mmbbaj Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Hania napisał(a):Mam zaszczyt przedstawić nowa świnkę Sabiny1: To piękna świnka rasy CHTeddy o imieniu Amaretto FIRST LOVE - z pierwszego miotu rasowych świnek w Polsce. Musiała niestety opuścić swój poprzedni dom, gdyż jeden z domowników uczulił się na świnki. Ja, oczywiście nadal nie widzę z imageshecka :angryy: Świnek już się doliczyć nie mogę :evil_lol: A dlaczego Sabina sama świnki nie przedstawia? :cool3: Quote
Sabina1 Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Ja z nieśmiałoscią tutaj, na pieskim forum, mówię o świnkach.Ajeśli chodzi o Lovkę, to Hania jej zrobiła zdjecie, jak już była moja i wstawiła. Jest bardzo miła, bo starsza niż pozostałe, więc najbardziej już oswojona. Każda zresztą ma inny charakter. Alice, bardzo płochliwa, ale bierze już cykorię z ręki i się przytula. Świtka, to rozbójniczka, ciąGle coś którejś wyrywa z pyszczka. Nawet źdźbło sianka, a wkoło ma Go pełno. Estakada, spokojna i dostojna , niGdy nie podskakuje, jak ta wariatka Alice. NajGorszy jest Romuś, chyba Go oddam Hani. On dojrzewa, blisko stoja klatki z samiczkami, więc wrzeszczy i Gryzie pręty. Wrzeszczy tez, jak słyszy szelest torebek z ziołami, wrzeszczy, jak słyszy lodówke, wrzeszczy wieczorem, bo słyszy chyba, jak obieram skrobaczka warzywa. Jest niesłychanie roszczeniowy. One sa milutkie, tylko strasznie dużo jedza i to na okrąGło. Szukam teraz męza dla Lovki, a za chwile dla Eskapady,potem zaraz dla Świtki. Alice jest najmniejsza, więc z mariażem poczekamy. Ale się będzie działo. Quote
BeataSabra Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Sabina1 napisał(a):Ja z nieśmiałoscią tutaj, na pieskim forum, mówię o świnkach.Ajeśli chodzi o Lovkę, to Hania jej zrobiła zdjecie, jak już była moja i wstawiła. Jest bardzo miła, bo starsza niż pozostałe, więc najbardziej już oswojona. Każda zresztą ma inny charakter. Alice, bardzo płochliwa, ale bierze już cykorię z ręki i się przytula. Świtka, to rozbójniczka, ciąGle coś którejś wyrywa z pyszczka. Nawet źdźbło sianka, a wkoło ma Go pełno. Estakada, spokojna i dostojna , niGdy nie podskakuje, jak ta wariatka Alice. NajGorszy jest Romuś, chyba Go oddam Hani. On dojrzewa, blisko stoja klatki z samiczkami, więc wrzeszczy i Gryzie pręty. Wrzeszczy tez, jak słyszy szelest torebek z ziołami, wrzeszczy, jak słyszy lodówke, wrzeszczy wieczorem, bo słyszy chyba, jak obieram skrobaczka warzywa. Jest niesłychanie roszczeniowy. One sa milutkie, tylko strasznie dużo jedza i to na okrąGło. Szukam teraz męza dla Lovki, a za chwile dla Eskapady,potem zaraz dla Świtki. Alice jest najmniejsza, więc z mariażem poczekamy. Ale się będzie działo. ech super masz ze swiniaczkami. Czy nie znasz jakiejś hodowli świnek holenderskich ?? Pozdrowionka Quote
Sabina1 Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Beatko, nie znam hodowli świnek holenderskich. A dzisiaj Eskapada pokazała buźkę. Quote
BeataSabra Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Sabina1 napisał(a):Beatko, nie znam hodowli świnek holenderskich. A dzisiaj Eskapada pokazała buźkę. Śliczna niutka tylko pewnie taką sierść trzeba czesać i przycinać Quote
PIKA Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Sabinko :crazyeye: Ale Cię zaświniaczylo :loveu: I jakie sliczne te świnki :loveu: Quote
Sabina1 Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 PIKA napisał(a):Sabinko :crazyeye: Ale Cię zaświniaczylo :loveu: No cóz, okazuje się, ze w to się wpada.......jak w zeberki :lol: Quote
Sabina1 Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Katcherine napisał(a)::cool1: to Ty masz jeszcze...zeberki? Pika ma zeberki :lol: Quote
Poświata Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Cześć Miśka, wpadłam przelotem, jestem w szoku ile zmian u Ciebie zaszło :crazyeye: :lol: . Świnki sa przecudne :loveu:. Quote
Hania Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Sabina1 napisał(a):On dojrzewa, blisko stoja klatki z samiczkami, więc wrzeszczy i Gryzie pręty. Wrzeszczy tez, jak słyszy szelest torebek z ziołami, wrzeszczy, jak słyszy lodówke, wrzeszczy wieczorem, bo słyszy chyba, jak obieram skrobaczka warzywa. Jest niesłychanie roszczeniowy. :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Poświata Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Przyszłam szepnąć cichutko :oops: , że bardzo mi przykro z powodu Jagulki :-( . Quote
Sabina1 Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 [quote name='Poświata']Przyszłam szepnąć cichutko :oops: , że bardzo mi przykro z powodu Jagulki :-( . Dziękuję Beatko. Miała 17 lat, okropny charakter, czekała na schodach,aż zejde na dół i jej zapalę swiatło(Boluś leci na łeb, na szyję), kochała króliki, gołębie i inne małe zwierzątka, jeśli sie powiedziało, że to króliczek i.....nienawidziła Bolusia. A Boluś jest :diabloti: Quote
bea100 Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Sabinko1:loveu: , ja tylko na chwilkę ale wiedz, że tak bardzo, tak ogromnie mi przykro....ech życie... Quote
Katcherine Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Sabinko- trzymaj sie cieplutko. Tak mi przykro.Ale Jagusia miala u Ciebie wspanialy dom. U nas w grupie wczoraj odszedl golden retriver- okolo 6 letni.Mial guza mozgu...poznalam go w listopadzie 2006...a tak szybko sie to potoczylo. Za szybko odchodza te nasze psiaki. Gryski moje ukochane 13 latki...im dluzej jestesmy tym bardziej sie boje tego dnia rozstania, i staram sie zlapac kazda chwile na zas...Z kazdego jego zachowania jestem po prostu przedumna.I podziwiam go ze starszy pies moze tyle jeszcze sie nauczyc...a on uwielbia byc w centrum uwagi. Poglaszccie te nasze nosy, pamietajac o tych co odeszly. Quote
Hania Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 BeataSabra napisał(a):Czy nie znasz jakiejś hodowli świnek holenderskich ?? Pozdrowionka Z tego co się orientuję to "holenderski" to nazwa koloru - nie rasy. Dlatego cieżko wskazać na hodowlę. Ale nie wiem czy o to Ci chodzi - to taka świnka, dwukolorowa, która ma ciemny tyłek, potem biały pas, ciemny pas i znowu biały pyszczek. Quote
BeataSabra Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 Hania napisał(a):Z tego co się orientuję to "holenderski" to nazwa koloru - nie rasy. Dlatego cieżko wskazać na hodowlę. Ale nie wiem czy o to Ci chodzi - to taka świnka, dwukolorowa, która ma ciemny tyłek, potem biały pas, ciemny pas i znowu biały pyszczek. Tak moja miała dwa kolory biały i czarny naprzemiennie symetrycznie Quote
Hania Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 BeataSabra napisał(a):Tak moja miała dwa kolory biały i czarny naprzemiennie symetrycznie No właśnie. A ten kolor może występować we wszystkich rasach. Quote
BeataSabra Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 Hania napisał(a):No właśnie. A ten kolor może występować we wszystkich rasach. Aha to ja mam jakąś książkę do bani bo tam jest wpisana świnka rasy holenderskiej a nie o umaszczeniu holenderskim Marzy mi się jakiś prosiak ale na razie nie ma gdzie. Mam już dużą klatkę z koszatniczkami kennel Sabry no i kotka - 4 zwierzaki w domu Quote
mmbbaj Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 [quote name='Poświata']Przyszłam szepnąć cichutko :oops: , że bardzo mi przykro z powodu Jagulki :-( . [quote name='Sabina1']Dziękuję Beatko. Miała 17 lat, okropny charakter, czekała na schodach,aż zejde na dół i jej zapalę swiatło(Boluś leci na łeb, na szyję), kochała króliki, gołębie i inne małe zwierzątka, jeśli sie powiedziało, że to króliczek i.....nienawidziła Bolusia. A Boluś jest :diabloti: Sabinko, ogromnie mi przykro :-( Pamiętam jak pierwszy raz napisałaś o swoich psach Jagulce i Sabie. To były nasze wspólne początki na dogo.. Tak wiele się od tamtego czasu zmieniło.. Myślę o tobie cieplutko, jak zawsze :loveu: Quote
Alicja Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Sabinko....i ja tu cichutko jestem...przykre Quote
bona_46 Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 bardzo mi przykro Sabinko z powodu Jagusi:-( Quote
PIKA Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Sabinko wspólczuje :-( Takie decyzje sa strasznie trudne :-( ale czasami nie ma wyjścia :shake: Quote
Recommended Posts