Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam, ja od niedawna na forum. Jestem z Gliwic, widzę, że jest tu sporo osób, zainteresowanych wspólnym spacerem i poćwiczeniem. To bardzo fajny pomysł. Ja na razie nie dojadę nigdzie, mieszkam bardzo blisko lotniska sportowego w Gliwicach i tam własnie chodzę z moją sunią. Przed chwilą stamtąd wróciłam, warunki takie sobie...jedna wyślizgana ścieżka, i trochę przetartych przez narciarzy na biegówkach, ale można puścić pieska luzem i zrobić trochę kilometrów. W tygodniu pusto, w wekendy więcej spacerowiczów i psiarzy, ale jest to spora przestrzeń można znaleźc miejsce do poćwiczenia. Może ktoś chciałby dołączyć?

Posted

Milkat... A jakiego masz psiaka? Labka? Samiec? Suczka? Choć w sumie dla mojego szczyla to jeden kit :D

Jeśli nie ma (bo na razie nie widzę) chętnych z Bytomia na spotkanie w tę niedzielę, to faktycznie lepiej byłobyspotkać się gdzieś bliżej.

Cimi... A jak wygląda Wasza łąka? Zasypana?

Posted

Godelaine napisał(a):
Cimi... A jak wygląda Wasza łąka? Zasypana?

Dobre pytanie ;). A tak na serio to nie wiem, bo ostatnio nasze spaceru ograniczyły się tylko na siq i qpę, bo te mrozy co ostatnio były nie służyły ani mnie ani Fionie, nawet w jej kubraczku, bo to jednak zmarźluch, który może szybko złapać przeziębienie

Posted

Agata... Niestety stadion jest zasypany :( Dziś próbowałam z małą popróbować z kwadratem, ale jakiekolwiek ćwiczenia w takim śniegu (a zwłaszcza kwadrat) są, delikatnie rzecz mówiąc, utrudnione.
Do zabawy - jasne (mała uwielbia śnieg, a i ja jakoś przeżyję przemoczone buty :) ), ale o jakiejkolwiek precyzji wykonywania poszczególnych ćwiczeń mogę zapomnieć. Już nie pamiętam, kiedy robiłyśmy porządne chodzenie przy nodze (a więc także ze skrętami w prawo i lewo). Po prostu nie ma warunków! :? :(

Posted

coztego napisał(a):

Np. Carragan jest z Bytomia, a jej Maleństwo się świetnie nadaje do socjalizacji ;)

:lol:

Jasne,chetnie sie kiedys stawie chocby dlatego,ze moje Malenstwo jest wciaz atakowane przez insze czworonogi :shake: Mile kontakty z obcymi psami to rarytas,ba,zdarzaja sie raz na ruski czas.Czego niestety nie mozna powiedziec o niepozytywnych spotkaniach,bo te sie zdarzaja praktycznie na kazdym spacerze :shake: Tak wiec ja chetnie sie kiedys pojawie z Malenstwem.Tylko kiedy i gdzie ?
A pocwiczenie posluszenstwa w grupie na pewno dobrze mu zrobi,bo ostatnio sie z tym zaniedbalismy :oops:
Obecnie jestem na etapie wychodzenia z choroby,ktora mnie rozlozyla,ale do niedzieli mam nadzieje byc zdrowa jak rydz ;)

Posted

Milkat... A jakiego masz psiaka? Labka? Samiec? Suczka?
Już odpowiadam - mam labradorkę, ma 11,5 miesiaca i nieustające chęci na zabawę. Nie przepuści żadnemu psu, musi się z każdym przywitać, a najlepiej turlać, skakać, gonić itp.....:multi:

Posted

Carragan... A macie tam u siebie jakies miejsce, które nadawałoby się na ćwiczenia (czytaj: nie ma tam śniegu po kolana)? :D

Ja (ani moja mała) kontaktem z taaaakim psem nie pogardzę :) A jak Maleństwo reaguje na inne psy? U mnie w sumie to jest teraz ten problem, że część psów traktuje Mysze jako szczeniaka, a część podchodzi już do niej jak do dorosłej panny (ma 10,5 miesięca). Przy czym nieraz ciężko określić co jest lepsze :?

Życzymy zdrowia :D

Posted

To co jak się umawiamy :cool3: ? Niedziela ? Ile jest chętnych ? No to może to lotnisko :cool3:, Byśmy w trójkę się zgadali i z Pl. Piastów pojechali razem, co Bogusia i Olek ?

Posted

Godelaine napisał(a):
Carragan... A macie tam u siebie jakies miejsce, które nadawałoby się na ćwiczenia (czytaj: nie ma tam śniegu po kolana)? :D
Nie.O nas to nawet czesto plug sniezny zapomina ;)

Godelaine napisał(a):

Ja (ani moja mała) kontaktem z taaaakim psem nie pogardzę :)
Ciesze sie :lol:
Godelaine napisał(a):
A jak Maleństwo reaguje na inne psy? U mnie w sumie to jest teraz ten problem, że część psów traktuje Mysze jako szczeniaka, a część podchodzi już do niej jak do dorosłej panny (ma 10,5 miesięca). Przy czym nieraz ciężko określić co jest lepsze :?
Zalezy od psa i jego zamiarow :roll: Jednak ogolnie,gdy pies nie probuje go zjadac to i Malenstwo go nie zjada ;)

Godelaine napisał(a):

Życzymy zdrowia :D
Nie dziekuje,coby nie zapeszac ;) Jednak dzisiaj bylismy juz na spacerze wiec jesli nie wyladuje jutro na powrot w lozku lub cos mi nie wypadnie to sie chetnie stawie. Z tym,ze moze bysmy sie powymieniali numerami komorek na wszelki wypadek ? Bo jeszcze nigdy nie bylam na lotnisku w Gliwicach :shake:
Aha,a jak jest na lotnisku w niedziele z osobami postronnymi ? Czesto sie kogos z obcymi (czyt.nie dogomaniackimi) psami spotyka ?
BTW.Jednak trzeba znalezc insza mozliwosc wymiany numerow niz PW,bo PW mi nie dziala :placz:

Posted

Godelaine napisał(a):
Ja jestem za lotniskiem. A która godzina? 11? 12?

Mi pasuje bardziej 12, a to z racji z tego, że chcę pospać i powoli się szykować.

Posted

To jutro o 12 czekam na lotnisku, (może być i wcześniej ), po prawej stronie od aeroklubu, przy wejściu na ścieżkę rowerową. Jest tam zazwyczaj trochę piesków, ale różnie to bywa. Zimą niektórzy nie zapuszczają się glębiej, i zostają przy wejściu na "łączkę", jak się pójdzie dalej nie powinno być tak źle.

Posted

Milkat,czyli jesli dotrzemy to wypatrywac biszkoptowego labka ? (Goddy poznam,a z Olkiem sie znamy ze zlotu ;)).Gwoli scislosci Malenstwo bedzie mialo czerwona bandamke na szyi ;)
BTW.A na lotnisko jest tylko jedno wejscie ?

Posted

Co prawda okolice lotniska znam gorzej niż średnio na jeża, ale postaram się trafić :)
Będziemy na pewno, ale jeśli zdarzyłoby nam sie spóźnić to byłoby miło, gdybyście poczekały :)

Carragan... Maleństwa chyba nie sposób będzie nie zauważyć :lol:

Posted

Są dwa wejścia. Od ul. Lotników - tj. na samym końcu osiedla Trynek - gdzie sa końcowe przystanki autobusu, lub wczesniej od przystanku na ul. Bardowskiego (Trynek 2) i tak jest najbliżej. Najłtwiej dojśc tą ulicą troszkę dalej i skręcic w prawo w ul. Dzierżona ( to uliczka z domkami jednorodzinnymi) i praktycznie na końcu uliczki mija się jadną asfaltową przecznicę i zaraz jest następna i wtedy w lewo i przechodzi lekko łukiem w prawo w wejście na lotnisko. Myślę, że tędy najłatwiej trafić. Wchodzi się na teren należący do lotniska i po lewej stronie widać budynki aeroklubu i samolot, to trzeba pójść w prawo i zaraz będzie ta ściezka rowerowa. Tam będę czekać z moją labką w czerwonej obroży, a ile osób się wybiera? Aha, dodam że dojeżdżają tu autobusy nr.60, 126,178, 186, 217. To do jutra.

Posted

[quote name='coztego']carragan, plan Gliwic masz w internecie, wejdź na www.um.gliwice.pl i tam znajdziesz odnośnik do planu miasta

Coztego dziekuje,jednak w koncu znalazlam insza mape.Niestety,niewiele mi to dalo i tak pobladzilismy jak tylko szlo :lol: M.in.zajechalismy i pozwiedzalismy Knurow oraz jakies polne,zasypane drogi,ale to detal :lol: Dodatkowo w trakcie drogi urwal sie tlumik,ale tez jakos to przezylismy ;) W efekcie jednak z Milkat spotkalysmy sie o 13-tej,a nie 12-tej jednak nawet mi sie za to nie oberwalo :lol: Czas szybko uplynal,jednak do domu wrocilismy z Malenstwem dopiero o wpol do szostej,bo jeszcze sobie polazilismy sami po Lotnisku.

Milkat,milo bylo spotkac zarowno Ciebie jak i biszkoptowa panne :siara:

A tu na chybcika jedno zdjecie wrzucone byle jak na najblizszy serwer.Potem jak obrobie to jest jeszcze kilka,jednak jak na mnie to wyjatkowo malo :roll: Nawet nie wiem czemu :oops:

Milkat i ferajna ;)
http://i37.photobucket.com/albums/e71/Malenstwo2003/DSC05544.jpg