Ifat Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 Może znalazłby się ktoś chętny do wspólnego ćwiczenia/szkolenia/socjalizacji/zabawy z psami? W Warszawie się udało, to może u nas będzie też ktoś zainteresowany? Quote
coztego Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 Widzę, że nikt się nie garnie :wink: Może pokaż ten topik na "Spotkaniach hanysów", może ktoś zareaguje. Ja chętnei się spotkam jeśli tylko się da :) Quote
Ifat Posted September 16, 2005 Author Posted September 16, 2005 Może jeszcze jedna osoba będzie też chętna. Może z Bytomia jest mało osób na Dogo? :niewiem: A w grupie przecież można urozmaicić ćwiczenia, no i robić też takie, których nie da się samemu. Można ułożyć ślad, oswajać psie strachy... Możliwości jest wiele. :roll: Quote
coztego Posted September 16, 2005 Posted September 16, 2005 Parę osób z Bytomia na pewno jest i z okolicy także ;) Np. Carragan jest z Bytomia, a jej Maleństwo się świetnie nadaje do socjalizacji ;) Quote
olekg89 Posted September 23, 2005 Posted September 23, 2005 Nad kreski posłuszenstwem tez wypadałoby popracowac :wink: Ja chętny goddy oczywiscie tez jeszcze o tym nie wie,ale ja mówie ze ona jest chętna :evilbat: :evilbat: Quote
sota36 Posted September 24, 2005 Posted September 24, 2005 Ifat napisał(a):Może znalazłby się ktoś chętny do wspólnego ćwiczenia/szkolenia/socjalizacji/zabawy z psami? W Warszawie się udało, to może u nas będzie też ktoś zainteresowany? - a moze cos blizszego??? Jak sobie to wyobrazasz, bo moze to ciekawy pomysl! Jestem z Chorzowa. Quote
Ifat Posted September 24, 2005 Author Posted September 24, 2005 Jak to sobie wyobrażam? Chodziło mi m.in. o to, że nie wszystko da się samemu wyćwiczyć - np. pozostawanie w grupie psów, odwoływanie od zabawy, różne rozproszenia, chodzenia przy nodze między siedzącymi psami, itp. Różne rzeczy można wymyślić:) Mój pies np. strasznie ciągnie na smyczy, gdy idzie z nami druga osoba (również z psem). I żeby to miało sens, to musiałoby być częsciej niż np. raz w miesiącu. Dlatego właśnie chodziło mi o osoby z Bytomia, żeby nie było problemu z długim i uciążliwym dojazdem. Ale oczywiście nie mam nic przeciwko osobom spoza Bytomia! Ja z moim psem ćwiczę sobie w parku - dla kilku psów miejsca zawsze starczy na jakiejś polance (tylko musiałyby być na niektórych na lince, chociaż przy coraz gorszej pogodzie SM nie przewiduję). Ostatnio byłam też w czymś takim jak Park Mickiewicza (czyli większy ogródek) - tak były pustki. Ja sie zawsze trzymałam centrum, bo nie oduczyłam psa zjadania z ziemi, a np. w okolicach ogródków u mnie jest jeden wielki śmietnik. Ale z pewnością są też inne fajne miejsca, nie tylko w Bytomiu. Ale się rozpisałam. Nie wiem, czy to komuś coś rozjaśniło (zachęciło?). Mam nadzieję, że tak :) Quote
sporyszkabytom Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 Witam ja mieszkam niedaleko parku Mickiewicza dokladnie po drugiej stronie ulicy za moim osiedlem mamy tzw hałdy nie wiem jak to sie pisze cisza pusto i co najwazniejsze zadej strazy miejskiej itp itd pozdrawiam Kasia Quote
Godelaine Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 Ja jestem za. Co prawda do Bytomia mam kawałek... Ale wydaje mi się, że warto. Oczywiście jeśli ktoś znalazłby jakiś teren bliżej, to piszę się tym bardziej :D Quote
olekg89 Posted September 25, 2005 Posted September 25, 2005 goddy -wa mac zabije cie kiedys zadnego kontaktu g nie bo po co wa mac komóra po co lezy w domu pewno wa mac wa mac wa mac :evil: Quote
Ifat Posted September 26, 2005 Author Posted September 26, 2005 Widzę, że jednak parę osób jest chętnych :multi: Teraz przydałoby się gdzieś spotkać, poznać (chociaż niektórzy już się tu znają), i ogólnie przekonać się czy jest szansa, żeby coś z tego wyszło. Quote
