Jump to content
Dogomania

OTWARTE ZAWODY AGILITY O TABLICZKĘ CZEKOLADY

Recommended Posts

Posted

Mam jeszcze dużo zdjec z zawodów, moze dzisiaj uda mi się je wpuścic na serwer.

100 pkt karnych za DIS, bo Exel musi miec jakąś wartośc liczbową żeby prawidłowo sortowac wyniki.
A czy może pomyliłam wyniki? Dzisiaj sprawdzę :)

Wogóle to przydałby się program do liczenia wyników - taki profesjonalny:) Jeden jednolity dla wszystkich zawodów, uzwględniający też biegi drużynowe, punktację drużynową w poszczegolnych biegach itp.

Czy mamy w tym gronie jakiegoś informatyka????
:roll:

I-w-o-n-k-a:)
Czy mogę poprosic o filmiki????

Pozdrawiam
Dorota

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dorotko, a możesz jeszcze podać jakie były limity czasowe w Debiutach i A0 Medium? Tak z ciekawości chciałabym sprawdzić jak wolno biegamy. :wink:

Posted

AniaP napisał(a):
Dorotko, a możesz jeszcze podać jakie były limity czasowe w Debiutach i A0 Medium? Tak z ciekawości chciałabym sprawdzić jak wolno biegamy. :wink:

Biegasz z Asti szybko:) Ale możesz jeszcze szybciej:)
Ważne, że biegacie dokładnie i swobodnie!

Nie dawaliśmy limitów czasowych. A czasy można po prostu porównac z czasami innych zawodników.

Jak dla mnie najszybszym psem zawodów była BANGI - mała czarna torpedka :)!!!!

Dorota

Posted

belgunia napisał(a):
Biegasz z Asti szybko:)

A toś mnie mile zaskoczyła. :eek: :multi:

belgunia napisał(a):
Jak dla mnie najszybszym psem zawodów była BANGI - mała czarna torpedka !!!!

No torpedka jest nie do pobicia. :klacz:

Posted

belgunia napisał(a):

100 pkt karnych za DIS, bo Exel musi miec jakąś wartośc liczbową żeby prawidłowo sortowac wyniki.
Dorota

Happy na pewno nie miała 100pkt za jumping :wink: , miała czysty przebieg.

Posted

no właśnie takie małe nieścisłości
np.
A0 medium
MIKA ma DIS a jest w klasyfikacji łącznej
Open Medium
Happy powinna być jako jedyna sklasyfikowana na 1

Posted

Mokka napisał(a):
belgunia napisał(a):

Dorota

Happy na pewno nie miała 100pkt za jumping :wink: , miała czysty przebieg.

W takim razie dzisiaj na spokojnie sprawdzę te wyniki, przepraszam za pomyłki:) Tak jest jak się to robi na "chybcika":)

Dorota

Posted

belgunia napisał(a):
W takim razie dzisiaj na spokojnie sprawdzę te wyniki, przepraszam za pomyłki:) Tak jest jak się to robi na "chybcika":)

Dorota
Nie przejumuj się Dorcia... Nie myli się tylko ten, co nic nie robi :lol:

Posted

Ania i Salma napisał(a):
A gdzie ja znajdę wyniki ???????? Proszę :wink:

Aniu, wyniki są, ale coś niedokładne, więc sobie narazie daruj ich ogladanie, bo jeszcze zawału dostaniesz:) A ja w tej chcwili nie mogę ich poprawić, bo wszystko mam w domu a jestem w pracy.

Posted

belgunia napisał(a):

Czy mamy w tym gronie jakiegoś informatyka????
:roll:

Nie jestem informatykiem, ale spróbować można-tylko bym musiał dokładnie wiedzieć co ten program ma robić :)
A jak to już się cosik wymyśli! :D

Posted

betty_labrador napisał(a):
mam pytanie, czy jak ktos mial w jednym przebiegu dyskw. a drugi (jumping)czysty, to ten drugi i tak sie nie liczy? i ogolnie jest 100pkt karnych czyli dyskw?

No tak juz niestety jest, żeby liczyć się w klasyfikacji łącznej należy ukończyć oba biegi : jumping i agility.

Wyniki przejrzałam, nie było wielu pomyłek, poza oczywistą w medium open, gdzie były wpisane złe nazwy biegów jumping zamieniony z agility.
:)

Dorota

Posted

mam pytanie, czy jak ktos mial w jednym przebiegu dyskw. a drugi (jumping)czysty, to ten drugi i tak sie nie liczy? i ogolnie jest 100pkt karnych czyli dyskw?

Gdyby to były zawody oficjalne (pucharowe), to ukończenie, a nawet wygranie tylko jednego biegu nic nie daje - poza oczywiście satysfakcją. Taki zawodnik nie może być wtedy sklasyfikowany w klasyfikacji ogólnej.
Jednak w zawodach nieoficjalnych bardzo często nagradzane są poszczególne biegi (medale, dyplomy, nagrody rzeczowe :wink: ), a do tego łącznie również. Widziałaś, ile czasu zajęło wręczenie wszystkich nagród we Włocławku? :D To m.in. przez to, że organizatorzy tak wiele konkurencji uhonorowali. I wszyscy byli zadowoleni :D

Posted

Mokka napisał(a):

Gdyby to były zawody oficjalne (pucharowe), to ukończenie, a nawet wygranie tylko jednego biegu nic nie daje - poza oczywiście satysfakcją. Taki zawodnik nie może być wtedy sklasyfikowany w klasyfikacji ogólnej.
Jednak w zawodach nieoficjalnych bardzo często nagradzane są poszczególne biegi (medale, dyplomy, nagrody rzeczowe :wink: ), a do tego łącznie również. Widziałaś, ile czasu zajęło wręczenie wszystkich nagród we Włocławku? :D To m.in. przez to, że organizatorzy tak wiele konkurencji uhonorowali. I wszyscy byli zadowoleni :D

I było to bardzo miłe i podbudowujące :D.

Posted

PARSONRK napisał(a):
Qurcze takie fajne zawody nas ominęły :evil:
Ale w przyszłym roku się nas spodziewajcie :evilbat:
Mamy co prawda troszkę daleko, ale damy sobie radę :D

Żałuj, żałuj namawiałam :D .

Posted

Ludek napisał(a):
Mokka napisał(a):

I było to bardzo miłe i podbudowujące :D.

No bo o to właśnie chodzi. Takie zawody "o pietruszkę" są bardzo potrzebne. W naszym kraju jest niewielka garstka zawodników na wysokim poziomie, zdecydowana większość chce się po prostu dobrze bawić i prawdziwych szczytów nigdy nie osiągnie. Nie każdy ma szanse dobrze wypaść w zawodach oficjalnych, czy kosić egzaminy jeden za drugim (wiem coś o tym :wink: ), czasami wystarczy po prostu impreza w miłej atmosferze, bez punktów, bez nerwów. To jest super! I prosimy o jak najwięcej takich spotkań, bo to właśnie takie zawody najbardziej popularyzują agility wśród ludzi. Zawody, w których wystartować (i dobrze wypaść) może każdy, z każdym psem - dużym, małym, młodym, starym, kundelkiem czy molosem. Dyplom uczestnictwa jest miłą pamiątką i wystarczy, nawet jeżeli się nie wygra.
Jak już rzekłam - to jest super i prosimy o więcej. Nawet jeszcze w tym roku bo jesień urodziwą :fadein: mamy i może po Poznaniu znalazłby się jeszcze jakiś termin?

Posted

Mokka napisał(a):

Jak już rzekłam - to jest super i prosimy o więcej. Nawet jeszcze w tym roku bo jesień urodziwą :fadein: mamy i może po Poznaniu znalazłby się jeszcze jakiś termin?

A moze tak halowe...?
8)

Posted

PATIszon napisał(a):
Mokka napisał(a):

A moze tak halowe...?
8)

Tu może byc problem. Cały pic polega na tym, że organizatorzy zazwyczaj dysponują terenem i przeszkodami, więc jeśli nawet nie ma sponsora, to niewielkie opłaty (np. 10zł.) wystarczają na dyplomy, symboliczne upominki i czasami jakiś drobny poczęstunek. Tak więc dla uczestników koszt jest minimalny - nie licząc dojazdu. Wynajęcie hali na cały dzień może kosztować, transport przeszkód również. Jeśli zgłosi się 70 psów, to koszty się rozłożą, a jeśli tylko 30, to może być drogo.
Zaznaczam, że nie wiem, ile może kosztować wynajem hali, ale obawiam się, że niemało :-? Ale ja oczywiście jestem za i jeśli więcej osób się zdeklaruje, to może taka impreza zapoczątkuje nową świecką tradycję. :D