Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

wczoraj koleżanka z mojej klasy przygarnęła zagłodzonego pieska, który leżał w świerkach niedaleko schroniska. Nie wime czy bedzie mogła go zatrzymać. PSu wystają zebra i ma wygiety w odcinku brzusznym kręgosłup do gory, taki szorstkowlosy, o wielkich korlaikowatych ciemnych oczach... Śliczny i taki biedny :-( Ma na chudej szyi odcisk od obrozy.

Posted

Kori, moze chociaz pierwsze dni kolezanka dalaby rade przetrzymac chudzianka....w takim stanie pies nie ma szans w schronisku...

Murka, budy sa przecudne. Podobne do tych pierwszych, ktore robil stolarz w Debicy, takie jasnorudobrazowe. Maja podobna konstrukcje i wejscie. Czy napisalas do Pana kierownika w tej sprawie? A moze Halcia zamiast meczyc swojego, nieterminowego stolarza zamowilaby budy w tej szkole co Wy? Jak pisalas 3 budy wchodza do Waszego kombi i transport 50,- zl w jedna strone. A budy duzo, duzo tansze :p

Posted

Do Kierownika nie pisałam, bo wiedziałam, że już zamówił budy, więc nie chciałam mu już mieszać. On i tak teraz kasy na budy już nie ma :-(
Pomyślałam, że jak będą zbierane pieniążki na budy, to można będzie wziąć pod uwagę właśnie te u nas.

jogi poprosiła nas o info ile by kosztowała buda dla średniego psa, więc podaliśmy wymiary i kierownik warsztatów ma nam dać znać. Wszystko jest zależne też od tego czy i jaki materiał jest dostępny, czy trzeba zamawiać itp.

Do nas te cztery wielkie budy przywieźli swoim busem (z Janowa 24 km w obie strony) i grosza nie wzięli. Więc w razie czego może i do Mielca by trochę spuścili przy paliwie. Mniejszych bud zmieści się więcej.

Do naszego kombiaka takie wielkie jak te nasze się nie zmieszczą, ale mniejsze powinny.
Możemy wymierzyć jakie mamy możliwości w kombiaku i takie budki ewentualnie zamówić.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Kori, moze chociaz pierwsze dni kolezanka dalaby rade przetrzymac chudzianka....w takim stanie pies nie ma szans w schronisku...

wiem, mam nadzieję że zatrzyma go na odkarmienie chociaż na łikend, a ja od razu zrobie mu sesie swoja cyfrówką i rozreklamuje po mielcu

Posted

Dzisiaj pojechaly 2 podw. budy do Mielca,wzial je bezposrednio pracownik schroniska wracajac zPrzemysla.Ustolarza zamowione 4 na ktore nie mam jeszcze kasy/tz na 2 mam a na nastepne tylko 100 zl.ale cos tam Viris podrzuci,a Ona bardzo sprawna w tym bazarku.Jesli jeszcze uda mi sie gdzies zbajerowac to pewnie bede w kontakcie z Janowem Umowa ze stolarzem jest do 15 list.a potem powiedzialam ze beda leciec w cenie.On ma mnie dosc.

Posted

No to w razie czego kolejne zamówi się w tej szkole. Coś mi średnio sprawnie idzie z bazarkami a to dlatego że nie mam na nic siły, życie jest strasznie parszywe i mam go dość.... Ale postaram się wystawiać dalej bazarki, może się uda!!! Teraz mam strasznie dużo na głowie, może w ten weekend znajdę chwile, ale może być ciężko.

Posted

Dlatego ze jest parszywe i niektorzy ludzie tez,robmy co sie da dla psiakow.To cieszy Pozddawiam,Viris PRECZ z dolami tez go mam.Jutroodwiedze Mielec.Dzis bylam w Orzechowcach.

Posted

Kori napisał(a):
wiem, mam nadzieję że zatrzyma go na odkarmienie chociaż na łikend, a ja od razu zrobie mu sesie swoja cyfrówką i rozreklamuje po mielcu

Kori jak bedziesz miała zdjecia to wstaw tutaj albo moze załóz mu wątek na dogo ? Bedziemy go wystawiac .....oby jak najdłuzej mógł zostac u tej koleżanki - kazdy dzien to wieksza szansa na przezycie :oops:

a budy super :multi:

Posted

Wiadomosci ze schroniska :

Temat: Re: Rottweilerka
Od: mtoz@neostrada.pl
Data: N Października 28 2007, 1:37 pm
Do: mielec@bezdomne.com

Może iść na stronę. Ma około 4-5 lat. Przyjęta jako bezdomna z Mielca.
Błakała sie po terenie Sądu Rejonowego.[SIZE="4"] Suczka z wyb.39 piękna wilczurka pojechała do Strzyżowa

[SIZE="3"]Do adopcji poszedl sznaucerek z b. 73
Temat: różne
Data: N Października 28 2007, 1:03 pm

[SIZE="4"]Do adopcji poszedł szorstkowłosy z wyb.73. Wczoraj przy okazji wykastrowano 2 nowoprzyjęte kocurki.

Posted

Wczoraj sterylke miala suczka mojej kolezanki, adoptowana na wiosne oraz jak napisal p.kierownik "przy okazji wykastrowano 2 nowoprzyjęte kocurki".

Na razie nie było sterylek, ale jest lista oczekujacych.Nie wiem, czy p.kierownik sprawdzal liste wplat, bo mial troche roboty z budami i jazda po nie, rozdzielaniem do boksów. Na pewno pieniadze beda wykorzystane do co grosza.

Posted

becia66 napisał(a):
zdumiewa mnie i cieszy ta ilość sterylek w mieleckim schronisku,
bo w Orzechowcach nic........:shake:

Beciu, a w Orzechowcach ma kto robic sterylki i kastracje? no i czy maja warunki : szpitalik, izolatki ?

Ja sie ciesze z takiej ilosci sterylek, p.kierownik sie rozkrecil i oby sie nie zatrzymal...poza tym ludzie z dobrymi domami wola suczki sterylizowane i p.kierownik to przyjąl do wiadomosci i realizuje w ten sposob 'polityke' proadopcyjna.

Posted

Ulka, mały pokój zabiegowy i izolatkę teraz właśnie robią. Ale co z tego
kiedy nie ma na sterylki pieniędzy. I zapomnij że ktos to zrobi po kosztach własnych :shake: .Nie ma jak w Mielcu Wizażanek, adopcji
wirtualnych i osób prywatnych, które by w ten sposób wspomogły schronisko.

Posted

Ten pieseczek poszedl do adopcji z allegro :multi:

Temat: Re: husky na hali
Data: Pn Października 29 2007, 12:50 pm

Haski z galerii jeszcze jest. Widzę że wiadomości ustne ida szybciej niż internet. Miałem suczkę haski młodą ale poprzez radio znależli sie właściciele.

Do adopcji poszedł piesek czarny kudłaty ostatnio dołożony do rodziny Filip i Rodzina.

Dzwonili do mnie w sprawie rotwailerki. Mają przyjechac w sobotę. Nasi stali odbiorcy rotwailerów.

Posted

Super, że coś wreszcie ruszyło z adopcjami :multi:
Fajnie też, że rottka pojedzie do Krakowa ;)

Info o huskym jest na portalach psów zaprzęgowym, wczoraj dałam go też na 4lapy. Może ktoś mógłby mu też zrobić allegro - tam najszybciej znajdzie sie amator? Pies zaprzęgowy w ciasnym boksie to tragedia :shake:

Posted

Dla świętego spokoju zrobię tutaj rozliczenie akcji robalowej. Nie będę wyszczególniać każdej osoby wpłacającej - w razie zainteresowania mogę to zrobić. Chcę jedynie się rozliczyć do końca z tym wszystkim żeby kiedyś komuś się nie przypomniało że tego nie zrobiłam ;)

A więc tak.

Wizażanki - Nadwyżka z miesięcy poprzedzających - 94, 50 zł, czerwiec - 253 zł ( była wpłata 100 zł na wirtualne ), lipiec - 280 zł ( nie było wpłat do schroniska na wirtualne ), sierpień - 295 zł, wrzesień - 295 zł.
Łącznie od wizażanek - 1217, 50 zł

Dogomaniacy ( wpłaty bez bazarków ) - 283 zł

Forum Mały Gladiator - 205 zł

Forum e-psy - 45 zł

Bazarki - 219 zł

Klub Agility Psi Sport z Włocławka - 90 zł

Kattarina - 400 zł

Łącznie zebrane - 2459,50 zł co daje 1967,6 tabletek po 1,25 ( ostateczna cena wynegocjowana w hurtowni za jedną tabletkę ).
Do 1980 sztuk te kilka zł dodałam od siebie.

Nie wiem jak Wy ale ja wyglądam tak -:p- za każdym razem jak wspominam tę akcję ;)

Posted

Gdzie mam przelać kasę na budy :loveu: Na razie uzbierałam 435,54 zł:loveu::loveu::loveu: Ale liczę że niebawem będzie więcej:loveu::loveu::loveu:

Mogę przelać już na jedną budę. Halcia - Ty chyba zamawiałaś kolejne. Daj mi znać ile przelać i na jakie konto.
Pozdrawiam :)

Aha - te pieniążki na budy to od wizażanek z nadpłaty, od darczyńców i z bazarków za które do tej chwili dostałam wpłaty:loveu:

Posted

[quote name='terra']Viris, Ty to jesteś prawdziwa Biznes Women.:loveu:
Masz do takich spraw niezaprzeczalny talent. Dobrze, że jesteś!

Hehehehe :p

P.s. Jak możesz to zmień sobie w podpisie ten ostatni banerek - ruchomy - na nieruchomy, bo to nieregulaminowe...

[quote name='Murka']Viris :Rose::Rose::Rose: za to co robisz dla mieleckich bid schroniskowych :klacz:

Szacuneczek :ylsuper: Wszyscy w tym wątku zasługują na bukiety i szacuneczek :loveu::loveu::loveu: