Murka Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 W schronisku garnki przydadzą sie jak najbardziej, bo ja w lecie też kilka zawiozłam i Kierownik się cieszył. Psy szybko niszczą miski, zresztą zobaczcie czasem na fotkach na stan niektórych garnków lub misek :shake: Quote
Ulka18 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Garnki na pewno sie przydadza, bo te schroniskowe sa dosc zniszczone, co prawda kierownik kupuje stalowe miski, ale przeciez one sa dosc drogie, minimum 3 zl za sztuke. A psow ponad 500. Gdyby ktos jechal przy okazji i moglby zabrac te garnki byloby super. Quote
Ulka18 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Przekazuje wiesci ze schroniska : Temat: różne Od: mtoz@neostrada.pl Data: N Listopada 4 2007, 7:12 pm Do: mielec@bezdomne.com [SIZE="3"]Pekinka poszła do adopcji. [SIZE="4"]Nie pamiętam czy pisałem ale w październiku poszło do adopcji oprócz Niepołomickich 23 pieski oraz 6 kotów. [SIZE="3"]Niestety za TM odszedł Kaukaz. Miał jakiś wewnętrzny wylew. [SIZE="4"]Prosiła Pani aby napisac co doktor usuwa przy sterylce. Fachowo to histerowariectomia czyli usunięcie jajników i macicy. Do tego lata praktyki, przez 14 lat pracy przy pieskach w jednym miejscu to ładna ilość sterylek licząc tylko około 80 rocznie. Wczoraj wysterylizowano 3 kolejne suczki. 2 z wyb.70 oraz jedną z wyb.50 obecnie 182 Quote
wachura Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 No dobra, stanęło na tym, że jutro odbiorę garnki dla Mielca. Jeśli moja siostra da radę, to zawiezie w tym tygodniu, a jak nie, to zabierze część w tym tygodniu a drugą część w późniejszym terminie. Quote
Viris Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Wachura to super wieści!!! Ja niestety nie mam jak pojechać do Mielca a bardzo bym chciała :-( Ponawiam prośbę o dane do przelewu na budę. I kwotę jaką potrzeba na jedną budę - na drugą już zbieram. Na listopad przeleję 120 zł dziś albo jutro, to będzie na wizażankowe psiaki i kotkę.Teraz niestety nie powystawiam nowych bazarków - z powodu częstych wyjazdów nie dam rady tego pilnować. Po powrocie ( pod koniec listopada ) wystawię trochę bazarków i będę je robić aż do okolic Świąt. Quote
halcia Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Viris te dane to do mnie?Bo Ty juz mialas namiar i za te pieniazki buda juz stoi w schr.Ale jesli trzeba podac to wieczorkiem podam ,bo teraz startuje do pracy.Kierownikowi podalam tez str. gdzie do obejrzenia sa budy z Janowa.Z o statniej skarbonki mialam 13 zl i 26 gr niestety.Stolarz obiecal na 15 a zalozyc mam ,bo zasowalam na nadliczbowkach. Quote
Ulka18 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Te budy z Janowa sa super i chyba odleglosc prawie taka sama jak do tego stolarza pod Rzeszow. I ceny nizsze. Moze by zamowic ze 2-3 budy na probe, do schroniskowego busa by weszly na pewno. Quote
Viris Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Nie mam czasu szukać tych danych, przepraszam ale ledwo funkcjonuję. Mam pieniądze na chyba jedną dużą budę do przelania. Ja ostatnio na prawdę ledwo żyję. Dlatego proszę o wyrozumiałość i jeszcze raz podajcie mi te dane i kwotę jaką mam przelać. Potrzebuję nr konta i imię i nazwisko. Chcę te pieniądze wpłacić i mieć z głowy, przynajmniej tę jedną budę. Na prawdę muszę odpocząć. Quote
Murka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Co do bud janowskich, to tak wyglądają w całości te z dachem (właśnie mój TZ dachy papą obija ;)): Borynio i Sonia już zwiedziły i zatwierdziły :evil_lol: Quote
