.ania Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Kamaz, witaj na forum :) pudle duże były :) Pudel duży (biały, brązowy, czarny), pies, championów - EVER LASTING LOVE Minarett Pudel duży (biały, brązowy, czarny), pies, otwarta - BLISS TRINE DE GRAND Pudel duży (biały, brązowy, czarny), suka, championów - GINETTE COMTESS vom Swenter Moor Pudel duży (biały, brązowy, czarny), suka, otwarta - SARA Szemrowicki Dworek Pudel duży (biały, brązowy, czarny), suka, pośrednia - QUANE WHITE SABINE AMI-RA
MagicJohnson Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 oho, niemalo ich:cool3: :lol: to teraz czekam, az ktos napisze jak komu sie powiodlo:loveu: i moze beda jakies zdjecia:multi:
kamaz Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 [quote name='-Magda-']Kamaz, witaj na forum :) pudle duże były :) Pudel duży (biały, brązowy, czarny), pies, championów - EVER LASTING LOVE Minarett Pudel duży (biały, brązowy, czarny), pies, otwarta - BLISS TRINE DE GRAND Pudel duży (biały, brązowy, czarny), suka, championów - GINETTE COMTESS vom Swenter Moor Pudel duży (biały, brązowy, czarny), suka, otwarta - SARA Szemrowicki Dworek Pudel duży (biały, brązowy, czarny), suka, pośrednia - QUANE WHITE SABINE AMI-RA Poważnie???:crazyeye: ale w tej chwili żałuję, że ich nie widziałam kompletnie. Byłam przekonana, że wszystkie pudle po kolei wzrostowo występować będą na jednym ringu.I chodziłam nawet po okolicy widząc tylko miniatury i średniaki. Ale żałuję:placz::placz::placz:.No to czekam na zdjęcia, ma ktoś:razz:?
MagicJohnson Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 BLISS TRINE DE GRAND jest z Kaliningradu, a GINETTE COMTESS vom Swenter Moor jestPL?
Betti Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 [quote name='kamaz']Poważnie???:crazyeye: ale w tej chwili żałuję, że ich nie widziałam kompletnie. Byłam przekonana, że wszystkie pudle po kolei wzrostowo występować będą na jednym ringu.I chodziłam nawet po okolicy widząc tylko miniatury i średniaki. Ale żałuję:placz::placz::placz:.No to czekam na zdjęcia, ma ktoś:razz:? oj Kamaz, Kamaz trzeba się było spytać o duże !!!! fakt, że pudle zwykle chodzą razem, w kolejności - duże , miniatury, średniaki i toye ( z podziałem na 2 grupy kolorów srebrny-apricot i czarne-białe-brązowe ). Tym razem na ringu "naszym" nr 16 były tylko i wyłącznie miniatury a 3 ringi obok - nr 19 były : duże, średnie i toye. Średnie, które widziałaś obok nas to były towarzysko na wystawie Tamaryszek ( był na MP) i Tatiana:loveu: Sonyi Nero. Zdjęcia wystawowe, które wkleiłaś to miniatury ( ten apricot też oczywiście ). Średnie były 2(!!) i toyki 3 - wg katalogu. Miniatur było najwięcej. Nie znam wyników z ringu 19-go niestety bo po naszej ocenie trzeba było uciekać przed ulewą. Rasę w dużych wygrała chyba Sabina (Quane), myślę, że się nie mylę, bo wybory grupy IX oglądałam z daleka - na pewno był to pudel biały, tylko nie mam pewności który z psów p. Joanny. Zdjęć miniaturowych trochę mam, postaram się coś wstawić potem. Srebrne i aprocoty były głównie zagraniczne, a b-cz-b głównie polskie. Z wyników to (oczywiscie b-cz-b) : zgodnie z moim oczekiwaniem - KUDOS Lexus - BOB,CACIB, IIIBOG - niezmiennie gratulacje dla Santy :laola: EVITA Asmodeusz:loveu: - BOS, CACIB (zupełnie bez oczekiwań) PARTY ALL THE NIGHT (Polka) - CWC, resCACIB :klacz::klacz::klacz: No i gratulacje dla nowego Młodzieżowegop Championa Polski Summer Time LINDEZA ( Morisa ) :BIG::BIG::BIG: i dla Violonczeli za II miejsce w konkursie na Najlepszą Grupę Hodowlaną - LINDEZA :multi::multi::multi: Byłoby fajniej gdyby nie ulewa po 15- tej. Warto też wspomnieć, że namiot Sonyi i BiBi uratował nam skórę. Z faktów godnych zanotowania po wystawie : szczotka się znalazła - Moris zabrał ze sobą do domu.
Betti Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 [quote name='MagicJohnson']BLISS TRINE DE GRAND jest z Kaliningradu, a GINETTE COMTESS vom Swenter Moor jestPL? wg katalogu: GINETTE COMTESS vom Swenter Moor - CH.D, CH.RUS , czarna 13-07-2001 O; Ch.D Torbec Full of Promises M: Ch D Birdy vom Swenter Moor hod. Inge Flocken Owner : Olga Bitomsky / Niemcy niestety nie widziałam.
Bubi Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Witam wszystkich po wielu miesiącach nieobecności na forum.Jedcześnie bardzo dziękuje ,że podajecie informacje o moich pieskach:lol:.Nadrabiam zaległości w czytaniu forum:loveu:
.ania Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Cześc Bubi :) myślałam że już nigdy nie zawitasz u nas :) może Ty masz jakieś zdjęcia z Sopotu?
Bubi Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Ginette Comtess von Swenter Moor mieszka w Niemczech ,ale jej Pani pochodzi z Kaliningradu i tam wystawiała Ginette oraz jej córke,niestety na wystawe w Sopocie nie dojechała .Duże pudle ;Ever Lasting Love Cacib ,best dog ,Sabine Ami Ra Cacib ,BOB.I jeszcze się pochwale ,ża były pierwszą parą:multi::lol:wystawy.
Bubi Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Zdjęcia mam ale jak sama widzisz kompurer to dla mnie :razz::crazyeye:więc na zdjęcia trzeba poczekać,muszę przejść jakiś szybki kurs:oops:
.ania Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 najpierw musisz zmniejszyc zdjęcia do wielkości max 500x500 pikseli później wstawic na jakiś serwer np www.imageshack.us albo www.fotosik.pl później skopiowac adres URL (we właściwościach zdjęcia) i na dgm nacisnąc na taki obrazek zółty z górami (5 okienko od prawej) i tam wkleic ów adres, następnie "ok" i gotowe:)
Betti Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Bubi napisał(a): Sabine Ami Ra Cacib ,BOB.I jeszcze się pochwale ,ża były pierwszą parą:multi::lol:wystawy. Tak też myślałam, ale nie byłam pewna - rozumiem, że na parach hodowlanych startowaliście w konkurencji jeszcze białych a nie już "srebrnych";):lol:. Gratulacje:klacz::klacz:.
Bubi Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Dzięki za szybki kurs fotografi:crazyeye::shake:.Jak wykąpie Sabinkę to będę próbować,a tak na marginesie to mnie się wydaje ,że nie robię nic innego tylko kąpie ,susze i czesze.Betti dziękuje z gratulacje ,nie było łatwo ale wystawialiśmy się jako białe, malowniczo wpadając na pierwszym kółku w wielką kałużę na środku ringi:megagrin::painting:
kamaz Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Betti-:placz::placz::placz:osiągnęłam w tej chwili taki stopień żałości,że jestem wręcz zła :angryy:na siebie- być tam i nie zobaczyć tej rozmiarówki pudla, która w sumie interesuje mnie z racji mojego najbardziej- średniaków.Brrrrrr.No tak, teraz wspominam Twoje słowa: dobrze mówiłaś- "ty Kasia już tak nie obfotografowuj nas(ale Wasz urok był nieodparty:oops:), tylko pudle"-a ja dalej swoje...no i mam za swoje;).
Bubi Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 SOPOT 2006 Porownanie BOB Zwyc. Rasy, CACIB,CWC, NSwR Sabina i Sara Porównanie psów o CACIB Sara i Sabina Ring honorowy z jeziorem pośrodku - wymarzony dla białych pudli ;) Wystawcy psów ozdobnych:smhair2::scream_3::hand::crazyeye:
MagicJohnson Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Wspaniale foto:multi: :loveu: a kto sadzil pudli?:oops:
.ania Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Bubi, super fotki i gratulacje :thumbs: masz może jakieś zdjęcie Sarytakie żeby było ją lepiej widac?
.ania Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Bubi napisał(a):Nie,ale wiesz dlaczego:razz: chyba się domyślam, ale nie jestem pewna ;)
Recommended Posts