Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję serdecznie za odpowiedź.
A czy w takim razie jest w ogóle sens robienia tej sterylki? Czy lepiej poczekać, aż ktoś będzie chciał ją przygarnąć i wtedy wspomóc finansowo? Szczerze mówiąc miałam nadzieję, że taką wysterylizowaną to może ktoś by szybciej wziął do domku.

A jeżeli ktoś adoptuje ze schroniska starszą suczkę np. 10 letnią, to też musi ją wysterylizować?

Kurczę, cały czas mam nadzieję, że Joyka zamieszka kiedyś u mnie, ale to może być najwcześniej za 2 lata, bo na razie mieszkamy u teściów i mamy już dwa psy.

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ulka18 , czy moglabys mi pomoc? Na ktora sunie wyslac pieniazki /sterylka/- podam imie na przelewie, tylko nie za bardzo wiem, na ktora.

Posted

Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl>
Do: <urszula1813@o2.pl>
Temat: adpcja
Data: 6 maja 2007 10:45

[SIZE="4"]Dzisiaj poszedł do adopcji podhalan z łańcucha wyłowiony z internetu.

Alaa, nie wiem jakie imie suczki powinnas wpisac na przelewie, czesto jest tak, ze inna suczka okazuje sie pilniejsza do sterylizacji np. przyjeta po szczeniakach lub z podejrzeniem tzw. kontaktow jak to mowi p.kierownik, wiesz o co chodzi ;) Lepiej jednak wysterylizowac, niz narażac kolejne maluchy na smierc z parwo badz nosowki :shake: Czesto okazuje sie w ostatniej chwili, ze jest inna pilniejsza kandydatka do sterylki.

Terra, ta sunia nie jest sterylizowana. Ona miala isc do Boniki, a Bonika wolala sama zrobic sterylke, potem to sie pokomplikowalo i sunia zostala w schronie. Mysle, ze moglaby isc na zabieg. Tylko podaj nr boksu i opis suczki, bo imienia Rusalka nikt w schronisku nie bedzie kojarzyl :roll:

Tak czy tak, p.kierownik bardzo sie do sterylizacji zapalil i jak widac, jesli sa srodki nie jedna, a cztery suczki w ciagu krotkiego czasu byly poddane zabiegom.

Posted

Huraaaa! Podhalańczyk ma dom!

Ok. bazarkowe pieniążki pójdą na sterylizację Rusałki tzn. suczki jak papillon z boksu 33.

Posted

I wszystko jasne.
A czy moglabym jakims sposobem dowiedziec sie - ktora to sunia byla?Pozniej czy cus:razz: :evil_lol: ?

Znaczy sie dwie sunie

Posted

Alaa, staram sie wstawiac wszystkie zdjecia sterylizowanych suniek. Z tych 4-rech, ktore ostatnio mialy zabiegi nie mam zdjec suni bialej w czarne latki ze 166 oraz tej ze 143. Ale wiem, ktore to suczki, licze tez na zdjecia od pana kierownika.

Jesli chodzi o koszty to juz za 80 zl sterylke ma suczka wielkosci teriera, spaniela, takiej sredniej wielkosci ok. 12-15 kg. I w gore, max pewnie do 150 za taka duza sunie jak ta z boksu 70 (teraz 109).

Ostatnio poszly na zabieg 3 srednie i 1 duza. Razem to koszt ok. 390,- zl.

Posted

Wyslalam dzisiaj 250 zl- 50 na Zuzie i 200 na sterylki,
mam serdeczna prosbe -czy moglabys przy okazji zapytac Pana Kierownika ktore sunie za te pieniadze wysterilizowal?
Do tej pory wysylalam po prostu pieniadze a teraz , jesli to jest mozliwe chcialabym wiedziec ktore to sunki.
Dziekuje z gory i przepraszam za klopot.
Twaja padruga Ala

Posted

Alaa, wyslalam wiadomosc do p.kierownika. Mam nadzieje, ze wkrotce kolejne sunie pojda na zabieg za Twoja wplate. I dowiemy sie, ktore to konkretnie, bo Hesia tez wplaca regularnie :p

Posted

I bardzo dobrze!:lol: Trzeba szukać domków, gdzie się da. A później i tak życie weryfikuje w razie czego. Może malemu się uda, znaleźć domek.

Posted

Rene, wklejaj i oglaszaj gdzie tylko mozesz mieleckie psiaki :p Schronisko jest bardzo przepelnione, zalezy nam na adopcjach.

Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl>
Do: "Ulka1813 z dogomanii" <urszula1813@o2.pl>
Temat: Re: wiadomości
Data: 7 maja 2007 17:45

[SIZE="3"]Do nowej kolekcji Wizażanek dołączyłem dwie sztuki, którym ostatnio robiliśmy zdjęcia z wyb.169 tj. grubasek i czarny z siwą mordką. Zostały przeniesione na wybieg Wizażanek. Dzisiaj nie robiliśmy zdjęć, bo Iza miała wolne, ale jutro jak pogoda dopisze to będa.

[SIZE="4"]Tylko dzisiaj przyjąłem 11 psów oraz 1 kota.

[SIZE="3"]Do adopcji poszedł wilczur z podwórka, ten co był na miejscu sznucerowatego.
Wczoraj pies z wyb.86, tylko nie wiem czy miał kiedykolwiek zdjęcia.

Ten pies poszedl do adopcji,az dziw bierze, bo tyle lat czekal

Posted

Wilczura z podworka dopiero bede dodawac na strone, wlasnie zmieniam galeri suni z b. 109 (kiedys 70). Dodalam owczarki ze 157. Szczerze mowiac, tyle jest tych nowych psow lub takich, ktore nie mialy zdjec :shake: ze rece opadaja :shake:

Posted

11 psów przyjętych w ciągu jednego dnia !!!:shake: Toż to jakiś koszmar !!!:shake: Schronisko przecież pęka w szwach. Oj wy biedne psiaki, serce się kraje...:-( :-( :-(

Posted

Basiaap, dziekujemy bardzo :Rose:

P.kierownik chcialby troche wyremontowac boksy za ten 1%. Moze zadaszyc kolejne. Marzy sie mu wiele, ale co sie uda zrobic, to sie dowiemy po podliczeniu wplat.

Zapraszam do galerii schroniska na www.mielec.bezdomne.com, dodalam wiele nowych psow i kotow.

Posted

Ja właśnie przed chwilą wróciłam. Cieszę się że mamy nowe psiutki pod naszą wizażankową opieką. Jeszcze dzisiaj postaram się przekazać info dziewczynom. Zaraz sie prześpię, bo trochę wykończona jestem.

Posted

Doczytałam właśnie że nasz wizażankowy Nero odszedł za TM:placz:
Strasznie mi przykro, mimo że wiem że taka jest kolej rzeczy, będąc w schronisku po prostu czułam że bardzo potrzebuje bliskości człowieka. Szkoda że na te ostatnie chwile nie miał swojego cieplutkiego domku..

Posted

Viris,
Wasz niewidomy pieseczek odszedl za Teczowy Most :shake: :shake: :shake: niestety nie doczekal adopcji, ale przynajmniej w ostatnich miesiacach dzieki Wam mieszkal w cieplej budzie pod zadaszeniem...

Pan Kierownik dobral do tej suni wilczuni dwa starsze pieski. Stadko zyje zgodnie. Pieski sa na pierwszej stronie galerii schroniska oraz w galerii wirtualnej.

Boniko, tej koteczki chyba juz nie ma w schronisku. Ulka byla ostatnio dosc dlugo w kociarni, pytala Pania Basie, a ona powiedziala, ze wszystkie trikolorki poszly do adopcji.

Posted

Przekazałam wizażankom wszystkie informacje, widziałam też w galerii naszych nowych podopiecznych. Bardzo dziękuję za tak szybkie uaktualnienie :*

Wizażankowe grono trochę się rozrosło więc w maju zbierzemy pewnie znowu jakąś większą sumkę. To wtedy się poradzę na co najlepiej przeznaczyć pieniążki.