Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wesołego zająca co się śmieje bez końca
Szczerbatego barana co beczy z rana
pisanek w koszyku
oraz mokrego ubrania w dzien polewania.

Posted

[quote name='bea100']DOBRYCH I SZCZĘSLIWYCH I ZDROWYCH ŚWIĄT SABINKO1...oraz smacznego jajka...ŻYCZY BABCIA OGÓRKOWA...!!!

[quote name='Kati']Wesołego zająca co się śmieje bez końca
Szczerbatego barana co beczy z rana
pisanek w koszyku
oraz mokrego ubrania w dzien polewania.
Dziękuję bardzo sedecznie za piekne życzenia i równiez wszystkim je składam.

Posted

Dobry wieczór Państwu!
Mam dużo zdjęć świneczek.
Psów nie mam, bo je wykąpałam i już nie miałam siły na zdjęcia.
Imageshack nie chodzi
Przez fotosik nie umiem.
Dobranoc Państwu.

Posted

Sabina1 napisał(a):
Dobry wieczór Państwu!
Przez fotosik nie umiem.
Dobranoc Państwu.

:cool3::cool3::cool3:...........spróbuj, Fotosik jest łatwiejszy od Imageshecka ;)

Posted

[quote name='Sabina1']Dobry wieczór Państwu!
Mam dużo zdjęć świneczek.
Psów nie mam, bo je wykąpałam i już nie miałam siły na zdjęcia.
Imageshack nie chodzi
Przez fotosik nie umiem.
Dobranoc Państwu.
Witaj Sabinko!
Czyżbyś je potopiła w tej kąpieli????????

Posted

mmbbaj napisał(a):
:cool3::cool3::cool3:...........spróbuj, Fotosik jest łatwiejszy od Imageshecka ;)

Bardzo, bardzo serdecznie dziekuję za tak cenną radę :evil_lol:

Posted

aga1215 napisał(a):
Witaj Sabinko!
Czyżbyś je potopiła w tej kąpieli????????

Najgorsza była kocica. też ją wykapałam, w Nizoralu, bo dostała łupieżu. Wydzierała się w baseniku ludzkim głosem, przyleciały wszystkie zwierzęta na pomoc, wreszcie opadła z sił i zacichła. Rozpłaszczyła sie w wodzie całkowicie. Myślałam, ze utrupiłam kota. Ale niestety. Drugą próbe oswobodzenia się podjęła podczas wycierania,w ręczniczkach. Przebaczyła mi jednak po godzinie i teraz sobie ładnie pachnie i nie wie, ze kapiel powtórzymy.

Posted

Sabina1 napisał(a):
Bardzo, bardzo serdecznie dziekuję za tak cenną radę :evil_lol:

Proszę bardzo :diabloti: Fotosik jest po polsku :p

Sabina1 napisał(a):
Myślałam, ze utrupiłam kota. Ale niestety. Drugą próbe oswobodzenia się podjęła podczas wycierania,w ręczniczkach. Przebaczyła mi jednak po godzinie i teraz sobie ładnie pachnie i nie wie, ze kapiel powtórzymy.

Może za drugim razem ci się lepiej powiedzie :roll:

Posted

[quote name='Sabina1']Najgorsza była kocica. też ją wykapałam, w Nizoralu, bo dostała łupieżu. Wydzierała się w baseniku ludzkim głosem, przyleciały wszystkie zwierzęta na pomoc, wreszcie opadła z sił i zacichła. Rozpłaszczyła sie w wodzie całkowicie. Myślałam, ze utrupiłam kota. Ale niestety. Drugą próbe oswobodzenia się podjęła podczas wycierania,w ręczniczkach. Przebaczyła mi jednak po godzinie i teraz sobie ładnie pachnie i nie wie, ze kapiel powtórzymy.
Sabinko! Czy to na pewno TY????????? :shock: :evil_lol:

Raz w życiu prałam kota! W szamponie Palmolive kupionym w Pewexie za dolary:cool3:(to były czasy.......) i nie z powodu łupieżu bynajmniej:cool3:
Kocik zwiedzał ogród i wleciał do szamba - akurat było wypróżniane i Pan Szambelan nie dokładnie zamknął pokrywę:diabloti:
Kot momentalnie znalazł się pod prysznicem i został zlany tym, co było najbliżej pod ręką:diabloti:

Pod strumień wody natomiast podkładałam kocie szczeniaczki z żywymi myszkami w mordkach, gdyż był to jedyny sposób na odebranie im zdobyczy. W myszki zaopatrywała je dzielna kocia mamusia w ramach "przygotowania dzieci do życia" - potrafiła i 3 w ciągu jednej nocy przynieść.
A ja tylko ganiałam ze śmietniczką z odebraną myszką (ŻYWĄ:multi: ) do ogródka....