coztego Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Ifat napisał(a): Teraz przydałoby się gdzieś spotkać, poznać (chociaż niektórzy już się tu znają), i ogólnie przekonać się czy jest szansa, żeby coś z tego wyszło. Myślę, że pociągniesz dalej sprawy organizacyjne ;) Myślę, że fajnei by było jakby miejsce spotkań było jak najmniej uczęszczane, zeby nam żadne strażniki głowy nei zawracali :roll: Jakby co, ja jestem z Zabrza, Goddy i olek z Gliwic-Sośnicy. Olekg18, nie przeklinaj!!!!! Goddy ma zepsutą komórkę :evilbat: A poza tym, jak Ty się odzywasz do starszej koleżanki, odrobina szacunku dla kobiet! 0X Quote
olekg89 Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Ja ci dam coztego :evil: Ifat-wybierz miejsce bez OS :evilbat: :evilbat: Quote
Godelaine Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Heh... Coztego dobrze mówi... Nie przeginaj Oleczku :evilbat: Dobrze by też było, aby te miejsce było w miarę dobrze dostępne nie tylko dla osób z Bytomia. I faktycznie.. Osom mówimy nie :evilbat: Quote
Ifat Posted September 27, 2005 Author Posted September 27, 2005 coztego napisał(a): Myślę, że pociągniesz dalej sprawy organizacyjne ;) Ja i organizacja :roll: Mam nadzieję, że drinki nie są wymagane :wink: Hmm, wszyscy już wiedzą o osach. Ale zaznaczam, że to nie była moja wina :) A więc - czy wszystkim pasuje w tym tygodniu? Myślę, że byłoby to raczej "spotkanie organizacyjne" (ale głupio brzmi). A jeśli w tym tygodniu, to jaki dzień i raczej rano czy po południu. W weekend jest wystawa w Rybniku, pewnie ktos się wybiera. Jeśli chodzi o ten park Mick. to z dworca autobusowego w Bytomiu jest do niego jeden przystanek 830/820. Może na pierwszy raz tutaj, a potem pomyślimy? :niewiem: Czyli są 4 suczki i jeden piesek? :) Quote
coztego Posted September 27, 2005 Posted September 27, 2005 Ifat napisał(a): Może na pierwszy raz tutaj, a potem pomyślimy? :niewiem: Może, niech się Gliwiczanie wypowiedzą, bo teoretycznie oni chyba mają najdalej. A czy tramwajem nr 5 dojadę do tego parku? :hmmmm: Quote
Ifat Posted September 27, 2005 Author Posted September 27, 2005 5 dojedziesz do Placu Sikorskiego (ostatni przystanek) i potem musisz się przesiąść na 6 albo 41 i wysiąść na trzecim przystanku. Najlepsze byłoby takie miejsce, do którego wszyscy mają mniej wiecej taką samą drogę. Szkoda, że nie mam samochodu :( Quote
olekg89 Posted September 28, 2005 Posted September 28, 2005 może w sobote rano???? :roll: mi pasuje o dojazd sie nie martwie jak sie zgubie to zwale na goddy:lol: to wkoncu same suczki bedą???? :roll: kurcze i ja jeden chłoop kurde jak zawsze :evilbat: ale to dobrze :lol: Quote
Ifat Posted September 28, 2005 Author Posted September 28, 2005 olekg18 napisał(a): to wkoncu same suczki bedą???? I jeden pies - Maks. :) Quote
Godelaine Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 Ja bardzo przepraszam, ale w sobotę nie mogę. Będę w tym czasie w schronisku. W niedzielę z kolei jedziemy z małą do Rybnika na wystawę. W sumie tylko jutro jestem chyba w pełni dyspozycyjna. Quote
coztego Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 Pogoda umarła :-? Ja też nie wiem jak będzie w najbliższy weekend, ze względu na schronisko i inne obowiązki... :roll: Quote
olekg89 Posted September 29, 2005 Posted September 29, 2005 ta pogoda ehh :evil: ,a jutro?????np. przed południem ???? :D Quote
Ifat Posted October 3, 2005 Author Posted October 3, 2005 To może w piątek (21.10) ktoś ma czas? Bo w ten weekend nie mogę. Quote
Ifat Posted October 18, 2005 Author Posted October 18, 2005 Chciałam jeszcze dodać, że koło parku w Bytomiu jest fajny teren do ćwiczeń. Ma ogrodzenie z 2 stron, a z dwóch pozostałych - częściowe. SM tam nie zagląda, ludzie z psami rzadko. Rosnie tam trawa i male chwasty. Quote
Recommended Posts