Draczyn Posted October 30, 2005 Author Posted October 30, 2005 Jeśli chodzi o promy, to parę lattemu pływał prom nocny t zw dancingowy. My tym promm płynęliśmy na Swiatówkę. Były na nim wygodne kajuty do spania i w sumie kosztował on taniej niż prom plus nocleg. Nie wiem tylko, czy on jeszcze pływa Quote
resuruss Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Rozmawialam z Draczyn na gg,ale postanowilysmy sie przeniesc tu,zeby wszyscy zainteresowani mogli wymienic poglady. Quote
Draczyn Posted October 30, 2005 Author Posted October 30, 2005 Ja bym proponowałazorganizować kawalkadę samochodową, w której napewno znalazły by się miejsca dla niezmooyzowanych, lub wynając autokar. Koszty podrózy samochodem jestem w stanie policzyć Quote
Draczyn Posted October 30, 2005 Author Posted October 30, 2005 Res , czy ty będziesz mogła sie dowiedzieć o wynajęcie autokaru i ewentualne koszty????????? Quote
Draczyn Posted October 30, 2005 Author Posted October 30, 2005 Prosimy o zgłaszanie sie chętnych z samochodami, którzy mieli by ewentualnie wolne miejsca Quote
resuruss Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Draczyn!Ja jestem jednak za autokarem. Po pierwsze :w samochodzie zawsze jest kierowca,ktory jak wiadomo jest czlowiekiem,a nie kazdy ma prog zmeczenia taki sam....Jeden przejedzie cala trase bez przerw,a drugi bedzie musial odpoczac. Po drugie:Sa wystawcy jadacy z wieksza iloscia psow,a to automatycznie zmniejsza ilosc miejsc w samochodzie. Po trzecie:niektore psy moga nie tolerowac wspoltowarzyszy podrozy,a raczej nie bedzie czasu,by je oswajac ze soba. Quote
resuruss Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Postaram sie czegos dowiedziec. Poza tym dalam Ci propozycje,zeby zrobic tak: oplacic wszystkie miejsca w autokarze,podzielic sume na wszystkich jadacych i zostawic kilka miejsc wolnych na klatki z psami,bo nie wypbrazam sobie sytuacji w ktorej kazdy podrozny ma transporter z psem i jedzie z nim pod nogami przez kilkanascie godzin. Quote
Draczyn Posted October 30, 2005 Author Posted October 30, 2005 Oczywiście maasz rację, ale jeśli z autokarem nie wyjdzie o trzeba rozpatrzyć też inną alternatywę. W podróży nie musimy narzucać morderczego tempa. My jeżdziliśmy tak iele razy w kilka samochodów i nie przypominam sobie jakichś niesnaek. Jedni dostosowywali się do innych. Autokar oczywiście, trzeba wszystko rozważyć Quote
resuruss Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Mam nadzieje,ze mamy tyle czasu,ze damy rade zalatwic autokar. Quote
Draczyn Posted October 30, 2005 Author Posted October 30, 2005 Res, każda z nas niech się zastanoi i zorientuje się co do kosztów i możliwości. Resztę chętnych też o to posimy. Spotkajmy się w piątek, gdy wszystko bęie wiadomo i porozmawiajmy. Jak myślisz Quote
Draczyn Posted November 2, 2005 Author Posted November 2, 2005 Pokręciło nam się ostatnio w życiu. Taki pechowy okres. Napewno na 90 % nie będziemy mogli jechać. Myślę , że pomysł zorganizowania takiego wyjazdu jest niezły. Ponieważ byłam już w Helsinkach na światówce, więc będę tu zaglądać i wspierać Was radą i pomocą. Przykro mi że tak wyszło, bo bardzo chciałam jechać, ale życie nieraz płata takie figle. Pozdrawiam wszystkich Quote
an3czka Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 jesli pojade, to tylko autem. autokar nie wchodzi w gre. mam kombi, wiec suczka, nawet duza mile widziana :lol: Quote
karenina Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 an3czka, my bedziemy zabierac 4 psy, wiec prawdopodobnie tez pojedziemy własnym autem. Trase do tallina mamy obcykaną, od krakowa to ok 20 godzin jazdy ( tyle jechalismy w lipcu z korkami i postojami niezbednymi) . Quote