Posted

[quote name='Sabina1']Najgorsza była kocica. też ją wykapałam, w Nizoralu, bo dostała łupieżu. Wydzierała się w baseniku ludzkim głosem, przyleciały wszystkie zwierzęta na pomoc, wreszcie opadła z sił i zacichła. Rozpłaszczyła sie w wodzie całkowicie. Myślałam, ze utrupiłam kota. Ale niestety. Drugą próbe oswobodzenia się podjęła podczas wycierania,w ręczniczkach. Przebaczyła mi jednak po godzinie i teraz sobie ładnie pachnie i nie wie, ze kapiel powtórzymy.:evil_lol::evil_lol::evil_lol:No to już czekam na kolejną relację z kapieli nieszczęśnicy
a fotosik faktycznie łatwiejszy od image;)

Posted

[quote name='Sabina1']Alice

Jaka śliczna :loveu:

[quote name='Sabina1']Lovka

A to nowy nabytek? Taka naburmuszona :evil_lol:

[quote name='Sabina1']Romuś

Jednak Romuś jest nieodmiennie moim faworytem :lol:

Posted

Tak, Romuś jest śliczny. Zreztą każda na swój sposób jest sliczna.Aparat nie oddał kolorów Alice, a ja najbardziej chyba lubie takie beże , brązy. Dla Romusia przywiozę w maju żonę z Czech i konkurenta czekoladowego. Dla Świtki, jadę po męża do Lublina. Lovka chyba jest rzeczywiście naburmuszona i lekko rozczarowana. Sidzi w tej chwili z mężem Bandinio,który nic nie robi,oprócz tego, ze wyzera jej warzywka,więc jak ma być zadowolona.
Mam też zamówioną śliczną świnkę w Niemczech i w Szwecji, ale z ta ostatnią będzie kłopot, bo jak hodowczyni mi nie pomoże i przypadkiem nikt nie bedzie jechał do Polski, to ja się po swinke nie wybiore za "wielka wodę".

Posted

Sabina1 napisał(a):
Dla Romusia przywiozę w maju żonę z Czech i konkurenta czekoladowego. Dla Świtki, jadę po męża do Lublina.

Ale twoje hodowla rozmachu nabiera :lol: To ile masz teraz tych świniaczków, bo się już doliczyć nie mogę? :roll:

Sabina1 napisał(a):
Lovka chyba jest rzeczywiście naburmuszona i lekko rozczarowana. Sidzi w tej chwili z mężem Bandinio,który nic nie robi,oprócz tego, ze wyzera jej warzywka,więc jak ma być zadowolona.

O biedna Lovka :shake: A czemu Bandinio nie pokazałaś?

Sabina1 napisał(a):
Mam też zamówioną śliczną świnkę w Niemczech i w Szwecji, ale z ta ostatnią będzie kłopot, bo jak hodowczyni mi nie pomoże i przypadkiem nikt nie bedzie jechał do Polski, to ja się po swinke nie wybiore za "wielka wodę".

Właśnie chciałam zapytać czy pojedziesz :evil_lol:

Posted

Mam teraz 5 świnek - malutko. Bandinio jest wypożyczony na krycie i nie mam smiałosci prezentować go bez uzgodnenia(niektórzy badzo tego nie lubia). Jest wielkim świnkiem, w pastelowaych kolorach podobnych do Lovki. No nie mogę pojechać do Szwecji :lol: Sama świnka jest tania, ale podóż w obie strony b mnie zrujnowała, a prosiaczek jest piękny - zobaczymy. Może ktoś ztamtąd będzie jechał. Mam czas do lipca, bo włascicielka chce go jeszcze tam wystawić.

Posted

BeataSabra napisał(a):
gdyby się trafił jakiś dzieciuch w umaszczeniu holenderskim to pamiętaj o mnie

Ale co nazywasz holendeskim umaszczeniem i jakiej rasy szukasz ?

Posted

Cytat:
Napisał Hania
Z tego co się orientuję to "holenderski" to nazwa koloru - nie rasy. Dlatego cieżko wskazać na hodowlę. Ale nie wiem czy o to Ci chodzi - to taka świnka, dwukolorowa, która ma ciemny tyłek, potem biały pas, ciemny pas i znowu biały pyszczek.

O taki kolorek chodzi