Alicja Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Śliczny Mglisty kociak :loveu: Kasztanowiec cudny , taki okazały i ile kasztanków...u nas tyle nie ma :shake: Quote
Sabina1 Posted September 23, 2006 Author Posted September 23, 2006 Kolejny krok w pracy mułka przy awatarku. I to by było na tyle. Nie robię więcej. Quote
mmbbaj Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 [quote name='Sabina1']Kolejny krok w pracy mułka przy awatarku. I to by było na tyle. Nie robię więcej. Troszkę ci tą chałupkę rozciągnęło, ale i tak jest ładnie :lol: Tylko wykadruj sobie ładnie, po co ten fragment ramy? A zwierzaki posadź każde osobno i zrób im pojedyńcze fotki. Zgodnie będą siedzieć przed chałupką :lol: Pamiętam to zdjęcie u Szaraduszki! I...do roboty :multi: Quote
PIKA Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 [quote name='Sabina1']Bo postów jest 1934, a odwiedzeń 31523. ja się chcialam dowiedzieć, gdzie TY to wyczytalas ? :evil_lol: Kolejny krok w pracy mułka przy awatarku. I to by było na tyle. Nie robię więcej. a czemu? :mad: Quote
goldenka245 Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 ALMA2 napisał(a):Swoją drogą, co do wpadających do tej galerii, to już dawno widzę, ze jest ogromna różnica między ilością postów,a liczbą odwiedzających. Czaicie sie kochani, oj, czaicie się :mad: :mad: :mad: No skoro mówisz, że się czaimy to już się nie czaje :D Śliczne foty! Daj troche kasztanków :cool3: Quote
Sabina1 Posted September 24, 2006 Author Posted September 24, 2006 [quote name='PIKA']ja się chcialam dowiedzieć, gdzie TY to wyczytalas ? :evil_lol: No przecież po prawej stronie tematu, jest ilość postów i odwiedzających [quote name='goldenka245']No skoro mówisz, że się czaimy to już się nie czaje :D Śliczne foty! Daj troche kasztanków :cool3: Witaj goldenko 245 :multi: :multi: Pewnie masz złotego pięknisia, skoro taki nick ? Wczoraj dzieci u nas zbierały kasztany sobie do szkoły, a dzisiaj lecą od rana znowu. Chyba taż nazbieram i ufocę. Małgosiu, Bajanko - wstałam dzisiaj, zaglądam na dogo i widzę całkiem nowy obraz. Wpadłam i w zachwyt i w rozpacz. Obraz jest dużo piękniejszy teraz , niż w rzeczywistości, ale jak ja go mogę powiesić naz ścianie ? Będę pilnować, żeby się nic z nim w komputerze nie stało. Śliczne te konie i kury i tak pasują . Dziękuję :loveu: :loveu: :loveu: Quote
mmbbaj Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 Sabinko, ja sądziłam, że to jest kwestia rozdzielczości w kompie, bo np. w naszym laptopie wszystkie zdjęcia są o wiele ładniejsze i wyraźniejsze! Ponieważ ja używam naszego starego komputera, to sobie twój obraz wzmocniłam :lol: Tak naprawdę to chciałam ci ten obraz tylko wykadrować i zachęcić do realizacji twojego zamierzenia! I nadal czekam :multi: A obraz na ścianie ?:hmmmm: ...może wymaga renowacji? :eviltong: Quote
mmbbaj Posted September 24, 2006 Posted September 24, 2006 Aaaaaaaach!!! Masz nowy śliczny avatarek :lol: ...:klacz: :klacz: :klacz: Quote
Sabina1 Posted September 25, 2006 Author Posted September 25, 2006 Dzień dobry ! Czy znacie tę roślinę ? Na pewno znacie :lol: Na Bielanach, w kilku ogródkach , stoją piękne okazy. Quote
Poświata Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 [quote name='Sabina1']Dzień dobry ! Czy znacie tę roślinę ? Na pewno znacie :lol: Na Bielanach, w kilku ogródkach , stoją piękne okazy. Witaj Miśka ! Faktycznie przepiękne okazy, wyobrażam sobie jak muszą pięknie pachnieć :loveu: . To jest bieluń. Quote
Sabina1 Posted September 25, 2006 Author Posted September 25, 2006 Ja tę roślinę znam pod nazwą datura, popularnie "anielskie trąby". Zdaje się, że bieluń jest b. podobny, ale jednoroczny. Te okazy rosną całymi latami, na zimę , wstawiane do pomieszczenia, bardzo potrzebują zasilania, zdaje się,że to są dalekie krewne kartofli i jak one wymagają bardzo, bardzo wartościowego, organicznego żarełka. Poświatko, gdzie foty z jesieni ? Quote
Poświata Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Sabina1 napisał(a):Ja tę roślinę znam pod nazwą datura, popularnie "anielskie trąby". Zdaje się, że bieluń jest b. podobny, ale jednoroczny. Te okazy rosną całymi latami, na zimę , wstawiane do pomieszczenia, bardzo potrzebują zasilania, zdaje się,że to są dalekie krewne kartofli i jak one wymagają bardzo, bardzo wartościowego, organicznego żarełka. Poświatko, gdzie foty z jesieni ? Datura i bieluń to jedno i to samo :evil_lol: . Kochana, foty z jesieni są.........na kompie, nie miałam czasu dziś na obróbke fotek, ale będą, będą niebawem :oops: :lol: . Quote