halcia Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Viris ,nie klapnij.Nas straszni wpedil w dol ostatni pobyt w Orzechowcach, gdzie mialo juz byc lepiej a niestety psia bieda straszna,a ludzie sie dalej kloca i mysla o sobie.Mielec jest przepelniony,ale ludzie w porzadku.Daje namiary Halina Porada BGZ Rzeszow 04203000451130000004388380 Jedna buda 380/podwojna/Maja byc 15.11 i beda staly u Beci ,A Ona mysle ze zrobi zdjecia i pokaze. Quote
halcia Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Murka,rozmawialam z kierownikiem,bylzainteresowany,a co z tego wyjdzie nie wiem.Nie wiem jakie rachunki np sa mu potrzebne.Mowil ze sam by pojechal jak tanio Daj nr tel. ja go podkrece,zeby sie umowil Podoba mi sie buda,a terminy szybkie.zaplace te 4 zamowione i jesli bede miala jakas kase to u was zamowie. Quote
Viris Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Halcia przeleję 400 zł. I zbieram na kolejną. Będzie ok? Quote
Murka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 halcia, telefon prześlę Ci na PW (zapytam Kierownika Warszatów czy mogę podać jego komórkę, a jak nie, to podam telefon do szkoły). Mnie teraz kilka dni może nie być przy necie, ale myślę że najpóźniej w sobotę dossam się do kompa. Tam generalnie im więcej się zamówi tym lepszą cenę można wytargować ;) także możesz dodać jeszcze dwie budy dla średniego psa, o które prosiła jogi - i jaka byłaby wówczas cena. Szkoła wystawia fakturę, także z rachunkami nie ma problemu. Quote
Viris Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 No to myślę że jak zapłacimy za te duże budy zamówione to będziemy zbierać na te ze szkoły. Podoba mi się jak są one zrobione, wyglądają na solidne! Quote
baffi2 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Na allegro są budy od 140 zł:cool3: tylko niewiem jak z ich jakością... ale może warto spróbować. Quote
Murka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Viris, one są solidne i ocieplane styropianem. U nas właśnie śnieg spadł i moje psiska sobie w nich siedzą baaardzo sobie chwaląc (na noc i tak zostaną zgarnięte do domu :evil_lol: ). baffi, ale to chyba małe budy? Bo jak my szukaliśmy w desperacji bud dla dużych psów, to najmniej było 350 - 400 zł + transport :shake: A tu nam się udało zbić do 250 zł ;) i gratis dowieźli nam do domu. Quote
baffi2 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 jesli chodzi o tą za 140zł to ma wymiary: 88 cm x 75 cm x 75cm ale bardzo dużo innych; mniejszych, większych, lepszych itp.... A ceny nie takie straszne...;) Quote
Viris Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 baffi2 napisał(a):jesli chodzi o tą za 140zł to ma wymiary: 88 cm x 75 cm x 75cm ale bardzo dużo innych; mniejszych, większych, lepszych itp.... A ceny nie takie straszne...;)Wymiary wymiarami, ale ta o której piszesz jest tez nieocieplana..... Quote
Murka Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 I przeważnie odbiór osobisty... ...Na drugim końcu Polski. Wiem, bo sama szukałam bud do hotelu na allegro... Nawet przy zamawianiu większej ilości się nie opłaca. Quote
Viris Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 No ta akurat jest z wysyłką za 50 zł. Ale mimo wszystko to gołe dechy bez ocieplenia za 200 zł prawie licząc z wysyłką. Dwa razy więcej, mamy super gigant budę. Quote
Viris Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Przelałam 400 zł na te budy. W poniedziałek może przeleje więcej - zobaczymy czy coś wpłynie jeszcze. Potem wyjeżdżam a po powrocie wznawiam bazarki. Quote
halcia Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Iklopot z transportem.Viris oczywiscie ze ok.te 4 budy podobno zaplace 1500 ,a 900 z groszami mam/liste mam w aucie a w domu nie mam wody i ogrzewanie mi siada,zawsze sie cos dzieje,jak zostaje sama na 3 tyg.W sob.dokladnie podam ile brakuje i zadzwonie do Kier.co on na te janowskie budy.Przy ilu budach lub jakiej kwocie mozna liczyc na znizke?To pytanie do Murki. Quote
Recommended Posts