Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dogomania jest w trakcie przenoszenia na inny server. Mi już właśnie śmiga dobrze. Ale rano i wczoraj była masakra. Niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość.

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

wachura napisał(a):
Viris!
Czy możesz mi proszę dać znać na pw jak już będą bazarki? Chętnie znów się przyłączę do akcji :-)

Wachurko, wspolczuje Ci bardzo...przeczytalam w podpisie, ze nie ma juz Paluszka :placz: Trzymaj sie :glaszcze:

Jesli chodzi o budy, to ja bym byla za pojedynczymi, ale jesli cena podwojnych bedzie niewiele wyzsza niz pojedycznych, to bardziej oplaca sie wieksze zamowic. A moze troche zmiejszych rozmiar tych 2-jnych?
I nie bedzie problemu z wlozeniem ich do boksow.

Halciu, bedziesz dzwonic do tego stolarza w Dobrzechowie?

Posted

[quote name='Ulka18']Wachurko, wspolczuje Ci bardzo...przeczytalam w podpisie, ze nie ma juz Paluszka :placz: Trzymaj sie :glaszcze:

Już jest dobrze, ale bardzo to przeżyłam. Jemu jest pewnie lepiej, bo nie choruje, ale nam jest źle bez niego.
Dzięki za dobre słowo.
Ale jest też dobra wiadomość: zdecydowaliśmy się zabrać ze schroniska następnego psiaka - przepraszam, że nie z Mielca :oops: ale on też potrzebuje pomocy. A wirtualna opieka będzie trwała nadal + uczestnictwo w rozmaitych zbiórkach. :-)

Posted

Bede sie trzymac naszego stolarza,mowi ze prace w terenie skonczyl.Taka duza podwojna ociepl.5cm.styrop.buda380/a to przeciez 2 tylko laczone.A dwie oddzielne ze sklepu to koszt620.Wiec tak jakby zostawalo240 zl.Sa bardzo oplacalne, rozmawialam z kierownikiem,jak sie da to jeszcze mowil o 2 podw.oprocz tych ktore u stolarza zamowione.Do konca listopada mysle ze zrobi/te3+te 2 jesli bedzie kasa/Mowil ze te dwie beda dzis ale nie zawsze jest slowny Ja go drecze ok 20 bo wtedy jest pod telefonem.To co Viris uprzedzic i zamowic jeszcze dwie?ja jak cos zaloze kase lub doloze jak cos nie wypali.

Posted

Powiedz mu niech robi. Ja zbieram kasę. jak będzie trzeba to możesz założyć. Ja zbieram, może się uda. Dziś wystawiłam dwa bazarki. Jutro będę wystawiać kolejne. Dopiero wróciłam z treningu, muszę odpocząć.

Edit - wycięcie czegoś niemożliwego..

Posted

Halciu, Viris, to chyba o te budy chodzilo :p

Kierownik zakupil kolejne budy i przeniosl malego kudlatka Filipcia z Krosna do b. 37 (dawniej 39). Filipek zostal objety opieka wirtualna jako 5 pies Filipa z Rodzicami z Debicy :multi: w ogole ostanio jest sporo maili wyrazajacych chec objecia opieki nad zwierzakami, wczoraj byly 2, przedwczoraj tez 2, oby tak dalej.

Posted

Jeden bazarek - już zakończony. Będzie 24 zł więcej. Zeszyty sprzedały się błyskawicznie, już żałuję że nie załatwiłam więcej. Zaraz wystawiam kolejne, tylko zrobię sobie kawkę.

Posted

Jeśli chodzi o budy, to mam propozycję :cool3:

Otóż my zamówiliśmy budy po długich perypetiach (bo żaden stolarz nie ma czasu itp.) w szkole zawodowej. Płaci się prawie za sam materiał. Przy większych zamówieniach są zniżki. My zamawiając do tymczasu 4 duże ocieplane steropianem budy ze zdejmowanym dachem (120-70cm) płacimy 250 zł za jedną. Dzisiaj rozmawiałam z kierownikiem warsztatów i powiedział że przy większym zamówieniu może spuścić nawet do 220 zł.
Mniejsze budy będą oczywiście tańsze!!!

Problem jedynie jest z transportem, bo to jest w Janowie Lubelskim - 90 km od Mielca. Oni mogą podrzucić to busem (mieści się cztery takie duże budy jak te nasze, mniejszych wejdzie więcej), ale to będzie kosztować 1,10 zł za km. Ale to i tak chyba taniej wychodzi przy przewozie kilku bud niż zamawianie na miejscu?

Budy są w stanie surowym, ale można im podrzucić drewnochron i mogą pomalować. No i dachy są też surowe (my dwie będziemy mieli pod zadaszeniem, także nam nie są potrzebne dodatkowe zabezpieczenia dachu) - ale może w schronisku mieliby jakąś papę lub blachę do obicia? jeśli nie, to my chyba coś będziemy mogli wygrzebać - może mogliby to zrobić już w szkole.

Budy są bardzo solidne (uczniowie wykonuję je pod stałą kontrolą nauczycieli). Wejścia będą obite blachą, żeby psy nie wygrzebywały steropianu.
My będziemy nasze mieli gotowe gdzieś na początku przyszłego tygodnia, to prześlę Wam fotki.

Kierownikowi warsztatów wystarczy podać wymiary i w ciągu 2 godzin robi przeliczenie jaki jest koszt.
Może też wykonać podwójne - jakie tylko się nam marzy.
Termin realizacji jest bardzo szybki - nasze 4 budy będą gotowe w 1,5 tygodnia od momentu wpłacenia zaliczki.

A może gdzieś bliżej Mielca jest jakaś zawodówka ze stolarką??? Może w Rzeszowie - byłoby bliżej :roll:

Posted

Aha jeszcze wpadliśmy z moim TZ na pomysł, że my mamy kombiaka na gaz i tam po złożeniu tylnich siedzeń może mogłoby się zmieścić 2-3 niewielkie budy (musielibyśmy dokładnie wymierzyć) :roll: Koszt przewozu byłby wówczas ok. 50 zł (liczymy podróż z Janowa do Mielca i z powrotem).
Ewentualnie może udałoby się wieźć w elementach do zmontowania na miejscu. Wtedy zmieściłoby się duużo więcej.

Posted

[quote name='Murka']Aha jeszcze wpadliśmy z moim TZ na pomysł, że my mamy kombiaka na gaz i tam po złożeniu tylnich siedzeń może mogłoby się zmieścić 2-3 niewielkie budy (musielibyśmy dokładnie wymierzyć) :roll: Koszt przewozu byłby wówczas ok. 50 zł (liczymy podróż z Janowa do Mielca i z powrotem).
Ewentualnie może udałoby się wieźć w elementach do zmontowania na miejscu. Wtedy zmieściłoby się duużo więcej.
Murka, prosze Cie napisz ta propozycje kierownikowi. Te brazowe budy spod Rzeszowa na pewno nie sa takie tanie jak te Wasze, a i tak kierownik ma 80 km w jedna strone do przejechania, zeby je odebrac. Wiec na to samo kilometrowo wychodzi, tylko budy tansze. Mysle, ze to by sie oplacalo.
O warsztatach szkolnych (stolarskich) w Mielcu nie slyszalam.

Temat: sterylki
Od: mtoz@neostrada.pl
Data: Cz Października 18 2007, 5:52 pm
Do: mielec@bezdomne.com

Dzisiaj zrobiono kolejne dwie sterylki. Wysterylizowano wilczurkę z wyb.39 oraz jeszcze jedną której zdjęcia wysle po opuszczeniu izolatki. Prosze zapytac Panią , która była zainteresowana wilczurką czy dalej jest na nia chętna. Bo dzisiaj w czasie zabiegu miałem chętnych.

Posted

becia66 napisał(a):
Viris, a te kolczyki z Twojej galerii są do kupienia ? :razz:
tak, one są do kupienia. Chciałam to zrobić legalnie na Mielec w bazarku, ale niestety były sprzeciwy. Niestety one są z droższych materiałów i nie mogę ich wystawić na bazarku tak aby 100% pieniążków trafiło na ten cel. Muszę opłacić prowizję dla Galerii i koszty droższych materiałów. Jedynie mogę obiecać że 50% kasy którą dostanę pójdzie na Mielec. Ale nie mogę tego ogłosić dla ogółu:shake:

Jutro przelewam kasę na 4 sterylki kotek!!! W tym naszej babuni. Kattarina zrobiła przelew i został zaksięgowany u mnie na koncie ;]

Posted

Kolor tego szkła weneckiego określany jest jako ametystowy. Ja bym określiła że to chłodny fiolet. Czyli fiolet i srebrna folia zatopiona w szkle - daje taki efekt. Bardzo Was wszystkich proszę o podnoszenie bazarków, szczególnie kartek z psami - takie fajne unikatowe stare pocztówki i nie ma chętnych :(

Posted

Ja pamiętam. Galeria mi dzisiaj coś szwankuje. Chodzi Ci dobrze? Musisz niestety wszystko poprzez galerię załatwiać, gdybym wiedziała że będziesz chętna na nie to bym jakoś inaczej wykombinowała. No ale nie ma tego złego. Ogólnie coś złego dzieje mi się z kompem. Mam nadzieję że to chwilowe. Poradzisz sobie z tą galerią? Tam wszystko jest dość dobrze opisane. jak kupować itp.

Posted

Jak coś postaram Ci się pomóc. Miejmy nadzieję że mi stronka będzie działać. Ale jako pierwszy krok tak czy siak musisz się zarejestrować. Jak już będziesz mieć konto w galerii to wtedy wybierasz sobie co chcesz kupić.