Ulka18 Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Stan schroniska na dzis : ponad 550 psow :mdleje: Dzisiaj pod schronisko ktos zyczliwy podrzucil skrzynke, a w niej 10 szczeniakow malenkich, ktore dopiero co zaczely same jesc :shake: Nie robilam zdjec z wiadomych powodow :-( Z dobrych wiesci : Dzisiaj do DT do Kakadu pojechal Okruszek Oraz ten golden do Tosi2 super cioteczki :multi: Tutaj wstawiam zdjecia suniek po sterylkach, bylo ich przy czym 2 w izolatkach, a jedna onka na hali w boksie Sunia Zuzia 2 z b. 48 A tutaj oneczka w kaftaniku, mieszka w budynku zwanym hala Quote
Murka Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 [quote name='Ulka18']Stan schroniska na dzis : ponad 550 psow :mdleje: O rety... :shake: [quote name='Ulka18']Dzisiaj pod schronisko ktos zyczliwy podrzucil skrzynke, a w niej 10 szczeniakow malenkich, ktore dopiero co zaczely same jesc :shake: Nie robilam zdjec z wiadomych powodow :-( Ludzie są naiwni myśląc, że podrzucając szczeniaki do schronu mogą mieć czyste sumenie i że wszystkie znajdą domy i będą szczęśliwe :shake: Nie mają pojęcia, że w schronisku szczeniaki, zwłaszcza tak małe, mają niewielkie szanse na przeżycie :shake: Quote
Ulka18 Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 [quote name='Murka']Ludzie są naiwni myśląc, że podrzucając szczeniaki do schronu mogą mieć czyste sumenie i że wszystkie znajdą domy i będą szczęśliwe :shake: Nie mają pojęcia, że w schronisku szczeniaki, zwłaszcza tak małe, mają niewielkie szanse na przeżycie :shake: Niestety tacy sa 'ludzie'...to juz drugi rzut maluszkow w ciagu miesiaca, poprzednio bylo 10 szczeniakow w worku, teraz w paczce zostawione na studzience kanalizacyjnej...takie malenkie kruszyneczki :placz: to te poprzednie z worka...niektore slabiutkie :-( Jest tez dobra wiadomosc. Dzisiaj do schroniska przyjechalo malzenstwo, ktore skontaktowalo sie z dziewczynami z Krakowa, a one odeslaly ich do mnie. Oni bali sie schroniska, ponoc byli, ale ktos ich niemilo potraktowal i nie chcieli isc ponownie. Troche z nimi pisalam, smsmowalam, dalam znac, ze dzisiaj bede. Oni podjezdzali pod schronisko 2 razy, bali sie zadzwonic. Pan Zbyszek (ten na zdjeciach) powiedzial, ze ktos krazy pod schroniskiem autem. Zadzwonilam do tych ludzi i to byli oni. Jutro maja przyjsc ponownie i zdecydowac, ktora sunieczke z tych dwoch wezma :p To te dwie sunieczki male przypadly im do gustu, pani nie mogla sie od nich oderwac, pan Zbyszek wpuscil ich do boksu i siedzieli i nie mogli sie zdecydowac :roll: Quote
Viris Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Niech biorą obie!!!:loveu: Dzisiaj kolejne bazarki powinny się pojawić. Jak coś to wrzucę w podpis. Quote
Ulka18 Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Ta suczynka dzisiaj znalazla dom. Byli wczoraj Panstwo z Mielca, zastanawiali sie, nie wiedzieli ktora sunieczke wybrac i zdecydowali na ta: Przybylo za to 10 maluszkow podrzuconych :shake: zdjecia sa na watku maluchow :shake: Quote
halcia Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Bylam w Mielcu.Ote poprzednie czarne szczeniaczki martwia sie ze slabiutkie.Nowe nieporadne jeszcze .Dostalam dary dla schr.w Orzechowcach.Kochany Kierownik.Gorzej z budami ,stolarz dalej nieslowny,ale jego ojciec mowil ze dalej problemy z malym dzieckiem,od pon.bedzie go pilnowal zeby robil budy.zOBACZYMY.Te4 podw>to jeszcze u niego.Potempomysle nad propozycja ktora padla. Ulka kierownik cieszyl sie ze bylas ,ledwo weszlam to zakomunikowal to. Quote
moly1983 Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Biedne maluchy, niektórych ludzi mam ochotę ukatrupić własnoręcznie... :( Quote
Kori Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 To wynik tego, ze nie uswiadamiania spoleczenstwa w mielcu. Co z tego ze sterylizujemy sukiw schronie jak jedna suka poza nim urodzi na raz 10. I one wszystkie trafia do schronu :shake: z czego polowa to suki, ktore zostana pewnie wydane jako szczeniaki a potme ktos ich niewysterylizuje i odda male dos chronu, bos zczneiaki to pewnie szybko znajda domy :placz: Ratunku, niech wpadnie tu ktoś z czymś pozytywnym..... :shake: Quote
Viris Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Ja się mogę jedynie pozytywnie uśmiechnąć i obiecać że jak już wygram tę szóstkę w totka to żadna sunia nie wyjdzie ze schroniska w Mielcu nie wysterylizowana. Quote
Kori Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 to ja też zacznę grać w totka ;) a tymczasem trwa zbiórka w gim2 Quote
Viris Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Ja gram od czasu do czasu, nie regularnie, jak mi po drodze. Czasem coś trafię. A kiedyś obiecałam sobie że z każdej wygranej połowa idzie na Mielec. No i kilka razy ( szkoda że to tylko trójki i zdrapki z wygraną 2 zł ), dokładałam te "wygrane" do mielcowych akcji. Ale by było jakbym tę szóstkę strzeliła. Połowa chyba by starczyła na sporo potrzeb :loveu: Quote
Ulka18 Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 9 szczeniakow zostalo zawiezionych do hoteliku w Niepolomicach. 2 zostaly juz adoptowane. Niestete jeden maluch nie chcial jesc i Pani Bozenka poszla z nim do weta, okazalo sie, ze to nosowka :placz: Prosimy o wsparcie na surowice dla malych. Jest 7 maluszkow, ktore musza dostac surowice :roll: Koszt jednej ampulki 35,- zl Prosimy o pomoc w ratowaniu malych :modla: Wplaty prosimy kierowac na konto hoteliku z dopiskiem dla 'mieleckich maluchow' Bank BPH 6610 6000 7600 0030 0008 9884 11 Bozena Bator ul.Walowa 11 Niepolomice 32-005 tel. do hoteliku 012/281-21-62 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34939&page=114 Quote
Viris Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Ojeju, biedaczki malutkie. Wklej to do wizażanek, może zdecydujemy wspólnie z obecnej nadwyżki coś wpłacić.... Quote
cosford Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Ulka poszło 70 plz. Mam nadzieję, że się przydadzą, normalnie wpłacam na konto schroniska ale pierwszy raz na konkretny cel. Niech się maluchy chowają. Quote
terra Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Cosford, dziekuję w imieniu swoim i szczeniaczków. Widzę, że nadal czuwasz nad psimi biedami:lol:Pozdrawiam. Quote
Ulka18 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 cosford napisał(a):Ulka poszło 70 plz. Mam nadzieję, że się przydadzą, normalnie wpłacam na konto schroniska ale pierwszy raz na konkretny cel. Niech się maluchy chowają. Cosford, dziekujemy :Rose: Przekazalam wiadomosc Beatce, ktora opiekuje sie mieleckimi maluchami w hoteliku :p Quote
Ulka18 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 P.kierownik zaczyna przywozic budy do schroniska (czesciowo dzieki dotacji starostwa i dzieki opiekunom wirtualnym). Temat: Re: galeria ostatnia 21 strona Od: mtoz@neostrada.pl Data: Śr Października 24 2007, 10:59 am Do: mielec@bezdomne.com Odpisze Pani wieczorem lub jutro rano. Dzisiaj jeżdże po budy. Raz przywiozłem jadę drugi raz. Quote
Viris Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Nie działa mi wizaż, na dzień dzisiejszy nadwyżki oraz wpłaty za bazarki dają nam sumę koło 250 zł. Czytałam że kilka osób obiecało wpłacić na ampułki dla tych szczeniaków z nosówką, możesz się dowiedzieć ile jeszcze trzeba tych leków? Quote
Ulka18 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 Na ampulki dla szczeniaczkow w Niepolomicach zebralismy calosc wymaganej kwoty z lekka nadwyzka 270,-zl (nadwyzka 25,- pojdzie na wyrownanie wizyty u weta) ale miesiecznie trzeba wplacac na utrzymanie w hoteliku 300,- zl za cala gromadke. Ja zaplacilam calosc za 1-szy miesiac, na nastepny by sie przydalo, zostalo 7 szczeniakow, 2 zostaly adoptowane, dzisiaj moze pojdzie do domku 3-ci. Quote
Cez Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 wplacilysmy z siostra 150 zl na szczeniaki, na to konto, ktore bylo podane wyzej. Quote
Ulka18 Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 [SIZE="4"]Cez, wielkie dzieki dla Ciebie i Siostry :Rose: :Rose: Trzymajcie kciuki, zeby wszystkie maluszki znalazly dobre domy i zeby byly zdrowe :modla: [SIZE="4"]Dziekujemy wszystkim, ktorzy pomogli mielecko-niepolomickim szczeniaczkom :Rose: :calus: :Rose: Quote
Murka Posted October 25, 2007 Posted October 25, 2007 Dziś przywieźli nam budy. Tak wyglądają budki wykonane w zawodówce w Janowie Lubelskim. Są ocieplane styropianem i mają zdejmowane dachy i można bez problemu wysprzątać je w środku. Dwie już pomalowaliśmy, a te co są ustawione na sobie są jeszcze surowe. Dwie zamówiliśmy z dachem prostym, a dwie z podwójnym spadzistym dla naszych potworów. W takich budkach będą mieszkać nasi podopieczni na tymczasie i hotelu ;) Tylko jedna budka będzie używana bo już nie wyrobiliśmy kasowo, ale nadrobimy na wiosnę. Quote
Recommended Posts