Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kanzaj napisał(a):
Czemu ludziska nie rozumieją, że psiak to też istota żyjąca i czująca i potrzebuje czasu na oswojenie się z sytuacją.....
A przy okazji - Nasza Kochana Dianka z Mielca pozdrawia Wszystkich:

Ale śliczna, czarna sarenka, toż to ewenement na skalę światową:)

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Wrrrrrrrrrr... Wkurzyłam się. Wzięłam dziś pensję - 880 zł, zapłaciłam rachunki i zostało 230, ale szlag mnie trafił za przeproszeniem i stwierdziłam że 10 dni jakoś przeżyje i wpłaciłam halci na konto 100 zł z dopiskiem na budy. Ja mam gdzie mieszkać, mam co jeść, ale zima w zasadzie już się zaczęła, więc mam nadzieję że ta kasa coś ruszy... Buziaki. Jestem z Wami całym serduchem.

Posted

Moj Filip robil dziurke w dloni przy glaskaniu,nie ufal,wyrobil nam refleks,bo zawsze bylo krotkie ostrzezenie,a do glowy mi nie przyszlo go oddac.Wiedzialam ze to pies po strasznych przejsciach/bylo to nawet opisane w gazecie/Dla mnie wazne bylo to ze zapewnilam mu kochajacy dom i to ze b.sie polubili z Nutka z mieleckiego schr.

Posted

Moly WIELKIE dzieki,ale to troche potrwa ,bo Stolarz w klinice,ale wierz mi jak wroci dreczyc go bede codziem by to bylo szybko.Teraz to juz powaznie piata buda sie zaczela urealniac/azeby bylo fajnie lubie myslec ze 10,bo to przeciez podwojne.Icieplutkie!!Jestescie kochani,te zbiorki od znajomych i od Was dogomaniakow przeszly moje najsmielsze oczekiwania.Uparlam sie ze uzbieram na 10 a dojde niedlugo do 30.Juz sie pogubilam ile.Nasze sa rozpoznawalne,kiedys je musimy policzyc na zywca w schronisku/chyba 27 z wliczeniem tych 5 co dopiero beda/

Posted

Dzwonilam do stolarza jego nie ma ,ale rodzine zawiadomilam ze poszerzam zamowienie o jeszcze jedna budeStolarnia niby dziala pod jego nieobecnosc wiec moze to powolutku ruszy.W tym czasie pomysle u kogo jeszcze nie bylam po skladke/chyba takich znajomych juz nie ma/ale moze ktos doda,i mam jedna skarbonke do wybrania.A jesli sie nie przeslyszalam to Kier.zamowil 15 w Janowie.Liczba psikow z dziurawym lokalem znow sie zmniejszy.D Z I E K U JE.poryczalam sie z radosci.

Posted

Halciu,
p.kierownik jutro na 10 ma byc w Janowie po odbior pierwszej partii bud.
A przy okazji zawiezie do Murkowego hoteliku sunie kolaczke krotkowlosa oraz malego kolakowatego szczeniaczka.

Bardzo sie ciesze z wplat, ze kolejnych 5 ogromnych bud przyjedzie wkrotce do schroniska. Co prawda liczba duzych boksow sie powoli kurczy, ale mysle, ze gdzies p.kierownik z panami te budy wcisnie ;)

Wielkie dzieki dla Moly :Rose: za wplate :calus:

Posted

Ula,mysle ze stolarzowi nie dalam podniesc ceny ,wiec on troszke zmniejszyl budy ,co wyszlo ku obopolnemu zadowoleniu.Kierownik sie ucieszyl bo mniejsze miesci i do transportu wchodzi 4.JA sie tez ciesze bo bedzie wiecej a w Mielcu duzo jest niewyrosnietych psow.Tylko z dzieciakiem stolarza cos sie komplikuje ,ale w koncu wroci.bylam w Mielcu przy adopcji psiaka z ktorego sie rozmyslili.Strasznie mi przykro.Moze przemysla jeszcze.Psiak sie dostosuje.Oni nie maja wyobrazni czy co?

Posted

Wiec on troszke zmniejszyl budy ,co wyszlo ku obopolnemu zadowoleniu.Kierownik sie ucieszyl bo mniejsze miesci i do transportu wchodzi 4.
ooooooo, to bardzo fajnie :klacz: ze budy sa ciut mniejsze.... Ceny bud szybuja makabrycznie w góre :shake: dobrze, ze stolarz w sumie nie podniosl cen ;)
bylam w Mielcu przy adopcji psiaka z ktorego sie rozmyslili.Strasznie mi przykro.Moze przemysla jeszcze.Psiak sie dostosuje.Oni nie maja wyobrazni czy co?
Ja tez tego nie rozumiem :mad: pies od niedzieli do wtorku nie mial szans sie przyzwyczaic do nowego domu...wiadomosc o zwrocie psa przyszla o 9.27 we wtorek :angryy:
Temat: Re: adopcja
Od: izabela_g
Data: Wt Listopada 27 2007, 9:27 pm
Do: mielec@bezdomne.com

Posted

Super z budami :multi:
Ja jutro będę przy odbiorze tych z Janowa (spotkamy się z Kierownikiem przy wjeździe do Janowa i poprowadzimy pod szkołę). Jestem bardzo ciekawa czy są tak ładne i solidne jak te nasze. Mam nadzieję, że nie poszli tam na warsztatach na łatwiznę :mad:
Jak się uda, to jakieś foty porobię.

Posted

Ooo poprosimy o fotki! Może mnie to zmobilizuje do wystawiania bazarków. Strasznie Was przepraszam za to że się "opierdzielam" z bazarkami. Ale teraz po prostu często muszę wyjeżdżać. I dlatego ciężko mi wystawić bazarki, bo tego trzeba pilnować.

Posted

Rozmawialam z Murka, p.kierownik jest u Murki w domu :p
Wzial juz 5 bud z warsztatow, a 2 sunieczki mala i duza juz sa w dobrych rekach :multi: wiecej napisze Murka jak zlapie oddech :lol:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Rozmawialam z Murka, p.kierownik jest u Murki w domu :p
Wzial juz 5 bud z warsztatow, a 2 sunieczki mala i duza juz sa w dobrych rekach :multi: wiecej napisze Murka jak zlapie oddech :lol:

Czekam obgryzając pazury (swoje oczywiście :diabloti:)!!

Posted

Jestem na chwilkę.
Mam sporo zdjęć, ale umieszczę je wieczorem, bo zaraz idziemy z Kolą (tak nazwaliśmy tę sunię a la collie krótkowłosa) na obchód ogrodu.
Malutkiej też mam fajne fotki, fajniasta jest, tylko koopki ma bardzo rzadkie i chudzinka z niej. Mam nadzieję, że dojdzie u nas do normalności.

Kierownika poznał i Boryś, i Julcia ;)
Cieszyły się i Kierownik się cieszył :lol:

Biały Kieł nie wraca do schroniska (Kierownik mówił nam, że tłumaczył tym ludziom w schronisku, że ten pies nie będzie siedział sam spokojnie w domu... jest cudowny i spokojny, ale kiedy ktoś jest z nim. A oni i tak go wzięli :cool3:). Irenka bierze go na swoją głowę, może go chce umieścić w Niepołomicach?

Budy są piękne, takie jak nasze tylko kapkę mniejsze. Zaimpregnowane. Daliśmy od razu Kierownikowi rolkę papy, która nam została, aby mógł od razu w schronisku poobijać budy, żeby nie czekały na tym śniegu.
Kierownik bardzo zadowolony, zwłaszcza z tych metalowych obić wejść, bo tego psy nie zniszczą.

Jest jeden problem: Kola na moje oko jest szczenna :shake:
Ma pogrubione sutki i brzuszek pełny. Trzeba szybko pomyśleć o sterylce.

Posted

Murka napisał(a):

Murka, plissss...
USG małej i musimy działać. Nie ma na co czekać :shake:.

Jak złapiesz oddech to szeroko usmiecham sie o fotki.

OFF
Widzisz, masz juz tyle psiaków, że zda się jakiś hotelikowy wątek ;).

Posted

Na razie budy (śnieg bardzo sypał, więc jakoś fotek taka sobie):

Załadunek do schroniskowego busa

Teraz idą dachy ;)

I załadowane!

A tu kruszynka czeka na nas za szybą :loveu:

Posted

Zdjęcia małej suczynki umieściłam na wątku szczeniaków mieleckich

Natomiast teraz takie ogólne obiecane fotki naszych boksów hotelowych (niestety pogoda nie pozwolila nam już posrebrzyć bramek).
Boksy są umieszczone w budynku gospodarczym, który będziemy remontować na wiosnę.
Są trzy boksy: duży 3,5x3,5m i dwa mniejsze 3,5x2m.
Na razie podłogę zastępuje wykładzina z gumowym spodem, aby psiakom było cieplej.

A tu mój TZ umacnia jeszcze siatkę:

A tu Kola w swoim boksie (na budzie reklamówka z zabawkami ;) ):

A tu moje pieski (Pańcia w boksie);):

Posted

Murka napisał(a):

Trzeba zalozyc Koli nowy watek. Zrobc to prosze Murka, jak bedziesz miec nowe zdjecia. Lepiej i na szczescie nie dawac tych ze schroniska.

Na sterylke jestem gotowa wplacic juz w poniedzialek wieczorem. Bo od dzisiaj do poniedzialku do 16. BPh jest nieczynny.

Posted

Oki, to ja zadzwonię jutro do Beatki i zapytam kiedy będzie można przywieźć sunię na zabieg i ile będzie to kosztować.
Problem będzie tylko z przetrzymaniem jej, bo jak będzie mieć kołnierz to nie wejdzie do budy :roll:
No nic, będziemy myśleć, gdzie ją ulokować.

Wątek suni założę dziś, tylko później troszkę.

Posted

Basia, do jednego stolarza pod Rzeszowem wysylalam Ci namiary :lol:
A do tego z Janowa, to musi Murka podac, bo ja nie mam.
Ale te janowskie budy bardzo mi sie podobaja i wygladaja naprawde na bardzo solidne.

Posted

basiu, masz PW ;)

Ulka, jeśli chodzi o malutką i jej potrzeby (odnośnie SMSa), to jeśli się jej ta rzadka kupka nie zmieni do czasu jak będziemy jechać do Beatki na sterylkę Koli, to weźmiemy także Fantę na ogląd. Na razie nie widze, aby coś jej dolegało, oprócz tego, że z niej chudzinka.

Posted

basiagk,wyslalam ci namiar, tylko czasem mi cos nie wychodzi.Napisz czy dostalas tel.bo jesli nie,to bede probowac jeszcze raz,Jest tez stolarz w Dobrzechowie,,Ulka pewnie wyslala Ci na niego namiar ,BUDROM 17 2766093

Posted

Murka,bylam w sch ,Kier. zadowolony z bud ,raz o te metalowe okucia a dwa ,to podobno soline wnetrze z desek a nie dykty.A psy z nudow wygryzaja w srodku tez.Podobno ok14nastepne 5. O ostateczna cene zapomnialam zapytac.Czy do basigk dotarly w koncu jakies adresy stolarzy?