamy lać? :o
A czemuby nie?

8)

Albertynko... ku... tfu, jak ci tam... weź ty sobie stosowne przepisy poczytaj - każdy, kto ufocił ciebie, albo twojego psa na wystawie ma prawo opublikowac te zdjecia, gdzie mu się żywnie zamarzy :D Sprawę sądową masz z góry przegraną, a jeszcze cię pozwany może pozwać, bo go publicznie od przestępców wyzywasz... Nie szkoda ci kasy? Koszta sądowe to jednak kawałek grosza jest, a i potencjalne odszkodowanie sobie dolicz... 8)

Fajowski topik. A mnie chyba samojebło, że przez tyle stron bezsensownego bełkotu mi się chciało przebrnąć :lol:

Posted

Najbardziej dziwi mnie, że tak długoletni hodowca jest całkowicie odizolowany od ZKP, nie zna wogóle, ani przepisów, ani zwyczajów panujących w tej organizacji. Zarówno tłumacze, jak też piloci na wystawach, to przeważnie ludzie nie będący członkami ZKP, a tylko zwykli śmiertelnicy, dorabiający sobie w ten sposób trochę grosza. Kogo więc Alberciki chcą wyrzucać z ZKP. Kochani pozostaje Wam wyłącznie dochodzenie swoich krzywd na drodze cywilnej, więc dajcie nam święty spokój

Posted

@All

Czytam, czytam i nie mogę uwierzyć - jak ktoś mógł wpaść na tak dziwny i bezdennie głupi pomysł, przecież to jest aż niemożliwe...kto to wymyślił i za czyją namową dał się wkręcić w takie coś...pomijając złamanie regulaminu, norm moralnych i etycznych trzeba być chorym na głowę ,żeby stosować takie metody...przecież na zdrowy rozsądek biorąc to jak wsadzanie kija w morwisko...i to jeszcze podczas wystawy w Sopocie gdzie z roku na rok nie brakuje podknięć i coraz większych skandali...normalnie nie mogę ... :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Posted

gorzała napisał(a):
@All

Czytam, czytam i nie mogę uwierzyć - jak ktoś mógł wpaść na tak dziwny i bezdennie głupi pomysł, przecież to jest aż niemożliwe...kto to wymyślił i za czyją namową dał się wkręcić w takie coś...pomijając złamanie regulaminu, norm moralnych i etycznych trzeba być chorym na głowę ,żeby stosować takie metody...przecież na zdrowy rozsądek biorąc to jak wsadzanie kija w morwisko...i to jeszcze podczas wystawy w Sopocie gdzie z roku na rok nie brakuje podknięć i coraz większych skandali...normalnie nie mogę ... :evilbat: :evilbat: :evilbat:
Moim zdaniem jedynym winnym tej całej afery jest osoba, która chciała podać taki paszkwil sędziemu i to w dodatku sędziemu z zagranicy i ta sprawa powinna być wyjaśniona, o ile jest to możliwe. to całkowta kompromitacja, nie Sopotu ale hodowcy, który stosuje takie metody zwalczania konkurencji

Posted

@Draczyn

Ok, Pani Krystyno czy wyobraża Pani sobie, że robi Pani coś takiego, do tego znając sędziego, który sedziował już prawdopodobnie we wszystkich krajach w Europie. Klasowego sędziego. Coś takiego to jak zamachnięcie się samemu na siebie wielką pałą...samobój hodowlany ...zwyczajna bezmyślność, a przecież ja sam aniołkiem nie jestem ...jednak takiej gafy bym nigdy nie walnął zwyczajnie przez szacunek do samego siebie... :-?

Posted

gorzała napisał(a):
@Draczyn

Ok, Pani Krystyno czy wyobraża Pani sobie, że robi Pani coś takiego, do tego znając sędziego, który sedziował już prawdopodobnie we wszystkich krajach w Europie. Klasowego sędziego. Coś takiego to jak zamachnięcie się samemu na siebie wielką pałą...samobój hodowlany ...zwyczajna bezmyślność, a przecież ja sam aniołkiem nie jestem ...jednak takiej gafy bym nigdy nie walnął zwyczajnie przez szacunek do samego siebie... :-?
No i do tego - paranoja, bo Ci ludzie szukają winnego który przeczytał list, a nie widzą tu żądnych innych uchybień. A jak Ferbi?

Posted

Draczyn napisał(a):
Moim zdaniem jedynym winnym tej całej afery jest osoba, która chciała podać taki paszkwil sędziemu i to w dodatku sędziemu z zagranicy i ta sprawa powinna być wyjaśniona, o ile jest to możliwe. to całkowta kompromitacja, nie Sopotu ale hodowcy, który stosuje takie metody zwalczania konkurencji

wyrzucić ją ze Zwiazku :evilbat:

Posted

PIKA napisał(a):
Draczyn napisał(a):

Jestem całkowicie za- 10xtak

Posted

@All

Również optowałbym za usunięciem inaczej takie akcje będą miały miejsce częściej i wiocha zwyczajnie będzie...jakie o nas będą mieli zdanie sędziowie zagraniczni, a przecież nie wszyscy to menele i układowcy- są też specjaliści z pasją i klasą...

Posted

Ej, wy się czepiacie, a nie doceniacie jednej rzeczy... Czarno na niebieskim tu widac, że Albertynka ma do wypełnienia misję 8)
Nieugięcie trzyma się obranego toru, nie odstepuje od wyznawanych zasad... Toż to postawa godna naśladowania! :klacz: Zwłaszcza w obecnych czasach, kiedy to cierpimy na rozpaczliwy brak autorytetów i kęgosłupa moralnego...
Albertynka co prawda sam sobie stworzył te zasady i sam sobie jest Autorytetm, ale to w sumie szczegół, nie godny uwagi... Podobnie jak to, że jego działania sa podręcznikowym przykładem pieniactwa zakrawającym wręcz na paranoję :roflt:

A tak w ogóle, to nie wiem, jak wy, ale ja odkąd zabrałam głos w tym topiku spodziewam się, że niebawem otrzymam wezwanie do sądu 8)

ps. Albertynko, taka mała uwaga - zamien się nickiem ze swoją TZ, będzie mniej schizofrenicznie :lol:

Posted

asher napisał(a):
Ej, wy się czepiacie, a nie doceniacie jednej rzeczy... Czarno na niebieskim tu widac, że Albertynka ma do wypełnienia misję 8)
Nieugięcie trzyma się obranego toru, nie odstepuje od wyznawanych zasad... Toż to postawa godna naśladowania! :klacz: Zwłaszcza w obecnych czasach, kiedy to cierpimy na rozpaczliwy brak autorytetów i kęgosłupa moralnego...
Albertynka co prawda sam sobie stworzył te zasady i sam sobie jest Autorytetm, ale to w sumie szczegół, nie godny uwagi... Podobnie jak to, że jego działania sa podręcznikowym przykładem pieniactwa zakrawającym wręcz na paranoję :roflt:

A tak w ogóle, to nie wiem, jak wy, ale ja odkąd zabrałam głos w tym topiku spodziewam się, że niebawem otrzymam wezwanie do sądu 8)

ps. Albertynko, taka mała uwaga - zamien się nickiem ze swoją TZ, będzie mniej schizofrenicznie :lol:
Cha,cha,cha - pięknie to ujęłaś

Posted

PIKA napisał(a):
Draczyn napisał(a):

a nie wiem czy wiecie jest to jeden z dogomaniaków :(

Posted

King napisał(a):
PIKA napisał(a):
Draczyn napisał(a):

Ten co napisał list? :o No dużo tu właściceli samkow nie ma :roll:
a tak w ogóle to co to ma do rzeczy? Czyżby dogomaniacy mieli jakiś swoisty imunitet? :wink:

Posted

PIKA napisał(a):
King napisał(a):
PIKA napisał(a):
Draczyn napisał(a):

a tak w ogóle to co to ma do rzeczy? Czyżby dogomaniacy mieli jakiś swoisty imunitet? :wink:
No właśnie, co to za różnica, czy to dogomaniak, czy nie. Tu też nie ma samych świętych

Posted

Draczyn napisał(a):
PIKA napisał(a):
King napisał(a):
PIKA napisał(a):
Draczyn napisał(a):

No właśnie, co to za różnica, czy to dogomaniak, czy nie. Tu też nie ma samych świętych

Oczywiście że to nie ma najmnieszego znaczenia, ba jak widać są tu ludzie różnego pokroju :roll: Niemniej jednak nie wydaje mi się mozliwe ukaranie delikwentki, która bawi się w listonosza :-? chociaż jestem pewna na 100% współuczestniczyła w pisaniu tego paszkwilu.

Posted

King napisał(a):

Czyli King Ty wiesz kto doreczał , kto czytał , kto tłumaczył no i wreszcie kto jest autrem tego listu???.

Posted

Mek napisał(a):
King napisał(a):

Czyli King Ty wiesz kto doreczał , kto czytał , kto tłumaczył no i wreszcie kto jest autrem tego listu???.
Jak wyika z tego wszyskiego, to King powinien wiedzieć. Nie zazdroszczę jej, jest w nieciekawej sytuacji. Nie chciałabym być na jej miejsu

Posted

Wiecie co, to się robi coraz mniej śmieszne :roll:
Moim zdaniem nikt tu nie jest w porządku. Ani osoba, która list napisała, ani ta, która była posłańcem, ale również ta, która list przechwyciła i co gorsza go upubliczniła :-?
Przepisy przepisami, ale tu po prostu zabrakło elementranej kultury i dobrego wychowania. Nie wyobrażam sobie upubliczniania treści listu, który przypadkiem wpadł mi w ręce, choćby to nawet był paszkwil, na moją najbliższą przyjaciółkę. Zainteresowanej osobie pewnie bym powiedziała, ale nikomu więcej.

I naprawdę żałośnie brzmią zapewnienia, że "samojedziarze" nie prowadzą ze sobą wojny podjazdowej :roll:

Posted

asher napisał(a):
Moim zdaniem nikt tu nie jest w porządku. Ani osoba, która list napisała, ani ta, która była posłańcem, ale również ta, która list przechwyciła i co gorsza go upubliczniła :-?
Przepisy przepisami, ale tu po prostu zabrakło elementranej kultury i dobrego wychowania. Nie wyobrażam sobie upubliczniania treści listu, który przypadkiem wpadł mi w ręce, choćby to nawet był paszkwil, na moją najbliższą przyjaciółkę. Zainteresowanej osobie pewnie bym powiedziała, ale nikomu więcej.

I naprawdę żałośnie brzmią zapewnienia, że "samojedziarze" nie prowadzą ze sobą wojny podjazdowej :roll:
Powiedz, która rasa jej nie prowadzi/?

Posted

Rasa to chyba żadna, ale za to jej miłośnicy :roll: :wink:

Ja myslę, że ludzie zbyt powaznie podchodzą do sprawy, która przeciez powinna być ich hobby, przyjemnością, odskocznią od rzeczywistości... :roll: To żałosne i głupie... Te plotki, knowania, rozgoryczenie, kiedy na wystawie wygra inny pies, choćby nawet i faktycznie gorszy... Matko! Traktowane jest to, jakby to jakiś koniec świata był :roll:
Nie wiem, czy kiedyś będę miała rasowego psa, ale jeśli tak, to mam nadzieję, że mi nie odbije :wink:

Posted

asher napisał(a):
Przepisy przepisami, ale tu po prostu zabrakło elementranej kultury i dobrego wychowania. Nie wyobrażam sobie upubliczniania treści listu, który przypadkiem wpadł mi w ręce, choćby to nawet był paszkwil, na moją najbliższą przyjaciółkę. Zainteresowanej osobie pewnie bym powiedziała, ale nikomu więcej..

@Asher
Podzielam twoje zdanie..
Ze zwykłej kobiecej ciekawości przebrnelam przez cały wątek..
I nie przyjemnie mi się to czytało (oprucz wiekopomnego tekstu samoyebło :lol: )..I powiem szczerze że cała ta sprawa strasznie śmierdzi,delikatnie mówiąc..Może i ten gościu ma paranoje,itd,ale pokazał jeszcze jeden szkopuł całej sprawy,mianowicie,fałszywej przyjażni,i knowań za plecami niby przyjaciół,a to już jest strasznie nie ładne feeeee... :evil:

Posted

Iris&Justine napisał(a):
asher napisał(a):
Przepisy przepisami, ale tu po prostu zabrakło elementranej kultury i dobrego wychowania. Nie wyobrażam sobie upubliczniania treści listu, który przypadkiem wpadł mi w ręce, choćby to nawet był paszkwil, na moją najbliższą przyjaciółkę. Zainteresowanej osobie pewnie bym powiedziała, ale nikomu więcej..
Przykre, ale prawdziwe - tak się dzieje, a nie zauważyłaś, że ten gościu był w te nowania zamieszany i bral w tym udział

@Asher
Podzielam twoje zdanie..
Ze zwykłej kobiecej ciekawości przebrnelam przez cały wątek..
I nie przyjemnie mi się to czytało (oprucz wiekopomnego tekstu samoyebło :lol: )..I powiem szczerze że cała ta sprawa strasznie śmierdzi,delikatnie mówiąc..Może i ten gościu ma paranoje,itd,ale pokazał jeszcze jeden szkopuł całej sprawy,mianowicie,fałszywej przyjażni,i knowań za plecami niby przyjaciół,a to już jest strasznie nie ładne feeeee... :evil: