Ifat Posted January 20, 2006 Author Posted January 20, 2006 Jak będziecie chcieli się spotkać, to podajcie konkretną datę:) Quote
Ifat Posted January 22, 2006 Author Posted January 22, 2006 Ja niestety wtedy nie będę mogła, bo Karen dostała cieczkę:( Quote
Cimi Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 To co niedziela ? Jeśli będzie temperatura do -5 to się piszę, jeśli będzie większy mróz to ja odpadam ze względu na mojego psa. Quote
Milkat Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Witam, ja od niedawna na forum. Jestem z Gliwic, widzę, że jest tu sporo osób, zainteresowanych wspólnym spacerem i poćwiczeniem. To bardzo fajny pomysł. Ja na razie nie dojadę nigdzie, mieszkam bardzo blisko lotniska sportowego w Gliwicach i tam własnie chodzę z moją sunią. Przed chwilą stamtąd wróciłam, warunki takie sobie...jedna wyślizgana ścieżka, i trochę przetartych przez narciarzy na biegówkach, ale można puścić pieska luzem i zrobić trochę kilometrów. W tygodniu pusto, w wekendy więcej spacerowiczów i psiarzy, ale jest to spora przestrzeń można znaleźc miejsce do poćwiczenia. Może ktoś chciałby dołączyć? Quote
Godelaine Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Milkat... A jakiego masz psiaka? Labka? Samiec? Suczka? Choć w sumie dla mojego szczyla to jeden kit :D Jeśli nie ma (bo na razie nie widzę) chętnych z Bytomia na spotkanie w tę niedzielę, to faktycznie lepiej byłobyspotkać się gdzieś bliżej. Cimi... A jak wygląda Wasza łąka? Zasypana? Quote
Cimi Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Bogusia, a wasz stadion, jest w miarę normalnych warunkach ? Quote
Cimi Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Godelaine napisał(a):Cimi... A jak wygląda Wasza łąka? Zasypana? Dobre pytanie ;). A tak na serio to nie wiem, bo ostatnio nasze spaceru ograniczyły się tylko na siq i qpę, bo te mrozy co ostatnio były nie służyły ani mnie ani Fionie, nawet w jej kubraczku, bo to jednak zmarźluch, który może szybko złapać przeziębienie Quote
Godelaine Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Agata... Niestety stadion jest zasypany :( Dziś próbowałam z małą popróbować z kwadratem, ale jakiekolwiek ćwiczenia w takim śniegu (a zwłaszcza kwadrat) są, delikatnie rzecz mówiąc, utrudnione. Do zabawy - jasne (mała uwielbia śnieg, a i ja jakoś przeżyję przemoczone buty :) ), ale o jakiejkolwiek precyzji wykonywania poszczególnych ćwiczeń mogę zapomnieć. Już nie pamiętam, kiedy robiłyśmy porządne chodzenie przy nodze (a więc także ze skrętami w prawo i lewo). Po prostu nie ma warunków! :? :( Quote
tunio Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 coztego napisał(a): Np. Carragan jest z Bytomia, a jej Maleństwo się świetnie nadaje do socjalizacji ;) :lol: Jasne,chetnie sie kiedys stawie chocby dlatego,ze moje Malenstwo jest wciaz atakowane przez insze czworonogi :shake: Mile kontakty z obcymi psami to rarytas,ba,zdarzaja sie raz na ruski czas.Czego niestety nie mozna powiedziec o niepozytywnych spotkaniach,bo te sie zdarzaja praktycznie na kazdym spacerze :shake: Tak wiec ja chetnie sie kiedys pojawie z Malenstwem.Tylko kiedy i gdzie ? A pocwiczenie posluszenstwa w grupie na pewno dobrze mu zrobi,bo ostatnio sie z tym zaniedbalismy :oops: Obecnie jestem na etapie wychodzenia z choroby,ktora mnie rozlozyla,ale do niedzieli mam nadzieje byc zdrowa jak rydz ;) Quote
Milkat Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Milkat... A jakiego masz psiaka? Labka? Samiec? Suczka? Już odpowiadam - mam labradorkę, ma 11,5 miesiaca i nieustające chęci na zabawę. Nie przepuści żadnemu psu, musi się z każdym przywitać, a najlepiej turlać, skakać, gonić itp.....:multi: Quote
Godelaine Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Carragan... A macie tam u siebie jakies miejsce, które nadawałoby się na ćwiczenia (czytaj: nie ma tam śniegu po kolana)? :D Ja (ani moja mała) kontaktem z taaaakim psem nie pogardzę :) A jak Maleństwo reaguje na inne psy? U mnie w sumie to jest teraz ten problem, że część psów traktuje Mysze jako szczeniaka, a część podchodzi już do niej jak do dorosłej panny (ma 10,5 miesięca). Przy czym nieraz ciężko określić co jest lepsze :? Życzymy zdrowia :D Quote
Cimi Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 To co jak się umawiamy :cool3: ? Niedziela ? Ile jest chętnych ? No to może to lotnisko :cool3:, Byśmy w trójkę się zgadali i z Pl. Piastów pojechali razem, co Bogusia i Olek ? Quote
Milkat Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Zapraszam jak najbardziej na lotnisko...mróz trochę zelżał, miejmy nadzieję, że pogoda sie utrzyma to sie pieski wybiegają. Quote
Godelaine Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Ja jestem za lotniskiem. A która godzina? 11? 12? Quote