Sabina1 Posted September 25, 2006 Author Posted September 25, 2006 Poświata napisał(a):Datura i bieluń to jedno i to samo :evil_lol: . Tak Beatko, masz rację, pomyliłam się, a raczej byłam pewna, że bieluń, to pośledniejsza,jednoroczna odmiana. Quote
mmbbaj Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 No i co ty tu oczy mydlisz daturą-bieluniem? :mad: A gdzie przeróbka ? ;) Ja taką daturę miałam zawsze tylko jeden rok! Teraz wiem dlaczego! Nie zasilałam jej przez zimę niczym innym jak wodą :evil_lol: Więc u mnie to był bieluń ;) Dobrej nocy Sabinko :loveu: Quote
Sabina1 Posted September 26, 2006 Author Posted September 26, 2006 [quote name='mmbbaj']No i co ty tu oczy mydlisz daturą-bieluniem? :mad: A gdzie przeróbka ? ;) Bajaneczko, 1.ściągnęłam np GIMP'a, ale w instrukcji jest naisane, żeby najpierw do niego ściągnąć GTK+. Ściągnęłam i nic z tego nie wynikło. 2. Ściągnęłam IrfanView i polską jego wersję też. Komp mi mówi, zeby rozkompresowaść polski plik, a ja nie wiem o co chodzi. Nie da rady, muszę poczekać na mojego wyjechanego na tydzień ZIęciunia. Quote
mmbbaj Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 [quote name='Sabina1']Bajaneczko, 1.ściągnęłam np GIMP'a, ale w instrukcji jest naisane, żeby najpierw do niego ściągnąć GTK+. Ściągnęłam i nic z tego nie wynikło. 2. Ściągnęłam IrfanView i polską jego wersję też. Komp mi mówi, zeby rozkompresowaść polski plik, a ja nie wiem o co chodzi. Nie da rady, muszę poczekać na mojego wyjechanego na tydzień ZIęciunia. compress - kompresuje plik compress zmniejsza zawartość podanego pliku zamieniając go plikem o takiej samej nazwie z roszerzeniem .Z. Jeżeli kompresja nie zmiejszy objętości pliku, to nie zostanie wykonana. compress file1 utworzy plik file1.Z i usunie plik file1. compress -v file2 skompresuje file2 i poda informacje o kompresji: file2 : Compression 50.26 -- replaced with file2.Z Aby rozkompresować pliki należy użyć komendy uncompress - spowoduje to podmienienie pliku o podanej nazwie orginalnym plikiem. Np. jeżeli posiadamy plik2.Z, to należy wpisać uncompress pilk2. Sabinko, to na czerwono znalazłam w internecie, żebyś nie myślała, że taka mądra jestem :evil_lol: Może ci to coś wyjaśni i pokombinujesz bo ja widzę, że całkiem dobrze sobie radzisz !:happy1: Quote
LAZY Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 Widzę, że Sabina czuje sie dobrze, psiaki nadal rozpieszczane i szczęśliwe! Bardzo mnie to cieszy:multi: Pozdrawiamy Quote
Szczurosława Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 mnie też to cieszy! zdjęcia cudne:loveu: ja juz się nie czaję:lol: Quote
mmbbaj Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Sabinko, jak się tak długo nie odzywasz, to ja się martwię :roll: Możesz się zameldować? Quote
Sabina1 Posted September 27, 2006 Author Posted September 27, 2006 [quote name='mmbbaj']Sabinko, jak się tak długo nie odzywasz, to ja się martwię :roll: Możesz się zameldować? Melduję się ,ale nie robiłam dzisiaj nic ciekawego. Wczoraj też. Odpiłowałam konary od bzu, grabiłam. Dziś do południa przeczytałam nowa książkę M. Musierowicz, kupiłam w ciuchowni , ze złosci trzy pary spodni, bo wszystkie na mnie za duże i to tyle z ciekawostek :evil_lol: . Jeszcze spacerki, zakupki itp. :lol: Quote
Sabina1 Posted September 27, 2006 Author Posted September 27, 2006 PIKA napisał(a):Znaczy z kompem nie wlaczysz ? :razz: Pika, ja jakimś cudem mam już tego Gimpa, no i trzeci dzień usiłuję zrobić banerek wdł wzoru z dogo, ale mnie nie chce wejść ta nowa warstwa, która ma być tłem. Biorę tło z gradientu(w gimpie) i nic, bo już o tym,zebym miała własne, to nie mam co marzyć.:angryy: Quote
mmbbaj Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 [quote name='Sabina1']Melduję się ,ale nie robiłam dzisiaj nic ciekawego. Wczoraj też. Odpiłowałam konary od bzu, grabiłam. Dziś do południa przeczytałam nowa książkę M. Musierowicz, kupiłam w ciuchowni , ze złosci trzy pary spodni, bo wszystkie na mnie za duże i to tyle z ciekawostek :evil_lol: . Jeszcze spacerki, zakupki itp. :lol: [quote name='Sabina1'] no i trzeci dzień usiłuję zrobić banerek Oj, kochana to ty zrobiłaś całe mnóstwo fajnych rzeczy :multi: Spodnie ze złości kupujesz? :evil_lol: A ja dosłownie już :mdleje: więc idę spać, spokojna, że u ciebie OK i jesteś taka pracowita ;) :evil_lol: Quote
Poświata Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Sabinko kochana, udało mi się wstawić zdjęcia :multi: , zapraszam do siebie!!! Quote
Recommended Posts