Jump to content
Dogomania

Galeria pudli (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To Biluś;) Tylko tak zarósł, nie ma go kto ostrzyc. Aparcik dostała Ala na urodziny, tylko ja za nią robię:lol: Mam 7 dni zeby przetestować, ale najpierw muszę przeczytać instrukcję:evil_lol:

Posted

aneta napisał(a):
To już nie Hodowla jeżeli są tam zwierzęta bez papierów :shake: to pseudo - hodowla i niestety "championaty" i "rodowody" mogą być tylko kłamstwem - to popularny chwyt handlarzy :shake:
Jeżeli maja tam "z" i "bez" nie kupiłabym żadnego -(
Albo ojciec został zdyskwalifikowany z hodowli ... tak tez bywa.
Mam taką sytuacje w Krakowie że kobieta kupiła psa z rodowodem pies rasowy , rodowodowy ma wadę nie do wystaw i bez prawa do nabycia praw hodowlanych.
Mimo tego chce go rozmnażać produkujac już w tym wypadku osobniki wadliwe

Wiem że oni mają więcej psów różnych kolorów i wszystkie wystawiają,
nie chcę jednak na kogoś pisać bo mogę mieć nieprzyjemności.
To jest wszystko do pieniędzy :placz:
Pozdrawiam wszystkich.

Posted

Szamanga, w tym małym świecie przynajmniej część ludzi wie o kogo może chodzić więc nikogo nie pomawiasz.

Ważne aby Chanel była kochana przez Ciebie - zawsze kochana :loveu: i nigdy nie rozmnażana.

Posted

Ola164 napisał(a):
wszystkie pudelki śliczne :loveu: zaskoczył mnie TEDI schroniskowy ;)

a dziekujemy :loveu: nas tez zaskakuje kazdego dnia

Posted

Tedi przeszedł prawdziwą metamorfozę :multi:
Z zaniedbanego kundlo-barana stał się naprawdę ślicznym pełnym wdzięku pudelkiem :loveu:
Że też go sie ktos pozbył :shake: nierozumię ludzi :shake::shake::shake:

Posted

Ale teraz jest we wspanialym domu :loveu: jest kochany :loveu: Jestem pełna podziwu dla osób zaangażowanych w jego adopcje a szczególnie nowych właścicieli! Jak wy rozpoznaliście w nim pudelka? :loveu:

Ja poproszę jeszcze kilka jego fotek!

Posted

Szamanga mopsik świetny!!!:p

I dziadek Fordzik

No i ktoś musiał odwalić ciężką robotę i go uczesać:lol:;)

I Mafinka dredziara, ale młodzież rośnie to dzisiaj uczesze następnego:evil_lol:

Posted

pati napisał(a):
nr 4 ma sliiiczny kolor

No właśnie - przepiękny, podobnie jak ostatnia sunia! Tylko ciekawe czy im ten kolor zostanie. Moja też taka była ale teraz mocno wyjaśniała (heh, a myślałam, ze będzie może redem;))

Posted

Gośka napisał(a):
Szamanga mopsik świetny!!!:p

I dziadek Fordzik
No i ktoś musiał odwalić ciężką robotę i go uczesać:lol:;)

I Mafinka dredziara, ale młodzież rośnie to dzisiaj uczesze następnego:evil_lol:

Super pudle! Chyba muszę Alę podkraść bo Szelma też już cała zarosła i wygląda prawie jak Mafinka, tylko trochę większa :evil_lol: No, no jak Ala przejdzie kurs u mamy to jeszcze troche i będzie sama robić psy na wystawy ;)

Posted

A oto mój Unek :) Po moim wczorajszym "strzyżeniu".Wszystkie opinie mile widziane ;)
(bez pudru,wybielacza,lakieru i wszystkich podobnych rzeczy;) tylko szampon + odżywka) :)

Posted

Jak dla mnie super!
A przy okazji, rozumiem, że Wasze "wystawowe" pudle nie chodzą na smyczy? Bo przy takich fryzurkach to raczej nie ma szans na założenie obroży (że już o szelkach nie wspomnę). Chyba, że macie może na to jakiś sposób? Moja suka, ma zakładaną obrożę tylko na spacery i to bardzo luźno, a widać niestety po tym ślady na sierści:sad: (w miejscu obroży jest nieco krótsza i ma tendencję do filcowania się).

Posted

Ja zakładam ringówkę lub obrożę ze smyczą tylko wtedy gdy ćwiczę z Cześką chodzenie, prezentację i takie tam.
Natomiast na spacery, gdy nie ćwiczymy to nie zakładam nić, choć zawsze mam smycz przy sobie.
Nie zauważyłam żadnych problemów z sierścią na karku.

Martyna2006 napisał(a):
A oto mój Unek :) Po moim wczorajszym "strzyżeniu".Wszystkie opinie mile widziane ;)
(bez pudru,wybielacza,lakieru i wszystkich podobnych rzeczy;) tylko szampon + odżywka)

Ja, narazie ograniczam się do samodzielnego golenia pyska, łap i ogonka. Jeszcze się nie odważyłam modelować fryzury :cool3: popsuję i co będzie :lol:

Posted

Ehhh... ja z powodu tej obroży;) to chyba nie dohoduję takiej sierści co by na wystawę iść:eviltong: No i jeszcze nie przepadmy za gumkami na czuprynie i uszach więc pozostałaby nam fryzura na federała, a w tym to podonbno z toyem nie powiinno się pokazywać.

Posted

Equus napisał(a):
Ehhh... ja z powodu tej obroży;) to chyba nie dohoduję takiej sierści co by na wystawę iść:eviltong: No i jeszcze nie przepadmy za gumkami na czuprynie i uszach więc pozostałaby nam fryzura na federała, a w tym to podonbno z toyem nie powiinno się pokazywać.

Cześka też nie lubi gumek na grzywie :cool3: ale ja twarda jestem :evil_lol: hehehe

Posted

Ehhh Martyna aż mi miło pomyśleć co będzie za 10 lat skoro w rok takie cuda konstruujesz :loveu:
Tylkoś zła że już Unka na JH nie bierzesz :diabloti:

Posted

Tak u jednej z moich podopiecznych - chodzi zawsze na szelkach i ma wyjakowo koślawe łokcie .
Tak samo w przypadku buldożków, często widzę zniekształcone klaty jak są ciągnięte na szelkach.

Uwaga - post przeskoczył :-o:-o:-o:-o

Szelki wogule nie wchodzą w rachubę - powodują nawet zniekształcenia klatki, odstawanie łokci.
Natomiast moje wyprowadzam na smyczy - tzn na ringówce ;)

Equss - ładny pies w każdej fryzurze się podoba :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...