Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli chodzi o promy, to parę lattemu pływał prom nocny t zw dancingowy. My tym promm płynęliśmy na Swiatówkę. Były na nim wygodne kajuty do spania i w sumie kosztował on taniej niż prom plus nocleg. Nie wiem tylko, czy on jeszcze pływa

• Replies 304
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja bym proponowałazorganizować kawalkadę samochodową, w której napewno znalazły by się miejsca dla niezmooyzowanych, lub wynając autokar. Koszty podrózy samochodem jestem w stanie policzyć

Posted

Draczyn!Ja jestem jednak za autokarem.
Po pierwsze :w samochodzie zawsze jest kierowca,ktory jak wiadomo jest czlowiekiem,a nie kazdy ma prog zmeczenia taki sam....Jeden przejedzie cala trase bez przerw,a drugi bedzie musial odpoczac.
Po drugie:Sa wystawcy jadacy z wieksza iloscia psow,a to automatycznie zmniejsza ilosc miejsc w samochodzie.
Po trzecie:niektore psy moga nie tolerowac wspoltowarzyszy podrozy,a raczej nie bedzie czasu,by je oswajac ze soba.

Posted

Postaram sie czegos dowiedziec.
Poza tym dalam Ci propozycje,zeby zrobic tak:
oplacic wszystkie miejsca w autokarze,podzielic sume na wszystkich jadacych i zostawic kilka miejsc wolnych na klatki z psami,bo nie wypbrazam sobie sytuacji w ktorej kazdy podrozny ma transporter z psem i jedzie z nim pod nogami przez kilkanascie godzin.

Posted

Oczywiście maasz rację, ale jeśli z autokarem nie wyjdzie o trzeba rozpatrzyć też inną alternatywę. W podróży nie musimy narzucać morderczego tempa. My jeżdziliśmy tak iele razy w kilka samochodów i nie przypominam sobie jakichś niesnaek. Jedni dostosowywali się do innych. Autokar oczywiście, trzeba wszystko rozważyć

Posted

Res, każda z nas niech się zastanoi i zorientuje się co do kosztów i możliwości. Resztę chętnych też o to posimy. Spotkajmy się w piątek, gdy wszystko bęie wiadomo i porozmawiajmy. Jak myślisz

Posted

Pokręciło nam się ostatnio w życiu. Taki pechowy okres. Napewno na 90 % nie będziemy mogli jechać. Myślę , że pomysł zorganizowania takiego wyjazdu jest niezły. Ponieważ byłam już w Helsinkach na światówce, więc będę tu zaglądać i wspierać Was radą i pomocą. Przykro mi że tak wyszło, bo bardzo chciałam jechać, ale życie nieraz płata takie figle. Pozdrawiam wszystkich

Posted

an3czka, my bedziemy zabierac 4 psy, wiec prawdopodobnie tez pojedziemy własnym autem. Trase do tallina mamy obcykaną, od krakowa to ok 20 godzin jazdy ( tyle jechalismy w lipcu z korkami i postojami niezbednymi) .

Posted

Draczyn napisał(a):
Jeśli chodzi o promy, to parę lattemu pływał prom nocny t zw dancingowy.

aaaaaaaa

to taki imprezowy prom , oooo boshena to moze ja sie tez zdecyduje chociazby dla samego promu i imprezowania z draczyn i ress co wy na to ?? kochane zrobimy sobie mala labe :drinking: :drinking: :drinking:

Posted

Angel, miło mi to słyszeć, ale jak pisałam powyżej, prawdopodobnie nie będziemy mogli pojechać. Pokrzyżowały nam się plany i pognoży długoterminowe. Wpłacę i wyszlę zgłoszenie, ale sam wyjazd pozostaje pod znakiem zapytania

Posted

an3czka, na paliwo w dwie strony wyszło nam koło 1100 zł. Najprosciej policzyc sobie trase na spalanie 1340 km jest do tallina. Benzyna w trasie najtansza w polsce, litwa, łotwa i estonia juz droższa (nieznacznie ale zawsze), najdrozsza chyba na Łotwie była.

Zeliika, dalej to ja bede prawdopodobnia spała w tallinie ( albo u hodowcy mojej rudej pod helsinkami), jesli w tallinie, to pływaja wodoloty "Linda line" którymi bedziemy dojezdzac na wystawe. Zdecyduje do stycznia jak bedzie, jesli spanie w tallinie, to bilety na prom kupie odrazu. Hotel juz mam na oku, 2 osoby plus 4 psy 60-70 euro doba.

Posted

mam pytanie, jeżeli nie wyjdzie wspólny bus, to czy znalazłaby się osoba, która mogłaby mnie zabrać? Oczywiście podzielimy koszty :wink: bede jechać z jedną małą suczką i moge dojechać gdzieś na trasie, jestem z gdańska :P

Posted

karenina napisał(a):
an3czka, na paliwo w dwie strony wyszło nam koło 1100 zł. Najprosciej policzyc sobie trase na spalanie 1340 km jest do tallina. Benzyna w trasie najtansza w polsce, litwa, łotwa i estonia juz droższa (nieznacznie ale zawsze), najdrozsza chyba na Łotwie była.

Zeliika, dalej to ja bede prawdopodobnia spała w tallinie ( albo u hodowcy mojej rudej pod helsinkami), jesli w tallinie, to pływaja wodoloty "Linda line" którymi bedziemy dojezdzac na wystawe. Zdecyduje do stycznia jak bedzie, jesli spanie w tallinie, to bilety na prom kupie odrazu. Hotel juz mam na oku, 2 osoby plus 4 psy 60-70 euro doba.

Od kiedy to benzyna tansza w Polsce niz w krajach nadbaltyckich. Jak jechalam pod koniec lipca do Finlandii z tego co pamietam wszystko ze stacji Statoil przeliczajac na zlotowki:
Polska - 4,10
Litwa 3,70
Łotwy nie pamietam ale gdzies porownywalnie o Litwy
Estonia - 3,30
Finlandia - 5,50