tunio Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Godelaine napisał(a):Carragan... A macie tam u siebie jakies miejsce, które nadawałoby się na ćwiczenia (czytaj: nie ma tam śniegu po kolana)? :D Nie.O nas to nawet czesto plug sniezny zapomina ;) Godelaine napisał(a): Ja (ani moja mała) kontaktem z taaaakim psem nie pogardzę :) Ciesze sie :lol: Godelaine napisał(a): A jak Maleństwo reaguje na inne psy? U mnie w sumie to jest teraz ten problem, że część psów traktuje Mysze jako szczeniaka, a część podchodzi już do niej jak do dorosłej panny (ma 10,5 miesięca). Przy czym nieraz ciężko określić co jest lepsze :? Zalezy od psa i jego zamiarow :roll: Jednak ogolnie,gdy pies nie probuje go zjadac to i Malenstwo go nie zjada ;) Godelaine napisał(a): Życzymy zdrowia :D Nie dziekuje,coby nie zapeszac ;) Jednak dzisiaj bylismy juz na spacerze wiec jesli nie wyladuje jutro na powrot w lozku lub cos mi nie wypadnie to sie chetnie stawie. Z tym,ze moze bysmy sie powymieniali numerami komorek na wszelki wypadek ? Bo jeszcze nigdy nie bylam na lotnisku w Gliwicach :shake: Aha,a jak jest na lotnisku w niedziele z osobami postronnymi ? Czesto sie kogos z obcymi (czyt.nie dogomaniackimi) psami spotyka ? BTW.Jednak trzeba znalezc insza mozliwosc wymiany numerow niz PW,bo PW mi nie dziala :placz: Quote
Cimi Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Godelaine napisał(a):Ja jestem za lotniskiem. A która godzina? 11? 12? Mi pasuje bardziej 12, a to z racji z tego, że chcę pospać i powoli się szykować. Quote
Milkat Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 To jutro o 12 czekam na lotnisku, (może być i wcześniej ), po prawej stronie od aeroklubu, przy wejściu na ścieżkę rowerową. Jest tam zazwyczaj trochę piesków, ale różnie to bywa. Zimą niektórzy nie zapuszczają się glębiej, i zostają przy wejściu na "łączkę", jak się pójdzie dalej nie powinno być tak źle. Quote
tunio Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Milkat,czyli jesli dotrzemy to wypatrywac biszkoptowego labka ? (Goddy poznam,a z Olkiem sie znamy ze zlotu ;)).Gwoli scislosci Malenstwo bedzie mialo czerwona bandamke na szyi ;) BTW.A na lotnisko jest tylko jedno wejscie ? Quote
Godelaine Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Co prawda okolice lotniska znam gorzej niż średnio na jeża, ale postaram się trafić :) Będziemy na pewno, ale jeśli zdarzyłoby nam sie spóźnić to byłoby miło, gdybyście poczekały :) Carragan... Maleństwa chyba nie sposób będzie nie zauważyć :lol: Quote
Milkat Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Są dwa wejścia. Od ul. Lotników - tj. na samym końcu osiedla Trynek - gdzie sa końcowe przystanki autobusu, lub wczesniej od przystanku na ul. Bardowskiego (Trynek 2) i tak jest najbliżej. Najłtwiej dojśc tą ulicą troszkę dalej i skręcic w prawo w ul. Dzierżona ( to uliczka z domkami jednorodzinnymi) i praktycznie na końcu uliczki mija się jadną asfaltową przecznicę i zaraz jest następna i wtedy w lewo i przechodzi lekko łukiem w prawo w wejście na lotnisko. Myślę, że tędy najłatwiej trafić. Wchodzi się na teren należący do lotniska i po lewej stronie widać budynki aeroklubu i samolot, to trzeba pójść w prawo i zaraz będzie ta ściezka rowerowa. Tam będę czekać z moją labką w czerwonej obroży, a ile osób się wybiera? Aha, dodam że dojeżdżają tu autobusy nr.60, 126,178, 186, 217. To do jutra. Quote
tunio Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 Wlasnie sie zorientowalam,ze nie mam mapy Gliwic wiec jak tam dojechac od placu piastow autem ? Sa jakies drogowskazy ? :shake: Quote
coztego Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 carragan, plan Gliwic masz w internecie, wejdź na www.um.gliwice.pl i tam znajdziesz odnośnik do planu miasta Quote
tunio Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='coztego']carragan, plan Gliwic masz w internecie, wejdź na www.um.gliwice.pl i tam znajdziesz odnośnik do planu miasta Coztego dziekuje,jednak w koncu znalazlam insza mape.Niestety,niewiele mi to dalo i tak pobladzilismy jak tylko szlo :lol: M.in.zajechalismy i pozwiedzalismy Knurow oraz jakies polne,zasypane drogi,ale to detal :lol: Dodatkowo w trakcie drogi urwal sie tlumik,ale tez jakos to przezylismy ;) W efekcie jednak z Milkat spotkalysmy sie o 13-tej,a nie 12-tej jednak nawet mi sie za to nie oberwalo :lol: Czas szybko uplynal,jednak do domu wrocilismy z Malenstwem dopiero o wpol do szostej,bo jeszcze sobie polazilismy sami po Lotnisku. Milkat,milo bylo spotkac zarowno Ciebie jak i biszkoptowa panne :siara: A tu na chybcika jedno zdjecie wrzucone byle jak na najblizszy serwer.Potem jak obrobie to jest jeszcze kilka,jednak jak na mnie to wyjatkowo malo :roll: Nawet nie wiem czemu :oops: Milkat i ferajna ;) http://i37.photobucket.com/albums/e71/Malenstwo2003/DSC05544.jpg Quote
Recommended Posts