Beata J. Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 1% ode mnie poszedł dopiero dzisiaj, bo ja zawsze tak na ostatnią chwilę- OCZYWIŚCIE NA MIELEC :lol: Quote
terra Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Wstawiłam dwa mix sznaucery do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5156021&posted=1#post5156021 Quote
moly1983 Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Obserwuję to forum od dłuższego czasu i po bardzo długiej nieobecności przez 2 lub 3 dni czytałam aby nadrobić całość. Dlaczego piszę ? Już wyjaśniam. Pochodzę z Krakowa, a w zasadzie z okolic, ale do niedawna zdarzało mi się często kursować na trasie Kraków - Biłgoraj, oczywiście przez Mielec. O ile wiem piszecie tu o schronisku zlokalizowanym przy torach kolejowych, które niejednokrotnie widziałam z okien pociągu... Żal mi serducho ściskał. Teraz przejdę do konkretów. Mnie co prawda nie dotyczył 1% w tym roku, ale może w przyszłym się "załapię". Natomiast mój mąż a raczej ja w jego imieniu wpłacił na kochane zwierzaki z Mielca. Nie dużo, bo niecałe 40 zł, ale zawsze to choćby grosik więcej. Ja natomiast doszłam do wniosku że chciałabym wirtualnie adoptować jakiegoś staruszka. Poprzeglądam trochę galerię, a jeśli nie połapię się który psiak jest "wolny" to wyślę przelew z dopiskiem "wirtualna adopcja jakiegoś staruszka". Jeśli zdołacie mi coś doradzić to proszę o rady. Dziękuję i podziwiam za upór i siłę. Trzymajcie się dziewczyny i pozdrówcie i ucałujcie ode mnie Pana Kierownika, bo to złoty czlowiek. :) Quote
moly1983 Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Wybrałam. Mam nadzieję że info w opisie suni owczarkowatej z boksu 110 jest aktualne. Wachałam się między nią a staruszkiem z niska, niestety mam póki co ograniczone środki, ale może później udałoby mi się wpłacić również na niego :) Na pewno się postaram. Czy za sunieczkę wystarczy na początek kwota 40-45 zł ? W miarę swoich możliwości będę chciała wpłacić więcej. Czekam na jakieś info od zorientowanych. Dzięki z góry. Quote
Ulka18 Posted April 27, 2007 Posted April 27, 2007 Moly, witamy Cie na mieleckim watku :calus: Bardzo sie cieszymy, ze dolaczylas do nas :p I dziekujemy za 1% :Rose: 40,-zl to 1/3 sterylizacji :multi: To bardzo duzo dla schroniska tak biednego jak mieleckie :roll: , ktore widzialas juz z okien pociagu :roll: Jesli chodzi o wirtualna opieke nad staruszkiem, to wybiore Ci kilku kandydatow i przedstawie jak najszybciej sie da. Sunia ze 110 ma opiekunke wirtualna, Pania Anete, tez z Krakowa :-) Staruszek tez. Pieska, ktorego wypatrzysz w galerii, mozesz sprawdzic w dziale wirtualne, czy ma opiekuna czy nie. Ja juz dzisiaj nie zdaze Ci nic doradzic, moze jutro wieczorem :oops: Dziekujemy Ci za chec adopcji wirtualnej :p Quote
terra Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Wstawiłam cztery sznauceropodobne suczki do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5151432#post5151432 Moly1983, jesteś dobra i kochna, że troszczysz sie o potrzebjące pomocy psiaki. Jest tutaj na dogo wątek zbiorczy mieleckich psiaków i wsród nich może kogoś wybierzęsz pod swoją opiekę. Ale i tak najwięcej może o potrzebjących pomocy i opieki powiedzieć i poradzić Ulka18, wolontariuszka z Mielca. Nie zrażaj się, że teraz jej tu nie ma chwilę, bo dogo coś szwankuje i można jajko znieść cokolwiek tutaj teraz pisząc. Sama trzy razy wstawiałam powyższe suczki do wątku.:roll: A to zbiorczy wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=60666 Quote
moly1983 Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Chyba się pośpieszyłam, bo ja już wczoraj wysłałam kase dla tej sunieczki :oops: Popatrzę w galerii jak dam radę dzisiaj, a jak nie, to w poniedzialek w pracy może, bo tam jakoś lepiej mi chodzi forum niż w domu. Niech nawet kierownik zdecyduje na którego psiaka przeznaczy to 45 zł na sunie. W sumie chyba poszło 80 zł, tylko że jedno przez urząd pocztowy bo chciałam miećpotwierdzenie od razu, więc pewnie dłużej będzie szło. Mimo wszystko wiem że będziecie wiedziały jak to wykorzystać. Pozdrawiam. :) Quote
moly1983 Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Dobrze pytanie do Ulka18 czy Miłek staruszek ze środkowej części schroniska ma witualnego opiekuna ? jeśli nie to proszę mnie dopiać do Niego :) Przypomina mi tym wzrokiem mojego psiaczka o imieniu Azorek. Przybłąkał się na stare lata do mnie i ze świszczypołka zrobił się psem kanapowym. Widać było że ktoś trzymał go w strasznych warunkach, bo wokół szyi miał obwódkę na której wogóle nie rosła sierść... Ehhh... Teraz mam pekina i z doskoku psiaka mojej mamy który po jej przeprowadzce nie wie gdzie chce mieszkać :) Więc raz jest u mnie a raz u niej :) Heh, rozgadała się :) Jeszcze raz proszę o jakieś info o Miłku :) Pozdrawiam. Quote
Kori Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Widziałam wczoraj (sobota) kierownika na mieście :evil_lol: U optyka :cool1: takie miał ładne okularki nowe :cool1: :razz: w ksiedze gosci jest wpis od kogos z krakowa kto chce pomoc schronisku.... Quote
moly1983 Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Witam, tak wpadłam na momencik. Poprzeglądałam galerię wirtualnie adoptowanych zwierzaków i widziałam tam Miłka, podpisano że adoptowany przez Joannę, ale nie wiem czy to już "mój" psiak czy poprostu zbieżność imion. Będę czekać na jakieś info... Pozdrowionka. Quote
Ulka18 Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Moly, widze, ze nie ma Twoich postow, ktore wczoraj chyba pisalas, nie ma tez mojej odpowiedzi :crazyeye: Mialas na liczniku 4 posty, masz 1. Normalnie nie wiem co sie dzieje, ale moze tego postu nie skasuje. Do opieki wirtualnej proponuje sunie Wielka z dzialek. Sunia uratowana w zimie 2006/2007, przywieziona do schroniska z 3 coreczkami, 2 coreczki nie przezyly, zostala tylko jedna. Wielka jest juz po sterylizacji, zdjecia ponizej. Bardzo by sie jej przydal opiekun, ona jest dosc nieufna wobec obcych, nie cieszy sie, nie jest bardzo odwazna, stad odwiedzajacy rzadko biora ja pod uwage przy rozwazaniu adopcji :shake: Tutaj sunia juz po sterylizacji i pobycie w szpitaliku idzie z pracownikiem do boksu Quote
Ulka18 Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl> Do: urszula1813@o2.pl Temat: po sterylce Data: 29 kwietnia 2007 13:47 Suka około 3 lat z wybiegu 28 po sterylce wykonanej dzięki wpłacie wirtualnej. Quote
moly1983 Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Uleczko, więc jeśli Miłek ma opiekuna to przydziel mi Wielką. Czy mogłabym ewentualnie jej cos przysłać, bo szczerze mówiąc nie sadze żeby była chętna do bawienia się , ale może jakiś koc, albo coś do pogryzania - kości, albo inne przekąski ? Jak się wyrobie finansowo to postaram się jeszcze raz coś wysłać na Nia koło 10go maja. Dzięki za wszelkie info. Quote
moly1983 Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Ula a co do postów, to mnie się to samo podziało, gdzies mi je wcięlo, ale później jak weszłam to były. Może więc serwer dogo coś nawalił. Teraz widze że jest ok. Jeszcze raz prosze o info o Wielkiej, w którym jest boksie itp. Choć teraz pójde jej poszukać w galerii... Pozdrowionka. Quote
moly1983 Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Wiem że marudze ale chciałabym się dowiedzieć do którego psiaczka zostanę przypisana, bo wpłata poszła na sunie z boksu 110, potem chciałam Miłka, a Ty Ula napisałaś żebym wzięła pod opiekę Wielką. Nie chcę robic zamieszania, ale wolę wyjaśnić tą sprawę, żeby później się nie okazało że mam trójke podopiecznych :)... Już nie marudzę i czekam na odpowiedź :) Quote
Ulka18 Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Moly, Nie bedziesz miala 3 podopiecznych....napisze do p.kierownika, ze wplata z suni z boksu 110 ma byc przesunieta na Wielka z dzialek. Wielka bardzo potrzebuje opiekuna, to kochana sunia, zyjaca kiedys na wolnosci, zle sie czuje w schronisku. Ciocia Akucha napisala wlasnie tekst ogloszenia dla Wielkiej, dam ja dzisiaj na allegro. Wielka ma swoj watek na psach w potrzebie. Gdybys chciala pomoc w ogloszeniach, to na tamtym watku bedzie link do aukcji allegro z tekstem. Ten kundelek Miłek ze srodka schroniska ma wirtualna opiekunke Pania Joanne, mieszka w nowym boksie, ale nie zdazylam mu jeszcze zmienic galerii :oops: Miłek jest w dziale adopcje wirtualne na stronie 8. Quote
Ulka18 Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Do remontu schroniskowej lazienki dzieki znajomemu sponsorowi zostaly dostarczone: 15 + 6 mkw plytek na sciane, 12 mkw plytek na podloge, 6 worków kleju po 25 kg, batieria umywalkowa i bateria natryskowa. Bedzie jeszcze dostawa umywalki, muszli oraz plyt zadaszeniowych Onduline. Quote
terra Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Miałam zrobić zbiorczy wątek ON-ków i mix ON-ków ze schroniska, ale mi wyszło, że w boksie 28 mieszka Szczeżutek. Chyba nic z tego nie będzie.:shake: Zestawianie zrobiłam wg galerii ze stronki. Quote
Ulka18 Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Terra, psy w boksach non stop sie zmieniaja, caly czas dochodza nowe, trzeba je gdzies umieszczac, niektore sie nie dogaduja, znowu sa przenoszone do kolejnych boksow,do psow, z ktorymi sie zgodza. Niektore boksy sa naprawde rotacyjne, sklad niektorych sie nie zmienia, bo nie ma adopcji. Trzeba patrzec na date dodania danego zwierzaka na dole galerii. Quote
Viris Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Aguś - dzisiaj jestem jeszcze w domu - zrobie wpłatę na maj - jutro wylatuje do Grecji do polowy maja gdzieś. Czy może pytałaś kierownika jaką istotkę najlepiej by wzięły wizażanki pod swoje skrzydła? Najwięcej głosów było chyba na tę sunie sznaucerkowatą co jej zdjęcia do galerii robiłaś wtedy co byłyśmy i jakaś sunia spanielkowata (?). Nie wiem tylko czy mamy brać pod opiekę drugi boks, czy jakiś psiutek zamieszka z wizażankowymi psiakami ? Quote
terra Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Ulka18 napisał(a):Terra, psy w boksach non stop sie zmieniaja, caly czas dochodza nowe, trzeba je gdzies umieszczac, niektore sie nie dogaduja, znowu sa przenoszone do kolejnych boksow,do psow, z ktorymi sie zgodza. Niektore boksy sa naprawde rotacyjne, sklad niektorych sie nie zmienia, bo nie ma adopcji. Trzeba patrzec na date dodania danego zwierzaka na dole galerii. Ulka, ja to wszystko rozumiem. Tylko jak rozpoznać te psy, które boks zmieniły, skoro nie mają imion (ani numerów)? Nie rozumiem natomiast, co miałaby mi mówić data dodania psa do galerii? Czy uważasz, że utworzenie takiego zbiorczego wątku ON-ków i mixów w tej sytuacji jest zasadne, czy nie? Zrobiłam wstępną listę i są 54 psy. Quote
terra Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Wstawiłam bernardynkę do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5178551&posted=1#post5178551 Quote
Kuba P Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Mam pytanie, za tydzień będziemy wysyłać paczkę dla naszych psiaczków i chcę dopakować witaminy dla maluszków, ale wyczytałem, że maluchy dostają Dolfos. Ponieważ mam teraz mało czasu (matura) to czy mogę zakupić inne witaminki?. Jeżeli nie, to postaram się zdobyć odpowiednie. Podoba mi się imię sunieczki (Kubunia) z boksu 28. Quote
Alpina Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Ulka18 w zwiazku z tym że i poczta na Dogo szwankuje- ja odbieram wiadomości tylko przez pocztę mailową bo na Dogo ich nie ma...Proszę Cię o kontakt w sprawie Foksi. Wybacz mi to natręctwo ale muszę kupić wczesniej bilety do Wrocławia i zorganizować przyjazd z Lublina do Mielca...Mam nadzieję, osobiście poznać Pana kierownika i jego wielkie serce.:cool3: Gdyby wszystko było OK. przyjadę w tą sobotę bo w niedzielę niestety nie wypali...Czekam na wieści jaki i co...Pozdrawiam Quote
Rene@Rabik Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Ulka - przepraszam, że paczka jeszcze nie doszła, ale miałam tel z krak-vetu, bedzie w schronie prawdopodobnie w poniedziałek 7 maja ( nie mieli wszystkiego z zamówienia). Głupio wyszło... przepraszam Quote
Recommended Posts