Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem czy żyje :( To zależy czy ktoś jest chętny :)

PS
Magda, wysłałam Ci PW, ale były problemy z wysłaniem, więc nie wiem czy doszła :-?

• 2 weeks later...
Posted

Nikt tu nie podaje koonkretnego terminu, wiec ja zaproponuje cos... czy pasuje Wam za 2 tygodnie (17 grudnia) w sobote)??? Jesli beda przynajmniej 3 osoby, ktore przyjd,a to mysle, ze warto sie spotkac;) a moznaby bylo też zrobic cos w stylu "przedszkola" co wy na to?? nie kazdy ma czas i pieniadze, zeby jedzic do specjalnych osrodkow...:D

Posted

Jeśli chodzi o mnie, to w środę zaczynam kurs z UP, ktory trwa dwa tygodnie (codziennie). Dopiero w środę dowiem się jaki jest harmonogram zajęć - jeżeli 17 będę miała czas, to będę na 100%.

A w jakim wieku jest Twój pies?

Guest Mrzewinska
Posted

W 1980 roku, na I Mistrzostwach Polski Psow Towarzyszacych, startowalo 26 psow. Dziesiate miejsce zajela suczka, ktora miala dokladnie 4 miesiace i trzy tygodnie zycia za soba... Wykonala wszystkie cwiczenia - tyle ze zabawowo, podskakujac radosno, pokazujac wszystkim, ze moze szkolic skutecznie w zabawie od szczeniaka... Program oprocz chodzenia na smyczy i bez , przywolania, aportowania, dawania glosu, pozostawania w grupie psow, obejmowal takze wybieranie wlasnego aportu sposrod obcych i zmiany pozycji na odleglosc.
Wiec 4.5 miesiaca to nie za wczesnie na budzenie checi wspolpracy z czlowiekiem.

Zofia

Posted

Zgadzam się w 100% z Mrzewinską.Ja zaczełam chodzić z moim psem na szkolenie gdy miał niecałe 4 miesiące i w naszej grupie były szczeniaczki mające 2 miesiące i świetnie sobie radziły.Im wcześniej zaczyna się ćwiczyć z psem tym lepiej, bo szkoląc takiego maluszka zaczynasz "od zera",a jak pies jest większy to najpierw trzeba go oduczyć,a potem szkolic na nowo i to zajmuje o wiele więcej czasu.

Posted

Niestety, 17.12 mam zajęcia do 16.00, więc mogłabym dopiero o 17, ale to juz raczej za późno, bo będzie już ciemno. Dzień wcześniej mam czas od 15.

Basenji :) Nigdy nie miałam kontaktu z takim psem. Ciekawe, jaki jest? :)

• 1 month later...
Posted

Witaj!
Jak na razie nic z tego nie wyszło, niestety.
Jak chcesz, to możemy sie umówić - jestem bez pracy(nadal:(), więc mam dużo wolnego czasu.

Posted

Witam.Jestem nową uzytkowniczką dogomani i może najpierw cos o sobie.A więc,mieszkam w Zabrzu i mam 8,5 miesięcznego labradora.Jeśli można to chętnie wybrała bym sie na spotkanie w Bytomiu tylko proszę napisać dokładnie gdzie i kiedy,mi osobiście pasowała by sobota.Pozdrawiam.:p

Posted

Witaj:) Ja z moim psem chodzę do parku (Park Miejski przy ul. Wrocławskiej).
Sobota mi pasuje, napisz o której godzinie, bo w koncu Ty dojeżdżasz.
Mam jeszcze pytanie - robisz coś ze swoim labradorem?

Posted

za niedługo są ferie, kilka osób będzie miało wolne tzn. uczniowie ;). Można się umówić na ten czas. Może warto zaglądnać w temat spotkania hanysów ? tam więcej chyba osób zagląda.Za

Posted

Więc tak,możemy się umówić,ze jutro czyli w czwartek podam konkretną godzinę,ale przypuszczam,ze będzie to jakos 13-14.Nobel(mój pies) chodził,a raczej chodziliśmy do można powiedzieć psiego przeczkola.Były to podstawy pracy z psem,podstawowe komendy,chodzenie przy nodze itd...szkolenie było na metodzie klikerowej co oczywiście labkowi bardzo pasowało...Moze to głupe pytanie ,nie wiem-ale jakiego ty masz psa i ile on/ona ma??Aha no i czy ktoś jeszcze przyjdzie,było by bardzo miło :)))

Posted

Ja niestety nie dam rady w sobotę - w tym czasie muszę być w Katowicach :(
Ale chętnie sie spotkam, żeby poćwiczyć w grupie. Albo przynajmniej przy innym psie. Bo co innego ćwiczenie na sucho, co innego przy psim kumplu...

Posted

Skoro miały by być tylko dwa psy to nie wiem czy jest sens się spotykać moze serio lepiej poczekać,aż zbierze się większa grupka,a poza tym na dworze tak zimno...no nie wiem...jak było by więcej psów to jest sens oczywiscie.Nie,że się wykręcam czy coś tylko zastanawiam..

Posted

Jeżeli będzie więcej niz dwa psy to ja nie widzie przeciwskazań,bo jak sie juz spotykamy to przydało by się coś zrobić.Mam nadziję,ze nie ma cie zalu czy coś takiego,ze z tą sobotą nie wyszło.