Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dowiadywałam się o koszty kupienia 1000 tabletek odrobaczających, wyliczyłam że taka ilość byłaby w miarę odpowiednia, ale jeśli się mylę to dajcie mi znać. W najgorszym razie będziemy musiały z wizażankami uzbierać ok. 1300 zł ale jest szansa że uda się załatwić inny preparat za ok. 700 zł. Na razie więc z wizażankami się skupimy na zbieraniu kasy a ja w lipcu i sierpniu zrobię jedynie te przelewy wizażankowe a we wrześniu damy znać czy będziemy w stanie kupić te preparaty.

Posted

Dowiem sie co z boksiem. Wiem,ze byla na niego 'rezerwacja',tylko pan kierownik nie chcial go wypuscic z chorymi uszami.

Viris, a gdybyscie tak nie wplacaly na Wasze Wizażankowe pieski przez miesiac czy dwa, to nic by sie nie stalo, a to juz by byly srodki na zakup tabletek na odrobaczenie ;) Czytalam w Moim Psie, ze 70 % psow szczegolnie na wsiach ma tasiemca, a co dopiero psy bezdomne, ktore czesto w zlym stanie trafiaja do schroniska :shake: Odrobaczenie przyda im sie na pewno :roll:

Posted

Ee wydaje mi się że nazbieramy, mimo tych wpłat wizażankowych na nasze pieski. Teraz wyjeżdżam ale będę chyba w stanie kontrolować konto wizażanek. Jest nas teraz trochę więcej i np za czerwiec już narosła nam nadwyżka rzędu 200 zł więc jestem dobrej myśli. Ja jadę do Niemiec, może sobie coś dorobię to też zamiast wpłacić 10 zł wpłacę może nawet i 100. A jak coś zawsze można zebrać resztę na bazarku .

Ulka18 - jak uważasz 1000 tabletek będzie dobrze? Powiedziałam pani doktor że jest ponad 500 psów i 200 kotów, i mówiłam że niektóre pieski są na jedną tabletkę, ale jest sporo takich większych psów. Na koty Pani doktor powiedziała że będzie koło 100 tabletek więc jakieś 900 by było na 500 psów.

Posted

Przekazuje dobre wiesci ze schroniska :multi: :multi: :multi:

Od: mtoz@neostrada.pl
Do: urszula1813@o2.pl
Data: 23 czerwca 2007 13:38
Temat: adopcje

[SIZE="4"]Do adopcji poszły: Amstafowaty z Ostrowca, wilczur z Rzeszowskiego oraz doberman.

[SIZE="4"]Viris, na pewno sa pieski na mniej niz jedna tabletke (takie 5-6 kg), oraz psy na 2-3 tabletki np. owczarki. Mysle, ze 1000 bedzie bardzo w sam raz.

Wiadomosc o boksiu :
Do: Ulka1813 z dogomanii <urszula1813@o2.pl>
Data: 23 czerwca 2007 19:46

Bokser już bardzo ładnie je jest zdrowy tylko musimy go podpaść gdyż jest zarezerwowany do Gdańska.

Posted

Do akcji odrobaczenia psiaczkow tez bym chcial sie dolozyc.

Moge dac 50 zl, a naszym wirtualnym tez zafundujemy odrobaczenie.
Viris , podaj na jakie konto moge wplacic pieniadze./po 10.07/

Posted

VIRIS nie zagladalam tu chwile.PRZEPRASZAM!!!!Halina Porada Bank BGZ tyle chyba wystarczy nr poralam wczesniej.Jesli juz wyjechalas ,to trzymaj pieniazki na bude,w koncu wrocisz.Nie chcialam dolowac sie jeszcze tym ,ze w bliskim mi sercu schr.cos sie psuje ze wspolpraca.Do Mielca nie jezdze ,bo Mame mam w szpit. w Rz-wie.Na druga bude zbieram powolutku,bo nie widuje ludzi;praca,szpital,dom i brak checi widywania ludzi i czasu.Jeszcze raz przepraszam.I ciezse sie ze zly nastroj wokol Mielca mija.Trzeba myslec o psiakach.Pozdrawiam.

Posted

Kuba,
wydaje mi sie, ze wirtualne sa odrobaczane raz na pol roku.
W koncu na cos te pieniazki wplacane ida. Wiem, bo dowiadywalam sie o niewidomego LOGO, ktorym opiekuje sie Nikki (zajrzyj na watek Logo).

Gorzej z innymi psiakami, ktore nie maja opiekunow. Na ich odrobaczenie niestety nie ma srodkow. Sa tylko szczepione przeciw wsciekliznie i odpchlane.

Viris, piekna kwota wyszla z tego bazarku :multi: :multi: :multi: Bedzie buda jak sie patrzy :p

Posted

Byłam ponownie u weta, bo moja Klara niestety trochę choruje. Na początku lipca mam dostać maila od Pani doktor czy uda się dostać zniżkę na taką ilość tabletek. Zdecydowałyśmy się jednak zbierać na te tabletki za ok. 1300 zł, ponieważ dawkowanie jest jasne ( 1 tab. na 10 kg) i można je podawać kotom. A te tańsze niestety maja dziwne dawkowanie i dla kotów się nie nadają. Miesiąc jestem za granicą a później miesiąc odcięta od netu na wykopaliskach, więc na początku września będą już jakieś konkrety i wtedy również bedę mogła założyć kolejne bazarki jeśli będzie taka potrzeba.

