Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hania napisał(a):
Mam zaszczyt przedstawić nowa świnkę Sabiny1:

To piękna świnka rasy CHTeddy o imieniu Amaretto FIRST LOVE - z pierwszego miotu rasowych świnek w Polsce. Musiała niestety opuścić swój poprzedni dom, gdyż jeden z domowników uczulił się na świnki.

Ja, oczywiście nadal nie widzę z imageshecka :angryy: Świnek już się doliczyć nie mogę :evil_lol: A dlaczego Sabina sama świnki nie przedstawia? :cool3:

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja z nieśmiałoscią tutaj, na pieskim forum, mówię o świnkach.Ajeśli chodzi o Lovkę, to Hania jej zrobiła zdjecie, jak już była moja i wstawiła. Jest bardzo miła, bo starsza niż pozostałe, więc najbardziej już oswojona. Każda zresztą ma inny charakter. Alice, bardzo płochliwa, ale bierze już cykorię z ręki i się przytula. Świtka, to rozbójniczka, ciąGle coś którejś wyrywa z pyszczka. Nawet źdźbło sianka, a wkoło ma Go pełno. Estakada, spokojna i dostojna , niGdy nie podskakuje, jak ta wariatka Alice. NajGorszy jest Romuś, chyba Go oddam Hani. On dojrzewa, blisko stoja klatki z samiczkami, więc wrzeszczy i Gryzie pręty. Wrzeszczy tez, jak słyszy szelest torebek z ziołami, wrzeszczy, jak słyszy lodówke, wrzeszczy wieczorem, bo słyszy chyba, jak obieram skrobaczka warzywa. Jest niesłychanie roszczeniowy. One sa milutkie, tylko strasznie dużo jedza i to na okrąGło. Szukam teraz męza dla Lovki, a za chwile dla Eskapady,potem zaraz dla Świtki. Alice jest najmniejsza, więc z mariażem poczekamy. Ale się będzie działo.

Posted

Sabina1 napisał(a):
Ja z nieśmiałoscią tutaj, na pieskim forum, mówię o świnkach.Ajeśli chodzi o Lovkę, to Hania jej zrobiła zdjecie, jak już była moja i wstawiła. Jest bardzo miła, bo starsza niż pozostałe, więc najbardziej już oswojona. Każda zresztą ma inny charakter. Alice, bardzo płochliwa, ale bierze już cykorię z ręki i się przytula. Świtka, to rozbójniczka, ciąGle coś którejś wyrywa z pyszczka. Nawet źdźbło sianka, a wkoło ma Go pełno. Estakada, spokojna i dostojna , niGdy nie podskakuje, jak ta wariatka Alice. NajGorszy jest Romuś, chyba Go oddam Hani. On dojrzewa, blisko stoja klatki z samiczkami, więc wrzeszczy i Gryzie pręty. Wrzeszczy tez, jak słyszy szelest torebek z ziołami, wrzeszczy, jak słyszy lodówke, wrzeszczy wieczorem, bo słyszy chyba, jak obieram skrobaczka warzywa. Jest niesłychanie roszczeniowy. One sa milutkie, tylko strasznie dużo jedza i to na okrąGło. Szukam teraz męza dla Lovki, a za chwile dla Eskapady,potem zaraz dla Świtki. Alice jest najmniejsza, więc z mariażem poczekamy. Ale się będzie działo.

ech super masz ze swiniaczkami.
Czy nie znasz jakiejś hodowli świnek holenderskich ??
Pozdrowionka

Posted

Sabina1 napisał(a):
On dojrzewa, blisko stoja klatki z samiczkami, więc wrzeszczy i Gryzie pręty. Wrzeszczy tez, jak słyszy szelest torebek z ziołami, wrzeszczy, jak słyszy lodówke, wrzeszczy wieczorem, bo słyszy chyba, jak obieram skrobaczka warzywa. Jest niesłychanie roszczeniowy.

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='Poświata']Przyszłam szepnąć cichutko :oops: , że bardzo mi przykro z powodu Jagulki :-( .
Dziękuję Beatko.
Miała 17 lat, okropny charakter, czekała na schodach,aż zejde na dół i jej zapalę swiatło(Boluś leci na łeb, na szyję), kochała króliki, gołębie i inne małe zwierzątka, jeśli sie powiedziało, że to króliczek i.....nienawidziła Bolusia. A Boluś jest :diabloti:

Posted

Sabinko- trzymaj sie cieplutko. Tak mi przykro.Ale Jagusia miala u Ciebie wspanialy dom.

U nas w grupie wczoraj odszedl golden retriver- okolo 6 letni.Mial guza mozgu...poznalam go w listopadzie 2006...a tak szybko sie to potoczylo.

Za szybko odchodza te nasze psiaki.
Gryski moje ukochane 13 latki...im dluzej jestesmy tym bardziej sie boje tego dnia rozstania, i staram sie zlapac kazda chwile na zas...Z kazdego jego zachowania jestem po prostu przedumna.I podziwiam go ze starszy pies moze tyle jeszcze sie nauczyc...a on uwielbia byc w centrum uwagi.

Poglaszccie te nasze nosy, pamietajac o tych co odeszly.

Posted

BeataSabra napisał(a):
Czy nie znasz jakiejś hodowli świnek holenderskich ??
Pozdrowionka

Z tego co się orientuję to "holenderski" to nazwa koloru - nie rasy. Dlatego cieżko wskazać na hodowlę. Ale nie wiem czy o to Ci chodzi - to taka świnka, dwukolorowa, która ma ciemny tyłek, potem biały pas, ciemny pas i znowu biały pyszczek.

Posted

Hania napisał(a):
Z tego co się orientuję to "holenderski" to nazwa koloru - nie rasy. Dlatego cieżko wskazać na hodowlę. Ale nie wiem czy o to Ci chodzi - to taka świnka, dwukolorowa, która ma ciemny tyłek, potem biały pas, ciemny pas i znowu biały pyszczek.

Tak moja miała dwa kolory biały i czarny naprzemiennie symetrycznie

Posted

BeataSabra napisał(a):
Tak moja miała dwa kolory biały i czarny naprzemiennie symetrycznie

No właśnie. A ten kolor może występować we wszystkich rasach.

Posted

Hania napisał(a):
No właśnie. A ten kolor może występować we wszystkich rasach.

Aha to ja mam jakąś książkę do bani bo tam jest wpisana świnka rasy holenderskiej a nie o umaszczeniu holenderskim

Marzy mi się jakiś prosiak ale na razie nie ma gdzie.
Mam już dużą klatkę z koszatniczkami kennel Sabry no i kotka - 4 zwierzaki w domu

Posted

[quote name='Poświata']Przyszłam szepnąć cichutko :oops: , że bardzo mi przykro z powodu Jagulki :-( .

[quote name='Sabina1']Dziękuję Beatko.
Miała 17 lat, okropny charakter, czekała na schodach,aż zejde na dół i jej zapalę swiatło(Boluś leci na łeb, na szyję), kochała króliki, gołębie i inne małe zwierzątka, jeśli sie powiedziało, że to króliczek i.....nienawidziła Bolusia. A Boluś jest :diabloti:

Sabinko, ogromnie mi przykro :-( Pamiętam jak pierwszy raz napisałaś o swoich psach Jagulce i Sabie. To były nasze wspólne początki na dogo.. Tak wiele się od tamtego czasu zmieniło.. Myślę o tobie cieplutko, jak zawsze :loveu: