Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może znalazłby się ktoś chętny do wspólnego ćwiczenia/szkolenia/socjalizacji/zabawy z psami?
W Warszawie się udało, to może u nas będzie też ktoś zainteresowany?

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może jeszcze jedna osoba będzie też chętna.
Może z Bytomia jest mało osób na Dogo? :niewiem:
A w grupie przecież można urozmaicić ćwiczenia, no i robić też takie, których nie da się samemu. Można ułożyć ślad, oswajać psie strachy... Możliwości jest wiele. :roll:

Posted

Ifat napisał(a):
Może znalazłby się ktoś chętny do wspólnego ćwiczenia/szkolenia/socjalizacji/zabawy z psami?
W Warszawie się udało, to może u nas będzie też ktoś zainteresowany?

- a moze cos blizszego??? Jak sobie to wyobrazasz, bo moze to ciekawy pomysl! Jestem z Chorzowa.

Posted

Jak to sobie wyobrażam?
Chodziło mi m.in. o to, że nie wszystko da się samemu wyćwiczyć - np. pozostawanie w grupie psów, odwoływanie od zabawy, różne rozproszenia, chodzenia przy nodze między siedzącymi psami, itp. Różne rzeczy można wymyślić:) Mój pies np. strasznie ciągnie na smyczy, gdy idzie z nami druga osoba (również z psem).
I żeby to miało sens, to musiałoby być częsciej niż np. raz w miesiącu. Dlatego właśnie chodziło mi o osoby z Bytomia, żeby nie było problemu z długim i uciążliwym dojazdem. Ale oczywiście nie mam nic przeciwko osobom spoza Bytomia!
Ja z moim psem ćwiczę sobie w parku - dla kilku psów miejsca zawsze starczy na jakiejś polance (tylko musiałyby być na niektórych na lince, chociaż przy coraz gorszej pogodzie SM nie przewiduję). Ostatnio byłam też w czymś takim jak Park Mickiewicza (czyli większy ogródek) - tak były pustki. Ja sie zawsze trzymałam centrum, bo nie oduczyłam psa zjadania z ziemi, a np. w okolicach ogródków u mnie jest jeden wielki śmietnik. Ale z pewnością są też inne fajne miejsca, nie tylko w Bytomiu.
Ale się rozpisałam. Nie wiem, czy to komuś coś rozjaśniło (zachęciło?). Mam nadzieję, że tak :)

Posted

Widzę, że jednak parę osób jest chętnych :multi:
Teraz przydałoby się gdzieś spotkać, poznać (chociaż niektórzy już się tu znają), i ogólnie przekonać się czy jest szansa, żeby coś z tego wyszło.

Posted

Ifat napisał(a):

Teraz przydałoby się gdzieś spotkać, poznać (chociaż niektórzy już się tu znają), i ogólnie przekonać się czy jest szansa, żeby coś z tego wyszło.

Myślę, że pociągniesz dalej sprawy organizacyjne ;) Myślę, że fajnei by było jakby miejsce spotkań było jak najmniej uczęszczane, zeby nam żadne strażniki głowy nei zawracali :roll:

Jakby co, ja jestem z Zabrza, Goddy i olek z Gliwic-Sośnicy.

Olekg18, nie przeklinaj!!!!! Goddy ma zepsutą komórkę :evilbat:
A poza tym, jak Ty się odzywasz do starszej koleżanki, odrobina szacunku dla kobiet! 0X

Posted

Heh... Coztego dobrze mówi... Nie przeginaj Oleczku :evilbat:

Dobrze by też było, aby te miejsce było w miarę dobrze dostępne nie tylko dla osób z Bytomia.

I faktycznie.. Osom mówimy nie :evilbat:

Posted

coztego napisał(a):

Myślę, że pociągniesz dalej sprawy organizacyjne ;)

Ja i organizacja :roll: Mam nadzieję, że drinki nie są wymagane :wink:
Hmm, wszyscy już wiedzą o osach. Ale zaznaczam, że to nie była moja wina :)

A więc - czy wszystkim pasuje w tym tygodniu? Myślę, że byłoby to raczej "spotkanie organizacyjne" (ale głupio brzmi). A jeśli w tym tygodniu, to jaki dzień i raczej rano czy po południu. W weekend jest wystawa w Rybniku, pewnie ktos się wybiera.
Jeśli chodzi o ten park Mick. to z dworca autobusowego w Bytomiu jest do niego jeden przystanek 830/820. Może na pierwszy raz tutaj, a potem pomyślimy? :niewiem:

Czyli są 4 suczki i jeden piesek? :)

Posted

Ifat napisał(a):
Może na pierwszy raz tutaj, a potem pomyślimy? :niewiem:

Może, niech się Gliwiczanie wypowiedzą, bo teoretycznie oni chyba mają najdalej.

A czy tramwajem nr 5 dojadę do tego parku? :hmmmm:

Posted

5 dojedziesz do Placu Sikorskiego (ostatni przystanek) i potem musisz się przesiąść na 6 albo 41 i wysiąść na trzecim przystanku.
Najlepsze byłoby takie miejsce, do którego wszyscy mają mniej wiecej taką samą drogę.
Szkoda, że nie mam samochodu :(

Posted

może w sobote rano???? :roll: mi pasuje o dojazd sie nie martwie jak sie zgubie to zwale na goddy:lol:
to wkoncu same suczki bedą???? :roll: kurcze i ja jeden chłoop kurde jak zawsze :evilbat: ale to dobrze :lol:

Posted

Ja bardzo przepraszam, ale w sobotę nie mogę. Będę w tym czasie w schronisku. W niedzielę z kolei jedziemy z małą do Rybnika na wystawę. W sumie tylko jutro jestem chyba w pełni dyspozycyjna.

• 3 weeks later...
Posted

Chciałam jeszcze dodać, że koło parku w Bytomiu jest fajny teren do ćwiczeń. Ma ogrodzenie z 2 stron, a z dwóch pozostałych - częściowe. SM tam nie zagląda, ludzie z psami rzadko. Rosnie tam trawa i male chwasty.