Magda-Amir Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 puk puk czy ten opik jeszcze zyje ? :D bo ja jestem bardzo chetna zeby z Amirkiem przyjechac :angel: mamy niedaleko bo tylko z miechowic :D Quote
Ifat Posted November 12, 2005 Author Posted November 12, 2005 Nie wiem czy żyje :( To zależy czy ktoś jest chętny :) PS Magda, wysłałam Ci PW, ale były problemy z wysłaniem, więc nie wiem czy doszła :-? Quote
Magda-Amir Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 doszlo doszlo :wink: juz odpowiedzialam a jak jeszcze ktos bylby chetny to pisac ! :D Quote
AlaNowak Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 jezeli to nadal aktualne to pisze sie na to;) Quote
Ifat Posted November 28, 2005 Author Posted November 28, 2005 Ja niestety jestem teraz chora, więc nie mogę. Może ktoś inny będzie miał czas :) Quote
AlaNowak Posted December 3, 2005 Posted December 3, 2005 Nikt tu nie podaje koonkretnego terminu, wiec ja zaproponuje cos... czy pasuje Wam za 2 tygodnie (17 grudnia) w sobote)??? Jesli beda przynajmniej 3 osoby, ktore przyjd,a to mysle, ze warto sie spotkac;) a moznaby bylo też zrobic cos w stylu "przedszkola" co wy na to?? nie kazdy ma czas i pieniadze, zeby jedzic do specjalnych osrodkow...:D Quote
Ifat Posted December 5, 2005 Author Posted December 5, 2005 Jeśli chodzi o mnie, to w środę zaczynam kurs z UP, ktory trwa dwa tygodnie (codziennie). Dopiero w środę dowiem się jaki jest harmonogram zajęć - jeżeli 17 będę miała czas, to będę na 100%. A w jakim wieku jest Twój pies? Quote
AlaNowak Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 moj pies, a raczej psy: *kundel Max, ktory ma ok.2 lat *basenji Bibi, ktory na szkolenie jest jeszcze za mlody bo ma 4,5 miesiaca... Quote
Guest Mrzewinska Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 W 1980 roku, na I Mistrzostwach Polski Psow Towarzyszacych, startowalo 26 psow. Dziesiate miejsce zajela suczka, ktora miala dokladnie 4 miesiace i trzy tygodnie zycia za soba... Wykonala wszystkie cwiczenia - tyle ze zabawowo, podskakujac radosno, pokazujac wszystkim, ze moze szkolic skutecznie w zabawie od szczeniaka... Program oprocz chodzenia na smyczy i bez , przywolania, aportowania, dawania glosu, pozostawania w grupie psow, obejmowal takze wybieranie wlasnego aportu sposrod obcych i zmiany pozycji na odleglosc. Wiec 4.5 miesiaca to nie za wczesnie na budzenie checi wspolpracy z czlowiekiem. Zofia Quote
downup Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Zgadzam się w 100% z Mrzewinską.Ja zaczełam chodzić z moim psem na szkolenie gdy miał niecałe 4 miesiące i w naszej grupie były szczeniaczki mające 2 miesiące i świetnie sobie radziły.Im wcześniej zaczyna się ćwiczyć z psem tym lepiej, bo szkoląc takiego maluszka zaczynasz "od zera",a jak pies jest większy to najpierw trzeba go oduczyć,a potem szkolic na nowo i to zajmuje o wiele więcej czasu. Quote
Ifat Posted December 7, 2005 Author Posted December 7, 2005 Niestety, 17.12 mam zajęcia do 16.00, więc mogłabym dopiero o 17, ale to juz raczej za późno, bo będzie już ciemno. Dzień wcześniej mam czas od 15. Basenji :) Nigdy nie miałam kontaktu z takim psem. Ciekawe, jaki jest? :) Quote
CUDka Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Cześć :) Ciekawa jestem jak tam Wasze spotkania na terenie Bytomia? Sama mam 4 m-cznego psiaka i chętnie bym do Was przystąpiła :) Quote
Ifat Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 Witaj! Jak na razie nic z tego nie wyszło, niestety. Jak chcesz, to możemy sie umówić - jestem bez pracy(nadal:(), więc mam dużo wolnego czasu. Quote
CUDka Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 żadne to pocieszenie, ale w chwili obecnej ja tez bez pracy i jeszcze w dodatku z nieznosnym psiakiem ;) z ktorej czesci Bytomia jestes? Quote
Ifat Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 Ja mieszkam obok parku. A jakiego masz psa? Quote
noblistka Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Witam.Jestem nową uzytkowniczką dogomani i może najpierw cos o sobie.A więc,mieszkam w Zabrzu i mam 8,5 miesięcznego labradora.Jeśli można to chętnie wybrała bym sie na spotkanie w Bytomiu tylko proszę napisać dokładnie gdzie i kiedy,mi osobiście pasowała by sobota.Pozdrawiam.:p Quote
Ifat Posted January 18, 2006 Author Posted January 18, 2006 Witaj:) Ja z moim psem chodzę do parku (Park Miejski przy ul. Wrocławskiej). Sobota mi pasuje, napisz o której godzinie, bo w koncu Ty dojeżdżasz. Mam jeszcze pytanie - robisz coś ze swoim labradorem? Quote
Cimi Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 za niedługo są ferie, kilka osób będzie miało wolne tzn. uczniowie ;). Można się umówić na ten czas. Może warto zaglądnać w temat spotkania hanysów ? tam więcej chyba osób zagląda.Za Quote
noblistka Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Więc tak,możemy się umówić,ze jutro czyli w czwartek podam konkretną godzinę,ale przypuszczam,ze będzie to jakos 13-14.Nobel(mój pies) chodził,a raczej chodziliśmy do można powiedzieć psiego przeczkola.Były to podstawy pracy z psem,podstawowe komendy,chodzenie przy nodze itd...szkolenie było na metodzie klikerowej co oczywiście labkowi bardzo pasowało...Moze to głupe pytanie ,nie wiem-ale jakiego ty masz psa i ile on/ona ma??Aha no i czy ktoś jeszcze przyjdzie,było by bardzo miło :))) Quote
Ifat Posted January 18, 2006 Author Posted January 18, 2006 Ok:) Moją suczkę możesz zobaczyć tutaj: http://www.zippyvideos.com/4852544363278706/100_1668/ Karen ma trochę ponad rok. Quote
Godelaine Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Ja niestety nie dam rady w sobotę - w tym czasie muszę być w Katowicach :( Ale chętnie sie spotkam, żeby poćwiczyć w grupie. Albo przynajmniej przy innym psie. Bo co innego ćwiczenie na sucho, co innego przy psim kumplu... Quote
coztego Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Ja niestety odpadam ze wszelkich spotkań, póki zima trwa... Długie łażenie po mrozie to niestety nie na jej zdrowie :shake: Quote
noblistka Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Skoro miały by być tylko dwa psy to nie wiem czy jest sens się spotykać moze serio lepiej poczekać,aż zbierze się większa grupka,a poza tym na dworze tak zimno...no nie wiem...jak było by więcej psów to jest sens oczywiscie.Nie,że się wykręcam czy coś tylko zastanawiam.. Quote
noblistka Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Jeżeli będzie więcej niz dwa psy to ja nie widzie przeciwskazań,bo jak sie juz spotykamy to przydało by się coś zrobić.Mam nadziję,ze nie ma cie zalu czy coś takiego,ze z tą sobotą nie wyszło. Quote
Recommended Posts