Agnes Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Kolezanka bardzo prosi o pomoc. Ma psa, jamnikowatego na dluzszych lapach (10 kg wagi) z charakterkiem, ktory niszczy. Kolezanka zostawiala psa samego w kagancu (ja tak oduczylam swoja sucz spania podczas nieobecnosci naszej), ale ten niszczyl lapami - sciagal wszystko co mial w zasiegu lap z polek i niszczyl jak potrafil. Z gabka bardzo ladnie sobie radzil jak sie okazalo, mimo kaganca na pysku. Poniewaz zblizaja sie studia, dziewczyna naprawde nie ma pomyslow jak go oduczyc niszczenia to pomyslala o klatce. Niestety tu dochodza koszty - taka klatka do najtanszych nie nalezy, a w tym momencie nie ma na nia pieniedzy. Czy jest ktos kto ma srednia kaltke do pozyczenia narazie, a za jakies 2 miesiace do odsprzednia za nizsza cene? To bardzo wazne, nie wyobraza sobie zostawiania Sticha samego w domu :( Ma on juz ponad rok, wiec tak jest tak naprawde od poczatku. Klatka ew moglaby miec max wymiary tj: szer. 60 cm dl. 80 cm wys. 60 cm (racze nie nizsza) Bardzo bardzo dziekuje w imieniu kolezanki Quote
tajdzi Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 A ja uparcie polecam zakup KONGA dla małego... naszaferować smakołykami, nauczyć, ale do tego trzeba CIERPLIWOŚCI i STANOWCZOŚCI :roll: wiesz co mam na myśli? Quote
Agnes Posted September 13, 2005 Author Posted September 13, 2005 Paulina kong nie starczy na 8 godzin to raz, dwa on jest za sprytny na taka zabawke - jesli pies niszczy w kagancu to chyba cos jest nie tak...I dlatego upieram sie przy klatce, ona nie jest czyms strasznym - mozna tak samo zle pomyslec o kagancu, ale dzieki niemu moj pies umie spac jak jest sam. Klatka polega na tym samym - wymiary specjalnie sa podane dosc duze coby mial troszke swodoby - ale rzecz w tym, ze ona teraz klatki nie kupi, a na uczelnie idzie w pazdzierniku...Jak peis bedzie dalej niszczyl to obawiam sie, ze moze byc jdno wyjscie z tej sytuacji - widocznie, on nie umie byc sam :( Quote
coztego Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 Agnes, ktoś, gdzieś tu kiedyś pisał, że na Allegro bywają niezbyt drogie klatki... tajdzi, klatka to naprawdę dobry pomysł. Ale ćwiczenie pozostawania w klatce trzeba zacząć już, żeby pies miał kilka tygodni na przyzwyczajanie się. Bo jak się go wsadzi pierwszy raz do klatki na 8 godzin to kiepsko to widzę... :roll: Quote
Agnes Posted September 13, 2005 Author Posted September 13, 2005 coztego ja tez...ale ja tylko napisalam tego posta nie wnikam w to co wlascicielka bedzie chciala robic...dzieki zaraz mykam na allegro Quote
Recommended Posts