Ulka18 Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Swiezutka wiadomosc ze schroniska: Temat: różne Data: Pn Grudnia 10 2007, 10:03 am Jutro jadę do Janowa po kolejne 5 bud. Po rzeszowskie budy jadę chyba koło środy. Czy może mi Pani pomóc. Dostałem meila oraz telefon od Pani która wpłaciła pieniądze na Alarmowy fundusz nadziei na życie zewskazaniem na schronisko mieleckie. Podobno coś takiego jest na alegro. Czy możemnie Pani bardziej uświadomić o co chodzi. Pieniądze od Pana Andrzeja dotarły. Zdjęcia będą jeszcze chyba dzisiaj. Mam całą piątkę. Jeszcze przed zimą chcę zakończyc zadaszenia od strony budynku na wszystkie wybiegi. Narazie dorobiliśmy zadaszenie na długości 15 metrów. Pozdrawiam. Quote
halcia Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 No to same dobre wiadomosci ze schr.zeby jeszcze ze 100 psiakow znalazlo dom i inni przestali podrzucac... Quote
Murka Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Kierownik ma do nas wpaśc jutro, chyba że dostanie telefon o kolejny kurs (mówił, że ubył mu kierowca i teraz sam musi dużo więcej jeździć). Może coś zagaję n.t. kastracji :cool3: Quote
Ulka18 Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 W galerii sa nowe pieski. W sobote jak bedzie pogoda jade do schroniska. Nazwana przez nas Pusia to jedna z bogatej kolekcji przyjętych psów. Z jednego domu przyjąłem 15 piesków, jeden ładniejszy od drugiego. Pani Agnieszko jutro wyślę kolejne zdjęcia zrobione dzisiaj bo mam taki sprzęt że jak wciągnę do komputera jedną turę to ją muszę wysłać i dopiero wpisać drugą. Będą zdjęcia wędrownika o które Pani prosiła. On był również dzisiaj na rentgenie i jutro wynik. Chodzi o Berniego.Zresztą coś mi nawala skaner bo ciężko odczytuje zdjęcia i Iza tylko sobie wiadomym sposobem umieszcza zdjęcia w komputerze. P.Kierownik rozpedzil sie z rentgenem i na badania pojechal Berni, jamnisia i kocurek. Piękna około 2 letnia jamniczka. Przyjęta z Łańcuta jako bezdomna i potrącona przez samochód. Ma uraz tylnej łapy. Dzisiaj była na rentgenie i jutro będę miał wyniki. Murka, koniecznie pogadaj z p.kierownikiem o kastracji. Ja tez bede drażyc temat. Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 To mało istotne,ale uderzyła mnie dobroć jaka bije z twarzy p.Kierownika i mimo wszystko i wbrew wszystkiemu chyba pogoda ducha... Waldemar Quote
Murka Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Z jamniczką na zdjęciu to nie p. Kierownik ;) To jeden z pracowników ;) Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Ups..Sorry.. Ujęła mnie ta twarz,bo przypomniała mi się moja niedawna wizyta w jednym ze schronisk.To jest kontrast,z tamtymi nadętymi twarzami!Na plus dla tego Pana. Waldek Quote
Murka Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 W schronisku w Mielcu są sami tacy pracownicy ;) No jest jedna czarna owca, niestety nietykalna :diabloti: Np. to jest p.Zbyszek (zobaczcie jak delikatnie przytrzymuje sunię ;) ): Mnie zadziwia, że mimo trudnej pracy (bo praca w schronisku powiedzmy sobie szczerze przyjemna nie jest - co innego przyjechać do schroniska na godzinkę, dwie, a co innego pracować codziennie i codziennie wykonywać te same czynności...), Ci ludzie potrafią byc mili nie tylko dla tych zwierzaków ale także dla ludzi ;) Quote
Ulka18 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Kierownik wyglada tak : Ja najbardziej lubie p.Zbyszka i p.Kierownika. Z nimi zawsze robie zdjecia do strony. Zapraszam do galerii www.mielec.bezdomne.com. Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Zajrzeliśmy na stronę.Szkoda,że nie można wejść na forum.. Waldek Quote
Murka Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 waldi481 napisał(a):Zajrzeliśmy na stronę.Szkoda,że nie można wejść na forum.. Waldek A czemu? Mi się otwiera normalnie :roll: Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 A mnie się nie otwiera i nie mam pojęcia dlaczego.. To jest prawda,że nie będzie można 1procentu za tego rok przy podatkowych przekazywać??????? Waldek Zaraz jeszcze raz spróbuję zajrzeć na forum... Quote
Reno2001 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 waldi481 napisał(a):A mnie się nie otwiera i nie mam pojęcia dlaczego.. To jest prawda,że nie będzie można 1procentu za tego rok przy podatkowych przekazywać??????? Pierwsze słyszę :crazyeye::crazyeye::crazyeye:!! Wiem, że zmieniaja sie zasady i teraz to z Pit-em trzeba podać jedynie dane na jakąś OPP i skarbówka juz sama bedzie przekazywała 1% w naszym imieniu. Nie będzie się samemu przelewało pieniędzy. Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi. Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Podobno jest tak napisane w dzisiejszym wydaniu Gazety Prawnej..Nie dostałem jej..:shake::shake: Waldek Quote
Viris Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Całym serduchem nadal jestem w Mielcu. Przepraszam bardzo osoby które powierzyły mi przedmioty na bazarki. Po nowym roku działam znowu. Oby błyskawicznie i szybko i skutecznie :loveu: Quote
halcia Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Ciesze sie Viris,ze sie oddzywasz.Wiadomosci o podatku mam takie jak Reno,tez gdzies to czytalam.Potwierdzam,ze pracownicy w Mielcu sa mili i zgrana z nich ekipa.Ta jedyna Pani dla mnie tez jest mila,ale wiem ,ze bywalo roznie.Budy rzeszowskie zrobione ,choc 4, piata bedzie pózniej.Jutro pewnie kierownik pojedzie.Obiecal tez ,ze bedzie sie staral zdobyc plyty chodnikowe,zeby budy nie staly w blocie. Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Mam juz gazetę.Oto co podali: ,,Samodzielnej wpłaty 1% podatku nie można odliczyć,, Izba skarbowa w Białymstoku wyjaśnia,że składając zeznania podatkowe za 2007 rok,podatnicy będą mogli przekazać 1% podatku należnego z tytułu darowizn na rzecz organizacji pożytku publicznegoza pośrednictwem urzedu skarbowego.do którego złożą swoje zeznania o wysokości osiągnietego dochodu. Zgodnie z przepisami obowiązującymi do końca 2006r aby przekazać część należnego podatku na rzecz OPP,podatnik musiał najpierw osobiście dokonac wpłaty darowizny na r-k bankowy danej organizacji.Dopiero wówczas wpłaconą darowiznę mógł wykazać w rocznym zeznaniu podatkowym. W zeznaniu PIT za 2007 r podatnik będzie podawał jedynie nazwę i numer wpisu do KRS,której konto chce zasilić.Podatnik powinien wybrać organizację z wykazu ogłoszonego przez ministra właściwego do spraw zabezpieczenia społecznego w porozumieniu z ministrem sprawiedliwości w Monitorze Polskim. Pracownicy Izby Skarbowej podkreslają,że przekazanie nastąpi w ciągu trzech miesięcy od dnia zlożenia zeznania.Nalezy podkreślić,że przekazanie nastąpi jedynie w przypadku,gdy zeznanie zostanie złozone w terminie,, Waldek Quote
Ulka18 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Wlasnie z tym walczy fundacja EMIR. Bo gdy ktos zlozy zeznanie 20.4., to OPP dostana kase dopiero 20.7 !!! to strasznie wydluzy przekazywanie pieniedzy. Podpisaliscie petycje protestacyjna w tej sprawie? Jest na watkach Emira na pwp. Podpiszcie, moze cos sie jeszcze uda zrobic. Quote
Kuba P Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Przelałem dzisiaj na konto Halci 50 zł na budę /2po 25/, bo chyba dalej jest taka potrzeba? Quote
Ulka18 Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Przelałem dzisiaj na konto Halci 50 zł na budę /2po 25/, bo chyba dalej jest taka potrzeba? Kuba Twoj setny post na dogo i to z taka dobra wiadomoscia :multi: Jasne, ze jest potrzeba, na pewno bud nie maja Vanilia i Karmel. I wiele, wiele innych psiakow. Dziekujemy :Rose: Quote
halcia Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 4 nowe podw. ocieplane budy,z moich i waszych skladekKierownik dzisiaj przywiozl do schroniska.Jedna jeszcze w robocie .Do tych pieciu,brakowalo 165,ale po wplacie Kuby juz115.ana przelomie gr/stycz.wezme skarbonki,powinno ok.100 zl w nich byc.Kuba jeszcze raz dziekuje.Zdjecia tych nowych,moga byc juz tylko ze schr.,bo tam bezposrednio pojechaly od stolarz.Stoja z przodu/te nowe listopadowe/bo Kierownik wymienil na mniejsze dla maluchow,przed"biurem'.Dzisiejsze nie wiem gdzie postawil,nie wtracalam sie w to nigdy,bo oni lepiej wiedza. Quote
Reno2001 Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Cholera, cholera, cholera... Zmianiałam w banku treść zlecenia stałego a poszło po staremu czyli moja wirtualna opieka nadal na Kudłatkę czyli Julcię ze 193A. Prosze zgłoście, że ta wpłata jest juz na sunię ON ze 154 :razz:. Quote
halcia Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Kierownik zamowil z wplat na schr. jeszcze 3 budy w Malawie,bo stwierdzil ze po jedna nie oplaca sie jechac.Ciesze sie strasznie z kazdej budy,ale martwi mnie naplyw psow do schroniska.A z drugiej strony gdyby mialy byc porzucone teraz, gdy nadchodzi zima... Quote
halcia Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Podlaczylam sie pod wizyte Ulki,by nacieszyc sie nowymi budami i wyszlo na to ze nie ma sie jeszce czym cieszyc .Duzo bud nowych ,ladnych,ale duuuuzo tez bardzo starych.Konca nie widac. Quote
Ulka18 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Masz racje Halciu...wiele jeszcze jest bud starych, byle jakich...a te zeszloroczne tez juz zniszczone, przydaloby sie troche obejcowac. Tutaj nowe budy z malawy w boksie nr 26 Pan Zbyszek mowil, ze jakby budy byly 10 cm krotsze, to 2 weszlyby wzdłuz do jednego boksu. Quote
Recommended Posts