Iwa-R Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Jeśli koszty nie byłyby zbyt wygórowane, chętnie bym się również wybrała na tę wystawę. Quote
daga10011 Posted September 30, 2005 Posted September 30, 2005 Iwa-ja sadze ze im wiecej chetnych tym taniej :lol: ..bo koszt transportu maleje-pytanie jak sie wszystkie psiska zgodza razem w jednym autobusie :lol: ..Draczyn-ja nigdzie nie doczytalam-kiedy mija termin zgloszen????????? Quote
Draczyn Posted October 1, 2005 Author Posted October 1, 2005 daga10011 napisał(a):Iwa-ja sadze ze im wiecej chetnych tym taniej :lol: ..bo koszt transportu maleje-pytanie jak sie wszystkie psiska zgodza razem w jednym autobusie :lol: ..Draczyn-ja nigdzie nie doczytalam-kiedy mija termin zgloszen?????????Ja jestem w tej chwili na indeksie, bo skrytykowalam hodowlę , w której warunki urągają wszelkim zasadom humanitarnego trzymania psow i ponieważ spotkalam się z ostrą krytyką, a nawet nagonka, więc narazie na dogo nie wchodzę. Weszłam tutaj , bo otworzyłam temat i należy Wam się wyjaśnienie. Napisałam do Admina i czekam na odpowiedż . Moja obecność zalęży od otrzymanej odpowiedzi. Proszę o cierpliwość. Postaram się odezwać i Was poinformować. Narazie się wstrzymuję. Pozdrawiam was wszystkich Quote
AiMiN Posted October 2, 2005 Posted October 2, 2005 Dwa pytanka: -jak wygląda podróż psa na promie (mam na myśli głównie jego potrzeby fizjologiczne), -jaki jest orientacyjny koszt i możliwości takiej podróży samolotem? Pozdr. Asia Quote
dorotal Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 AiMiN napisał(a):Dwa pytanka: -jak wygląda podróż psa na promie (mam na myśli głównie jego potrzeby fizjologiczne), -jaki jest orientacyjny koszt i możliwości takiej podróży samolotem? Pozdr. Asia Ja plynelam w tym roku promem firmy silja www.siljaline.fi . cena wydaje mi sie 45 euro za osobe (ale to zalezy od godziny wyplyniecia). Prom plynie kolo 2 godziny wiec dla psow w samochodzie nie jest to duzy problem. W kazdym razie dla moich 4 psow z ktorymi bylam Finlandii. Quote
AiMiN Posted October 3, 2005 Posted October 3, 2005 dorotal napisał(a):AiMiN napisał(a):Dwa pytanka: -jak wygląda podróż psa na promie (mam na myśli głównie jego potrzeby fizjologiczne), -jaki jest orientacyjny koszt i możliwości takiej podróży samolotem? Pozdr. Asia Ja plynelam w tym roku promem firmy silja www.siljaline.fi . cena wydaje mi sie 45 euro za osobe (ale to zalezy od godziny wyplyniecia). Prom plynie kolo 2 godziny wiec dla psow w samochodzie nie jest to duzy problem. W kazdym razie dla moich 4 psow z ktorymi bylam Finlandii. Jeśli tak krótko płynie, to jasne, że wytrzymają :-) Ktoś mi przekazał,że prom do Finlandii płynie 12 godzin. Ja sama kilka lat temu na trasie Polska-Szwecja płynęłam prawie cały dzień, a wracałam całą noc. Dzięki za odpowiedź :-D Quote
ktrebor Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 Wszystko zależy od tego z której części Szwecji płynie się do Finlandii:) promy z Tallina do Helsinek wypływają mniej więcej co 1,5 godz od ok. 7 rano do 20 i faktycznie płyną jakieś 2 godz. W ciagu tygodnia postaram się zamieścić propozycje cenowe tego wyjazdu dla 30 lub 60 osób. Quote
Draczyn Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 ktrebor napisał(a):Wszystko zależy od tego z której części Szwecji płynie się do Finlandii:) promy z Tallina do Helsinek wypływają mniej więcej co 1,5 godz od ok. 7 rano do 20 i faktycznie płyną jakieś 2 godz. W ciagu tygodnia postaram się zamieścić propozycje cenowe tego wyjazdu dla 30 lub 60 osób.Dzięki. Czekamy Quote
ktrebor Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Małe pytanie. Standardem tego wyjazdu będzie jedna osoba + pies/psy czy dwie osoby + pies/psy Quote
króliczek Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Myślę ,że koszty będą rozliczane na osobę.Czyli ogólny koszt podzielony na ilość jadących osób da odpowiednią kwotę.Ale jak np wyliczyć koszt przejazdu jednej osoby z trzema kaukazami(np) lub dwóch z małym yorkiem.Czy one zapłacą więcej niż ta osoba z kaukazem??Tyle samo,mniej,więcej??Jak wam się wydaje??? Quote
ktrebor Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 To jasne, że będzie rozliczane od osoby - chodzi tu o zakwaterowanie na miejscu. Quote
Draczyn Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 ktrebor napisał(a):To jasne, że będzie rozliczane od osoby - chodzi tu o zakwaterowanie na miejscu.Myślę, że tak jak w hotelach i komunikacji i osoby i psy powinny pLacić. Oczywiście psy mniej niż ososby Quote
ktrebor Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 Z pierwszych informacji: Na razie uzyskałem informację o zakwaterowaniu i kosztach promu. W przypadku wynajmu pokoi dwuosobowych, 2 noclegi 9-10-11 wyniosą 180 EUR a koszt przeprawy promem z Tallina (w przypadku autokaru) na osobę wyniesie 30EUR, czyli na razie 210 EUR, czyli na dzień obecny 882zł - bez kosztów autokaru w obie strony Quote
Draczyn Posted October 6, 2005 Author Posted October 6, 2005 Nie wiem , ćzy jeszcze pływa taki prom, ale na światówkę płynęliśmy promem nocnym, który pływał przez calą noc. To tzw prom dancingowy. Są na nim kajuty do spania. Wtedy jeden nocleg odpada i to wynosi taniej. Noclegi też mieliśmy e śniadaniem 15 km od Helsinek w internacie i to też było dużo tańsze niż hotele. Muszę się o to wszystko dowiedzieć Quote
NNL-BC Posted October 8, 2005 Posted October 8, 2005 Hej hej Ja tez jak najbardziej jestem zainteresowana ta wyprawa. Znalazlam hotel za 22 euro/2 osoby/noc - psy gratis. To chyba znacznie by obnizylo koszty noclegu?? www.eurohostel.fi Prosze, jak beda konkretne informacje to dajcie znac, tu, czy na maila czy na pw. A tak apropos to jade do Helsinek 17/18.12 na Helsinki Winner i Nordic Winner, czyli 2 x CACIB, bede miala wolne miejsce w aucie, czy jest ktos jeszcze zainteresowany??? Wyjazd 16.12, powrot 19.12. Pozdrawiam Ewa Quote
lidush Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Ja także się wybieram na europejską do Helsinek. Tak więc jeśli wyprawa grupowa dojdzie do skutku będzie super :D Quote
Draczyn Posted October 21, 2005 Author Posted October 21, 2005 lidush napisał(a):Ja także się wybieram na europejską do Helsinek. Tak więc jeśli wyprawa grupowa dojdzie do skutku będzie super :DMyślę, że jeśli nie uda się znależć kogoś, kto by zorganizował wyprawę autokarem, to można by było zorganizować zbiorową wyprawę samochodami. Pewnie dla niezmotoryzowanych też jakieś miejsca by się znalazły. Jęszcze jest sporo czasu, ale chyba po Nowym Roku trzeba będzie zacząć działać Quote
an3czka Posted October 24, 2005 Posted October 24, 2005 ja tez sie nad ta wystawa zastanawiam choc przyznam, ze grupowej jazdy autokarem z moim Basco w roli glownej jakos nie widze :roll: pewnie skupialby sie glownie na tym, jak poderwac wszystkie sunie na raz i jak wyeliminowac konkurencje :evilbat: mamy natomiast kombi, wiec chetnie kogos wezmiemy (z sunia oczywiscie) :lol: Quote
resuruss Posted October 29, 2005 Posted October 29, 2005 Witajcie!!!!Mozecie mnie dopisac do listy.Wlasnie podjelam decyzje.Jade.czyli jedna osoba + grzywaczka chinska powder puff. Quote
Draczyn Posted October 29, 2005 Author Posted October 29, 2005 resuruss napisał(a):Witajcie!!!!Mozecie mnie dopisac do listy.Wlasnie podjelam decyzje.Jade.czyli jedna osoba + grzywaczka chinska powder puff.No to świetnie. Widzę, że jest nas coraz więcej Quote
Gośka Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Słuchajcie czy ktoś z Was wyliczał już może jakieś koszty dojazdu tam? Quote
Musiałek Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 dojazdu i pobytu, wogóle całości, bo ja jak licze to mnie wychodzi koło 2000 tyś, czy coś żle liczę??? Quote
resuruss Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Witam, troszke sie rozeznalam w temacie,bo szukalam po krotkiej konsultacji z Draczyn, roznych mozliwosci przejazdu. Oczywiscie sprawdzilam promy,ale takze zerknelam na samoloty. Jest kilka interesujacych propozycji. Quote
resuruss Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Wiec tak,znalazlam biuro podrozy organizujace autokarowe przewozy do Talina: 1.Warszawa-Bialystok-Parnu -Talin 2.Krakow -Katowice-Czestochowa-Lodz-Warszawa-Bialystok-Parnu -Talin Niestety autokar nie wjezdza na prom....Taksowka do centrum kosztuje ok. 30 euro. Quote
PARSONRK Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Ja z decyzją wyjazdu jeszcze poczekam Wszystko zalezy od finansów :evil: . Zdecyduję jak moje suczo będzie mieć cieczkę - a ma mieć listopad/grudzień. Jak nie będzie miała :evilbat: , to nie jadę :wink: :lol: Quote
Recommended Posts