Posted

D Z I E K I wimieniu przyszlych lokatorow nowych bud!!!W czwartek wybiore i zamawiam 2 cieple podwojne.Jak stolarz zrobi to zamelduje,a Becia pokaze zdjecia.Jeszcze raz dzieki,pozdrawiam Cie Viris.

Posted

Viris napisał(a):
Nie masz za co dziękować to wielka przyjemność pomagać:loveu:

Viris, ale odrobaczenie 700 zwierzat, to jest naprawde wydarzenie i wielka pomoc. Biedne zwierzaki nie beda sie meczyc z robalami i tasiemcami.

No i dwie kolosolne i solidne budy, w ktorych moze mieszkac nawet po 4 pieski :multi: To bardzo wiele :loveu:

Posted

A z wiadomosci ze schroniska, ktorych ostatnio jest dosc malo, wklejam taka oto :

Do: urszula1813@o2.pl
Temat: szczepienia
Data: 26 czerwca 2007 20:34

[SIZE=3]Dzisiaj wysterylizowano sunię od BOY-a wyb 153. Ponadto zaszczepiono wszystkie koty na wścieklizne oraz przeciw świerzbowi. Pozdrawiam serdecznie.

Szczepienie kotow bylo mozliwe dzieki darowiznom za 2006 rok :multi: :multi:

Posted

"Dzisiaj wysterylizowano sunię od BOY-a wyb 153."

super ,że Boyeczka jest po sterylce oby to mogło w znalezieniu domu :thumbs: ogladaja te wyżełki , nawet jeden obserwator juz jest prze z 3 aukcje ale cisza z domem :oops:

Posted

Dobra wiadomosc dla mieleckiego schroniska!Pieniazki od Viris dotarly/421.50/doloze reszte i zamawiam 2 cieplutkie podwojne budy.I jeszcze jedna wspaniala.Zaprzyjazniony doktor znow w sierpniu zaszczepi 200 a jak sie rozpedzi i czasowo wyrobi to wiecej psiakow.Sam mi to dzis zaproponowal.No i co? trzymamy sie Mielca!

Posted

halcia napisał(a):
Dobra wiadomosc dla mieleckiego schroniska!Pieniazki od Viris dotarly/421.50/doloze reszte i zamawiam 2 cieplutkie podwojne budy.I jeszcze jedna wspaniala.Zaprzyjazniony doktor znow w sierpniu zaszczepi 200 a jak sie rozpedzi i czasowo wyrobi to wiecej psiakow.Sam mi to dzis zaproponowal.No i co? trzymamy sie Mielca!

To super extra 2 wiadomosci :multi: :multi: :multi:
Szczepienie psiakow to naprawde niespodzianka :p Nie przypuszczalam, ze dr Komorowski bedzie chcial znowu przystapic do calodniowej akcji :klacz:

Halciu, Beciu, pozdrowcie prosze dr Komorowskiego od nas z psiakami :fadein:

Posted

A kto mówił że nie? :roll: :evil_lol: Dobre wiadomości z tym szczepieniem :lol: . Jak to jest, że ktoś kosztem prywatnej praktyki jedzie do schroniska bezinteresownie zaszczepić psy, a ten który jest wetem schroniskowym i ma obowiązek szczepić psy ,ma to generalnie gdzieś... :shake: /wiecie o którym schronisku mówię/.:shake:

Posted

zawróce wam jeszcze głowe tym boksiem,czy wiadomo kiedy ma iść do tej adopcji w Gdańsku,bo byłam nim bardzo zainteresowana ale kierownik poinformował mnie ,że jest u niego podejrzenie padaczki,a poza tym moim zdaniem chyba lepiej przybierze na wadze we własnym domku

Posted

Do: Ulka1813 z dogomanii <urszula1813@o2.pl>
Temat: Re: szczepienia
Data: 27 czerwca 2007 6:46

[SIZE="4"]Doktor zamówił również 550 szczepionek na nosówkę dla wszystkich psów, a to już duży koszt 11 zł jedna dawka. To również będzie z 1%.

Co do boksera, to naprawde nic nie wiem :shake: Nie bylam w schronisku juz ponad miesiac. Adopcje trzeba omawiac tylko z p.kierownikiem, mail : mtoz@neostrada.pl lub mtoz1@tlen.pl. Moze rzeczywiscie boksio jest podejrzany o jakies dolegliwosci, a znajac p.kierownika psa z jakakolwiek choroba nie bedzie chcial wydac do adopcji. Dla mnie to zaden wstyd, ze do adopcji idzie pies chory lub w slabszej kondycji, przeciez dzieki temu udaje sie wiele psow uratowac.

Posted

Nie widze powodu żeby do adopcji nie wydawać psów słabszych i chorych
jeśli przyszły właściciel jest o tym dokładnie poinformowany. Jeżeli ktoś z pełną świadomością takiego psa adoptuje, to wie że czeka go szczególna troska wobec psa i opieka weterynaryjna, niejednokrotnie bardzo kosztowna. Nigdy nie zrozumiem jak można w pełni świadomie odbierać psu szansę na leczenie i zdrowienie w domowych warunkach, tym bardziej że leki są różne a schronisko na te kosztowne nie stać. :shake: :shake: