Jump to content
Dogomania

OTWARTE ZAWODY AGILITY O TABLICZKĘ CZEKOLADY

Recommended Posts

Posted

Bardzo nas cieszy tak liczne zainteresowanie imprezą. Mnie szczególnie cieszy zainteresowanie wśród osób które mamy nadzieje w końcu odważą się wybrać w świat na inny tor i spróbować swoich sił. Bardzo jestem szcześliwa:)
hura:) :laola:

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My byśmy bardzo, bardzo chciały przyjechać, ale Misia będzie tuż po skomplikowanym kryciu i nie chcę, żeby wszystkie zarodki z siebie wytrzęsła, więc raczej będę ją oszczędzać i nie pozwalać jej skakać. :roll:

Posted

belgunia napisał(a):
Oto lista zawodników czekoladowych zawodów:

http://zawody_agility.w.interia.pl/czeko.htm

Jeśli coś zauważycie, ze się nie zgadza proszę od razu pisać.
Jutro będe wieczorkiem więc dopiero późno wieczorem poprawię, jak będę jeszcze mogła ustać na nogach.

Mam nadzieję, że lista jeszcze nie jest zamknięta, bo u nas wciąż trwa burza mózgów.

Zauważyłam w debiutach pieska, którego już widziałam na zawodach. Czy tak można zgłaszać? Bo my też mamy delikwenta, którego chętnie dalibyśmy do debiutów, choć debiut ma już za sobą.

Posted

Czy po przebiegu w Debiutach, Ozzy bedzie mogl zglosic sie dodatkowo do A0?

No i jeszcze kwestia wysokosci, Ozik ma prawie 8 miesiecy, czy istnieje mozliwosc aby mu obnizyc dodatkowo przeszkody?

Posted

Debiuty będą miały obniżone tyczki. Zaczynamy od wspólnej rozgrzewki, zapoznaniem z terenem i przeszkodami, to dla psów. Potem konkurencje, kazda grupa będzie miała czas na zapoznanie sie z torem (juz bez psów), jak na prawdziwe zawody przystało. Jeżeli zaliczysz (nie dostaniesz dyskwalifikacji) chociaz jeden bieg, to uzyskujesz prawo (nie obowiązek) startowania w zerówkach. Jeśli chodzi o przeszkody w debiutach nie będzie slalomu, kładki, koła i huśtawki. Tunele tylko proste.

Posted

Magda i Saga napisał(a):
Zaczynamy od wspólnej rozgrzewki, zapoznaniem z terenem i przeszkodami, to dla psów. Potem konkurencje, kazda grupa będzie miała czas na zapoznanie sie z torem (juz bez psów), jak na prawdziwe zawody przystało. Jeżeli zaliczysz (nie dostaniesz dyskwalifikacji) chociaz jeden bieg, to uzyskujesz prawo (nie obowiązek) startowania w zerówkach. Jeśli chodzi o przeszkody w debiutach nie będzie slalomu, kładki, koła i huśtawki. Tunele tylko proste.

Jak milusio....w sam raz, zeby moja psychiczna suke odstresowac.... :wink:

Posted

Magda, a ja ponawiam pytanie - czy psy, które już w zawodach startowały, mogą być zgłaszane do kategorii debiutów.
Odpowiedz, pliizzz, bo to dla nas bardzo ważne. :help1:

Posted

Mokka napisał(a):
Magda, a ja ponawiam pytanie - czy psy, które już w zawodach startowały, mogą być zgłaszane do kategorii debiutów.
Odpowiedz, pliizzz, bo to dla nas bardzo ważne. :help1:

Może ja odpowiem:
Do debiutów można się zgłosic, jeśli mamy pieska takiego, który nigdy nie startował na zawodach.
Poza tym jest jeden wyjątek - wśród zgłoszonych piesków jest jeden, który owszem 1 raz wystartował w zawodach ale nie z własnym przewodnikiem, lecz "zastępcznym".
Poza tym jeśli uważacie, ze po bardzo długiej przerwie w trenowaniu taki debiut może by komuś potrzebny to bardzo proszę można psa rozkręcic w debiutach.
Jeśli macie pieska, który ma problemy z koncentracją na torze, po to są debiuty żeby zachęcic psa do biegania na torze.

Pozdrawiam
Dorota

Posted

Mokka napisał(a):
czy psy, które już w zawodach startowały, mogą być zgłaszane do kategorii debiutów.

Hej, to co to będą za debiuty :roll: :nono: . A my biedne żuczki jeszcze nigdy... nigdzie... :( To nasze pierwsze zawody, a i tak niewiele umiemy :oops: . No co tam, najwyżej będzie kupa śmiechu :cunao: .

Posted

Małe jeszcze wyjaśnienie
Jeżeli piesek już startował w zawodach i to z dobrym skutkiem to nie powinien biegac już w debiutach.
Powtarzam: debiuty dla tych co nie startowali, albo mają BARDZO DUŻE trudności z koncentracją na torze:) Jesli jakiś piesek nie ma takich dużych trudnosci to proszę zglasza się do klasy zerówek.

Czy jasne?

W związku z czym proszę o korektę zgłoszeń:)

Posted

belgunia, jest nam bardzo przykro, ale tym razem nie możemy przyjechać :( Będą to chyba pierwsze zawody od ładnych kilku lat, na których nie będziemy, ale Daniel w tym czasie będzie na wycieczce pod Zakopanem, a na Andzię jest jeszcze za wcześnie.
Życzymy Wam wszystkim dobrej zabawy i samych udanych biegów!

Posted

Robull napisał(a):
belgunia, jest nam bardzo przykro, ale tym razem nie możemy przyjechać (...), ale Daniel w tym czasie będzie na wycieczce pod Zakopanem!

A , co? Tatus juz sie nie moze z pieskiem przeleciec po torze?

Posted

PATIszon napisał(a):
To wystaruj w debiutach :lol:
O tym nie pomyślałem :lol: A tak poważnie, to od kilku lat nie opóściliśmy ani jednych zawodów związkowych, IALowskich i innych, ale tym razem musimy :cry:

Posted

Robull napisał(a):
PATIszon napisał(a):
To wystaruj w debiutach :lol:
O tym nie pomyślałem :lol: A tak poważnie, to od kilku lat nie opóściliśmy ani jednych zawodów związkowych, IALowskich i innych, ale tym razem musimy :cry:

No tak nie chce się ruszyć tatusiowi:( I tradycję szlag trafi:(

Ale jak byście jednak zdecydowali sie na start, to do debiutów nie wpuszczę:)!!!!! :lol: :lol:

Pozdrawiam

Posted

niuka napisał(a):
Robull
to dajcie mi jakiegos psa! :D

Belgunia
Robert ciemnia! ;) opuscili pierwszy IAL ktory odbyl sie w tym roku we wroclawiu :(

No i się wydało:) 8) ściemnia!
:)

Posted

niuka napisał(a):
Robull
to dajcie mi jakiegos psa! :D

Belgunia
Robert ciemnia! ;) opuscili pierwszy IAL ktory odbyl sie w tym roku we wroclawiu :(
Ale mamy usprawiedliwienie od weta... Andzia była na macieżyńskim ;) :lol: A Wiki też była wtedy jakby zamała :P

Posted

Etam?! Ja wiem dlaczego nie startuje...

Przeciez wielmozny Pan nie wystapilby w debiutach! Toz to wstyd!

8) 8)

A Ty niuk konkurencja jestes dla mnie, wiesz?! I jak tu kurde wygrac?! Nie ma szans... :cry: