Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

matko kochana, ja Ci Alpina odpisalam, a teraz widze, ze mam Twoja wiadomosc jako nieprzeczytana :crazyeye:
Napisz na adres urszula1813@o2.pl jaki masz plan wyjazdu.

Rene, zapytam p.kierownika, bo szczerze mowiac dzisiaj jakos tak nam pare rzeczy wypadlo z planu :oops:

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl>
Do: <urszula1813@o2.pl>
Temat: adpcje
Data: 2 maja 2007 19:56

[SIZE="3"]Dzisiaj po południu poszedł do adopcji wilczur spod bramy oraz jamniczka z wyb.166, dzisiaj miała zdjęcia.Do tego jeden szczeniak. Dzisiaj i wczoraj poszło do adopcji 6 psów
:multi: :multi: :multi:

Posted

Ula napiszę i tam i tu może coś przeczytasz...Otóż w Mielcu będę przed siódmą rano - dzwoniłam do Pana kierownika i powiedział, że tam będzie...Szybciutko chcę zabrać Foksię ( nic się nie bójcie - ja sobie z nią poradzę...:cool3:) i jak najszybciej do Lublina bo chcę aby sunia troszkę odpoczęła i zaraz mamy pociąg do Wrocławia. Na dworcu odbierze ją Bianka a ja znowu w pociąg i do Lublina...Czeka mnie w sumie - tylko w pociągu -16 godzin jazdy...Ale trudno... Może to jakoś wytrzymam...Foksia podróż odbędzie w transporterku...Zabiorę zapas wody i jedzonka i ligniny bo wiadomo...A ryzykować nie będę i na smyczy jej prowadzić też nie będę bo jak taki dzikus to może zwiać i wogóle robić piruety i przewroty:roll::roll::roll:...Proszę tylko aby w schronie było jak najszybciej z formalnościami bo będziemy się śpieszyć na ten pociąg...Ulka jakbyś mogła to wolałabym abyś przyjechała do schronu jak bedę zabierać Foksię...Cioteczkiz Mielca mam serdeczną prośbę jeśli któraś ma szelki w rozmiarze przypuszczam M to byłabym wdzięczna...Ja szelek wogóle nie mam a jutro watpię czy kupię bo sklepy ZOO pozamykane a wolałabym ją mieć w szelkach...Więc proszę ...Ratunku z tymi szelkami bo to na sobotę raniutko potrzebne...Ulka18 wyślij mi swoją komórkę na PW bo chciałabym mieć z Tobą jakiś kontakt...Moje sztuk pięć zostaną pod opieką mamy bo jak wyjadę z Lublina o trzeciej rano to nie zobaczą o ósmej rano w niedzielę...Przed pociągiem obie z foksią zatrzymamy się na chwię u koleżanki...Ufff..trzymajcie kciuki bo ja nawet nie chcę o tym wszystkim myśleć...

Posted

Post cały zżarło...Cioteczki z Mielca czy któraś mogłaby jutro dostarczyć szelki M do schronu - ja to już pisałam ale postu nie ma....Potrzebne na sobotę raniutko...Jutro u nas sklepy przeważnie pozamykane i jestem w kropce..

Posted

becia66 napisał(a):
W nowym domku czeka na niego ciepłe łóżeczko i 50 arów ogrodu do brykania...:loveu: :multi:

Ale fajowo! a do tego jeszcze tamte 6 piesków... no i Foksia jedzie do domu! :loveu: :loveu: :loveu: :multi: :loveu:

Alpina powodzenia - trzymam kciuki :loveu:

szelek w tym rozmiarze nie mam :( mam takie bycze - największe - na huskiego zwilekimi mięsniami i pokładami futra) :(

Posted

Agusiazet dzięki za propozycję:cool3: Miło by było Cię poznać ale niestety do Mielca przyjadę swoim samochodem...W sobotę raniutko zabieram Foksińską i dyla...Bo pociąg o 11.00 z Lublina do Wrocławia....:roll::roll::roll: Ale może Ty poratujesz mnie z tymi szelkami...Litości ciotki i tak pewnie będę miała poobgryzane palce...(żeby tylko...;)) Szelki potrzebne do schronu na sobotę raniutko!!!!

Posted

Alpino, ja jutro te szelki kupię, ale czy możesz je ode mnie odebrać, jak będziesz przejeżdżać przez Mielec np. pod domem kultury. Chyba, że bardzo się spieszysz, to może zaniosę je jutro po pracy do schroniska w piątek. Tylko, czy tam je ktoś odbierze?

Posted

Agusia szelki odbiorę pod domem kultury tel do Ciebie mam więc jak będę już w Mielcu to zadzwonię ...Hym :evil_lol:...W sobotę raniutko...:evil_lol: Napewno przed siódmą...:evil_lol: I napewno się odnajdziemy tylko komórkę wsadż pod poduszkę...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Rene@Rabik napisał(a):
Ulka - przepraszam, że paczka jeszcze nie doszła, ale miałam tel z krak-vetu, bedzie w schronie prawdopodobnie w poniedziałek 7 maja ( nie mieli wszystkiego z zamówienia). Głupio wyszło... przepraszam

rene, za co Ty przepraszasz :???: Zamowilas super rzeczy dla schroniska, nie ma co przepraszac, ze paczka jeszcze nie wyszla. To wina sprzedajacego, nie Twoja. Najwazniejsze, ze do nas dolaczylas...krag przyjaciol mieleckiego schroniska stale sie powieksza :multi: I to dobrze, bo schronisko olbrzymie, biedne, a psow pieknych, nadajacych sie do natychmiastowej adopcji naprawde bardzo duzo....byla wczoraj Ewatr, Gonia, Becia z Rzeszowa to moga potwierdzic, ile psow marnuje sie w boksach :shake:

Posted

Alpina napisał(a):
Post cały zżarło...Cioteczki z Mielca czy któraś mogłaby jutro dostarczyć szelki M do schronu - ja to już pisałam ale postu nie ma....Potrzebne na sobotę raniutko...Jutro u nas sklepy przeważnie pozamykane i jestem w kropce..

Alpina, bedzie w sobote czy w niedziele? Pisalas na pw 6.maja, a to jest niedziela. Z Twojego postu teraz wynika, ze w sobote, czyli 5.maja.

Agusia, moze Ty dasz rade przyjechac w sobote rano do schroniska? Ja wyjezdzam do rodziny i mnie nie bedzie w sobote i kawalek niedzieli.

Na razie tez nie mam zadnej odpowiedzi pana kierownika, jak on sie na to zapatruje. Na kogo bedzie wypisana karta adopcyjna? No i trzeba jakis grosz symboliczny jako oplate adopcyjna uiscic.

Najgorzej boje sie jednak tej dzikosci Foksi. Moze jednak byc troche niebezpieczna szczegolnie przy lapaniu :roll:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Najwazniejsze, ze do nas dolaczylas...krag przyjaciol mieleckiego schroniska stale sie powieksza :multi: I to dobrze, bo schronisko olbrzymie, biedne, a psow pieknych, nadajacych sie do natychmiastowej adopcji naprawde bardzo duzo....byla wczoraj Ewatr, Gonia, Becia z Rzeszowa to moga potwierdzic, ile psow marnuje sie w boksach :shake:

możemy potwierdzić :-( ,że marnują się przepiękne i mądre psiaki
takie chocby jak ten jamnorek odwiedzajcie go prosze chocby wirtualnie :loveu:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5194656#post5194656setImgWidth();

Czy ktoś mnie widzi?

bardzo potrzebna jest każda pomoc dla Mieleckich psiaków ,
wystawianie ich gdzie się da i promowanie schroniska bo tą ilośc psiaków żeby sobie wyobrazić to najpierw trzeba zobaczyć

to jest tłum a w tłumie łatwo zniknąć i domu nie znależć :-(

Posted

Zanim się to wszystko dograło to i zmiany nastąpiły - Papiery adpocyjne mogą być na mnie...A przyjadę w sobotę raniutko po Foksię.To nie takie proste wszystko tu zorganizować...Jeśli chodzi o - nazwijmy to zapłatę za psa- to w dniu adopcji oczywiście coś dam na schron...Ale jako opiekun wirtualny również jak co miesiąc wpłacę jakiś grosz na inną bidę ale niekoniecznie już w sobotę bo funduszy potrzebuję na podróż...Chcę tylko powiedzieć, że przy adopcji opłata będzie symboliczna a po wszystkim doślę tyle na ile mi budżet pozwoli....Jeszcze jedno pytanie ile Foksia tak w przybliżeniu waży?Jak ktoś ją widział to proszę o informację.

Posted

Prosiłbym (oczywiście o ile któraś z Pań ma chwilę czasu) o odpowiedź na moje pytanie z dnia 01.05 odnośnie witaminek dla maluszków.
Bardzo proszę :placz:

Posted

Kuba P napisał(a):
Mam pytanie, za tydzień będziemy wysyłać paczkę dla naszych psiaczków i chcę dopakować witaminy dla maluszków, ale wyczytałem, że maluchy dostają Dolfos. Ponieważ mam teraz mało czasu (matura) to czy mogę zakupić inne witaminki?. Jeżeli nie, to postaram się zdobyć odpowiednie.
Podoba mi się imię sunieczki (Kubunia) z boksu 28.

Witaj KUBA :multi:
Nie wiem czy wiecie drogie dogomaniaczki, ze wsrod nas jest nowy dogomaniak KUBA z Wroclawia, ktorego Rodzice adoptowali wirtualnie Onka Garnka oraz Wyzelka z b. 118, a Kuba adoptowal na odleglosc STARuszka na koncu schroniska :loveu: :loveu: :loveu:

No i dzieki wplacie Kuby sunia z b. 28 miala sterylizacje.
I na czesc sponsora zostala nazwana Kubunia (dotychczas nie miala swojej galerii i tak mi przyszlo do glowy, ze moze miec piekne imie po Kubie).

Kuba, cokolwiek kupisz, jakiekolwiek witaminy, wszystko sie przyda. Szczeniakow malutkich co prawda nie ma duzo, sa takie podrostki kilkumiesieczne. Ale to sie zmienia z dnia na dzien. Jest wiosna, p.kierownik spodziewa sie za chwile podrzutkow z wiosennego wysypu nieplanowanych szczeniakow. Serdeczne dzieki za pamiec :Rose:

Ewatr, czy masz zdjecia tego maluszka czarnego, ktore robilas z Gonia? Ile tam bylo jeszcze kurdupelkow?

Posted

Corka Wielkiej nie nadaje sie jeszcze do sterylizacji. Rozmawialam ostatnio z p.kierownikiem na jej temat. Trzeba poczekac z 1-2 miesiace.

Jesli chodzi o adopcje to[SIZE="4"] w kwietniu nowe domy znalazlo 25 psów oraz 3 kociambry.

Posted

Witam serdecznie,.
mam małe zapytanko odnośnie paczki, kórą przesłałam dla Joyki i Babuni - czy ktoś może mi powiedzieć, czy te "smakołyki" w ogóle im pasowały? - żebym wiedziała na przyszłość co im wysyłać.
A druga sprawa to chciałabym dołożyć się do sterylki Joyki. Jestem już jej opiekunką wirtualną. Wiem, że wszystkie wirtualne miały kupowane nowe budy, więc pewnie z tych pieniążków na adopcję wirt. może brakować... Ile kosztowałby taki zabieg?
Pozdrawiam serdecznie Wszystkich :hand:

Posted

MTJL, wszystkie smakolyki na pewno Joyce oraz Babuni smakowaly :lol: Joyka jak przesylalam na zdjeciach jest wielkim smakoszem wszelkiego jedzonka, potrafi wywrocic miske do gory nogami, zeby znalezc jakis ukryty wg niej przysmak :evil_lol:

Sterylizacja takiej wielkosci suni jak Joyka moze sie wahac w granicach
120-150 zl, jeszcze musi ja zbadac weterynarz, czy sie zakwalifikuje. Wet nie ma takiego dobrego sprzetu w schronisku, ma czasami obawy przed sterylkami starszych suniek :roll:

A tutaj wiadomosc ze schroniska

Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl>
Do: <urszula1813@o2.pl>
Temat: wiadomości
Data: 5 maja 2007 12:41

[SIZE="3"]Wizazanki - Wczoraj odszedł niestety za Tęczowy Most jasnokremowy ślepawy. Pozostała owczarkowata. Jeżeli Panie chcą dalej opiekować się wirtualnie innymi pieskami prosze niech sobie wybiorą.Jeżeli same nie zadecydują to ja mogę wybrać jakieś starsze i próbować je połączyć razem.

[SIZE="4"]Ostatnio wysterylizowano 4 suczki. Tą czarną z wyb.4, z opisem następnych będzie kłopot. Nie wiem czy ostatnio robiliśmy zdjęcie suczce chyba wyb.109 taka kudłata dość duża. Ona była przedtem na wyb.70. Następna to suczka biała w czarne łaty z wyb.166, co nie mogłem jej złapać. Kolejna to suczka jasnobrązowa z wyb.143 też jej nie mogłem złapać. Zresztą jak chyba jutro będą wyprowadzane to pstrykniemy zdjęcia. Wszystkie te suczki to na konto wpłat, które ostatnio były.

Paczki do mnie dotarły.Narazie to tyle pozdrawiam serdecznie.

To te suczki mialy sterylizacje :
Ulubienica Beci66

Ta sunia ma juz zaklepany domek w Warszawie u Pani Kasi

[SIZE="4"]Serdecznie dziekujemy sponsorom za wplaty na kolejne sterylizacje :Rose: