Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Stan schroniska na dzis : ponad 550 psow :mdleje:

Dzisiaj pod schronisko ktos zyczliwy podrzucil skrzynke, a w niej 10 szczeniakow malenkich, ktore dopiero co zaczely same jesc :shake:
Nie robilam zdjec z wiadomych powodow
:-(

Z dobrych wiesci :
Dzisiaj do DT do Kakadu pojechal Okruszek

Oraz ten golden do Tosi2 super cioteczki :multi:

Tutaj wstawiam zdjecia suniek po sterylkach, bylo ich przy czym 2 w izolatkach, a jedna onka na hali w boksie

Sunia Zuzia 2 z b. 48

A tutaj oneczka w kaftaniku, mieszka w budynku zwanym hala

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ulka18']Stan schroniska na dzis : ponad 550 psow :mdleje:

O rety... :shake:

[quote name='Ulka18']Dzisiaj pod schronisko ktos zyczliwy podrzucil skrzynke, a w niej 10 szczeniakow malenkich, ktore dopiero co zaczely same jesc :shake:
Nie robilam zdjec z wiadomych powodow
:-(

Ludzie są naiwni myśląc, że podrzucając szczeniaki do schronu mogą mieć czyste sumenie i że wszystkie znajdą domy i będą szczęśliwe :shake:
Nie mają pojęcia, że w schronisku szczeniaki, zwłaszcza tak małe, mają niewielkie szanse na przeżycie :shake:

Posted

[quote name='Murka']Ludzie są naiwni myśląc, że podrzucając szczeniaki do schronu mogą mieć czyste sumenie i że wszystkie znajdą domy i będą szczęśliwe :shake: Nie mają pojęcia, że w schronisku szczeniaki, zwłaszcza tak małe, mają niewielkie szanse na przeżycie :shake:
Niestety tacy sa 'ludzie'...to juz drugi rzut maluszkow w ciagu miesiaca, poprzednio bylo 10 szczeniakow w worku, teraz w paczce zostawione na studzience kanalizacyjnej...takie malenkie kruszyneczki :placz:

to te poprzednie z worka...niektore slabiutkie :-(

Jest tez dobra wiadomosc. Dzisiaj do schroniska przyjechalo malzenstwo, ktore skontaktowalo sie z dziewczynami z Krakowa, a one odeslaly ich do mnie. Oni bali sie schroniska, ponoc byli, ale ktos ich niemilo potraktowal i nie chcieli isc ponownie. Troche z nimi pisalam, smsmowalam, dalam znac, ze dzisiaj bede. Oni podjezdzali pod schronisko 2 razy, bali sie zadzwonic. Pan Zbyszek (ten na zdjeciach) powiedzial, ze ktos krazy pod schroniskiem autem. Zadzwonilam do tych ludzi i to byli oni. Jutro maja przyjsc ponownie i zdecydowac, ktora sunieczke z tych dwoch wezma :p

To te dwie sunieczki male przypadly im do gustu, pani nie mogla sie od nich oderwac, pan Zbyszek wpuscil ich do boksu i siedzieli i nie mogli sie zdecydowac :roll:

Posted

Ta suczynka dzisiaj znalazla dom. Byli wczoraj Panstwo z Mielca, zastanawiali sie, nie wiedzieli ktora sunieczke wybrac i zdecydowali na ta:

Przybylo za to 10 maluszkow podrzuconych :shake: zdjecia sa na watku maluchow :shake:

Posted

Bylam w Mielcu.Ote poprzednie czarne szczeniaczki martwia sie ze slabiutkie.Nowe nieporadne jeszcze .Dostalam dary dla schr.w Orzechowcach.Kochany Kierownik.Gorzej z budami ,stolarz dalej nieslowny,ale jego ojciec mowil ze dalej problemy z malym dzieckiem,od pon.bedzie go pilnowal zeby robil budy.zOBACZYMY.Te4 podw>to jeszcze u niego.Potempomysle nad propozycja ktora padla. Ulka kierownik cieszyl sie ze bylas ,ledwo weszlam to zakomunikowal to.

Posted

To wynik tego, ze nie uswiadamiania spoleczenstwa w mielcu. Co z tego ze sterylizujemy sukiw schronie jak jedna suka poza nim urodzi na raz 10. I one wszystkie trafia do schronu :shake: z czego polowa to suki, ktore zostana pewnie wydane jako szczeniaki a potme ktos ich niewysterylizuje i odda male dos chronu, bos zczneiaki to pewnie szybko znajda domy :placz:

Ratunku, niech wpadnie tu ktoś z czymś pozytywnym..... :shake:

Posted

Ja się mogę jedynie pozytywnie uśmiechnąć i obiecać że jak już wygram tę szóstkę w totka to żadna sunia nie wyjdzie ze schroniska w Mielcu nie wysterylizowana.

Posted

Ja gram od czasu do czasu, nie regularnie, jak mi po drodze. Czasem coś trafię. A kiedyś obiecałam sobie że z każdej wygranej połowa idzie na Mielec. No i kilka razy ( szkoda że to tylko trójki i zdrapki z wygraną 2 zł ), dokładałam te "wygrane" do mielcowych akcji.
Ale by było jakbym tę szóstkę strzeliła. Połowa chyba by starczyła na sporo potrzeb :loveu:

Posted

9 szczeniakow zostalo zawiezionych do hoteliku w Niepolomicach. 2 zostaly juz adoptowane. Niestete jeden maluch nie chcial jesc i Pani Bozenka poszla z nim do weta, okazalo sie, ze to nosowka :placz:

Prosimy o wsparcie na surowice dla malych. Jest 7 maluszkow, ktore musza dostac surowice :roll: Koszt jednej ampulki 35,- zl

Prosimy o pomoc w ratowaniu malych :modla:

Wplaty prosimy kierowac na konto hoteliku z dopiskiem dla 'mieleckich maluchow'
Bank BPH 6610 6000 7600 0030 0008 9884 11
Bozena Bator ul.Walowa 11 Niepolomice 32-005

tel. do hoteliku 012/281-21-62

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34939&page=114

Posted

Ulka poszło 70 plz. Mam nadzieję, że się przydadzą, normalnie wpłacam na konto schroniska ale pierwszy raz na konkretny cel. Niech się maluchy chowają.

Posted

cosford napisał(a):
Ulka poszło 70 plz. Mam nadzieję, że się przydadzą, normalnie wpłacam na konto schroniska ale pierwszy raz na konkretny cel. Niech się maluchy chowają.

Cosford, dziekujemy :Rose: Przekazalam wiadomosc Beatce, ktora opiekuje sie mieleckimi maluchami w hoteliku :p

Posted

Nie działa mi wizaż, na dzień dzisiejszy nadwyżki oraz wpłaty za bazarki dają nam sumę koło 250 zł. Czytałam że kilka osób obiecało wpłacić na ampułki dla tych szczeniaków z nosówką, możesz się dowiedzieć ile jeszcze trzeba tych leków?

Posted

Na ampulki dla szczeniaczkow w Niepolomicach zebralismy calosc wymaganej kwoty z lekka nadwyzka 270,-zl (nadwyzka 25,- pojdzie na wyrownanie wizyty u weta) ale miesiecznie trzeba wplacac na utrzymanie w hoteliku 300,- zl za cala gromadke.
Ja zaplacilam calosc za 1-szy miesiac, na nastepny by sie przydalo, zostalo 7 szczeniakow, 2 zostaly adoptowane, dzisiaj moze pojdzie do domku 3-ci.

Posted

[SIZE="4"]Cez, wielkie dzieki dla Ciebie i Siostry :Rose: :Rose:
Trzymajcie kciuki, zeby wszystkie maluszki znalazly dobre domy i zeby byly zdrowe :modla:

[SIZE="4"]Dziekujemy wszystkim, ktorzy pomogli mielecko-niepolomickim szczeniaczkom :Rose: :calus: :Rose:

Posted

Dziś przywieźli nam budy.
Tak wyglądają budki wykonane w zawodówce w Janowie Lubelskim.
Są ocieplane styropianem i mają zdejmowane dachy i można bez problemu wysprzątać je w środku. Dwie już pomalowaliśmy, a te co są ustawione na sobie są jeszcze surowe.
Dwie zamówiliśmy z dachem prostym, a dwie z podwójnym spadzistym dla naszych potworów.

W takich budkach będą mieszkać nasi podopieczni na tymczasie i hotelu ;) Tylko jedna budka będzie używana bo już nie wyrobiliśmy kasowo, ale nadrobimy na wiosnę.