bonika Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Ulka18 napisał(a): Boniko, tej koteczki chyba juz nie ma w schronisku. Ulka byla ostatnio dosc dlugo w kociarni, pytala Pania Basie, a ona powiedziala, ze wszystkie trikolorki poszly do adopcji. No właśnie Pani Basia mówiła, że ona jest adoptowana, ale w galerii ciągle jest :oops: Ja jej już chciałam opłacić choć zastrzyk antykoncep. i szczepienia a teraz to zaczęłam myśleć czy by jej sterylizacji nie opłacić żeby tylko domek znalazła.. To ją chyba można przenieść do zaadoptowanych ?:loveu: Dzięki za informacje :-) Quote
Ulka18 Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 [SIZE="4"]ECHO DNIA : "Żałują grosza dla zwierząt Trzeba poszukać miejsce i wybudować przytulisko. Bez pomocy gmin, psy będą się tłoczyć w wąskich boksach. Kierownik schroniska Andrzej Skowron ze swoimi podopiecznymi. (A. Dziekan) Mieleckie Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt z pół tysiącem psów musi w najbliższym czasie znaleźć dla siebie nowe miejsce. Gminy, które mają za zadanie zapewnić przyzwoite warunki dla wałęsających się zwierząt, umywają ręce. Przepisy o lokalizacji schroniska mówią o odległości 150 metrów od siedlisk ludzkich. W Mielcu, kiedy przytulisko powstało kilkanaście lat temu, taka odległość może była zachowana, ale obecnie jest to niemal centrum miasta. Psy i koty tłoczą się na niewielkiej powierzchni, nie ma szans na więcej boksów i zrobienie wybiegu dla zwierząt. Dlatego kierownik schroniska uważa, że nie ma sensu szukać pieniędzy na modernizację. Trzeba zbudować schronisko od nowa w całkiem innym miejscu. GMINY IGNORUJĄ PRAWO Popiera go w tym Jerzy Harłacz, znany ogólnopolski obrońca zwierząt (to on między innymi interweniował w sprawie zwierząt Violetty Villas) - inspektor Towarzystwa Ochrony Zwierząt w Białogardzie. Jerzy Harłacz kilka miesięcy temu wysłał pisma do wszystkich gmin powiatu mieleckiego i starostwa z prośbą o finansowe wsparcie budowy schroniska. Przytaczał artykuł 11 ustawy o ochronie zwierząt, który mówi, że wyłapywanie zwierząt i opieka nad nimi to zadanie własne gminy. W głowie mu się nie mieści, że gminy w regionie mieleckim zupełnie ignorują problem wałęsających się psów, które przecież powinni wyłapywać ludzie z uprawnionej do tego instytucji i przewozić do schroniska. Umowę na taką usługę zawarty ze schroniskiem tylko gmina miejska Mielec i gmina Czermin." Tutaj caly artykul : http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070428/POWIAT0301/70427121&SearchID=73280855914547 BARDZO WSZYSTKICH PROSZE WPISUJCIE SIE POD ARTYKULEM :modla: Moze cos wspolnie wskoramy w gminach... Quote
agusiazet Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Niestety u mnie artykuł się nie otwiera, a podpisuję sie pod rekami i nogami!!!! Quote
Becia66 Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Miejmy nadzieję, że ten artykuł nie zostanie bez echa. :shake: Quote
terra Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Wstawiłam mieleckie szczeniorki do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5372776&posted=1#post5372776 Quote
Ulka18 Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Ta suczka zostala wysterylizowana, a niestety nie mialam jej dobrych zdjec, przed chwilka dostalam ze schroniska Quote
terra Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Ulka18, czy to ta sunia, kudłata z Niska czeka na sterylizację? Quote
Ulka18 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Tak, ta sunia miala byc sterylizowana dzieki wplacie Alii (moze nawet juz jest po zabiegu). Jak rowniez 2 sunie z boksu 71 :p Quote
terra Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 To prosze o propozycję w kwestii sterylizacji, bo niedługo, mam nadzieję, kaska popłynie do schroniska. Quote
terra Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Czy te sunie mogą być poddane zabiegowi sterylizacji? Czekoladowa Lisia ze 177 Czekoladowa sunia z boksu 3 Quote
moly1983 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Witajcie dziewczyny, tak jak obiecałam w związku z możliwościami finansowymi właśnie wysłałam przelew 50 zł dla suni Wielkiej - czyli mojej wirtualnej podopiecznej. Chciałabym zapytać jeszcze raz co mogłabym jeszcze dla niej zrobić, co wysłać? Koce, karmę, przekąski ? Nie mam pojęcia czy jest ona po sterylce, to może mogłabym ją w 2 lub 3 wpłatach opłacić. Uleńko bardzo proszę o info. I tak nieskromnie poproszę o umieszczenie Wielkiej w galerii wirtualnie adoptowanych. :oops: Dziękuję i przesyłam buziaki dla Was zwierzaczkowe anioły stróże i dla szefa w postaci Kierownika :) Quote
moly1983 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Nie wiem czy tu widać mój mail, bo nie znam obsługi forum, ale jeśli mogę to poproszę o info (może jakieś nowe zdjątko?) na mail: joannajasiowka@wp.pl Dziękuję z góry. :) Quote
terra Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Wstawiłam Kudłatą Czarnulkę z ogródka do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5432352#post5432352 Quote
Ulka18 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 moly1983 napisał(a):Witajcie dziewczyny, tak jak obiecałam w związku z możliwościami finansowymi właśnie wysłałam przelew 50 zł dla suni Wielkiej - czyli mojej wirtualnej podopiecznej. Chciałabym zapytać jeszcze raz co mogłabym jeszcze dla niej zrobić, co wysłać? Koce, karmę, przekąski ? Nie mam pojęcia czy jest ona po sterylce, to może mogłabym ją w 2 lub 3 wpłatach opłacić. Uleńko bardzo proszę o info. I tak nieskromnie poproszę o umieszczenie Wielkiej w galerii wirtualnie adoptowanych. :oops: Moly, Wielka jest juz po sterylizacji. Wstawilam ja do galerii adoptowanych, wpisujac : P.Joanna czyli Moly1983 dogomaniak. Wielkiej na pewno przydalyby sie przekaski, moze jakies kosci smakowe, uszy wedzone, cos co sluzy zabijaniu czasu. Jedzenie dostaje gotowane, trudno jest dystrybuowac oddzielne jedzenie dla wirtualnych, ale smakolyki podaje pan kierownik lub panie. Koc czy jakies poslanko np.stary spiwor moglby byc dobry, sunia mieszka w zadaszonym boksie, wiec koc nie zamoknie. Do schroniska na razie sie nie wybieram, bo w sobote p.kierownik jedzie z 3 suniami i koteczka do Grojca. A mnie najbardziej zawsze pasuje sobota. Wiec moze w przyszly weekend. Terra, Czekoladowa sunia z boksu 3 jedzie w sobote do Warszawy do Pani Pauliny. Jest juz po sterylizacji. Jesli chodzi o druga sunieczke ze 177, to ona nie byla sterylizowana. Trudno tak zaplanowac, bo i tak czesto wychodza pilniejsze sterylki niz te nasze zaplanowane, zaplacone. P.kierownik w pierwszej kolejnosci zglasza suczki przywiezione ze szczeniakami (odchowanymi) lub z tzw. podejrzeniami ;) Quote
Viris Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Z wizażankami zebrałyśmy znowu dużą nadwyżkę, coraz więcej nas jest więc i pieniążków też dużo. 200 zł przelejemy na dniach na sterylizacje. Nazwałyśmy też naszego pieska - nazywamy go Krecik. Czyli opiekujemy się Kremówką, Punią i Krecikiem:loveu: Quote
Ulka18 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Viris, napisz koniecznie na przelewie : na sterylizacje potrzebujacych suczek. Pan kierownik zglosi do zabiegu te suczki, ktore sa najpilniejsze. Podziekuj prosze serdecznie Wizażankom :Rose: dwie wieksze suczki lub prawie trzy male beda mialy szanse naa zabieg. Jeszcze Terra wplaci z bazarku i kolejna sunia moze spokojnie isc do adopcji bez naszego martwienia sie, ze kiedykolwiek ktos jej nie upilnuje, jak mialo to miejsce z Pikulinka. Quote
terra Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Za chwilę przeleję kaskę za bazarek. Teraz uzbierało się 180 zł. To może załapią sie dwie malę suczki? Quote
Viris Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Ok tak napiszę. Nie dotarło w końcu do mnie info czy paczuszki do schroniska dotarły? Jedna była wysyłana z karmą dla kotów a druga z frontlinem i zabawkami kocimi. Proszę o potwierdzenie w miarę możliwości i przepraszam za kłopot ale coś mi dolega i nie czaję bazy ostatnio... Quote
terra Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Kaska popłynęła :angel: . Też napisałam, na sterylizację potrzebujących suczek:cool1: . Quote
Becia66 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Podczas naszego ,,zjazdu '' w Mielcu 12.04 przyuważyłam taką oto bidę. Ten smutny, zrezygnowany piesu w przyciasnej budzie śnił mi się po nocach :-( .Żeby mu choć trochę ulżyć w niedoli, ufundowałyśmy z Halcią nową budkę, w której na pewno będzie mu wygodniej...:lol: Quote
Becia66 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Schronisko powiadomione, czekam tylko na odbiór :lol: . Quote
Viris Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 W weekend mam ostatni zjazd na uczelni, przed sesja postaram się ruszyć pełną parą z bazarkami na Mielec żeby do wakacji zebrało się tak jak obiecałam na tę budę super hiper wypasioną dużą. Prawdopodobnie w lipcu nie będę mogła nic wystawiać, później we wrześniu będe miała praktyki, więc postaram się teraz wszystko sprzedać co mam do sprzedania. Oby się udało, bo niestety powoli zaczynam się martwić że za dużo na siebie wziełam. Oby nie skończyło się to kolejnymi zaległościami na uczelni. Jutro przeleję kasę na sterylki. Quote
Recommended Posts