Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Fajnie, że kolejny psiaczek znalazł dom. Bardzo się ztego cieszymy.
Rozmawiałem z rodzicami i oczywiście bierzemy pod swoją wirtualną opiekę kolejnego psiaczka, który zostanie dołączony do wyżełki.

Posted

Czy jest taka możliwość, żebyśmy się dowiedzieli jaki piesek będzie dołączony do Wyżełki. Zaczęliśmy już w zeszłym tygodniu kompletować paczkę dla naszych trzech psiaczków. Dlatego dobrze by było wiedzieć jaki to piesek, duży czy mały, bo nie wszystko z paczki może się nadawać, a nie chcielibyśmy, żeby któremuś czegoś brakło.

Posted

Kuba,
pan kierownik dobierze innego pieska na miejsce Garnka.
Jak tylko psy sie zgodza i bedzie pewnosc, ze wszystko jest w porzadku,
dostaniesz zdjecia nowego wirtualnego.

Wyslalam Ci zdjecia Twojego podopiecznego STARuszka.
Psinka jakby troche odmlodniala :p Buda zakupiona dzięki Waszym wpłatom :fadein:
Wstawiam i tutaj, zeby dogomaniacy widzieli Twojego podopiecznego.

Posted

Beatko,
nie bylam w schronisku i na razie sie nie wybieram :look3:
Probowalam Justynke z Mielca podeslac po zdjecia Lateczka ze 154, ale sie nie zgodzili :watpliwy:
Na szczescie w schronie maja aparat cyfrowy ode mnie, nie za duzo pikseli ma i migawka wolna :wink: ale robia sami zdjecia i podsylaja raz na jakis czas. Zdjecia wstawiam od razu na strone.

A te zdjeca STARuszka to dla Kuby P z Wroclawia, ktory opiekuje sie tym pieskiem wirtualnie :fadein: A Rodzice Kuby opiekowali sie Garnkiem ['] i opiekuja Wyżelka ze 118.

Posted

Witam, wiem że może nie jestem długo wirtualnym opiekunem, ale może uda się poprosić Pana Kierownika o zdjęcia Wielkiej - suni z działek. Właśnie czekam na przelew i zrobię wpłatę. Postaram się też coś kupić dla niej znowu. Może jakieś zmakołyki, albo jakiś preparat z którego będą mogły skorzystać też inne psiaki. Pozdrowionka.

Posted

Viris,budy sa obiecane dopiero na koniec sierpnia,bo stolarz zawalony robota
.Powiedzial ze az sie bal ze my jeszcze zadzwonimy z zamowieniem.Ale poczekamy,bo budy fajne i nie ma co szukac i testowac nowego wykonawcy.Pozdrawiam Ciebie i mieleckich wspomagajacych.

Posted

Super że będą, na razie niestety nie pomogę w zdobyciu kolejnych pieniążków na kolejne budy bo planuje uzbierać tą kasę na odrobaczanie wszystkich zwierzaków, pani doktor wyliczyła że 1000 tabletek to będzie około 1300 zł. Ma się odezwać czy uda się coś taniej. Z wizażankami uzbierałyśmy już połowę zobaczymy jak pójdzie przez sierpień, może mi się uda coś więcej też dołożyć, resztę będę zdobywać na bazarku bo tu 1,30 zl to jedna tableta ;)

Posted

Dzisiaj do schroniska o godz. 14 pojada nowe budy (9-10 w zaleznosci ile weszlo na auto) oraz nowe wc, czesci lazienkowe. Mam nadzieje, ze dostaniemy zdjecia ze schroniska.

Posted

23 PSY ZOSTAŁY ZABRANE DO SCHRONISKA
11-07-2007, 01:00

We wtorek rano strażnicy miejscy wspólnie z pracownikami mieleckiego schroniska dla bezdomnych zwierząt zabrali z jednej z posesji przy ulicy Wiosennej 23 psy. Zwierzęta były nieszczepione.

Od kilku tygodni mieszkańcy tej ulicy prosili strażników o interwencje w sprawie psów na jednej z posesji, które nie tylko były uciążliwe, ale także powodowały zagrożenie dla ludzi. – Psy często opuszczały posesje i bez wymaganych kagańców chodziły po ulicy. W każdej chwili mogły pogryźć przechodniów. Do tego dochodziło ciągłe szczekanie zwierząt, które było poważną uciążliwością dla mieszkańców tej ulicy – powiedział Arkadiusz Misiak, komendant Straży Miejskiej w Mielcu. Mimo wielu interwencji strażników, właściciel posesji nie dokonał obowiązkowych szczepień, ani nie oddał psów do schroniska. Nie obyło się bez kar finansowych. Dopiero w ostatnim czasie strażnikom udało się namówić właściciela posesji do oddania psów do schroniska.

We wtorek rano zabrano 23 psy. Niewykluczone, że ich właściciel schował w domu jeszcze około 10 czworonogów.

Posted

:shake: cholera...
czy urzędnicy miejscy się obudzą i za tymi psami pójdą większe pieniądze? ech.. pytanie retoryczne...poupychać w klatkach i mieć z głowy..

Posted

jaki by to nie był dom, miały wolność i kawałek placu do biegania i drzewa i trawkę, jedzenie bo wyglądają na dobrze odżywione i siebie nawzajem bo widać że zżyte. A teraz piszę do wszystkich którzy znają realia schroniska w Mielcu : wyobrażcie je sobie TAM !!! :-( :-( :-( :-( :-(

Posted

To straszne z tymi psiurkami - czuję się taka bezsilna z tym wszystkim. Czemu nie ma jakiegoś cud sposobu na to wszystko :(

Kuba P napisał(a):
Viris
W sobotę wpłaciłem na Twoje konto to co obiecałem.

Dostałam wpłatę, dziękuję z całego serducha, już "większą połowę" mamy :multi:

Posted

[quote name='becia66']jaki by to nie był dom, miały wolność i kawałek placu do biegania i drzewa i trawkę, jedzenie bo wyglądają na dobrze odżywione i siebie nawzajem bo widać że zżyte. A teraz piszę do wszystkich którzy znają realia schroniska w Mielcu : wyobrażcie je sobie TAM !!! :-( :-( :-( :-( :-(
Swiete slowa...nie wygladaly na zabiedzone, ale widac przeszkadzaly sasiadom :angryy: Mozna bylo w ramach 'utrzymania' psow pozniej w schronisku, wszystkie zaszczepic i wysterylizowac. Chyba wyszloby taniej niz dozywotnie placenie za kazdego psa....ile z tych pieskow przezyje :shake: jesli nigdy nie byly szczepione :shake:

Na zdjeciach macie kochani okazje zobaczyc pracownikow schroniska (oprocz pana z brzuszkiem, zapewne wlasciciela).

A tutaj wiadomosc ze schroniska sprzed kilku minut:

Od: mtoz@neostrada.pl
Do: Ulka1813 z dogomanii <urszula1813@o2.pl>
Temat: Re: budy dzisiaj
Data: 16 lipca 2007 20:57

Przesyłka 10 bud oraz muszla ze spłuczką dotarły dziś do schroniska.
Serdeczne dzięki dla sponsora.Gorzej ze zdjeciami bo operator na urlopie. Będe próbował sam ale nie wiem jak to wyjdzie. Mam kilka piesków, ale wyślę jutro.
Chciałem jeszcze dodać że jestem udupiony ponieważ zgubiłem wszystkie swoje dokumenty łącznie z dowodem i prawem jazdy.

Posted

JA tez sie troche udupilam ale o tym opowiem jak wpadne.Tymcz dalej szpital w Rz. Czy Kasie cos szykuja czy cisza?Jedna za granica ,druga pracuje w Katowicach.Dzwonilam do domu,rozmawialam z mama Kasi.Aodnosnie tych psiakow,bez wyroku sadu nie bylo chyba koniecznosci ich zabierac!To straszne,dla psiakow, schroniska i pewnie wlasciciela.Kierownikutrzeba sie nauczyc mowic N I E albo zaprosic Straz zeby wskazala wolny boks!!!Czy oni o0bejrzeli kiedys to schronisko?Widzieli ten scisk!?!

Posted

Poszedł rpzelew na Tibię i Stifflera :loveu: 130 zł

Mnie również martwi cisza z akcją na dniach mielca :roll: W tamtym roku akcja była znakomita, szkoda stracić taką szansę an pomoc i nagłośnienie sprawy schroniska tego lata.

ktoś wie coś więcej?

Posted

Kori, przede wszystkim wielkie dzieki za wplate za Tibie i Stflerra :buzi: to staruszki, moga w kazdej chwili wymagac leczenia i kazdy grosz sie przyda :fadein:

Pisalam do Kasi Sz. smsma w sprawie dni Mielca, ale nie odpowiedziala.
Mozna z tego wnioskowac, ze akcji nie bedzie, bo miesiac przygotowan to chyba malo :shake: Wielka szkoda, bo jednak 10 psow znalazlo domy :p
I duzo mielczan w ogole dowiedzialo sie o istnieniu schroniska dla bezdomnych zwierzat.

Posted

KasiaSz w Angli ,przypuszczam ze cale wakacje.Kasi L.skradziono tel.ma prace w Kat.na tel grzecznosciowy nie udalo mi sie jej zlapac.Zostawilam swoje namiary jej mamie z zaznaczeniem ze chcemy pomagac.Pani L.powiedziala ze cos moze da rade ale nie na taka skale jak w tamtym roku.Dobre i troche ,by ludziom utrwalalo sie w glowie ze sch.jest i pomoc potrzebna.