belgunia Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 Mam jeszcze dużo zdjec z zawodów, moze dzisiaj uda mi się je wpuścic na serwer. 100 pkt karnych za DIS, bo Exel musi miec jakąś wartośc liczbową żeby prawidłowo sortowac wyniki. A czy może pomyliłam wyniki? Dzisiaj sprawdzę :) Wogóle to przydałby się program do liczenia wyników - taki profesjonalny:) Jeden jednolity dla wszystkich zawodów, uzwględniający też biegi drużynowe, punktację drużynową w poszczegolnych biegach itp. Czy mamy w tym gronie jakiegoś informatyka???? :roll: I-w-o-n-k-a:) Czy mogę poprosic o filmiki???? Pozdrawiam Dorota Quote
AniaP Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Dorotko, a możesz jeszcze podać jakie były limity czasowe w Debiutach i A0 Medium? Tak z ciekawości chciałabym sprawdzić jak wolno biegamy. :wink: Quote
belgunia Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 AniaP napisał(a): Dorotko, a możesz jeszcze podać jakie były limity czasowe w Debiutach i A0 Medium? Tak z ciekawości chciałabym sprawdzić jak wolno biegamy. :wink: Biegasz z Asti szybko:) Ale możesz jeszcze szybciej:) Ważne, że biegacie dokładnie i swobodnie! Nie dawaliśmy limitów czasowych. A czasy można po prostu porównac z czasami innych zawodników. Jak dla mnie najszybszym psem zawodów była BANGI - mała czarna torpedka :)!!!! Dorota Quote
AniaP Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 belgunia napisał(a): Biegasz z Asti szybko:) A toś mnie mile zaskoczyła. :eek: :multi: belgunia napisał(a): Jak dla mnie najszybszym psem zawodów była BANGI - mała czarna torpedka !!!! No torpedka jest nie do pobicia. :klacz: Quote
Mokka Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 belgunia napisał(a): 100 pkt karnych za DIS, bo Exel musi miec jakąś wartośc liczbową żeby prawidłowo sortowac wyniki. A czy może pomyliłam wyniki? Dzisiaj sprawdzę :) Dorota Happy na pewno nie miała 100pkt za jumping :wink: , miała czysty przebieg. Quote
OlaAB Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 no właśnie takie małe nieścisłości np. A0 medium MIKA ma DIS a jest w klasyfikacji łącznej Open Medium Happy powinna być jako jedyna sklasyfikowana na 1 Quote
belgunia Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 Mokka napisał(a):belgunia napisał(a): 100 pkt karnych za DIS, bo Exel musi miec jakąś wartośc liczbową żeby prawidłowo sortowac wyniki. A czy może pomyliłam wyniki? Dzisiaj sprawdzę :) Dorota Happy na pewno nie miała 100pkt za jumping :wink: , miała czysty przebieg. W takim razie dzisiaj na spokojnie sprawdzę te wyniki, przepraszam za pomyłki:) Tak jest jak się to robi na "chybcika":) Dorota Quote
Robull Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 belgunia napisał(a):W takim razie dzisiaj na spokojnie sprawdzę te wyniki, przepraszam za pomyłki:) Tak jest jak się to robi na "chybcika":) DorotaNie przejumuj się Dorcia... Nie myli się tylko ten, co nic nie robi :lol: Quote
Ania i Salma Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 A gdzie ja znajdę wyniki ???????? Proszę :wink: Quote
belgunia Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 Ania i Salma napisał(a):A gdzie ja znajdę wyniki ???????? Proszę :wink: Aniu, wyniki są, ale coś niedokładne, więc sobie narazie daruj ich ogladanie, bo jeszcze zawału dostaniesz:) A ja w tej chcwili nie mogę ich poprawić, bo wszystko mam w domu a jestem w pracy. Quote
sic! Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 belgunia napisał(a): Czy mamy w tym gronie jakiegoś informatyka???? :roll: Nie jestem informatykiem, ale spróbować można-tylko bym musiał dokładnie wiedzieć co ten program ma robić :) A jak to już się cosik wymyśli! :D Quote
Ania i Salma Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Aniu, wyniki są, ale coś niedokładne, więc sobie narazie daruj ich ogladanie, bo jeszcze zawału dostaniesz:) Może masz rację :lol: A mogę chociaż dostać listę startową ? Quote
AniaP Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Aniu , tutaj masz i listę startową i wyniki: http://zawody_agility.w.interia.pl/czeko.htm . Nie zauważyłaś, że Dorotka podała już wcześniej ten adresik. :P Quote
betty_labrador Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 mam pytanie, czy jak ktos mial w jednym przebiegu dyskw. a drugi (jumping)czysty, to ten drugi i tak sie nie liczy? i ogolnie jest 100pkt karnych czyli dyskw? Quote
PARSONRK Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Qurcze takie fajne zawody nas ominęły :evil: Ale w przyszłym roku się nas spodziewajcie :evilbat: Mamy co prawda troszkę daleko, ale damy sobie radę :D Quote
belgunia Posted October 5, 2005 Author Posted October 5, 2005 betty_labrador napisał(a):mam pytanie, czy jak ktos mial w jednym przebiegu dyskw. a drugi (jumping)czysty, to ten drugi i tak sie nie liczy? i ogolnie jest 100pkt karnych czyli dyskw? No tak juz niestety jest, żeby liczyć się w klasyfikacji łącznej należy ukończyć oba biegi : jumping i agility. Wyniki przejrzałam, nie było wielu pomyłek, poza oczywistą w medium open, gdzie były wpisane złe nazwy biegów jumping zamieniony z agility. :) Dorota Quote
niuka Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 Dorotko taki program napisala jakis czas temu Marzena - na naszych zawodach z niego korzystalismy - pogadaj z nia :) Quote
Mokka Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 betty_labrador napisał(a):mam pytanie, czy jak ktos mial w jednym przebiegu dyskw. a drugi (jumping)czysty, to ten drugi i tak sie nie liczy? i ogolnie jest 100pkt karnych czyli dyskw? Gdyby to były zawody oficjalne (pucharowe), to ukończenie, a nawet wygranie tylko jednego biegu nic nie daje - poza oczywiście satysfakcją. Taki zawodnik nie może być wtedy sklasyfikowany w klasyfikacji ogólnej. Jednak w zawodach nieoficjalnych bardzo często nagradzane są poszczególne biegi (medale, dyplomy, nagrody rzeczowe :wink: ), a do tego łącznie również. Widziałaś, ile czasu zajęło wręczenie wszystkich nagród we Włocławku? :D To m.in. przez to, że organizatorzy tak wiele konkurencji uhonorowali. I wszyscy byli zadowoleni :D Quote
Ludek Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 Mokka napisał(a):betty_labrador napisał(a):mam pytanie, czy jak ktos mial w jednym przebiegu dyskw. a drugi (jumping)czysty, to ten drugi i tak sie nie liczy? i ogolnie jest 100pkt karnych czyli dyskw? Gdyby to były zawody oficjalne (pucharowe), to ukończenie, a nawet wygranie tylko jednego biegu nic nie daje - poza oczywiście satysfakcją. Taki zawodnik nie może być wtedy sklasyfikowany w klasyfikacji ogólnej. Jednak w zawodach nieoficjalnych bardzo często nagradzane są poszczególne biegi (medale, dyplomy, nagrody rzeczowe :wink: ), a do tego łącznie również. Widziałaś, ile czasu zajęło wręczenie wszystkich nagród we Włocławku? :D To m.in. przez to, że organizatorzy tak wiele konkurencji uhonorowali. I wszyscy byli zadowoleni :D I było to bardzo miłe i podbudowujące :D. Quote
Ludek Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 PARSONRK napisał(a):Qurcze takie fajne zawody nas ominęły :evil: Ale w przyszłym roku się nas spodziewajcie :evilbat: Mamy co prawda troszkę daleko, ale damy sobie radę :D Żałuj, żałuj namawiałam :D . Quote
Mokka Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 Ludek napisał(a):Mokka napisał(a):betty_labrador napisał(a):mam pytanie, czy jak ktos mial w jednym przebiegu dyskw. a drugi (jumping)czysty, to ten drugi i tak sie nie liczy? i ogolnie jest 100pkt karnych czyli dyskw? Gdyby to były zawody oficjalne (pucharowe), to ukończenie, a nawet wygranie tylko jednego biegu nic nie daje - poza oczywiście satysfakcją. Taki zawodnik nie może być wtedy sklasyfikowany w klasyfikacji ogólnej. Jednak w zawodach nieoficjalnych bardzo często nagradzane są poszczególne biegi (medale, dyplomy, nagrody rzeczowe :wink: ), a do tego łącznie również. Widziałaś, ile czasu zajęło wręczenie wszystkich nagród we Włocławku? :D To m.in. przez to, że organizatorzy tak wiele konkurencji uhonorowali. I wszyscy byli zadowoleni :D I było to bardzo miłe i podbudowujące :D. No bo o to właśnie chodzi. Takie zawody "o pietruszkę" są bardzo potrzebne. W naszym kraju jest niewielka garstka zawodników na wysokim poziomie, zdecydowana większość chce się po prostu dobrze bawić i prawdziwych szczytów nigdy nie osiągnie. Nie każdy ma szanse dobrze wypaść w zawodach oficjalnych, czy kosić egzaminy jeden za drugim (wiem coś o tym :wink: ), czasami wystarczy po prostu impreza w miłej atmosferze, bez punktów, bez nerwów. To jest super! I prosimy o jak najwięcej takich spotkań, bo to właśnie takie zawody najbardziej popularyzują agility wśród ludzi. Zawody, w których wystartować (i dobrze wypaść) może każdy, z każdym psem - dużym, małym, młodym, starym, kundelkiem czy molosem. Dyplom uczestnictwa jest miłą pamiątką i wystarczy, nawet jeżeli się nie wygra. Jak już rzekłam - to jest super i prosimy o więcej. Nawet jeszcze w tym roku bo jesień urodziwą :fadein: mamy i może po Poznaniu znalazłby się jeszcze jakiś termin? Quote
PATIszon Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 Mokka napisał(a): Jak już rzekłam - to jest super i prosimy o więcej. Nawet jeszcze w tym roku bo jesień urodziwą :fadein: mamy i może po Poznaniu znalazłby się jeszcze jakiś termin? A moze tak halowe...? 8) Quote
Mokka Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 PATIszon napisał(a):Mokka napisał(a): Jak już rzekłam - to jest super i prosimy o więcej. Nawet jeszcze w tym roku bo jesień urodziwą :fadein: mamy i może po Poznaniu znalazłby się jeszcze jakiś termin? A moze tak halowe...? 8) Tu może byc problem. Cały pic polega na tym, że organizatorzy zazwyczaj dysponują terenem i przeszkodami, więc jeśli nawet nie ma sponsora, to niewielkie opłaty (np. 10zł.) wystarczają na dyplomy, symboliczne upominki i czasami jakiś drobny poczęstunek. Tak więc dla uczestników koszt jest minimalny - nie licząc dojazdu. Wynajęcie hali na cały dzień może kosztować, transport przeszkód również. Jeśli zgłosi się 70 psów, to koszty się rozłożą, a jeśli tylko 30, to może być drogo. Zaznaczam, że nie wiem, ile może kosztować wynajem hali, ale obawiam się, że niemało :-? Ale ja oczywiście jestem za i jeśli więcej osób się zdeklaruje, to może taka impreza zapoczątkuje nową świecką tradycję. :D Quote
PATIszon Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 Mokka napisał(a): Wynajęcie hali na cały dzień może kosztować Ale nie musi. Problem tylko w tym czy po konskiej hali da sie biegac...? :hmmmm: Quote
Mokka Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 Myślę, że biegać się da, tylko tam są inne pułapki... Quote
Recommended Posts