Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Sabina1']Kolejny krok w pracy mułka przy awatarku.

I to by było na tyle. Nie robię więcej.

Troszkę ci tą chałupkę rozciągnęło, ale i tak jest ładnie :lol: Tylko wykadruj sobie ładnie, po co ten fragment ramy? A zwierzaki posadź każde osobno i zrób im pojedyńcze fotki. Zgodnie będą siedzieć przed chałupką :lol: Pamiętam to zdjęcie u Szaraduszki!

I...do roboty :multi:

Posted

[quote name='Sabina1']Bo postów jest 1934, a odwiedzeń 31523.
ja się chcialam dowiedzieć, gdzie TY to wyczytalas ? :evil_lol:

Kolejny krok w pracy mułka przy awatarku.

I to by było na tyle. Nie robię więcej.

a czemu? :mad:

Posted

ALMA2 napisał(a):
Swoją drogą, co do wpadających do tej galerii, to już dawno widzę, ze jest ogromna różnica między ilością postów,a liczbą odwiedzających. Czaicie sie kochani, oj, czaicie się :mad: :mad: :mad:

No skoro mówisz, że się czaimy to już się nie czaje :D Śliczne foty! Daj troche kasztanków :cool3:

Posted

[quote name='PIKA']ja się chcialam dowiedzieć, gdzie TY to wyczytalas ? :evil_lol:

No przecież po prawej stronie tematu, jest ilość postów i odwiedzających

[quote name='goldenka245']No skoro mówisz, że się czaimy to już się nie czaje :D Śliczne foty! Daj troche kasztanków :cool3:
Witaj goldenko 245 :multi: :multi: Pewnie masz złotego pięknisia, skoro taki nick ? Wczoraj dzieci u nas zbierały kasztany sobie do szkoły, a dzisiaj lecą od rana znowu. Chyba taż nazbieram i ufocę.

Małgosiu, Bajanko - wstałam dzisiaj, zaglądam na dogo i widzę całkiem nowy obraz. Wpadłam i w zachwyt i w rozpacz. Obraz jest dużo piękniejszy teraz , niż w rzeczywistości, ale jak ja go mogę powiesić naz ścianie ? Będę pilnować, żeby się nic z nim w komputerze nie stało. Śliczne te konie i kury i tak pasują . Dziękuję :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Sabinko, ja sądziłam, że to jest kwestia rozdzielczości w kompie, bo np. w naszym laptopie wszystkie zdjęcia są o wiele ładniejsze i wyraźniejsze! Ponieważ ja używam naszego starego komputera, to sobie twój obraz wzmocniłam :lol: Tak naprawdę to chciałam ci ten obraz tylko wykadrować i zachęcić do realizacji twojego zamierzenia! I nadal czekam :multi: A obraz na ścianie ?:hmmmm: ...może wymaga renowacji? :eviltong:

Posted

[quote name='Sabina1']Dzień dobry !
Czy znacie tę roślinę ? Na pewno znacie :lol: Na Bielanach, w kilku ogródkach , stoją piękne okazy.

Witaj Miśka !
Faktycznie przepiękne okazy, wyobrażam sobie jak muszą pięknie pachnieć :loveu: . To jest bieluń.

Posted

Ja tę roślinę znam pod nazwą datura, popularnie "anielskie trąby". Zdaje się, że bieluń jest b. podobny, ale jednoroczny. Te okazy rosną całymi latami, na zimę , wstawiane do pomieszczenia, bardzo potrzebują zasilania, zdaje się,że to są dalekie krewne kartofli i jak one wymagają bardzo, bardzo wartościowego, organicznego żarełka.
Poświatko, gdzie foty z jesieni ?

Posted

Sabina1 napisał(a):
Ja tę roślinę znam pod nazwą datura, popularnie "anielskie trąby". Zdaje się, że bieluń jest b. podobny, ale jednoroczny. Te okazy rosną całymi latami, na zimę , wstawiane do pomieszczenia, bardzo potrzebują zasilania, zdaje się,że to są dalekie krewne kartofli i jak one wymagają bardzo, bardzo wartościowego, organicznego żarełka.
Poświatko, gdzie foty z jesieni ?

Datura i bieluń to jedno i to samo :evil_lol: .
Kochana, foty z jesieni są.........na kompie, nie miałam czasu dziś na obróbke fotek, ale będą, będą niebawem :oops: :lol: .

Posted

Poświata napisał(a):
Datura i bieluń to jedno i to samo :evil_lol: .

Tak Beatko, masz rację, pomyliłam się, a raczej byłam pewna, że bieluń, to pośledniejsza,jednoroczna odmiana.

Posted

No i co ty tu oczy mydlisz daturą-bieluniem? :mad: A gdzie przeróbka ? ;)
Ja taką daturę miałam zawsze tylko jeden rok! Teraz wiem dlaczego! Nie zasilałam jej przez zimę niczym innym jak wodą :evil_lol: Więc u mnie to był bieluń ;) Dobrej nocy Sabinko :loveu:

Posted

[quote name='mmbbaj']No i co ty tu oczy mydlisz daturą-bieluniem? :mad: A gdzie przeróbka ? ;)

Bajaneczko, 1.ściągnęłam np GIMP'a, ale w instrukcji jest naisane, żeby najpierw do niego ściągnąć GTK+. Ściągnęłam i nic z tego nie wynikło. 2. Ściągnęłam IrfanView i polską jego wersję też. Komp mi mówi, zeby rozkompresowaść polski plik, a ja nie wiem o co chodzi. Nie da rady, muszę poczekać na mojego wyjechanego na tydzień ZIęciunia.

Posted

[quote name='Sabina1']Bajaneczko, 1.ściągnęłam np GIMP'a, ale w instrukcji jest naisane, żeby najpierw do niego ściągnąć GTK+. Ściągnęłam i nic z tego nie wynikło. 2. Ściągnęłam IrfanView i polską jego wersję też. Komp mi mówi, zeby rozkompresowaść polski plik, a ja nie wiem o co chodzi. Nie da rady, muszę poczekać na mojego wyjechanego na tydzień ZIęciunia.

compress - kompresuje plik
compress zmniejsza zawartość podanego pliku zamieniając go plikem o takiej samej nazwie z roszerzeniem .Z. Jeżeli kompresja nie zmiejszy objętości pliku, to nie zostanie wykonana.
compress file1 utworzy plik file1.Z i usunie plik file1.
compress -v file2 skompresuje file2 i poda informacje o kompresji:
file2 : Compression 50.26 -- replaced with file2.Z
Aby rozkompresować pliki należy użyć komendy uncompress - spowoduje to podmienienie pliku o podanej nazwie orginalnym plikiem. Np. jeżeli posiadamy plik2.Z, to należy wpisać uncompress pilk2.

Sabinko, to na czerwono znalazłam w internecie, żebyś nie myślała, że taka mądra jestem :evil_lol: Może ci to coś wyjaśni i pokombinujesz bo ja widzę, że całkiem dobrze sobie radzisz !:happy1:

Posted

[quote name='mmbbaj']Sabinko, jak się tak długo nie odzywasz, to ja się martwię :roll: Możesz się zameldować?
Melduję się ,ale nie robiłam dzisiaj nic ciekawego. Wczoraj też. Odpiłowałam konary od bzu, grabiłam. Dziś do południa przeczytałam nowa książkę M. Musierowicz, kupiłam w ciuchowni , ze złosci trzy pary spodni, bo wszystkie na mnie za duże i to tyle z ciekawostek :evil_lol: . Jeszcze spacerki, zakupki itp. :lol:

Posted

PIKA napisał(a):
Znaczy z kompem nie wlaczysz ? :razz:

Pika, ja jakimś cudem mam już tego Gimpa, no i trzeci dzień usiłuję zrobić banerek wdł wzoru z dogo, ale mnie nie chce wejść ta nowa warstwa, która ma być tłem. Biorę tło z gradientu(w gimpie) i nic, bo już o tym,zebym miała własne, to nie mam co marzyć.:angryy:

Posted

[quote name='Sabina1']Melduję się ,ale nie robiłam dzisiaj nic ciekawego. Wczoraj też. Odpiłowałam konary od bzu, grabiłam. Dziś do południa przeczytałam nowa książkę M. Musierowicz, kupiłam w ciuchowni , ze złosci trzy pary spodni, bo wszystkie na mnie za duże i to tyle z ciekawostek :evil_lol: . Jeszcze spacerki, zakupki itp. :lol:

[quote name='Sabina1'] no i trzeci dzień usiłuję zrobić banerek

Oj, kochana to ty zrobiłaś całe mnóstwo fajnych rzeczy :multi: Spodnie ze złości kupujesz? :evil_lol: A ja dosłownie już :mdleje: więc idę spać, spokojna, że u ciebie OK i jesteś taka pracowita ;) :evil_lol: