TANANA Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 ponawiam prosbe !!! szukam osoby która wybiera sie do Finlandii i mogłaby w 1 strone zabrac malamuta (bez opiekuna) . Oczywiście ODPŁATNIE . bede wdzieczna za pomoc :smile: prosze pisac na : norton_@wp.pl Quote
dorotal Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Sa juz ringi http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres/03C02105-C979-4A52-B75C-837C9C43EE1E/1747/ev2006_aikataulut.pdf Quote
anikrawet Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Czy ktoś z Was jedzie do Helsinek na sobote? My Planujemy wyjazd z Polnocnej Polski w piątek rano . BARDZO CHETNIE pojedziemy z jakims innym samochodem- tak o wiele bezpiecziej !!! pozdrawiam, Ania Quote
bongobongo Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Jeżdżę tą trasą dosyć często i na pewno wszystko będzie OK, nie ma sie czego obawiać. Chociaz rozumiem, że "we dwoje" fajniej. Quote
Yoko Ono Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Witam, zastanawiam sie nad wyjazdem na wystawe za granicę, ale za bardzo nie wiem jak sie za to zabrać, gdzie jechac na początek, jak wchodze na strony to cięzko cokolwiek zrozumieć, a poza tym nie wiem jakie koszty wchodzą w gre. Bardzo prosze o porady doświadczonych wystawców. Pozdrawiam, Monika Quote
bajadera Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Na poczatek najlepiej wyjeżdżać gdzieś niedaleko (Słowacja, Czechy, Węgry, Austria) na międzynarodowe. Najlepiej wybierać sobie wystawy podwójne - taka jest wystawa w Bratysławie w sierpniu, dwie albo trzy są na Węgrzech - wtedy jak się uda, można ustrzelić dwie sroki za jednym zamachem. Koszty zwykle około 40 euro za psa jak się płaci odpowiednio wcześnie (w pierwszym terminie). Strony związków są zwykle w językach krajowych często z wersją angielską lub/i angielską. Ulotki niektórych wystaw są wykładane w odziałach ZKwP, a czasem niektóre reklamują się w Psie. Dużo można też znaleźć na stronie www.naszepsy.pl A ponadto dogomaniacy wiedzą wszystko ! Do kosztów trzeba doliczyć przejazd (to już zależy kto czym podróżuje), ewentualne noclegi. No i na wystawie zwykle jest jakieś piwo, trzeba coś zjeść (jeśli chodzi o to , to najtaniej na Słowacji). Quote
wandko Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 W zasadzie wszystko jedno gdzie, nie ma jakiegoś kierunku od którego należy zacząć. Wybierz sobie coś i wtedy możesz napisać - pomogę Ci się w tym odnaleźć. Wybrać najlepiej chyba w tej chwili szukając na stronach http://www.zkwp.pl/index_pl.htm , bo myślę, że na tę chwilę nie potrzeba Ci wyszukiwać czegoś szczególnego. Gdybyś chciała więcej, to tu http://www.fci.be/expos_listing.asp?lang=en&c=europe masz całą Europę. Jeszcze więcej będzie na stronach poszczególnych Związków, ale to już w przyszłości. Koszty są zazwyczaj w okolicach 40 - 50 Euro za pierwszego psa. Koszty hotelu, to oczywiście zależy gdzie, ale zazwyczaj w okolicach 30 euro można znaleźć (mówię o porządnym hotelu i pokoju z łazienką), choć i za 10 euro mniej porządny też się podobno znajduje. Bardzo przyjemne wystawy są w Austrii, na Węgrzech (choć obie z różnych powodów), nie podobało mi się w Szwajcarii, na Łotwie. Inne kraje właściwie są podobne do naszych. Mamy absolutnie różne psy, więc i nasze odczucia będą inne. Do tego należy doliczyć oczywiście koszty przejazdu. Dlatego warto jeździć na dwie wystawy pod rząd (jeden CACIB w sobotę, drugi w niedzielę), albo od razu na 4 wystawy (jest taka w Danii 27,28,29,30 czerwiec) gdzie można zdobyć 4 CACIBY za jednym wyjazdem (nie wiem tylko czy jeszcze można się tam zapisać, trzeba będzie sprawdzić). Za wystawy płacisz przelewem z konta. W niektórych krajach możesz płacić na wystawie i jest to ta sama cena co wcześniej, ale trzeba swoje odstać w kolejce do kasy. Jak coś jeszcze chcesz wiedzieć - pytaj bez opamiętania. Z przyjemnością odpowiem;) Quote
dorotal Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Zalezy w jakiej czesci Polski mieszkasz, bo koszty zaleza od odleglosci od wystawy Quote
Pearl Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Bardzo pilnie poszukuję transportu na Helsinki...liczba dni na wystawie nie jest ważna(wystawiam w niedziele), nie stanowi dla mnie problemu nawet dojazd na 2 strone Polski... Nieoczekiwanie zostalam bez transportu, a na wystawie bardzo mi zalezy. Jedna osoba+mały, nieklopotliwy pies(moze jechac nawet na kolanach...), oczywiscie dokladam sie do wszelkich kosztow podróży. Quote
Pearl Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Tak na marginesie mam zarezerwowany hotel i calkowity koszt to 40euro od os. za cale 3dni + sniadanie 4euro... Niestety przypadek losowy, nie mam jak dojechac :( Quote
Yoko Ono Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 Sirion, Wandko, bardzo serdecznie Wam dziękuję za wyczerpujące informacje. chciałabym pojechać na jakąś wystawę międzynarodową ale jakoś sama z mężem nie mam odwagi :( dlatego jak tylko ktoś z Was będzie sie wybierał na jakąś wystawę to chętnie sie dołącze (oczywiście jako drugi samochód) i chętnie będę podpatrywać jak sobie radzić. Jeszcze raz bardzo dziękuję i jak będę miała pytania to pozwole sobie do Was napisac. Pozdrawiam, Monika Quote
Savannah Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Już jutro zaczynaja się walki na europejskiej wystawie w Helsinkach:multi: Powodzenia wszystkim życze;) Quote
musia Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Gończe polskie na europejskiej Nemrod Kłusująca Sfora - Zwycięstwo Europy 2006 i BOB :multi: Szabla Kłusująca Sfora - Młodzieżowe Zwycięstwo Europy 2006 Quote
Savannah Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 musia napisał(a):Gończe polskie na europejskiej Nemrod Kłusująca Sfora - Zwycięstwo Europy 2006 i BOB :multi: Szabla Kłusująca Sfora - Młodzieżowe Zwycięstwo Europy 2006 gratulacje dla Grześka!!!!!:multi::multi: Quote
Minimolos Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 Wyniki: Piątek 9.06.2006 Grupa 6 Grupa 8 Grupa 10 Hodowle Pary hodowlane Sobota 10.06.2006 Grupa 1 Grupa 3 Grupa 4 Grupa 5 Quote
jo-jo Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 musia napisał(a):Gończe polskie na europejskiej Nemrod Kłusująca Sfora - Zwycięstwo Europy 2006 i BOB :multi: Szabla Kłusująca Sfora - Młodzieżowe Zwycięstwo Europy 2006 Brawo!! Super wynik!!:loveu: Ja czekam na dozie wyniki ale to dopiero jutro ;-) Quote
pinkladies Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 GOLD CHARGER-BULDOŻER (FCI) WYGRAŁ KLASĘ POŚREDNIĄ I UZYSKAŁ RES.CAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WIELKIE GRATULACJE DLA BOSKIEGO KRÓLICZKA! JEDYNY REPREZENTANT STAFFORDSHIRE BULL TERRIER Z POLSKI! WIELKIE BRAVA :multi: CIOCIA S. I CIOCIA F. Quote
Justuss Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 [SIZE=5]Nio to moje gratulacje :klacz: :klacz: :klacz: :laola: To dostał RES.CAC czy RES.CACIB- bo to sa dwa rózne wyróznienia!!!! Bo RES.CAC dostaje pies z drugiej lokaty ( 1-wszy dostaje CAC -tak jak u nas CWC- natomiast drugi RES.CAC) natomiast RES.CACIB dostaje pies, który stanąl za psem , który dostał CACIB!!!!!! Pozdrawiam ;-) Quote
sh_maniak Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 baijerinvuoristovihikoira -Bavarian Mountain Scenthound (3) Tuomari - Judge: Giuseppe Alessandra ROP - BOB Fretka Ekolas (Skorzewska Malgorzata, Warsaw) CACIB narttu - bitch Fretka Ekolas (Skorzewska Malgorzata, Warsaw) SERT - CC narttu - bitch Fretka Ekolas (Skorzewska Malgorzata, Warsaw) Quote
bongobongo Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 [quote name='Justuss'][SIZE=5]Nio to moje gratulacje :klacz: :klacz: :klacz: :laola: To dostał RES.CAC czy RES.CACIB- bo to sa dwa rózne wyróznienia!!!! Bo RES.CAC dostaje pies z drugiej lokaty ( 1-wszy dostaje CAC -tak jak u nas CWC- natomiast drugi RES.CAC) natomiast RES.CACIB dostaje pies, który stanąl za psem , który dostał CACIB!!!!!! Pozdrawiam ;-) Res.CAC jest tylko jeden CAC i jeden Res.CAC na wszystkie klasy. Do CACIB'a staje CAC,Res CAC i Champion Jacek ps. Piszę za Kasię bo ona na wystawie:lol: Quote
flashka-g Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 czyli champion niestaje o porownanie o cac i res. cac... można sie pogubić w kazdym kraju inne prawa;) Quote
Recommended Posts