Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam serdecznie kolejnego weimarka na forum i w galerii :angel:

Mała ślicznotka :lol:
I jeszcze imię... właśnie kończę odchowywać miot beagle... jeden z nich to Fart 8)

A czy mogę spytać skąd jest Twój Fart? z jakiej hodowli?

Posted

A czy mogę spytać skąd jest Twój Fart? z jakiej hodowli?

Szaraduszko moj Fart pochodzi z domowej hodowli "Biebrzańskie mokradła" z Augustowa k. Białegostoku.

Posted

no pogratulowac jakosci fotek.No i pieknego Weimara-jest przesliczny-one sa takie fotogeniczne :P .U nas na PT sa 2 weimarki-ale jakies takie male,slabo zbudowane-a Fart(po polsku fajne imie,gorzej po angielsku :oops: ) mlody pies a jaka klatka :o :P .Piekny jest-czekam na wiecej fotek :D

Posted

A jak miałem 2 miesiące to lubiłem duuuuużo spać:

Fart(po polsku fajne imie,gorzej po angielsku)

No tak po przetłumaczeniu nie brzmi najlepiej, ale w polskim znaczeniu tego słowa tragedii nie ma :)

Posted

hihi super fotka :D
Hodowla mało znana... więc nie kojarzę :roll: a rodziców Farcika zdradzisz?

Ja mam już ponad 2 letnią weimarkę (Draka ma nawet topik w galerii ale towarzyszy jej tam wiele innych stworzeń). Pochodzi z hodowli Bobięciński Las... trochę się zaczynam rodowodami interesować dlatego wypytuję :roll:

Posted

Kayahh napisał(a):
czekam na wiecej fotek

Mogę jeszcze zaprezentować zdjęcie na którym Farcik ma dopiero 2 miesiące:

Fart(po polsku fajne imie,gorzej po angielsku)

No tak po przetłumaczeniu nie brzmi najlepiej, ale w polskim znaczeniu tego słowa tragedii nie ma :)

w polskim znaczeniu jak najbardziej pozytywnie :lol: ..ja tylko tak wtracilam bo moja rodzinka jest dwujezyczna i od razu skojarzenie :oops: .ale pofarcilo ci sie z Fartem :D -boski jest :D

Posted

w polskim znaczeniu jak najbardziej pozytywnie ..ja tylko tak wtracilam bo moja rodzinka jest dwujezyczna i od razu skojarzenie

Jak mi go przywiezli do domu to pierwsze pomyslalam o tym angielskim znaczeniu;) ale coz pod wplywem czasu da sie do tego przyzwyczaic i zaakceptowac
ale pofarcilo ci sie z Fartem -boski jest

no z Fartem to mi sie naprawde przytrafilo bo mam go jedynie fartem;)

Posted

Jaki on jest śliczny! Zakochałam się w tej rasie po przeczytaniu topicu szarejduszki (Draka jest cudna) teraz będę ślęczeć nad dwoma topicami :P.

One są wszystkie cudniaste a nasze dogomaniackie to już wogóle! I super imię. No i do tego długi ogon :D :Dog_run:

CUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUDOOOOOOOOO :multi:

Posted

olcha napisał(a):
Jaki on jest śliczny! Zakochałam się w tej rasie po przeczytaniu topicu szarejduszki (Draka jest cudna) teraz będę ślęczeć nad dwoma topicami :P.

One są wszystkie cudniaste a nasze dogomaniackie to już wogóle! I super imię. No i do tego długi ogon :D :Dog_run:

CUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUDOOOOOOOOO :multi:

Dzieki za pochwały dla farta, no i musze przyznac ze Draka jest naprawde wspaniala. Poza tym widze ze nie tylko ja jestem za ogoniastymi:]

Posted

Dobrze, że wprowadzili zakaz obcinania czegokolwiek psom. Moja Era nie ma ogona :( jakbym miała jakikolwiek wpływ na to, napewno by go miała. Natomiast Tequila ma ogon i uważam, że to najwspanialsza część psa (a najlepiej jak jest pełnowymiarowa :D )

Posted

Z ogonami wciąż jest kłopot :roll: niby zakaz jest ale dla wetów... a związek kynologiczny nie zabrania... i hodowcy często sami tną :roll:
Ja mam azjatę ze stycznia tego roku... a i ogona i uszu BRAK :evilbat: gdybym miała na to wpływ to by miał ale to się tnie zaraz po urodzeniu.

Jeśli natomiast chodzi o weimarkowe ogonki... to ja lubię cięte 8) mają czym pomerdać, nie obijają się o meble (moja półbriardka strasznie uderza ogonkiem we wszystko :-? ) i stójka jakoś tak lepiej wygląda :lol:

Drakunia była kupowana jeszcze przed zakazem. Dziś pewnie kupiłabym już weimara z długim ogonem. Ale wciąż są hodowle, które ogony tną.

Posted

Jeśli natomiast chodzi o weimarkowe ogonki... to ja lubię cięte mają czym pomerdać, nie obijają się o meble

Ja natomiast niecierpie cietych ogonow u weimarow, jesli maja juz byc ciete to wole takie jak np. tnie sie dobermanom, ale takie kopiowane do polowy strasznie mnie zaza, ale wiadomo kazdy ma swoje upodobania;)

Posted

Ja z kolei jeśli już bym miała wybierać to wolę już takie 3/4 od tych zupełnych kikutków, nawet jak się pies czegoś przestraszy to nie ma czym zakryć pupci :lol: :oops: