Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej kochani!! Ja jestem już w Niemczech i niestety nie mam jak zrobić przelewu na wizażankowe psiaki za lipiec - prawdopodobnie zrobię to razem z przelewem na sierpień pod koniec lipca jak wrócę do kraju.

Te pieniążki na budę to w zasadzie za rzeczy co mi Halcia dała w Mielcu jak się z Wami spotkałam, ja je tylko wystawiłam na bazarku :oops:

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Co do boksera to nie wydaje mi się by pojechał do Gdańska, jest tam już Burbon, pani została poinformowana że boksio jest chory że trzeba poczekać a potem że na miejscu jakaś pani się nim interesuje.
Dajcie nam znać co z boksiem?

Posted

jak dzwoniła to powiedziano mi,ze boksio jedzie do Gdanska,nastepnym razem do Lublina,a ostatnia wersja było,ze bierze go ktos z Gdyni lub Krakowa.Nie wspomne juz o tym,ze najpierw mówiono ze ma uszy do leczenia a teraz podejrzenie padaczki.Co jest grane z tym psem,niby tyle domków czeka,a pies wciaz w schronie:(

Posted

Nic dodac, nic ujac....szczera prawda :-(

Dawniej schronisko bylo w odosobnieniu, ale jacys idioci z UM zaczeli wydawac pozwolenia na budowe w poblizu i zaraz obok schroniska. Niech wiec teraz wlasciciele okolicznych firm nie narzekaja, bo wiedzieli, gdzie sie buduja.

Tylko tych zwierzakow tak bardzo żal. Gdyby nie pomoc z zewnatrz psy do dzisiaj spalyby w budach z pojedynczych desek.

Za czerwiec nie mam nawet danych o adopcjach. Ostatni mail ze schroniska mialam 27.6., to juz ponad tydzien temu.

Posted

Temat: adopcje
Od: mtoz@neostrada.pl
Data: Pt Lipca 6 2007, 5:51 pm
Do: mielec@bezdomne.com

Przed chwilka colaczka ze 167 pojechała do Łodzi, Pan nie chciał czekac na sterylkę.
Wczoraj poszedł do adopcji wilczur spod bramy.
Jutro ma iść szorstkowłosy z 3 wybiegu.

[SIZE="4"]W czerwcu było 28 adopcji psów oraz 4 kotów.

W sumie nie jest tak zle. A nawet dobrze. Liczba adopcji nie spadla :multi:

Posted

:-( Oj, na pewno dużo. U nas kwarantanna pęka w szwach :-( .

A mnie ten boksio chodzi po głowie. Przecież musi się znaleźć ktoś, kogo nie odtraszy jego choroba. U nas dziewczyna ma psa z padaczką i odkąd zaczęto podawać leki nie było ani jednego ataku. Pies musi po prostu mieć spokojne życie, czego w schronisku z całą pewnością zapewnić nie można.

Posted

Wczoraj kierownik napisal odpowiedz do artykulu w Super Nowosciach, tam pisze, ze jada do goscia na jakims osiedlu, ktory ma 30 psow...wiec sam ten jeden przypadek to 30 psow. Na pewno jest przepelnienie, to nie ulega watpliwosci :shake:

Posted

Weszłam na ten link do artykułu o schronisku, ale już go wrzucili do Archiwum... Szybcy są :/

http://www.pressmedia.com.pl/arch/d.asp?u_file=2007/2007-07-05/k.txt

Tu link do tego artykułu. Normalnie napisałam na ich forum co myślę. Szlag mnie trafia jak takie rzeczy czytam. Jak im schronisko przeszkadza to niech się przeprowadzą albo stopery kupią... Niestety w Polsce coraz większy debilizm i znieczulica się szerzy... Wrrr...

Posted

Ulka18 napisał(a):
Wczoraj kierownik napisal odpowiedz do artykulu w Super Nowosciach, tam pisze, ze jada do goscia na jakims osiedlu, ktory ma 30 psow...wiec sam ten jeden przypadek to 30 psow. Na pewno jest przepelnienie, to nie ulega watpliwosci :shake:

30 psów o matko :crazyeye: ...........

Posted

Aga - daj znać kierownikowi że nie wpłacę kasy za lipiec i sierpień w terminie i przeproś w moim imieniu. We wrześniu wyjaśni się ile będzie kasy itp.

Posted

Takie smutne wiadomosci ze schroniska dotarly wczoraj wieczorem :-( :-( :-(

Pani Agnieszko mam dość przykre sprawy.
Otóż w ostatnich dniach za Tęczowy Most odeszły trzy pieski.

>> Wybieg 167 niewidomy piesek kremowy
>> Malutki piesek z budy od Targumu - te odeszły ze względu na starość.

>> Najbardziej jest mi żal, że odszedł Garnek który miał rozległy wylew wewnętrzny. Bardzo szkoda, gdyż miał wspaniałych opiekunów wirtualnych.

Posted

:placz: Jest nam bardzo przykro z powodu odejścia naszego Garnka.Tym smutniej,że właśnie szykujemy kolejną paczkę, z której on już nie skorzysta.

Posted

Kuba P napisał(a):
:placz: Jest nam bardzo przykro z powodu odejścia naszego Garnka.Tym smutniej,że właśnie szykujemy kolejną paczkę, z której on już nie skorzysta.

Kuba,
bardzo to przykre, ze Garnek odszedl sam i nikt go nie przygarnal przez tyle lat :-( Teraz sie psisko przynajmniej nie meczy :shake:
Na pewno z wyzelkiem, ktory zostal, zamieszka inny psiak. Moze wezmiecie go z Rodzicami pod opieke? Psiaki maja porzadne budy zakupione dzieki Waszym wplatom, jakas nowa bida bedzie miala cieplo.

Posted

Na pocieszenie wklejam radosna wiadomosc :p Batman 2 lata czekal na dom, az sie doczekal :multi:

Batman
Witam serdecznie!
Od soboty piesek goszczący w Waszej galerii jako Batman ma już u nas domek.Jeszcze nie jest w pełni sobą -ale już powoli zaczynamy u niego zauważać duże zmiany.Jest strasznie pogodny, cudny, wesoły, kochany i mądry!!!
I już po 5 dniach widać wielką różnice,staje się coraz śmielszy ,zaczyna przystosowywać się do nowego życia.I jest ciągle \"uśmiechnięty\".
W Waszej galerii jest ciągle przedstawiony jako \"do adopcji\", a powinien trafić już do tych \"adoptowanych\".
Pozdrawiam serdecznie !Marzena.
Marzena , mail:marzfel@o2.pl, 2007-07-10 09:48:17

Wszystkiego dobrego Batmanku w nowym domu :kciuki: