Gośka Posted November 20, 2006 Author Posted November 20, 2006 Mam nadzieję że nie macie jeszcze dość zdjęć;) W razie czego krzyczcie to już nie będę wklejać. CDN światówki, zdjęcia autorstwa Lidki Michalskiej. Przegląd kolorowych główek:lol:
Gośka Posted November 20, 2006 Author Posted November 20, 2006 Koniec. Mam nadzieję że miło się oglądało;)
Sonya-Nero Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 c.d Kielc pudle miniaturowe cz-b-b psy klasa otwarta po kolei od lewej strony:p IV miejsce, I miejsce CWC, II miejsce i III miejsce
Sonya-Nero Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Kielce pudle toy Salina Westen Barbie, Natali Nagato i latająca ;) Baby Partenon Barbie i Natali Bastien Diamantove Oko i Barbie ...kto ma lepszy wkrok...;) wybór zwycięzcy rasy:CACIB pies, Zw. Młodzieży, CACIB suka BOB: Barbie
Alfa1 Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Nie wiem czy dobrze zrozumiałam,pudel biały,osoba wystawiająca to blondynka w okularach,pierwsze miejsce?
Gośka Posted November 25, 2006 Author Posted November 25, 2006 Korzystając z pięknej weekendowej pogody poszliśmy dzisiaj na paro godzinny spacerek. jedziemy... szukamy punktu zaczepienia;) i startujemy... Ford coraz brudniejszy i brudniejszy... rzuć patyczka, rzuć patyczka
kamaz Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Taffik odpoczywający po wielogodzinnych zabiegach pielęgnacyjnych:cool3:.Tu na noclegu przed World Dog Show ewidentnie pozujący do zdjęcia ten lepszy profil ;) nasz czuły portrecik w stylu retro:loveu: małe tarmoszonko latająca czarna dziura zapuszczona łąka przed naszym blokiem z zasuwającym ku mnie ogonem mokra włoszka o poranku galopujący w obłędnej radości pełen gotowości ekshibicjonistyczny pies memłający we śnie posłanie:eviltong: czarny pudel uwodzący spojrzeniem nie ot tak sobie - "wszystko"- ale za cenę przysmaczka i to by było na tyle ;)
cAROL Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 Fajnie jest oglądać pana Taffi w wersji domowej i tak sobie myśle,ze jego dziadek , pan Sidney też sie ostatnio popisał i nie mógł mi darować,że już pościel schowałami jeszcze w tapczanie chciał sie ułóżyć!!:crazyeye: :loveu:
kamaz Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 [quote name='cAROL'] nie mógł mi darować,że już pościel schowałami jeszcze w tapczanie chciał sie ułóżyć!!:crazyeye: :loveu: no to dostrzegam w tym temacie spore ciągoty po dziadku- oprócz faktu, że mam w zbiorach bardzo podobne zdjęcie niestety nie ostre więc nie pokażę, to Taffi co rano utrudnia mi ze wszech miar składanie owej pościeli do skrzyni bo ma ochotę na małe tarmoszenie się nią ze mną. Na szczęście nie daję mu nawet takiej szansy:angryy:;) :lol:
kamaz Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 [quote name='Gośka']Korzystając z pięknej weekendowej pogody poszliśmy dzisiaj na paro godzinny spacerek. jedziemy... Gosiu fajne jest to, że tak na bieżąco zdjęciujesz i nam tu zawsze pokazujesz, tak ożywiasz to forum.Postanowiłam pójść za Twoim przykładem. Zdjęcia ze spacerku oglądało się świetnie- a to zdjęcie w samochodzie na małym metrażu z całą Twoją powiększoną rodziną-jest po prostu bomba. Czy zgaduję, że było Was wszystkich aż ośmioro upchniętych tam?Oczywiście doliczam także obywatela honorowego, który na razie zajmuje miejsce szczególne i najwygodniejsze-w Twoim brzuszku. Weź rób proszę mocno, mocno, jeszcze więcej zdjęć gdzie widać jak radzisz sobie z upychaniem i teleskopowym składaniem pudli na małej przestrzeni- np:w samochodzie,kiedy śpią wszystkie razem na jednej kupie, jedzą wspólnie wskakując sobie do miski. Ogromnie mnie takie ich uciaśnione położenia ciekawią. Mówię poważnie:lol:.K.
Gośka Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 Kamaz super fotki a Tafficzek boski:loveu: Nie wiem jak wy ale ja wolę takie domowe zdjęcia niż te wyczesane i wylakierowane ustawione "po strażacku" z wystaw;) Oczywiście nie mam nic przeciwko wylakierowanym, ale w plenerze, na łące takie brudne i wyczochrane to jest to, widać całą naturę pudla. Nasze pudle to chyba jedna z nielicznych ras w naszej ozdobnej grupie, które mogą bez żadnych zakazów latać po krzakach. Kamaz w tym samochodzie jest nas jedynie 6, wliczając osóbkę w najwygodniejszym miejscu i na SZCZĘŚCIE nie jest to moje auto:lol:! Chociaż w ostatnim tygodniu dostrzegłam zalety nawet takiego małego pudełka, przynajmniej się toczy:evil_lol: Moje niestety w dalszym ciągu po wystawie w Kielcach w warsztacie, ale kocham moje autko za to że jeszcze nigdy mnie nie zawidło i nawet jak coś się w nim psuje to do domu mnie dowozi:multi: Nie ma to jak niemiecki sprzęt - porządek mmusi być:lol: ;)
kamaz Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Gośka napisał(a): ja wolę takie domowe zdjęcia niż te wyczesane i wylakierowane ustawione "po strażacku" z wystaw;) w plenerze, na łące takie brudne i wyczochrane to jest to, widać całą naturę pudla. No jasne, że takie są bardziej bliskie natury pudla. Te wylakierowane, reprezentacyjne też są dla jakiegoś celu owszem ale to trochę własnie przez takie promowanie tego psa i kreowanie go na styl ufryzowanego, wypudrowanego, francuskiego pieska tak zochydzono wielkiej rzeszy ludzi pudla. To zresztą ich jedyne dostępne wyobrażenie o nim, bo pudle na ulicy to dziś rzadkość.Gdyby Ci naśmiewajający się z fryzur,z dla niektórych pretensjonalnej elegancji tego psa, jego zjawiskowego niemal niczym w balecie sposobu poruszania się, mieli chociaż zielone pojęcie jaki przy tym wszystkim temperament ma pudel, jaką osobowość... Jak nagle jednym zwinnym ruchem prowokującym można to wszystko w nim rozbudzić byli by w kompletnym szoku. Całą moją bliższą i dalszą rodzinę zaszokowało jaki jest ten nasz wyelegantowany pudel gdy czuje się swobodnie.Owszem puppy clip jak najbardziej, owszem na lwa ale niech to będzie zdjęcie w ruchu, w wodzie, w dzikim skoku za rzuconą zabawką, lub nawet w takiej zastygniętej pozie wynikającej z jakiejś jego reakcji na coś co widzi, co słyszy z oddali,jakiejś jego zagrywki psychologicznej z panem-gry spojrzeń, bo te psy lubią czarować oczkami i bajerować w czasie zabawy:lol:, Do tego typu zdjęć i ja się tu często odwołuję z powodu akurat prozaicznego- pożyczony aparat cyfrowy nie radzi sobie po prostu z ruchem jak to widać po "czarnej latającej dziurze".K.
Gośka Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 No pewnie że te wylakierowane też są super. Takie dostojne i pełne powagi, Ford ma zawsze taką poważną minę na tych pozowanych zdjęciach, że czasami aż się z niego śmieję. Ale ja również naj naj lubię te dynamiczne fotki, otwarty, uśmiechnięty pysk i dziki galop. Najpiękniejsze zdjęcia mam robione w Zakopanym przez profesjonalnego fotografa, takim sprzętem że mi oczy wyszły jak zobaczyłam, chyba ze 4 torby miał ze sobą. Nie uwierzycie za czym Ford tutaj biegał, fotograf cyknął kilka zdjęć w statyce a potem uparł się żeby pies biegał, nie miałam kompletnie nic czym mogłabym sprowokować Forda do biegania, więc poleciałam do ... kosza na śmieci i wywlekłam plastikową butelkę:oops: Pomponiasty, wylakierowany ale jaki piękny! Cały Ford.
Recommended Posts