an3czka Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 karenina dobrze wiedziec. jesli tylko sie zdecydujemy, to pomecze Cie pytaniami :lol: ooo mozesz mi na poczatek powiedziec, ile kasy na paliwo ? Quote
Zeliika Posted November 3, 2005 Posted November 3, 2005 karenina napisał(a): Trase do tallina mamy obcykaną A z Tallina jak dalej? Promem? Quote
Draczyn Posted November 3, 2005 Author Posted November 3, 2005 Zeliika napisał(a):karenina napisał(a): Trase do tallina mamy obcykaną A z Tallina jak dalej? Promem?Tak z Tallina trzeba płynąć promem Quote
AngelOfDeath Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 Draczyn napisał(a):Jeśli chodzi o promy, to parę lattemu pływał prom nocny t zw dancingowy. aaaaaaaa to taki imprezowy prom , oooo boshena to moze ja sie tez zdecyduje chociazby dla samego promu i imprezowania z draczyn i ress co wy na to ?? kochane zrobimy sobie mala labe :drinking: :drinking: :drinking: Quote
AngelOfDeath Posted November 4, 2005 Posted November 4, 2005 w papillonach wygra Connection ale i tak caly czas mysle , no cholera moznaby sie niezle zabawic :evilbat: :lol: :lol: :lol: Quote
Draczyn Posted November 4, 2005 Author Posted November 4, 2005 Angel, miło mi to słyszeć, ale jak pisałam powyżej, prawdopodobnie nie będziemy mogli pojechać. Pokrzyżowały nam się plany i pognoży długoterminowe. Wpłacę i wyszlę zgłoszenie, ale sam wyjazd pozostaje pod znakiem zapytania Quote
resuruss Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 Ja w dalszym ciagu sie lamie nad samolotem...... Quote
karenina Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 an3czka, na paliwo w dwie strony wyszło nam koło 1100 zł. Najprosciej policzyc sobie trase na spalanie 1340 km jest do tallina. Benzyna w trasie najtansza w polsce, litwa, łotwa i estonia juz droższa (nieznacznie ale zawsze), najdrozsza chyba na Łotwie była. Zeliika, dalej to ja bede prawdopodobnia spała w tallinie ( albo u hodowcy mojej rudej pod helsinkami), jesli w tallinie, to pływaja wodoloty "Linda line" którymi bedziemy dojezdzac na wystawe. Zdecyduje do stycznia jak bedzie, jesli spanie w tallinie, to bilety na prom kupie odrazu. Hotel juz mam na oku, 2 osoby plus 4 psy 60-70 euro doba. Quote
carotina Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 mam pytanie, jeżeli nie wyjdzie wspólny bus, to czy znalazłaby się osoba, która mogłaby mnie zabrać? Oczywiście podzielimy koszty :wink: bede jechać z jedną małą suczką i moge dojechać gdzieś na trasie, jestem z gdańska :P Quote
dorotal Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 karenina napisał(a):an3czka, na paliwo w dwie strony wyszło nam koło 1100 zł. Najprosciej policzyc sobie trase na spalanie 1340 km jest do tallina. Benzyna w trasie najtansza w polsce, litwa, łotwa i estonia juz droższa (nieznacznie ale zawsze), najdrozsza chyba na Łotwie była. Zeliika, dalej to ja bede prawdopodobnia spała w tallinie ( albo u hodowcy mojej rudej pod helsinkami), jesli w tallinie, to pływaja wodoloty "Linda line" którymi bedziemy dojezdzac na wystawe. Zdecyduje do stycznia jak bedzie, jesli spanie w tallinie, to bilety na prom kupie odrazu. Hotel juz mam na oku, 2 osoby plus 4 psy 60-70 euro doba. Od kiedy to benzyna tansza w Polsce niz w krajach nadbaltyckich. Jak jechalam pod koniec lipca do Finlandii z tego co pamietam wszystko ze stacji Statoil przeliczajac na zlotowki: Polska - 4,10 Litwa 3,70 Łotwy nie pamietam ale gdzies porownywalnie o Litwy Estonia - 3,30 Finlandia - 5,50 Quote
dorotal Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Po drugie: jestes pewna ze w wodolotach pozwalaja z psami, bo mi sie wydaje ze nie. Quote
Zeliika Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Dzieki za informacje. dorotal ceny beznyzny mogly sie zmienic - jak bylam w lipcu w Czechach, to benzyna byla tansza niz w Polsce, a juz pod koniec wrzesnia - drozsza. Quote
Recommended Posts